Gå til innhold

bergheim92

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bergheim92

  1. Takk for gode svar! Ble litt klokere nå.
    Det var litt vanskelig å finne legeringen på tanken, ja. Skal stikke innom en sveiseforretning i løpet av uka og finne noen tynnere pinner enn det Jula kunne by på. Muligens av forskjellige legeringer så får jeg prøve meg litt forsiktig frem å se hva som biter.

    Det er noe tykkere stål rundt hullene da de gamle rørene er sveiset fast. Som du foreslår er det kanskje verdt et forsøk å bygge ut sveisen til det blir tett.
    Jeg sveiset for første gang nå i påsken, med 2.5mm standard pinner fra biltema og lekte meg med stål jeg fant i garasjen. Det var et sørgelig syn i starten, men jeg fikk etter hvert lagt noen brukbare striper. Jeg velger derfor å gi pinneapparatet og mine begrensede ferdigheter en sjanse.
    I verste fall finner jeg sikkert noen i Trondheim området meg TIG apparat som kan ta på seg jobben.


     

    post-201213-0-25301700-1459165001_thumb.jpg

  2. Jeg er i gang med å lage ølbryggeri av en gammel varmtvannstank, og skal sveise igjen to hull i tanken. Jeg var litt rådvill på valg av forum, men jeg endte på bil da jeg antar at det finnes noe kompetanse innen sveising her.

    Tanken er i rustfritt stål, ca 2mm tykk, og det er to hull i bunn Ø15mm som skal tettes. Har fått lånt meg et MMA sveiseapparat (pinnesveis), og skal kjøpe meg rustfrie pinner. Planen var å legge en bit av rustfritt stål i hullet å dra en sveis rundt, og deretter slipe dette ned med vinkelsliper.
    Det jeg lurer på er om stålet vil beholde sine rustfrie egenskaper når jeg sliper ned sveisen?
    Jeg har lest om at det dannes en rustbeskyttende film på stålet når krominnholdet i stålet oksideres, og bekymringen min er at jeg ødelegger denne når vinkelsliperen har gjort sitt? Finnes det eventuelt noe kjemikalier som kan hjelpe det blankslipte stålet tilbake i rustfri tilstand?
    Det blir i praksis en kjele der vørter skal kokes, så målet er en rustfri, glatt overflate som kan rengjøres på en lett måte.

    Et annet spørsmål; Tenkte å kjøpe elektroder på jula. Disse er 2.5mm syrefast stål. Vil disse smelte godt sammen med mitt rustfrie stål?




     

  3. Hei,

     

    Jeg oppgraderte min stasjonære PC i fjor, men problemene meldte seg fort. Jeg fikk ikke til å løse dette, så den nyoppgraderte PCn begynner å bli utdatert før jeg får glede av den. Da jeg begynner å bli farlig lei av å bruke laptop og nettbrett, håper jeg at kanskje noen på forumet har noen tips for å gjøre min stasjonære PC brukbar.

    Ved normal bruk av datamaskinen er det flimring og hakking på skjermbilde. For eksempel med bruk av nettleser, dukker programmet i bakgrunnen opp i en ujevn frekvens. Når jeg scroller nedover en nettside veksler bildet mellom der jeg var for to sekunder siden, og der jeg er for øyeblikket. På samme måte i spotify, der jeg må konsentrere meg om å treffe riktig låt når bildet veksler mellom skjembilde for noen sekunder siden. Når jeg skriver, veksler det på samme måte mellom der jeg var for ei setning siden, og der jeg er for øyeblikket. Ved bildevisning veksler bildet med bakgrunnsprogrammet. Det er med andre ord helt grusomt å bruke PCn. Spill fungerer forøvring knirkefritt. Kan dette problemet ligge i OS?

    Se link til video av problemet:
    https://docs.google.com/file/d/0B0XzCB_KmyLzRFRnbG90c01Yc2s/edit

     

    -Skjermkort er testet og i orden

    -skjerm og skjermkabel er testet og er i orden


    Noen komponenter:
    Asus Nvidia GTX 570
    MSI hovedkort
    Corsair DDR3 ram
    Corsair 650W PSU
    Corsair SSD og western digital harddisk
    Intel i5 CPU
    Windows 8.1

    Det er også vedlagt et bilde av outlook mailen min som er totalt ubrukelig.

