Gå til innhold

precious

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av precious

  1. Jeg er rimelig ny innen SC2 og kunne trengt noen tips. Jeg spiller toss og sliter litt med tidlig MMM Terran rush. Hva burde jeg gjøre for å countre dette? Jeg vet at high templar er bra mot bio-balls, men det er vel ikke normalt å gå for det så tidlig? Takker for alle svar.

     

    Hei.

     

     

    Prøv dette!

    Ein "macro style" med Protoss. Meget sterk early game.. Eg banka terran etter eg tok ibruk buildorderen :)

     

    http://blip.tv/file/4065228

     

    Eit anna tips er å velge vekk maps med stor åpning inn mot basen. Velg heller dei med ein trang inngang slik du kan lettare beskytte deg.

     

    Vidare vil eg anbefale å bygge bygningane rundt nexusen.

     

    GL HF :)

     

    Forøvrig kan eg anbefale alle å sjekke ut Day 9 daily sine videoar. Om ein er ny, så sjå gjerne på dei videoane som tek for seg "the basics".

  2. Eg likte Dragon Age, sjølv om det var langt ifrå å vere like bra som Baldur's Gate 2.

     

    Mine erfaringar frå spelt Dragon Age 2 demoen :

     

    Sjølve designet på spelet var "minimalistisk" og forenkla, imotsetning til Dragon Age:Origins som var eventyrisk og mystisk. Er vel ganske opplagt kva som var best? Vil også rette kritikk mot design av spells/abilities ikona. Likte det ikkje!

     

    Combat var svært enkelt. Å spele Rogue, f.eks, vart såpass flashy at det vart useriøst. La også merke til at friendly-fire på diverse AOE spells var fjerna. Dette gjor alt meget lett. Var dette på grunn av vanskeligheitsgrada skal tru? Såg også at abilities/spells var noko forenkla. Dette gav ikkje meirsmak.

     

    Cut-scene dialogen var var svært øydeleggjande for flyten av spelet. Det hjalp heller ikkje at det var ein kort *loading* mellom kvar sekvens, endring av kameravinkel osv!

     

    Level-designen før ein kom fram til byen var av elendig kvalitet. Ja, eg hadde alt på det høgaste(innan det som var mogleg på demoen). Er det berre eg som syntest designen frå Dragon Age: origins var ganske alright? dungeon crawlsa der va gode.

     

    Karakterane ser veldig... Generiske ut. Random folk med hårgele. Dette gir ikkje meg nokon "x-factor" ala Minsk eller Anomen Sjå berre kor mykje fantasifulle karakterane i Baldur's gate var! Med dagens teknologi skal det ikkje vere noko problem å designe skikkelige skikkelsar!

  3. Sett vekk frå litt smårusk i balansen og litt etterlengta forbetringa for Battle.net UI'en, så er Starcraft II eit svært godt spel. Det er ein oppfølgar verdig!

     

    Multiplayeren i seg sjølv er ikkje særleg innovativt sett opp mot Starcraft I, men det er like greit. Starcraft veteranane er fornøgde, samt at nye features, grafikk, forbetrea UI og units er introdusert, som har resultert i ei total endring i spel-biletet.

     

    Det som kjem eksplisitt til å vere innovativt er singleplayeren, Galaxy editoren og custom games (som er då blir eit naturleg resultat av editoren).

     

    I ekte blizzard-ånd er grafikken svært skalerbar, slik at spelet favna omtrent alle systemspesifikasjonar. Eg kan spele Starcraft II knirkefritt på ein 3 år gammal laptop, dog med alt på lavaste innstillingar. Eg har sett spelet på Ultra high settings, og spelet ser oversikteleg og flott ut.

     

    Om spelet er for flashy og grafikk-krevjande, vil det ikkje nå ut til så mange.. Dette er noko både Blizzard og Valve veit!

     

    Vi kan sikkert diskutere korvidt eit spel eir innovativt, men eg synest det er innovativt berre det å ha eit fantastisk bra og knirkefritt gameplay, singleplayer og endelause moglegheiter for diverse modifikasjonar gjennom custom games. Dette er ein kombinasjon svært få spelprodusentar klarer å presentere.

  4. Ser at traileren har xbox360 tag på seg. Dette er noko eg ikkje likar.

     

    Viss dette viser seg å primært vere eit konsollspel med ein PCport blir det stor skuffelse. Grunnen til dette er at eg fryktar det blir simplifisert samt at aiminga er programmert for ein gamepad, og ikkje ei datamus. Dette går igjen på svært mange spel som er multiplattform!

