Gå til innhold

Luminum

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Luminum

  1. Nå har jo Tesla eiere opp i gjennom årene ved flere anledninger fått "oppgradert" rekkevidden over natten med effektivitets-patcher på systemet, så vidt jeg husker på ca 10-12%.

     

    Jeg forstår at det kan være frustrerende å være litt "fanget" i tornadoen av forbedringer, oppgraderinger, og iterasjoner som Tesla pusher gjennom såpass fort, kanskje spesielt med tanke på at de ikke nødvendigvis venter til hver ny generasjon med å lansere store endringer, men også gjennom patching på eksisterende modeller, som kanskje ble solgt under er spesifikt premiss på rekkevidde osv.

     

    Når det er sagt, forstår jeg verdien av det Tesla gjør med denne oppdateringen, og den VIL forlenge levetiden til batteripakken vesentlig.

     

    Det samme vil redusert ladeeffekt også gjøre, altså forlenge levetiden til batteripakken, og dermed også gi bilen høyere bruktverdi over lengre tid.

     

    Summa summarum tenker jeg dette er en litt sur, men fornuftig patch fra Tesla, som på sikt vil utveie bakdelene som nå inntreffer.

  2. Som jensbu sier, er det jo nettopp slik også med bensin/diesel biler som kjøres helt fullstendig tom, klarer ikke alltid å dra drivstoff inn i tanken igjen og må på verksted.

     

    Visstnok litt mindre problematisk med bensin slik jeg har forstått det, men likevel.

     

    Tror du alle de andre bilprodusentene som nå lanserer sine første el-biler ikke har barnesykdommer da? Opel Ampera som plutselig ble 50k dyrere, rapporter om drastisk dårligere batterikapasitet på en del andre modeller.

    • Liker 4
  3. Synes artikkeloverskriften var ganske teit. H

    va med "Så LITE taper Tesla batteriene seg"?

     

    Kun 10% tap over 250,000km virker jo helt utrolig bra, med tanke på at etter 250,000km er en bensinbil nesten å anse som "oppbrukt". Når du medberegner at det så og si ikke er særlig mange slitedeler på en elbil, så skjønner jeg ikke hva folk klager og syter over.

     

    Når det kommer til resirkulering av 2170 cellene til Tesla, vil svært stor andel av materialene i batteriet kunne gjennvinnes. Dette fordi de har fullstendig kontroll med alle materialene og komponentene brukt i batteriene, og kan lage et lukket resirkuleringssystem.

  4. Jeg MÅ få tak i 15" utgaven med norskt tastatur. Den vil bokstavelig talt erstatte alle fire maskinene mine jeg bruker i dag.

    To laptoper, en MBP15" retina 2013, og en HP Spectre x360, og to stasjonære, en hjemme og en på jobb.

     

    Med slike specs og batteritid snakker vi forhåpentligvis om en maskin som i praksis kan fungere som arbeidstasjon, reisemaskin, tegnebrett, og spillmaskin.

     

    USB-C lading er en selvfølge i dag, og hadde vært en dealbreaker om dette ikke var inkludert.

     

    Litt synd at de ikke inkluderer en USB-C port på selve skjermdelen slik at du kan ta med bare nettbrettet og lade det standalone.

  5. Dette er bullshit fra Apples side fra ende til annen!

     

    Hadde det vært snakk om en sikkerhetsmekanisme, ville de skrevet en advarsel enten i oppdateringsbeskrivelsen, eller i dokumentasjonen, på at hvis hjemtasten skiftes ut, blir telefonen totalt og permanent ubrukelig. Dette er et trekk Apple har gjort i et forsøk på å skremme bort brukerne fra å benytte uautoriserte verksteder i stedet for å kjøpe ny telefon. Færre og færre har i dag tid eller anledning til å sende skadede telefoner inn til reparasjon i nederland eller england, så man blir stort sett tvunget til å bruke mer penger på en ny.

     

    Jeg eier og driver et verksted som blant annet reparerer telefoner. Hjemtasten flyttes uten unntak over fra den gamle skjermen til den nye ved skifte av skjerm. Så dette hindrer ikke oss i å gjøre jobben vår. Dessverre er det mange mindre verksteder som ikke er klar over dette, og i god tro utfører service som kundene setter pris på, men som uunngåelig sender dem begge i en ubehagelig og kostbar situasjon.

     

    Det det derimot gjør er å hindre folk med telefoner der den mekaniske knappen er utslitt, i å få dette reparert på en økonomisk, miljømessig, og tidsmessig god måte. Det er ingen hemmelighet at knappene Apple bruker i sine telefoner holder dårlig kvalitet, så de vil før eller siden ryke. Så når denne knappen slutter å fungere, kunne du enkelt hatt muligheten til å få denne skiftet for en drøy femhundrelapp, på en halvtime. Men nei.

    Alternativet ditt da er å levere den til Apple, betale 3600,- for en Swap, og motta en "refurbished" telefon to uker senere, og miste all data på enheten. Alt kun for en liten knapp.

     

    Dette er Apple som misbruker markedsposisjonen sin til å presse kundene sine, som har kjøpt, betalt, og EIER en enhet, til å fortsatt måtte gi dem mer penger, ellers..!

     

    Håvard Hamran

    TechFix As

    • Liker 7
  6.  

    Er dette mer å la seg kjøpe en tradisjonell reklame?

    AtW

    KLart det er. Det er ikke å stikke under en stol at dette er noe helt annet enn vanlig reklame.

    Det er en hel artikkel, laget spesielt for det publikumet siden har, og som prøver å utgi seg som vanlig journalistisk innhold.

    Den er merket i tråd med norsk regelverk, men det er fremdeles en artikkel HW får betalt for å publisere, og som ikke er objektiv journalistikk.

