Gå til innhold

crazydevill

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av crazydevill

  1. Hei min kone skal kjøpe seg inn 50% i min bolig og jeg lurer på en ting.

    Jeg har ny takst på huset på 4.500.000,- og restlånet mitt er på 2.700.000,-

    Vi var i banken og rådgiveren ga oss to alternativer.

    Alternativ 1: jeg beholder mitt eksisterende lån og hun betaler ned halvparten som er da 2.250.000,- og jeg sitter igjen med et lån på 450.000,- som jeg skal betjene selv. Og hun betjener sitt (2.250.000,-)

    Alternativ 2: Vi oppretter et felles flexilån på 2.700.000,- som vi betjener på sammen, får noe bedre rente på grunn av at hun er med i LO og alderen hennes.

    Det jeg ikke skjønner er vel at om vi tar et felles lån så må vel jeg betale de samme rentekostnadene som hun må, hun i banken mente dette måtte vi bare regne ut selv, men virker noe rotete for min del. Er vel kanskje liten vits for min del å betale renter på hennes del av lånet om vi ikke finner en enkel løsning på denne fordelingen. 

    Er det noen som har noen innspill her så vil jeg gjerne høre:)

    Takker for alle svar på forhånd:)

     

  2. Hei.

     

    Når man gifter seg og ikke skriver noen som helst ektepakt/kontrakt, er det da slik at alt man har tatt med seg inn i ekteskapet skal deles likt??

    F.eks om jeg har bolig, bil, sparte midler og hun ikke eier noen ting. hvordan blir dette da?

    eller er det slik at alt man tjener eller får etter selve ekteskapets start skal deles likt?

     

    takker på alle svar på forhånd:)

  3. Det vil være vedlikehold og påkostning ja. At vi deler alt av regninger med huset. Men det skal også sies at jeg har 3 barn fra et tidligere forhold som jeg har sagt at hun i så fall også får være med å betale likt med mat og klær til. dette føler jeg kompenserer en del for skeivheten hun får på 20% høres dette greier ut når dette er sagt?

  4. HW1 skrev (11 timer siden):

    Det høres greit ut. 

    Du beholder de 40% som ikke er belånt men du får ikke noe utvikling av de pengene. Men noe må man gi for å være i ett forhold. Og dette har egentlig bare stor betydning om forholdt blir veldig langvarig eller det kommer en kraftig prisøkning på boligmarkedet.

     Du kunne eventuelt avtalt at hun betaler 30% ved å bli med 50% på lånet og at hun overtar de siste 20% ved at hun undertegner et gjeldsbrev til deg som sier at hun skylder tilsvarende sum som 20% av husets verdi. (Da får hun risiko ved fall i boligprisene også.)

    Hvis man eier noe sammen og man bruker det sammen så er det stor fordel å kunne dele kostnadene likt.

    Jg går utifra at dere har tenkt til å dele normalt vedlikehold likt? 

    Hvis man skal ha ett annet eierforhold en 50/50 så må man for alt vedlikehold avtale om dette er en påkostning som skal deles etter eierandel. Eller en vanlig bokostnad som dere skal dele 50/50. 

    Og er det vedlikehold eller påkostning og f.eks fikse ett bad for 100 000? 

    Er dette kanskje både vedlikehold og påkostning?

     

    Det vil være vedlikehold og påkostning ja. At vi deler alt av regninger med huset. Men det skal også sies at jeg har 3 barn fra et tidligere forhold som jeg har sagt at hun i så fall også får være med å betale likt med mat og klær til. dette føler jeg kompenserer en del for skeivheten hun får på 20% høres dette greier ut når dette er sagt?

  5. Hei.

    jeg er blitt gift med drømmedama og nå skal hun kjøpe seg inn i min bolig.

    Planen er at hun skal kjøpe seg inn for 30% av en takst jeg nettopp har tatt, noe som tilsvarer akkurat halvparten av det jeg har i rest på mitt boliglån.

    Dermed tar vi opp et nytt felles lån i samme sum som mitt eksiterende lån(får bedre rente på grunn av henne)

    Men hun mener så at hun vil være med på at vi betaler alt likt av regninger lån etc. og at hun deretter vil ha krav på 50% av et eventuelt overskudd over den taksten jeg har tatt ved et eventuelt brudd.

    Høres dette greit ut? blir jo kanskje litt feil av meg å gå med på 50% når hun kjøper seg inn for 30%. 

    Men kjenner samtidig at jeg orker ikke noe styr rundt dette, da jeg merker at dette er et ømt tema for oss begge.