     

    Men eg har lest at dei ikkje vil gå i fella som i toeren, noko som er betryggande..

  5. Vel som ventet, kommenterte det vel i gamers kåring også, en avsteming fører til mere mainstream, hypede og og godtselgene spill. I tillegg reflekterer den aldersgruppa som leser gamer også, med en overrepresentasjon av det som er nytt. I mine øyne så fikk jeg rett i min spådom om at en brukergenerert liste kom til å bli mindre interessant.

     

    AtW

     

    Spot on.

     

    Dei aller fleste som har stemt på denne lista har ikkje spelt Deus Ex, Vice City, Baldur's Gate 2, Morrowind, Diablo 2 osv.

     

    Mass Effect på førsteplass?

    Spelet har store manglar på sidemissions, og er i mine auge eit 8/10 spel.

  6. Dragon Age over Baldur's Gate 2 ?

     

    LOL.

     

     

    edit:

     

    problemet med slike kåringer er at dei fleste tenåringar, som sikkert utgjer ein stor % del av lesarmassen, ikkje har spelt eller huskar så godt spela i starten på forrige tiår. Dette er tydeleg når Fallout 3 og Oblivion kjem over morrowind, GTA IV kjem over GTA III og Vice City, DEUS ex kjem på så langt ned på lista osv..

  7. Skjønner ikke at du orker å irritere deg over dette

    Hvorfor skulle vi ikke?.. De fleste andre, som Direct2Drive, EAStore, Gamesload osv osv har ikke tvungen valuta (og dermed ikke dyrere for noen enn andre) Der betaler du flytende pris i mellom valutaene, som vil si at i NOK vil prisen bli tilnærmet den samme uansett hvilken valuta du velger. (På direct2drive koster BF:BC2 35 Euro, på Steam? 50 Euro, pga denne latterlige 1£=1$)

     

    Og som en liten notis: Tjener de mer i Romania, Latvia osv enn i USA?.. Euroen gjelder ikke bare for Norge, er mange flere land som er bundet til de samme prisene, selv om nok vi her i Norge kommer best ut av det. Det betyr likevel ikke at det er OK.

     

    Til slutt: Grunnen til at i alle fall jeg irriterer meg over det, er fordi jeg liker egentlig Steam, og ville gjerne også kjøpt spill der også :)

     

    Kva sone har du valgt når du fann pris på d2d.com?

     

    Direct2drive.com har fortsatt ein del restriksjonar, nokon spel er ikkje tilgjengelege i alel soner, f.eks

  8. Ikkje at eg skal blindt forsvare steam her, samt at eg ikkje har sett meg heilt inn i debatten, men det er vel logisk at ting er hakket dyrare i Europa enn i USA?

     

    EURO = 8.2 NOK

    Dollar = 5.9 NOK

     

    Med ein svak dollar så var overgangen frå dollar til Euro ikkje så veldig gunstig for oss nordmenn.

     

    Trur det er ytterst få digitale distribitørar som har same pris i USA som i Europa forresten.

  9. Det gir jo litt håp i et større perspektiv også, for det første, så har Valve tidligere sagt at de ser at når de setter ned prisen på spill mye, så gjør det økte salget at de tjener mer penger. Et annet moment er at dette er gledelige tall i et år da bransjen generelt sett har slitt.

     

    Så kanskje vi kan se en utvikling der utviklere (og Valve) skjønner at spillerne gjerne vil betale for spillene og ikke være pirater, men at 50-60 Euro er for mye for nye spill, og at de heller kan selge dem for 30 og tjene mer, på grunn av at spillere flest vil være lovlydige, og ønsker å "eie" spillene. I tillegg gir det jo oss PC-gamers håp om å ikke i stadig større grad bli avspist med porteringer fra konsollspill på grunn av at inntjeningen på konsoll er bedre enn på PC.

     

    Hva tror dere?

     

    Eg trur fortsatt at ein del av utgjeverane foretrekk å gi ut spel på retail, og er av den grunn meir påpasseleg og ikkje la den digitale versjonen vere mykje billegare enn den fysiske. I hovudsak er det utgiverane som justerar prisane på dei digitale tjenestane.

     

    Activision's Call of Duty 4: MW var vel kanskje det spelet på steam som aldri kom på tilbod, før Modern Warfare 2 vart lansert. Prisen på COD, og også COD Modern Warfare 2, er rett og slett alt for høg. Her bør dei ta lærdom.

