Gå til innhold

Creedit

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Creedit

  1. Lønna i Flytoget er ganske lik NSBs. Førerne i Green Cargo tjener noe mer enn sine kolleger i CargoNet. 

     

    I følge en kollega i Green Cargo er ikke gjennomsnittsalderen spesielt høy der. 

     

    Alderen i Green Cargo er over hele spennet fra midten av 20 årene og opp til 70. 

    Når det gjelder lønn, så er det turnuser i GC som gir over 800.000 i året før overtid, men da er det tilsvarende mengde med borteligging med de ulemper det medfører. 

     

    Tar man med overtid, omlagt tjeneste osv, så kan lønna ligge mot og bikke 1.000.000, men da er man ikke mye hjemme.  

     

  2.  

    Alternativt har man jo konduktør da som ikke krever slik yrkespsykologisk test (snakket med noen på utdanningsmessa på Lillestrøm om det), men der er ikke neste utlysningsrunde før i august sa dem. Konduktør er vel også en del dårligere betalt enn lokfører.

     

    Lønnsmessig er det omtrent ikke forskjell på konduktør med full ansenitet og lokfører. Men er vel heller tvilsomt om lønnsnivået på konduktørsiden kommer til å holde seg på det nivået ved en eventuell storstilt privatisering.

     

    Flytogvertene har endel lavere lønn.

  3. Av erfaring lønner det seg å legge noen kroner i verneskoa, jeg hadde 2 par, ett par "billige" som så ut som joggesko, og etpar til 1000kr til vinterbruk som var godt foret osv.. Når man er på Hønefoss og driver skifteopplæring i -20 og litt til. Er gode sko alfa omega. Kjøpte meg også "vintervernebukse". Så ut som en skibukse/boblebukse men i godkjente vernefarger. Betydelig varmere enn den utdelte vernebuksa med stilings under når man vasser i snø til over livet..

  4. den uka er man bare med en lokfører på jobb, det var ihvertfall sånn før..

     

    Avhenger av hvor du havner og kjørelærer skal man ikke se borti ifra at det blir gitt tilbud om å prøve spakene litt, selv om skolen sier det er fyfy. ;) Selv om man i utgangspunktet bare skal observere. Og av erfaring er det laaaangt fra Alnabru til Langemyr(kristiansand) når man sitter rolig på siden å bare se på :=)

  5. Det er bare en dag med testing... tar 4-7 dager før du får resultatet fordi laboratoriumet bruker iltt tid på narkotesten

     

    hvordan blir med kontrakter for våre kull tror dere? Kommer NSB til å kjøre "same procedure" med disse kullene også som de har gjort med mange tidligere kull?

    Aner ikke..

     

    Ville ikke ha basert økomonien i skoleperioden på at man får kontrakt.. De gode tidene er nok ferdig intill videre..

  6. Man kan jo miste plassen like lett som før... Det er bare at en skoleplass ikke kan tildeles ved et intervju men på bakgrunn av kompetanse.. Ellers vil ikke skolen være godkjent hos lånekassen.

    Og da måtte selskapene gitt fullt stipend til alle og det vil de jo ikke lenger..

     

    Er kun for de siste kullene det har vært en delvis stipendordning fra selskapene.

     

    Før det ble man ansatt på vanlig måte i selskapene med "studentlønn" mot 2 års bindingstid etter fullført jernbaneskole.

     

    Og hjelper fint lite å ha fullført skolen hvis referansene ikke holder mål. var ivertfall en fra mitt kull som ikke fikk annsettelse under utdanningen pga dårlige referanser. Og var en fra kullet etter meg som sleit lenge med å få jobb selv med fullført utdannelse pga det samme. Arbeidsgiver ser her veldig på holdninger mtp pressist oppmøte osv.. Kan ikke komme 10 min forseint hver dag i denne jobben.

  7. Det att det ikke lengre er intervju er ett tveeget sverd. Den store fordelen med intervjuet var at det var mulig å stille spørsmål om jobben, skolen osv. Men også mulighet for skolen å sile ut de som av forskjellige grunner ikke var aktuelt for togselskapene og ansette, idet intervjuerne var en fra skolen og en representant fra et togselskap.

