Gå til innhold

opticus

Medlemmer
  • Innlegg

    1 493
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av opticus

  1. Har selv renset mitt system med springvann et par ganger. Skrur fra hverandre hele maskinen, demonterer alle blokker og slanger.

     

    Rengjør så komponentene mekanisk, bruker noe lignende tekninkk man bruker for å rense løpet til rifler, drar gjennom en liten bit klut gjennom slangene som jeg så vidt klarer dra gjennom, gjentar prosessen noen ganger pr slange og de blir som nye.

     

    Blokkene har jeg av latskap klart å tette med alger et par ganger så da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne plukke fra hverandre hele greia en gang i året ellerno og samtidig få kontrollert at alt er som det skal av pakninger osv.

     

    Har liten tro på at dersom det er møkkete inni slangene, er noe bedre inni blokkene og ser ikke for meg at man kjemisk kan rense dette effektivt. Har hørt noen lager tilkobling til springen og spyler systemet sitt rent også, dette har jeg ikke testet selv, men høres fristende ut siden det er svært tidkrevende å plukke alt fra hverandre.

  2. Jeg skal lage en reflektor til å ta bilder, vet dette ikke er forumet for dette, men regner med endel folk har peiling på lakk her.

     

    Anyway, jeg skal lage den av en bakebolle og trenger å lakkere den på utsiden og tenkte jeg kunne lakkere den på innsiden samtidig og klistre aluminiumsfolie på lakken mens den tørka og bruke lakken som lim.

     

    Noen som vet om dette vil fungere eller gasser lakken så mye at det vil bli bobler i folien? er jo klin umulig å fjerne ting som klistrer seg i lakken når man lakkerer, derfor jeg tenkte jeg kunne bruke lakken som lim

     

    PS tror jeg fjernet 5-6 skrivefeil i det lille jeg skrev, sikkert flere, har vært og testlakket på en testebolle, uten gassmaska..

  3. Jeg er en ny fan av vannkjølte systemer og har i det siste lest alt for mye om det... Jeg har blitt veldig interessert og ønsker å kjøpe mitt eget sett. Jeg har et spørsmål til de som kan litt mer angående vifter:

     

    Hva kjennetegner en god radiatorvifte?

     

    Jeg er på utgikk etter gode 120mm/140mm vifter med lavt lydnivå til å kjøle en radiator. Jeg har fanget opp at mange beytter seg av SCYTHE Gentle Typhoon-viftene, men jeg ser ikke helt hva som gjør de overlegne mot andre vifter. Jeg har et ekstra par Nexus Real Silent 120 mm vifter allerede, hvordan yter disse på en raditor?

    Hva kjennetegner en god radiatorvifte? Er det forskjell på gode radiatorvifter og kabinettvifter? Har dere forslag til gode vifter (gjerne andre enn gentle typhoon)?

     

    Litt mange spørsmål, men jeg håper dere kan gi meg noen råd.

    Jeg leste timesvis og dagesvis med tester og erfaringer og endte med å bytte ut kabinettviftene til SCYTHE Gentle typhoon og i bruker nå 6 stykker i kabinettet. Hvorfor spare penger på viftene når de er så viktig i forhold til støy og ytelse? Mine har humpet og gått døgnet rundt siden jeg kjøpte de til prosjektet mitt og jeg er kjempefornøyd. Vet du ønsket tips til andre vifter, men jeg vil gjerne styrke rykte til disse viftene siden jeg er så strålende fornøyd selv.

  4. Så merkelig da. Jeg har nemlig aldri sett en politikvinne blitt omtalt som "politimann" noe sted...

    Hold deg til tema din sopp.

     

    Ville ikke spredd rykter i bygda åpenlyst. Jeg har selv barn og synes det er vanskelig å si i forkant av alvorlige hendelser hvordan man faktisk reagerer eller hva man gjør. Synes det er fint du ikke har knust kneskålene til overgripern, revet av kjønnsorganene og kappet av hendene og kværenet de opp i fôret han med dem.

     

    Hold kontakten med barnevernet, der er det mange oppegående og rolige folk med vettige og upartiske meninger. Ville selvsagt anmeldt overgriperen med en eneste gang selv om det kan føre til at dette blir litt mer mas ved en evetuell rettsak for barnet deres, vil dette kunne sette en stopper for at veldig mange andre barn også blir utnyttet.