    Vel, reklame og markedsføring er eneste måte for både bedrifter og nettaviser å holde hjula i gang, så du slipper ikke unna det med det første. Det man derimot KAN gjøre noe med er kvaliteten på den reklamen en viser. Så personlig mener jeg at lærerike reklame-artikler som dette, som faktisk ligger litt arbeid bak, er langt å foretrekke foran støyende reklamebannere, popups og lavkvalitets kvantitets piss.

     

    Artikkelen prøver ikke å utgi seg for objektiv journalistikk overhode, men en informativ tekst om et relevant tema som jeg ikke visste så mye om før nå.

     

    Hva gjelder dine personlige meninger er du selvfølgelig berettiget å lufte det, men klarer du ikke holde deg for god for personangrep og sjikane får du heller stå i bakgården å rope..

  7. Jeg tenker det er både gode muligheter og fallgruver med et sånt prosjekt, men at dere helt klart kan lykkes med det så lenge alt foregår i full åpenhet. Personlig har jeg vært Ekstra-medlem siden starten og er fornøyd med den måten å unngå plagsomme annonser.

     

    I tillegg er syns jeg det er på sin plass at annonsører kan gjøre litt innsats og skrive skikkelige artikler om det de vil få frem, i stedet for å prøve og skrike høyest.

    Hvem vet, kanskje jeg sender inn en slik artikkel selv i nær framtid. :)

  8. Ekspansjonen som helhet har jeg virkelig godt inntrykk av. Både story, utseende, og den dynamiske følelsen av å faktisk ha en innvirkning på den typiske statiske MMO-verdenen.

     

    Er så langt derimot veldig skuffet og misfornøyd med den totalitære "Daily-xxxx" regimet de har lagt seg på i senere tid. Det som før var et herlig komplekst og fleksibelt tradeskill system, der du kunne veve sammen tre-fire-fem forskjellige crafting grener over flere karakterer for å drive en produksjonslinje av ulike materialer og items for å tjene penger. Nå er du låst til å logge inn hver dag, for å så lage et material du trenger 100-150 av, som du kun kan bruke på den karakteren, for å så lage ulike items og gear som vil bli utdatert så snart det lanseres et raid eller to. Og for dem som ikke har anledning til å spille en time hver eneste dag for å fullføre alle de ulike daily quests du må gjøre, og crafte alle de 15 cooldowns du har over alle karakterene, så har du ikke sjangs til å få noe ut av crafting systemet slik det er i dag. Og siden "alle" nå har tilgang til å produsere alle materialene, blir prisene så standardisert og statiske, at det er små muligheter til å tjene penger på systemet, med mindre du er på forskudd med investeringer før en patch endrer droprate eller craft oppskrifter.

    Du får ikke lengre muligheten til å legge ned en drøss med timer i strekk for å raskere oppnå det du vil før alle andre. Ei heller får vi mulighet til å drive den fantastiske "Ore Shuffle", med mining-jewelcrafting-enchanting, eller drive organisert produksjonlinje mellom karakterene du har.

     

    Jeg håper virkelig Blizzard åpner opp synergien som gjorde tradeskills dynamiske og gjennomførte, og går bort fra denne statiske, repetitive, daily quest&cooldown tilværelsen de har lagt opp...

    • Liker 2
  9. ISP'ene i USA, hovedsaklig Time Warner og Comcast, har et av verdens største budsjetter i lobbyvirksomhet. De bruker et titalls millioner dollar i året på å lobbyvirksomhet for å avregulere internettleveranse, og sikre seg rettigheter og muligheter til å drive fri rovdrift på det som i større og større grad vokser til å bli ryggraden i vårt moderne samfunn.

     

    Det hjelper heller ikke at Tom Wheeler som nå sitter som Chairman i det "uavhengige" reguleringsorganet FCC, er tidligere topplobbyist for de ovennevnte telefon og internettselskapene, og har personlig sørget for over 700 000$ i kampanjestøtte til begge presidentvalgene til Obama..

    • Liker 5
  10. Når det gjelder grafikk i spill så har utvikleren generelt tre hovedkategorier å velge mellom. Så realistisk grafikk som mulig, tegneserie-type grafikk, og piksellert grafikk. Skal du kjøre realistisk er du nødt til å ligge på CoD/Crysis nivå for at det skal se delikat ut, og når du ikke det nivået blir helhetsinntrykket særdeles halvveis. Det enklere og tryggere alternativet, som ofte blir helhetlig bedre er tegneserie-typen, der du står mye friere i fargepalletter, samtidig som du kan justere virkeligheten og grafikken til å se best ut, uten å ha en "fasit" i realisme du må gå etter. Deretter er jo piksellert grafikk enkelt, og nostalgisk, og muliggjør større fokus på innhold under begrensede budsjetter, som gjør at det funker.

     

    Skjønner ikke klaginga over grafikken i Overwatch. Den ser jo dønn lekker ut. Blizzard har jo alltid valgt å bruke tegneseriestilen, så det burde vel ikke komme som noen overraskelse. Samtidig når det gjelder innhold, så er vel det en naturlig justering av minste felles multiplum, da spillerbasen er noe helt annet enn hva det var for 10-15 år siden. Det er ikke lenger slik at kun hardcore gutter på LAN spiller data, og dermed blir også spill justert deretter. Blir det for lite barskt for deg, så fins det en rekke andre spill som dekker de behovene.

     

    Personlig har jeg stor tro på dette konseptet, og det kom som en stor overraskelse og opptur. Spesielt etter at Titan ble kansellert. Jeg likte godt utsiktene til en kompetitiv FPS, som har et skillset som øker dybden i en alt for oppbrukt sjanger.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...