Gå til innhold

solvpilen

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av solvpilen

  1. Det er riktig opera har sine egne muligheter for autofullfør med bruk av høyremusetast over tekstboksen og velg "sett inn personlig" eller "sett inn notat".

    Ønsker du autofullfør på alt du skriver må du legge inn dette userscript

     

    http://criosoft.blogspot.com/2010/09/autocomplete-userscript-for-opera-1050.html

     

    Hvis du bruker Opera 11 kan du bruke denne extensions

    https://addons.labs.opera.com/addons/extensions/?query=autocomplete&order=popular&top=0

    • Liker 1
  2. Når det gjelder artikkelen i VG, så er faktisk ikke tallene mulig å tolke akkurat slik. Dvs. det er korrekt at vi ikke ser store endring, men 23 dager er heller ikke lang tid.

     

    Men endringen når det gjelder Chrome, er en langsiktig trend - hvor Chrome hos Statcounter har økt fra 1.67 % i mars 2009 til 7,22 % i mars 2010. FF er neste helt stabil når vi ser en så lang periode, dvs 38,41 % kontra 38,22 %. IE har falt fra 49,25 % til 45,47 % og Opera har falt fra 7,43 % til 4,36 %.

     

    Hva har så skjedd i løpet av denne perioden, jo fram til årskiftet ser det ut til Firefox og Chrome har begge økt på bekostning av IE og Opera, dog etter årskiftet har IE stabilisert seg (begynte noe før, og ser faktisk ut til å kunne ha en reell sammenheng med økning av Win 7 som OS). Etter årskiftet har Chrome sin vekst i hovedsak kommet på bekostning av Firefox.

     

    Hvorfor det er slik er neste umulig å svare på uten en skikkelig undersøkelse, men følgende hypotese kan trolig reises.

    - IE har i Europa kommet ned på en så lav markedsandel at gjenstående brukere har tunge bedriftsrelasjoner eller bryr seg ikke i særlig grad.. Markedsandelen er således lite påvirkbar kortsiktig, og vil nok være relativ stabil.

    - Firefox vil være langt mer utsatt for lekkasje til Chrome, primært fordi brukerne av Firefox i større grad er bevisste valg av nettleser. Når da Chrome etterhvert kommer med mer av Firefox sin funksjonalitet og yter jevnt over bedre, så vil en del skifte.

     

     

    Statistikkboken er ikke riktig, hele fallet til Opera skjedde på en dag. Dette er ikke mulig,faktoren som benyttes for å beregne Operas brukermasse ble endret. Opera rapportere også vekst av antall brukere i hele hele perioden.

  3. Må si meg enig med de fleste her at dette var veldig tynt og dårlig. Det minste man bør forlange er at nyhetene i Opera 10 blir nevnt. Les mer om nyhetene her

    http://www.opera.com/browser/features/

     

    Opera er en internet suite og blir testet som om det skulle vært Google Chrome. Hele poenget med Opera er at du kan jobbe mye mer effektivt enn i noen annen nettleser. For å gjøre seg kjent med alle muligheten må en benytte nettleseren over litt tid, det nytter ikke å gjøre seg opp en mening etter 10 min.

     

    Opera er feks den ENESTE nettleseren en kan benytte uten mus på en effektiv måte og den eneste nettleseren som du kan benytte med bare musen. (FF har mouse gestures som plugin)

     

    Denne testen kan ikke Hardware leve med, stiller meg bak alle som krever at Opera 10 bør testes av en med mer kompetanse på software. Da tenker jeg spesielt på minnetesten og testen av Opera Turbo. Skal du teste minne så må du teste hvordan den klarer seg på lite minne. Start mange programmer, og se om det går mer ut over Opera's responstid enn hos de andre nettleseren. Og Opera Turbo skal en teste når en sitter på ett nettverk med lav båndbredde. Prøv Opera turbo når du er koblet til via mobile Edge feks.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...