Gå til innhold

bwyan

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bwyan

  1. Jeg driver å titter litt selv, er mye i samme båt som deg høres det ut som.

    Setter foreløpig en knapp på Olympus XZ-1. Får gode omtaler, grei str, ikke for stort eller lite eller klumpete. Fin pris, og den kan bli bedre nå som XZ-2 er rundt hjørnet.(?) Estimert pris på XZ-2 er for mye til mitt bruk, men den får vridbar skjerm og er oppdatert på alle punkter der XZ-1 fikk kritikk. Kanskje verdt å vente på for deg? Tror den er estimert inn i beg november.(?)

    Har sittet mye og sammenlignet bilder på DPreview og ifølge deres bilder synes jeg XZ-1 banker det meste. Ikke suveren på litt høyere ISO, men ikke noe som en runde i LR ikke fikser med godt resultat hvis det skulle bli for ille. Det synes i alle fall å ha en sykt detaljgjengivelse, selv helt i ytterkant, og det er nais. Litt hevvy på JPG behandlinga, noe man ikke får styrt så godt men generelt ser det ut til å gjøre en veldig god jobb.

    Mine synsinger så langt :)

  2. Alltid litt i stuss på disse "hurra for gamledager" artiklene.

    Hvis artikkelforfatter på dette vis igjenfant gleden med å ta bilder og fikk gløden og lysten tilbake er jo det vel og bra men jeg må innrømme at jeg ikke helt vet om jeg forstår hvorfor dette med film fortsatt er så gjevt?

     

    Kanskje fordi jeg selv startet med film, riktig nok ikke mellomformat, det har jeg null greie på. Men ikke pokker om jeg savner dyr fremkalling, eviglang venting (fant den aldri spennedende og sitrende, bare irriterende) og når bildene endelig kom så var 45% feileksponert, 45% ute av fokus og resterende viste seg å ikke funke så bra rent komposisjonsmessig alikevel, samt at fargene var slett ikke sånn jeg hadde trodd de skulle bli. Fantastisk morro. Not. :)

     

    Som andre påpeker også. Hadde jo ikke vært noe stress å ta bildene i artiklen med et digitalt kamera. Må man virkelig helt tilbake til et filmkamera for å gå back to basic? Sett kameraet på M, slå av skjermen, gi deg selv tolv bilder, og sett på fastoptikk å gå å skyt. Så kan du jo vente en uke før du "fremkaller" de på pc hvis du vil og. Eller gjør det med en kamerat og "fremkall" hverandres bilder så blir de garantert ikke sånn du hadde trodd de skulle bli.

     

    Akkurat som i gamle dager. ;)

     

    Bare fordi kameraet ditt kan skyte fjorten bilder i sekundet er det ingen som sier du må gjøre det. Virker som mange ikke har skjønt det. ;)

     

    Alle kan eie et dyrt kamera og dyr optikk i dag. Alle kan tilegne seg kunnskapen relativt fort. Det er det som har forandret seg.

     

    Det å kunne ta et bra bilde er ikke nødvendigvis noe alle har anlegg for. Det vil aldri forandre seg.

     

    :)

     

     

    • Liker 2
  3. Dæggern til engasjement da!? :)

     

    Mulig det bare er jeg som er litt treg, eller ikke har lest hele tråden her godt nok, men jeg lurer fortsatt på et par småting:

     

    Jeg har tydeligvis retten på min side hvis jeg vil ta litt bilder av folk å fe, type gate-foto rundt på offentlige plasser. Noen skatere eller en dame i rød regnfrakk mot en blå vegg å sånt. Men jeg har altså ikke lov til å publisere dette? Hva er publisering i denne sammenhengen? Kan jeg ikke legge de på Flickr siden min? Må jeg jogge etter alle disse folkene for å få en skriftlig tillatelse?

  4. Å da slo sommer-tørken for kamera nyheter inn ja!? Dette er vel litt banalt føler jeg Akam, unødvendig flisepikking over et ord som vel er "brukt opp" og mistet sin makt for lenge siden!?

    Og når dere i tillegg avslutter med "og det er en hån mot alle som strever i årevis for å oppnå perfeksjon." så synes jeg det blir veldig artig. Hvem er det som har den endelige og fastsatte definisjon på perfekt da? Er ikke smaken som baken når alt kommer til alt? Er ditt perfekt det samme som mitt? Og derfor, kan man i det hele tatt oppnå perfeksjon?

     

    Ta fem a gutta, gi tastaturet en pause, gå ut å kjøp en is!

     

    :)

  5. Kudos til JPstoney som våger seg inn her på forumet og "tar tyren ved hornene" ;)

    Veldig greit å høre butikkens "point of view" også. Jeg misunner deg ikke jobben med å finne denne balansen mellom pro/entusiast og det segmentet man tjener mest penger på. Det synes som disse gruppene ønsker seg litt ulike ting til tider ;) Og i disse internett tider så må det være veldig vanskelig å holde priser nede og ant. kunder i butikk og fortjeneste oppe!? "Kundelojalitet" må vel være vanskelig i dag? Tenker dere noe i retning av happenings, foredrag, minikurs og slike ting for å bygge "fans"? :)

     

    Forøvrig synes jeg butikken har blitt bra, (:)) jeg var litt for trøtt til å se meg skikkelig om, men jeg synes den delingen dere har gjort virket meget fornuftig. Likte veldig å komme ned til "utstyrhulen"! ;)Å jeg tror det er veldig sunt at vi fortsatt har litt konkuranse i by'n;) Men slapp av, jeg er JP-fan;)