    • Liker 1
  8. kurven over ansettelser i jernbanen har vel omtrent alltid vært bølgeformet. Mange ansettelser fulgt av perioder med veldig få, før det så blir mangel og full fart på ansettelsene. Kan vel ta et eksempel, i Kristiansand ble det ifølge det jeg har blitt fortalt, ikke ansatt nye lokførere mellom ca 1987 og 2004 siden det ble ansatt mange frem til det plutselig var for mange. Ditto for blandt annet Bergen der det også begynner å bli mange gamle, konsekvensen av dette er at det etterhvert vil bli stor avgang som igjen må erstattes og sirkelen fortsetter.

  9. Mulig lønnen min er "grei", men jeg skulle gjerne hatt jobben din istedet. Dessverre blir nok det vanskelig pga alder og avhengighet av bedre lønn. Det å tjene godt er ikke nødvendigvis et gode - man tilpasser fort livssituasjoen til den lønnen man har. Føler at dette tvinger meg til å fortsette i den jobben jeg har - vanskelig å hoppe av og bli badevakt i stedet. Jeg jobber forøvrig som overlege på sykehus.

     

    Mvh Jultomten :)

     

     

    Kan skrive under på det med att forbruk følger inntekt. Har nesten dobblet inntekten min (før skatt) i forhold til den forrige jobben, men føler at jeg ikke har såå mye bedre råd. Blir fort litt mer uforsiktig med pengene, 100 kr her og 100kr der er fort erpar 3 tusen i løpet av en måned, dyrere bil, taxi istedenfor nattbuss hjem fra byen osv..

  10. Hva du jobber som: Lokomotivfører NSB

    Hvor gammel du er: 25 år

    Hva du tjener du i månedslønn: 35000 i grunnlønn, pluss tillegg, typisk 40-50k i mnd før skatt

    Hvor mye betaler du i skatt: Tabell

    Utdanning: VGS, Bachlor Mekatronikk, Norsk Jernbaneskole lokomotiførerutdanningen

    Overtidsbetaling: 50 eller 100% avhengig av tid på døgnet

  11. Det er ikke mye liv her skjønner jeg... Vel, til info så leverte jeg inn en søknad til skole+ siste frist.

    Så vi får se..

    Er det ikke noen flere lokførere her som kan nevne litt om sine lønn betingelser? Og arbeids turnuser?

     

    Hvordan er utsiktene for jobb nå tror dere? For dags dato så er det vist endel som ikke får jobb... stemmer det? Det vil sikkert ta seg opp etterhvert, men kjipt å være arbeidsløs etter utdannelse.. Og med den regjeringen som styrer nå er jo opp og ned. Hvor mange hvert år blir ferdig utdannet da? Er det en stor eldre generasjon som skal pensjonere seg slik at det er håp den veien?

    Tenker på faren for å være "lokfører ledig" i 1-3 år?.. Men jobb frem til da finner jeg nok.. Men da er jo faren for kompetanse man har tillegnet under skole gli litt vekk?..

     

    Turnusene varierer veldig, både på forskjellige turer på ett stasjoneringsted. og mellom stasjoneringsstedene avhengig av produksjonen som de har. . Jobber i NSB stavanger og her er mesteparten av togproduksjonen mellom 6-21 og mye av vaktene går mellom disse tidene. Dette medfører mindre kveldstilegg og lavere lønn enn andre steder som har mere natttjeneste. Her er det også etpar turnuser med arbeid bare hver 3 helg pga mindre togproduksjon i helgene og ditto mindre helgetillegg. Regner med å havne på mellom 550-600 i år avhengig av overtid, omlagt tjeneste etc

  12.  

    Leser at det er stor pågang av søkere. Men er det noen som i det hele tatt ikke får noe jobb når man er ferdig med utdannelsen? eller er man nesten garantert jobb? For det vist stor pågang hvert år og flere hundre søkere. Såklart mange detter ut men det er vel fortsatt stort antall som fullfører skolen..