  5. Jeg synes ikke dette var overraskende i det heletatt, kommer ikke til å melde meg ut av facebook fordi de er mongo.

     

    Det er da vel bare å ha hode på rett og sted og bruke facebook som det det er, en applikasjon på internett, INTERNETT! ikke legg ut sensitiv informasjon der. Synes folk skal slutte bli overrasket over slurvete sikkerhet på internett og at folk sier ting som ikke er sant.. dette minner meg litt om Mars Attacks! :D

    • Liker 1
  6. Fordi du unner kona di drømmebryllaupet :thumbup:

     

    Giftemål er også ein fin forpliktelse overfor kona og barna (som kjem) att de skal holde saman, men også å gjere det offisielt att de elskar kvarandre.

     

    ein tredje ting er att barna må få ein trygg oppvekst der dei veit att foreldra skal holde saman.

    vi lever ikke på 1800 tallet.. kan ikke folk prøve å komme med noe seriøst her?

    • Liker 1
  7. Hvis man bare krangler nok så kan man ta livet av de aller beste forholdene. Tror det er en sikker vinner på å drepe enhver form for gnist.

     

    Kommunikasjon handler ikke om å peke på hvem som har gjort noe galt eller hvem som gjør hva, det handler om å høre etter hva den andre har å si og ikke bli sinna fordi de sier det de mener.

     

    Jo mer man prøver/maser/klenger på noen som allerede har tatt litt avstand, jo større blir avstanden. Gi han litt rom, ikke alltid send den første meldinga, vent til han sender melding. Lek litt med han så han våkner til igjen.

     

    Og slutt med den kranglinga, ungdomstid.. de som lengter tilbake til den tiden husker ikke hvordan det egentlig var..

  8. så lenge dama er klar(dvs ikke bare sprer beina, men er skikkelig kåt og våt) og du ikke er helt freakshow diger der nede så gjør det normalt ikke vondt, kanskje litt mer "oppvarming"? kanskje hun er litt anspent?

     

    uansett bedre å spørre henne enn oss og mensen er jo ganske normalt at tar rundt en ukes tid.. mensen er ekkelt forresten

  9. Helt til slutt: Skjønner ikke helt at det er mulig å blande inn selvmord i denne debatten :dontgetit:

    Vil du elske og ære henne og bli trofast hos henne i gode og onde dager inntil døden skiller dere?

    Dersom man ikke ønsker å fortsette ekteskapet inngått i kirken, er jo hvis man tar det man lover bokstavelig, at man må dø for å komme ut av det. Jeg vet, som nevnt tidligere, at man kan skille seg, men da skjønner jeg poenget med å love at det skulle være til man dør hvis man bare kan gå og skille seg.. da er jo poenget med løftet helt vekk. Det blir veldig tomt.

     

    Jeg for min del er mer for å komme med et livslangt løfte om gjensidig respekt og kjærlighet og å gjøre det jeg kan for at forholdet skal blomstre og bli et lys i en god/dårlig hverdag. Å støtte min kjæreste og behandle henne som om hun er det kjæreste jeg har så lenge vi begge føler at vi elsker hverandre og vil forsette forholdet.

     

    Å love dette ut livet er utrolig naivt når man ikke vet hvordan livet blir fremover og ting forandrer seg og man kan som halvparten av forhold gli fra hverandre og da tror jeg ikke at det løftet vi kunne gitt ved et ekteskap ha gitt noe særlig støtte, heller tvert om. Det ville gjort at jeg følte meg tvunget til å fortsette noe jeg hadde misslikt, blitt deprimert, lei meg, desperat og sikkert tatt mange dårlige beslutninger jeg hadde angret livet ut.

     

    Synes forresten det er en utrolig romantisk tanke å gifte seg og jeg kan forstå at folk gjør det, men jeg forstår også at halvparten av de som gjør det sliter med å skille seg siden man faktisk har kommet med livslangt løfte. Hvis noen skal gidde lese så må jeg nesten avslutte her :)

     

    EDIT:

    Man gifter seg for å få familie og for å få ha sex.

    Det er bra og gifte seg vettu :) Det lønner seg også på langt sikt.

    Jeg har både familie, sex og et veldig herlig liv, men jeg er ikke gift.

     

    hvorfor er det bra og hvorfor lønner det seg?

  10. Tross alt bedre at han finner tilfeldige damer enn at han har et romantisk forhold på si, sex er sex. Noen har mer behov for sex enn andre. En gravid kjæreste er ikke alltid den enkleste personen i verden å kommunisere med. Synes det er rart at så mange holder med henne uten å ha hørt noe fra hans side.