    Noen som har noen gode tips til å få fikset dette?

    Jeg er veldig takknemlig for svar.

    Mvh. Håkon



    post-201213-0-77113000-1403826217_thumb.png

  4. Hei!
    Takk for gode svar. Er usikker på linja, men tipper det er fiber, som det er i store deler av Trondheim. Canal Digital leverer. Jeg tar sjansen på at det er D-link svineriet som er problemet, og bestilte akkurat en Asus RT-N66U Dark Knight N900 ruter, som ble anbefalt, og som jeg ser har fått gode tilbakemeldinger. Kan tenke meg at det er mer kraft i denne. Hybelverten var positiv og tok regningen :-)

    Mvh. Håkon

    • Liker 1
  5. Hei

     

    De siste månedene har jeg og min samboer hatt problemer med vår trådløse tilkobling. Vi bor for øyeblikket i sokkelen på en enebolig.

     

    Ruter: Dlink DIR 635

    Nettverkskort: Diverse (Flere komponenter opplever samme problem)

     

    Problemet: Nettet detter ut regelmessig, hvor vi har hyppige perioder uten internett. Utkoblingene varer fra 30 sekunder til 10 minutter.

     

    For en stund tilbake byttet vi router og oppgraderte nettet slik at vi nå har hastigheten 24 mbits ned og 6 mbits opp. Dette gjorde en forskjell på hastigheten, men ikke på stabiliteten.

     

    Nå skal det nevnes at vi deler router med familien over.

    Fabrikkreset og enkle problemløsninger er prøvd.

     

    Håper på kjapt og nyttig svar : )

  6. Takk for svar. Jeg har sett litt nærmere på det. Det ser ut som Marshallhjelpen som du sier var veldig sentral i forbindelse med gjenreisingen av vesten, og hvilken måte USA fikk nærmest tvingte igang frihandel i vest-europa med dette. Det virker som økonomien fikk et bedre sirkulasjon i vestblokken etter krigen, som førte til en blomstrende økonomi og velstand. Utrolig interressant å se hvilken effekt dette hadde for utviklingen i Europa. Jeg ser også at Sovjetunionen og Øst-Europa avslo hjelp fra USA. Splittelsen mellom det kommunistiske øst mot den liberale vesten blir nok et tema i oppgaven. Det er tydelig at det var to helt forskjellige økonomiske ideologier mellom øst og vest, og jeg tror dette blir viktig å ha med.

    Når det gjelder mellomkrigstiden, ser det også her ut som USA hadde stor innflytelse på verdensøkonomien. Her blir nok det store krakket i 1929 et tema, og hvordan dette påvirket lånet til Tyskland for å betale krigserstatninger til andre nasjoner - en kjedeeffekt. Interessant å se hvordan alt kollapset på relativt kort tid, og hvordan alt henger sammen. Roosevelt sine tiltak mot krisen var jo svært effektive for å få økonomien på fote igjen. Veldig spennende å se hvordan opprustningen til andre verdenskrig fikk satt i gang industri og kjøpekraft igjen.

    Jeg tror jeg begynnet å få god oversikt over tema å skrive om nå. Det var noe forvirrende å starte med utgangspunkt i økonomi, men det ble plutselig mer spennende å skrive om nå som jeg ser økonomien ligger til grunne for verdenskrigene og maktkampen som har vært. Si gjerne fra om det er noe viktig jeg har oversett her.

  7. Hei.

    Jeg er i oppstartfasen i en oppgave om internasjonal økonomihistorie, og jeg har valgt en problemstilling om verdenskrigenes effekt på den globale økonomien. Jeg tenker da å se nærmere på hvilke økonomiske teorier og ideologier som lå til grunn i etterkrigsperioden i de forskjellige nasjonene. Jeg håper kanskje noen med litt bedre historiekunnskaper enn meg kan gi noen tips om interessante nasjoner og stormakter som taklet mellomkrigstiden og etterkrigstiden på forskjellige måter. Det er veldig mye stoff som ligger ute på nettet, og det hadde vært fint å kunne fått noen tips i hva jeg kan fordype meg i.

     

    På forhånd takk.