  6. Dette er sikkert helt supert for tilfeller vist i videoen, men at dette skal være noe særlig på "på fottur i ikke alt for tett underskog" har jeg ingen tro på. Selv med det padda beltet tenker jeg hoftene er passe most (sikkert solblendern og) etter et par knauser. I sånne tilfeller kan http://www.thinktankphoto.com/products/cam...ort-straps.aspx anbefales på det sterkeste. Jeg bruker da neoprenestroppen min (som svikter litt) som "magebelte" som holder kameraet intill kroppen. Du ser sånn passe "kvasi-militær-pakkesel" ut men det får stå sin prøve ;)I tillegg kan du gå med to staver hvis du ønsker det;)

  7. Jeg synes skjerve oppsummerer ting fint. Dette er en debatt man aldri blir ferdig med tror jeg, for mange synsere, og det er en type debatt som hersker innen mange felt, arkitekt er nevnt, interiørarkitekt er en annen. Tittelen "Interiørarkitekt" er heller ikke beskyttet, og den eneste måten man kan "hevde" seg blandt alle som kaller seg det, er å gjøre seg fortjent til (via å ha den rette utdanningen) til å legge betegnelsen MNIL foran (Medlem Norske Interiørarktitekters Landsforening)Noe tilsvarende er det vel for arktitektene tror jeg. Dette er den eneste måten å profesjonellt kunne "definere" en fotograf på også, sånn jeg ser det. Ikke det at det er den beste løsningen av den grunn, men kanskje den eneste realistiske.

     

    Mvh en interiørdesigner

  8. Jeg må le litt av det faktum at hr Aldra i en alder av 21 allerede sitter å mimrer over gamle dager. Hvordan blir det når du blir 60 mann!? ;)) Kanskje er "feilen" at vi blir for fort voksne snarere enn at det er noe galt med fotoutviklinga?

     

    Jeg synes den digitale tidsalder er topp. Tullet også rundt med litt film i "mine ynger dager" uten at jeg savner det i det hele tatt. Kjemperomantisk å gå å vente en uke på noe du hadde brukt altfor mange av de hardt opptjente lommepengene på å fremkalle, bare for å oppdage at halvparten av bildene hadde feil eller ingen fokus og resten av bildene var stort sett ubrukelige av feil eksponering. Dessuten var fargene aldri helt som jeg hadde forventet de. Mega gøy! Det er nok litt av forklaringen på at min interesse ikke blomstret før jeg fikk mitt første DSLR. Og det var først da jeg kan si at foto ble en HOBBY, før den tid var det bare snakk om å knipse noen bilder for "dokumentasjonens" skyld.

    Og det er vel her den store forskjellen på før og nå er: Teknologien har gjort foto som hobby tilgjengelig for en hel haug med mennesker. Før var du enten yrkesfotograf eller familieknipser føler jeg. Med dette er det logisk at endel mennesker kommer til et punkt der kunnskapen og "talentet" stopper, og da er den letteste løsningen nytt utstyr, for da blir alt så meget bedre.

    Dette er forøvrig noe jeg føler er tilfelle med de fleste ting i dag. Se på fotballstjernehysteriet. Sikkert masse folk der som mimrer om den gang ballen bare var rund, og man kunne være helt på løkka uten å måtte ha kevlar-sko, selv-lensende-polypropulen drakt med hydro-flow teknologi, hard-kick-superspeed fotball, pannebånd og tatovering av guttungen på underarmen (!)

    Videre har man trefotsyndromet på båt, SUV-syken innen bil og multi-mega-hytte influensaen som herjer.

     

    Liker du det ikke, så er det vel heller ingen som hindrer deg i å ta avstand fra det. Er du fornøyd med det du har, så fortsett med det. Og selv om man har et bra kamera så må det da være lov å kunne ta både "snapshots" i øyeblikket OG bra bilder man bruker tid og gjør seg flid med? Noen ganger er en spade bare en spade og andre ganger skal det være en SPADE...hvis det var noe logikk i den... Mitt D70 er i trofast tjeneste ennå, og selv om jeg har lyst på noe bedre, så er det jo jeg og min kunnskap som trenger oppgradering først ;)

     

    Fred ut! ;)

  9. erlingba: "The current Lightroom 3 public beta will expire on April 30, 2010". Så noe rundt da kanskje?

     

    Forøvrig mener jeg også å huske at det var endel forskjeller på Beta 2 og ferdig 2. De hadde noen ess i ermet.

     

    Personlig savner jeg veldig muligheten til å sammenligne flere enn to bilder i 100 prosent. Skulle gjerne hatt en zoom i Survey for å si det sånn.

  10. Nå er ikke jeg blitz ekspert, men lukkertiden kan i utgangspunktet "være så lang den bare vil". Er det mørkt nok vil ikke noe annet enn det som blir belyst bli registrert. Selv om lukkertiden her er oppgitt til 1/30 kan blitsen ha gitt en impuls på 1/250 eller noe sånt. Nok til å fryse ulven (nesten) og gir litt lys til omgivelsene rundt og. Trigginging er jo gjort med infrarød sensor, en stråle brytes bilde taes. Tar sikkert litt tid med prøving og feiling og justering. Sjekk denne linken for setup illustrasjon av liknende prinsipp ;)

     

    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/art...arden-pond.html

×
×
  • Opprett ny...