     

    For alt vi vet er hun er skikkelig terror bitch fra helvete som pisker han rundt i alle retninger, lettkledd og deilig uten å være villig til å gi han noen form for nærhet. Har ikke selv opplevd å være utro eller ha behov for det, men jeg har hatt gravid kjæreste og det er langt fra behagelig til tider. Kan se for meg at en i utgangspunktet egoistisk dame som blir gravid kan bli et mareritt å være rundt.

     

    Jeg forsvarer ikke at han er utro, det er ikke bra, men jeg kan godt forstå at man blir desperat dersom kommunikasjonen bryter sammen og alt blir annerledes. At menn er utro når dama er gravid er jo tross alt på plass nr1 av situasjoner når menn faktisk er utro. Jada, menn må ha så stor forståelse for at damene ikke har det lett når de er gravide, vi har det, men vi er faktisk levende individer med behov vi også, det er ikke en enveisgate der dama skal ha all oppmerksomhet. Jeg kjenner ikke situasjonen til dette paret, men jeg ser hva folk skriver og blir litt provosert av at folk tar hennes side uten å kjenne til situasjonen i det heletatt.

     

    Er svært takknemlig for at jeg hadde en super samboer gjennom graviditetene hennes! Skulle ønske alle andre også hadde det som oss, kan være en magisk tid!

    • Liker 3
  11. Selv om han etter norsk lov ikke betegnes som pedofil siden hun er 16år, så ville han etter folkemunne vært definert som dette om hun hadde vært et år yngre om de hadde sex.

    I motsetning til den generelt aksepterte medisinske definisjonen, brukes begrepet pedofil også feilaktig hverdagslig om voksne som er seksuelt tiltrukket til barn eller tenåringer under den lokale seksuelle lavalderen

     

    Siden det er 21 år siden han selv passerte denne alderen er det kanskje på tide å se etter litt eldre damer? la barn være barn så kan voksne drive med voksenting?

     

    Og å be folk holde meningene sine for seg selv når TS spør etter folks mening synes virker veldig lite fornuftig?

    regnestykket hans er forresten en helt grei pekepin, selv om man ikke trenger leve slavisk etter den så kan den være grei å ha i bakhode når man er under 25 hvertfall.

  12. Hvorfor skal det være et problem for folk at man har vært rusmisbruker?

     

    Skulle det være tilfellet er det dårlige mennesker, og da er det nesten bedr eå være alene.

    Det er statistisk større sannsynlighet for at man blir rusmisbruker igjen enn at man klarer få livet til fungere, så problemet er at man ikke ønsker å ha en person som setter rus og å skaffe penger høyere enn vennskapet man etablerer. Når de aller fleste som ruser seg trenger penger driter de i stort sett det meste, dvs de stjeler ting, låner penger man aldri får igjen, bryter ned all tillitt og gjør livet værre enn det strengt tatt hadde vært uten denne personen i livet sitt.

     

    Vet ikke om du ser problemet her eller om du rett og slett ikke bryr deg om tillitt i et vennskap. Jeg sier ikke at alle rusmissbrukere for all fremtid vil være det, men statistisk ligger en ganske dårlig ann om man først har startet..

    • Liker 1
  13. Har selv besafe, koster rundt 4000 fullpris tror jeg, men er veldig fornøyd med det. tar det ut og inn rett som det er og synes ikke det er noe vanskelig i det heletatt, isofix versjonen vel og merke.

    Alle seriøse tester sier at barn under 4år burde sitte bakovervendt. Etter 4år kan de jo få sånne som ser ut som små bilseter som sitter i setet liksom..

    Er noen som sier i diverse butikker at statistikker sier at det er ca 50-50 at man fontkolliderer eller får noen som kjører i en bakfra, det de ikke sier er at man normalt i en frontkollisjon har ganske stor fart, mens når man får noen i ræva står man ofte stille eller kjører veldig sakte så nakkeskadene oppstår stort sett i frontkollisjoner. Etter 4år er visst nakken bedre i stand til å holde hode på nakken siden kroppen har blitt såpass mye større.

     

    Grunnen til at jeg nenvte dette er at man etter barnet er 4år mest sannsynlig ikke kommer til å snu setet, man kjøper et nytt siden de da alikevell ikke trenger et slikt type sete og kommer til å trenge noe annet før de setter seg rett i bilsetet og da kan man like gjerne ta den investeringen på det tidspunktet. Det er hvertfall min tanke.

  14. Dette er ikke ment for å være frekk eller kjip, men det virker som du er litt deprimert og samtidig prøver litt hardt?

     

    En erfaring jeg har gjort er at om man prøver veldig hardt å få frem eller bevare en følelse hos noen gir det stort sett motsatt effekt av det man prøver oppnå.