  8. Hei. Jeg bestilte nylig meg en skøytepakke med fischer sko, ski og bindinger fra tyskland. Jeg kontaktet kundeservice for noen dager siden vedr. denne bestilingen, men jeg mottok ikke noe svar før i dag. Der fikk jeg anbefalt skostørrelse 44, selv om foten min er 42,5. Probemet er at jeg bestilte størrelse 43 på denne skoen (Fischer RC7 skate).

    Er det normalt å overdimensjonere 1,5 str.? Trodde skøytesko skulle ha en relativt tight fit på foten.

    Takker for svar.

  9. Hei. Har funnet ut at bilen min trekker 0.20A i hvilemodus. Jeg har nappet alle sikringene men strømmen endrer seg ikke. Har en mistanke om at batteriet er ødelagt da det stod tomt ei stund. Lurer på om jeg kan kjøpe nytt batteri og bruke bilen uten og måtte lade uvanlig ofte? Vil det fungere over tid med 200 mA lekkasjestrøm istedenfor rundt 30-40 som er vanlig? Bilen lader på over 14V, men kan dynamoen lekke strøm likevel? Noen andre tips til hva jeg kan sjekke, siden lekkasjen går utenom sikringene? Kan dårlig jording noen plass være en strømtyv?

     

    Veldig takktemlig for svar :)

  10. Hei!

     

    Startmotoren på min BMW e36 ville ikke gå, og etter å ha sjekket litt elektrisk så jeg ingen annen utvei enn å grave litt under panseret å få ut starteren. Nå sitter jeg her med starteren i fanget og trenger litt hjelp til feilsøking.

     

    Jeg har prøvd og teste den med startkabler, men ingen ingen reaksjon. Jeg har også målt resistans fra jord til + for å sjekke om det er motstant i spolen. Her var det ingen motstand, som jeg regner med det burde være i en elektrisk motor. Derfor lurer jeg på om det er noe styrestrøm eller relè e. l. inni koblingsboksen eller hva det nå er?

     

    Som dere ser på bildet så er det fire koblingspunkt. Jeg tenkte meg at noen av disse punktene var styrestrøm, men sjekket med multimeteret mitt at 3 av disse punktene var jord og 1 var +. Dermed forstår jeg ikke hvordan det kan være styrestrøm når 3 stk er kortsluttet. Noen som forstår dette bedre enn meg?

     

    Takker for svar.

     

    Mvh Håkon

    post-201213-1279139531,9141_thumb.jpg

    post-201213-1279139545,9269_thumb.jpg

  11. Takk for svar! :)

     

    Jeg tror det er sant det du sier. Har brygget en gang før, og da ble det veldig bra og men forskjellen er at da drysset jeg det på. Drysset på i går kveld så satser på at det blir bra. Har også flyttet dunken til et rom med litt mer jevn temperatur på mellom 20-22 grader :)

  12. Hei!

     

    For 3 dager siden startet jeg å brygge øl. Jeg kokte opp et slikt øl-kit, og blandet tilsammen 23 liter ned i en plasttank. Alt etter oppskriften som fulgte med. Problemet er at etter så lang tid så har det enda ikke blitt noe aktivitet i gjærlåsen. Oppskriften sa at jeg skulle blande gjæret sammen med 0.5 dl vann på 40 grader la det stå i ca 15 min før jeg blandet det i tanken. Jeg glemte litt av tiden og det stod litt over 20 min. Dagen etterpå var det skummet godt oppi tanken og "gjærgugge" lå oppå skummet. Da trodde jeg prosessen var i full gang. Men det har ikke vært mer liv oppi tanken siden da. Jeg lurer på om kanskje gjærcellene er døde? Temperaturen i rommet har variert mellom 20 og 28 grader ca.

     

    Er det normalt at det tar så lang tid før det blir skikkeli liv oppi tanken?

    Om gjæret er dødt, kan jeg blande oppi nytt gjær ?

     

    Takker for svar!

  13. Hei!

     

    Jeg tenkte å ta med meg noen liter sprit fra utlandet. Er det stor sjanse for å bli tatt?

    Hvordan blir man tatt? Blir koffertene gjennomlyst på flyplassen og så ser de at man har drikkevarer?

    Er 17 år, så må vurdere mengden. Litt kjipt å komme hjem tomhendt og med bøter.

     

    Takker for svar.

×
×
  • Opprett ny...