     

    Håper noen kan ta tid å besvare meg.. Og kommer også etterhvert med flere spørsmål.

     

    TAKKER FOR SVAR! :green:

     

     

    Akuratt nå så er det studenter som har fullført NJSK uten å ha fått kontrakt med ett togselskap. NSB tok i fjor inn 20 studenter mot over 100 i 2010, så ville hørt med lokmannsforbundet før du eventuelt sier opp en fast jobb å begynner på skolen. Selskapene er også blitt mye mere kresne på hvem de ansetter, og siler kandidater hardere enn det de gjorde for 1-2 år siden. Dette er vel bare midlertidlig da det snart er stor avgang på flere stasjoneringssteder ivertfal i NSB som må etterfylles.

     

    Cargo Net/Flytoget/NSB Gjøvikbanen/Cargolink etc ansetter folk når de trenger det, men siden dette med unntak av Cargo Net er forhodsvis små selskaper i forhold til NSB, har de ikke samme rekruteringsbehovet og ansetter ikke flere enn det de trenger der og da.

     

    Den store ansettelsen som har skjedd i NSB skyldes at det skal kjøres flere tog etterhvert og det har blitt oppbemannet for å møte denne produksjonen. Når dette delvis ble utsatt ble rekruteringsbehovet redusert og derfor er det såpass få studenter som har begynt på skolen i 2011 og 12

  13. Det er fortiden definitivt slutt på lønn under lokførerstudiet. Flytoget og NSB har per dags dato "stipendordninger" Som i praksis utbetales som lønn men til en betydeligere lavere sats. De er vel også blitt mye mer kresne på hvem de ansetter og ser veldig ann personen før en evnt ansettelse. Ser ikke bra ut med stryk etc om en satser på stipend. 2010 kullene var de siste som fikk ordentelig lønn under utdanningen.

  14. Starter 13. sep =D =D =D

     

    Da sees vi da. fikk tips om att det kan være greit å ta med en stor bag eller lignende første dag. blir utlevert uniformer etc da.

     

    Begynner og den 13.Nettopp skaffet bolig nå.

    Har dere funnet bolig eller er dere fra området?

     

    Kommer fra Kristiansand her så har fått med bolig i MOss gjennom familie. så ikke vitsen å betale 7-8 tusen ++ for å finne ett greit sted å bo i Oslo. Er også vanskelig å finne noe på denne tiden av året

  15. noen som vet om det er plass til å parkere en 17m lang semi ved skolen? :p:)

     

    tror ikke det skal bli ett problem. ligger jo midt i ett industriområde dette her. så etpar semier som stod parkert her og der i området ved skolen når jeg tok testen/intervjuet.

     

    Okai, da kjører jeg nok inn i kveld for å slippe køen i morra tidlig, skal med DFDS til København Kl 17, får håpe vi er ferdige før det :) Får hoppe og gynge og smelle granater utafor en JS bulkbil hvis gardinene er trekt for og ingen har våkna i morra :p Hehe

     

    EDIT: Det gikk, såvidt :p Alt var sperra når jeg kom, så måtte trøkke meg inn i et høl borte ved signalanlegga, kom såvidt ut igjen, hehe. Lurer på hvordan testen gikk :)

     

    All klaring er god klaring;)

  16. var også på testen 5 okt og bestod. skal riktignok ikke på intervju før 14 des. så blir en stund å vente..

     

    Ja, var du å tok testen 5. eller 15?

     

     

    Var å tok den 5. var en trivelig gjeng ja

     

    Ja, ok. Rart du eller flere av dere fikk det så mye seinere, i og med at dere var å tok testen 10 dager før oss.

    Hvor mange var det som tok testen den 5.? Vi var åtte, og det var to som ikke møtte opp.

     

     

    hvilken dato var det du tok testen? var 8 på testen jeg hadde og 2 som ikke møtte opp. om det var på mandag du hadde testen var vi nok på samme test

×
×
  • Opprett ny...