     

    Gidder ikke komme med de vanlige vær deg selv osv rådene, de kan du jo lese hvor som helst. Det jeg satt igjen med var

    Det er som om jeg har et lokk på følelsene som gjør at jeg er i det samme humøret hele tiden

    Det her er ikke bra!!! Når jeg ser folk som smiler og er glad hele tiden og ikke reagerer negativt på noe tenker jeg bare; at han der, han kommer til å klikke i alle kjente og ukjente vinkler og lage et sant helvete på jord når han først slipper løs alle de negative følelsene

  15. Hvor lenge siden er det dere har hatt sex?

    Vet det er noen kommende fedre som er utro i desperasjon siden dama ikke vil ha sex mens de er gravide og av andre grunner.

     

    Dette forsvarer ikke å være utro mot en gravid kjæreste, men man kan ikke bare legge sexlysten på hylla fordi dama har en kul på magen.

     

    Jeg ville konfrontert han med dette rett frem og helt ærlig og gjerne ha en venn i nærheten du kan dra til siden dette helt sikkert ikke ender i en veldig behagelig aften.

  16. Heisann TS, det er bra du har sluttet med rus, det er en lang vei og jeg har inntrykk av at rusmisbrukere sliter med dette(at de vennene de har når de har kommet seg ut av rusen er rusmisbrukere). Er du kristen så begynn å gå på møter, virker som kristne tross alt tolererer ganske mye så lenge man ikke er utro og tror på det samme som dem.

     

    Er du ikke det ville jeg satset på en hobby - som jeg ser flere nevner her og meld deg inn i en klubb. Når man er voksen så har man ikke den samme naturlige sosiale omgangen med forskjellige folk hele tiden siden man ikke går på skolen lengre. Du må jo ha hatt en eller annen interesse før du startet med rus, kan godt hende dette fortsatt er interessant om du setter deg inn i det igjen. evt om du aldri har hatt noe særlig interesse for noe særlig så prøv litt forskjellige ting du kanskje kunne tenke å lære mer om.

  17. Jeg har et ambivalent forhold til dette spørsmålet og skal prøve skrive ned mine tanker rundt dette.

     

    Innledningsvis synes jeg det er utrolig romantisk å love å være sammen uansett resten av livet. Samtidig ser jeg marerittet av et liv sammen med en følelsesløs klump som drekker seg drita, ødelegger ungene og er utro konstant med eneste utvei som selvmord dersom man skal holde det man faktisk har lovt(vet skillsmisse er et vanlig valg fremfor selvmord, men hva er da poenget med dette løftet).

     

    Og igjen ser jeg for meg et rosenrødt liv med opp og nedturer der man holder hverandre oppe og støtter hverandre livet gjennom der den andre går bort av sorg når den ene dør. Men har ingen garanti for hvem den andre personen er etter 20-30 eller kanskje 40 eller 50 år, ikke hvem en selv er heller.

     

    Videre har jeg kun hørt om de økonomiske fordelene uten å ha satt meg noe mer inn i akkurat dette. Man har hvertfall en kontrakt som sier at man skal dele på ting dersom man går fra hverandre, men det er jo en samboerkontrakt også.

     

    Jeg har problemer med å kunne love en person jeg ikke vet hvem er at jeg skal elske og ære henne hele livet når jeg ikke vet hvem jeg selv er engang om mange år inn i fremtiden

  18. la oss si de får barn i en gjennomsnittlig alder for henne, dvs når hun er litt over 30, da er han over 50. Barnet blir 20 og har da sannsynligvis ikke noen far pga han døde fordi han ble så gammel. ganske kjipt..

     

    Når hun blir russ og ramler rundt, og han sitter hjemme og holder på å gå i spinn mens han lurer på hva hun driver med, tenåringer vil alltid være tenåringer og de gjør dumme ting.

     

    Også for ikke å snakke om hvilke enorme forandringer en har i personligheten mellom 16 og 24 år, når man er 16 kan man godt oppføre seg voksent, men man er bare 16 og mangler grunnleggende erfaring og kunnskap til å handle som en voksen, det er en grunn til at man skal være over 18 for å gjøre voksenting..

     

    Jeg synes dette er utrolig lite gjennomtenkt og barnslig av en 37 år gammel type som burde vite mye bedre enn å fable om et seriøst forhold til en 16 åring.

     

    Jeg vil ikke gratulere de om de får det til siden hun mister en del av barndommen på å måtte oppføre seg som en voksen og ikke får hun overgangen fra tenåring til voksen å lære noe i siden hun er låst i et forhold med en etablert gamling.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...