     

    Håper på noen fornuftige svar og takker for all hjelpen på forhånd:)

     

  6. Hei alle.

    Jeg og min kjære giftet oss for nesten 3 uker siden, men det er enda ikke registrert noen plass på skatteetaten?? Hun skal ha mitt etternavn, men får ikke muligheten til å velge dette på grunn av dette. Hva er egentlig vanlig tid å måtte vente med slikt etter man er blitt gift? Trodde virkelig at vigsler ordnet med dette slik at det skulle gå med engang. Greit å få dette i orden da hun skal ordne med nye bankkort, pass osv..

    Er det noen som har en formening om hva som er galt eller om det er noe vi må gjøre for å få fortgang i dette??

    Takker for alle svar på forhånd😊

  7. Hei.

    Jeg mottar i dag omgjøringslån og barnestipend for 4 barn jeg har 50% omsorg på. Min nåværene samboer og jeg har bestemt oss for at vi skal gifte oss snart for å blant annet slippe dokumentavgift til staten (kjøpe seg inn til me).

    Går selv på AAP og har relativt lav skattbar inntekt så det meste av støtten jeg har fått til nå har blitt omgjort til stipend.

    Men har jeg forstått dette riktig, vil jeg virkelig miste muligheten å få støtten som stipend??? hun har ganske god inntekt..

     

    Takker for alle svar på forhånd:)

  8. hun mener at istedenfor å kjøpe seg inn til meg så skal hu investere i en annen leilighet å leie den ut parralelt. for så å ha sikret verdi/økonomien sin i den.

    Men tror ikke hun forstår at hun må jo dele på løpende utgifter når hun da bor hos meg.

    Jer har vært snill å latt henne bo her gratis til nå, bare spleiset på strømen.

  9. Hei.

    Min samboer som har bodd sammen med meg nå i over 2 år vil kjøpe seg inn, noe jeg også vil.

    Hun har i dag en leilighet som hun skal selge snarest, men jeg frykter litt for at hun ikke har råd til å kjøpe seg inn for 50%..

    Jeg har satt opp et budsjett for hennes del og regnet litt på det, og kan se ut som det kan bli litt vanskelig for henne med 50%

    Jeg sier hun kan kjøpe seg inn for en mindre andel, men dette vil hun ikke, og sier hun da heller kan investere i en annen leilighet for å sikre sin egen framtidige økonomi bedre..

    Er det noen andre løsninger på dette? er det mulig å gjøre dette på en annen måte? noen som har noen erfaringer med dette som kan komme med noen innspill eller forslag?

    Takker for all hjelp på forhån:)

     

  10. Hei. 

    Min samboer skal kjøpe seg inn i huset mitt, og vi er blitt forlovet nylig. Det jeg lurer på er hvordan reglene er for deling ved en eventuell skilsmisse?

    Er det slik om hun kjøper seg inn for 30% og vi etterpå gifter oss så vil hun ha krav på 50%???

    Bare tenker jeg skal sette meg inn litt i regelverket rundt dette, håper selvfølgelig dette aldri blir en aktualitet.

     

    Takker for alle svar på forhån:)

  11. Taurean skrev (18 timer siden):

    Hva mener du med dette? Kjøpte du ikke huset, bor du ikke der enda? Hvor lenge siden er dette? Har du kjøpt og solgt huset i mellomtiden siden du skriver dette? Har han eid huset før du kjøpte, og har han kjøpt huset etter at du har solgt det igjen?

    Ble litt feil formulert av meg. Han har ikke bodd i huset jeg kjøpte, men at han har bodd i sitt hus som er i en helt annen del av byen og skolekrets hele sitt liv. Derfor litt merkelig at han byr på mitt hus, skulle jo tro vist han ville ha flyttet i området jeg bor i så hadde han nok funnet et annet hus i ettertid her i området. Dette er forøvrig 7 år siden nå. Derfor jeg tror kanskje han bare var med for å by opp prisen på mitt hus. Vil forresten ikke nevne noen spesifikke detaljer om navn, by og meglerhus eller slikt her inne. Er bare ute etter synspunkter og om det finnes noe regler for hvem som kan by eller ikke:)

    • Liker 2
  12. Hei.

    Kjøpte hus for noen år siden, og har bestandig tenkt over en liten ting som jeg stusser på.

    Jeg bydde på huset tidlig dagen etter visning, Der bydde jeg takst og satte budfrist kl 12 samme dag. Det som skjedde var at jeg ikke hørte noen ting fra megleren kl 12 og ringte da megler for å høre, da sa hun at de ikke fikk tak i selgeren av huset som jeg stusset noe på.. Det eneste jeg kunne gjøre var å utvide budfristen ut dagen så de kunne få tak i henne, så dette gikk jeg da med på. Så i 3 tiden var det kommet inn et nytt bud fra noen andre, dette endte med priskrig som jeg vant hurra:) men han presset prisen opp for meg med litt over 200000,- så det var jo litt surt. Men når jeg skulle skrive under på papirene med selgeren så ba jeg om å få se bud loggen, og da viste det seg at det var selveste banksjefen som hadde bydd i mot meg og kun han. Megleravdelingen er undereid av den samme banken, og de har tilgang til hva jeg fikk i lån. Mistenker at selger og banksjefen kjente til hverandre og bare presset opp prisen for meg. Er det ikke noen regler som sier at de ikke kan by på hus som de selv legger ut og at jeg er kunde i deres bank i tillegg??? Forøvrig så vet jeg at banksjefen har bodd i samme hus mange år før dette, og bor der fortsatt. litt merkelig...

    Hva syns dere, er det noe jeg kan etterfølge?? eller er det bare å drite i?

     

    Takker for alle svar på forhånd:)

    • Innsiktsfullt 1
  13. Hei.

    Har samboer som har bodd hos meg i snart 2 år, hun har en leilighet som hun leier siden hun bor hos meg. 

    Hun vil gjerne selge leiligheten sin og kjøpe seg inn til meg, men hvordan går man fram?

    Jeg snakket litt med min rådgiver i banken som sa man tok ny takst og så måtte samboeren betale meg halvparten og opprette et eget lån for sin del.

    Samboeren foreslår at hun kan overta halvparten av lånet eller være medlåntaker (50/50) og at vi tar ny takst samtidig.

    Og at det da ved et eventuelt brudd blir tatt ny takst og jeg betaler henne halvparten av eventuell gevinst (skriver dette ned i en kontrakt), er dette en grei måte å gjøre det på?

    Da vil jeg ennå ha mitt navn på kjøtet og vi slipper dokumentavgiften.

    Men det jeg tenker blir litt feil igjen er at hun da ikke betaler meg noenting, og ender opp med halvparten av overskuddet om det går skeis, eller hva tenker dere?

    Er det noen som har gjort dette på en annen måte eller hva gjorde dere?

     

    Takker for alle svar på forhånd:) 

  14. Hei. 

    Jeg har fått ny samboer for en stund siden, jeg eier et stort hus med utleiedel, og hun har en leilighet som hun nå leier ut siden hun bor her med meg.

    Det jeg lurer på er om det er mulig at vi kan kjøpe nytt hus sammen og jeg samtidig leier ut hele mitt hus? (hun vil nok selge leiligheten sin)

    Er det vanskelig å få lån pågrunn av regler og krav ifra bankene?

  15. hei.

    nabogutten ripet opp min bil med sin sykkel, har forklart dette til foreldrene og de skal høre med forsikringselskapet sitt. de har enda ikke fått svar og de mener jeg må høre med mitt fnorsikringsselskap også. Hva er praksisen her egentlig??

     

  16. Hei alle der ute.

    Lurer på noe. Har fått innvilget AAP for 2 år siden for å studere, har forøvrig også utvidet barnetrygd for 2 barn.  Jeg og mor skilte lag for 3 år siden.

    Har i mellomtiden fått ny samboer (snart 1 år nå) Har dette noe betydning for AAP utbetalingene mine? eller for utvidet barnetrygd?

     

    Takk til alle svar på forhånd:)

  17. Hei.

    Lurer på en ting. Har fått innvilget AAP for 2 år siden for å studere, har forøvrig også utvidet barnetrygd for 2 barn.  Jeg og mor skilte lag for 3 år siden.

    Har i mellomtiden fått ny samboer (snart 1 år nå) Har dette noe betydning for AAP utbetalingene mine? eller for utvidet barnetrygd?

     

    Takker for alle svar på forhånd:)

  18. Hei. 

    Begynte å fundere på en ting. Jeg kjøpte noen aksjer for ca 15 år siden. Jeg hadde opprettet vps konto på dnb og skulle prøve på skøy.

    de såkalte aksjene eller hva det nå var fornoe husker jeg bare forsvant i løse luften, mener det var en slags kjøpsrett jeg kjøpte men er ikke sikker.

    Er det mulig jeg enda har noe verdi der eller er det tapt som jeg antok dengangen?? Ble kjøpt for ca 3000,- og forsvant liksom neste dag, tror det som sagt var noe form for kjøpsrettighet til en aksje, men hva vet jeg.

    Takker for alle svar på forhånd.

×
×
  • Opprett ny...