     

    Vi er fortsatt i ein overgangsfase med litt usikkerheit i pc-plattforma.. Men det ser ut som at PC-plattforma har gradvis jobba seg opp igjen, med f.eks Mass Effect 2 og BF: Bad Company 2 som har lanseringsdato samtidig på PC og konsoll.

  10. Steam opplevde ei 205% aukning i salsomsetninga i reknskapsåret 2009 samanlikna med reknskapsåret 2008.

     

    Aktive brukarar aukte med 25% frå over 20 millionar til over 25 millionar, der ti millionar av desse har ein community-profile.

     

    I desember var det 2.5 millionar som spelte spel på steam samstundes. Gjennomsnittleg spelarminutt per månad, på steam, er på 13 milliardar minutt..!

     

    (grov oversetjing frå shacknews sin artikkel om saka)

     

    According to the Half-Life and Left 4 Dead dev, this "extraordinary growth" marks "the fifth straight year the platform has realized over 100% year-over-year growth in unit sales."

     

    "Steam turned five years old in March 2009," said Valve president Gabe Newell. "With the introduction of each new platform feature released over the years--such as the Steam Community, Steam Cloud, and Steamworks--we've seen corresponding growth in account numbers, concurrent player numbers and developer support for the platform. As such, we plan to continue to expand and grow the platform to better serve the developers supporting the open platform and millions of gamers logging in each day."

     

     

    Gledeleg nyhende for gamers som likar å spele på PC! Satsar på at Valve kjem med fleire oppdateringar til STEAM utover 2010.

  11. Har brukt en bærbar pc på skolen til å laste det ned på steam. også tok jeg de filene av spillet og la inn på min steam på den stasjonære. men den vil alikevel laste ned hele spillet :S

    Hva må jeg gjøre for at den skal skjønne at det er nedlastet? den sletter jo de andre filene når den laster ned nye også.

     

    Har funket fint med andre spill å bare erstatte filer og spille. men ikke ME2 :(

     

    Kanskje lurt å spørre på steam sitt forum.

     

    I verste fall så er det berre å sette på nedlastninga over natta.

  12. Mykje einig med top 10 lista!

     

    Baldur's Gate 2 er verkeleg det beste spelet som kom forrige tiår. Fantastisk spel, med stor replay-value. For dei som ikkje har prøvd Deus Ex eller Baldur's Gate 2 så anbefalar eg det på det sterkaste.

     

    På eit generelt grunnlag syntest eg kanskje at Warcraft 3 / TFT kunne komt lenger fram på lista, mykje takka vere flott kampanje og ein veldig populær multiplayerdel. Half Life 2 også. Ein er aldri 100% samd i desse listene, men mykje rett her og underhaldande lesing er det uansett!

  13. Baldur's Gate 2 - Rett inn på top 5.

    Diablo 2

    Warcraft 3

    World of warcraft

    Morrowind

    Half Life 2/orange box

     

    Dette er titlar som eg meinar bør kome innom top 10

     

    Andre gode spel som bør vere elles på lista

     

    Dragon Age

    Medieval II Total war

    Battlefield 1942

    Max payne

    Oblivion

    Football Manager ----

    GTA 3 / vice city/ San Andreas (IV fortjener ikkje å vere på top 50, snakk om baisj)

    FIFA ----

  14. Ser bra ut det der. Gleder meg.

     

    NICE!

     

    Fantastisk at spelet kjem til å bli PC-only..

     

    Så detaljrikt som originalen var er det nødvendig å kun lansere spelet på PC, slik ein unngår konsollifisering. Som i bunn og grunn gjor at Deus Ex 2 vart ein skuffelse.

  15. Litt pussig at det har vært ute 2 døgn på diverse skyggesider på nettet siden det ikke er released. Skjønner at det satses lite på pc for tiden.

     

    Og xbox360-versionen har vært ute på diverse "skyggesider" i ei uke. Your point?

     

     

    Ikkje kom her å samanlikn skalaen av piratkopiering på Xbox360 med PC.

     

    På eit generelt grunnlag synest eg det er forkastelig at folk piratkopierer slike spel. Berre på piratbay er det omtrent 40.000 som har lasta Dragon Age ned eller driv å lasta det ned. No betyr ikkje dette at det er 40.000 kopiar i tapte inntekter, men ein kan undre på kor mange som hadde kjøpt, kanskje årets spel, om det ikkje var tilgjengeleg på "skyggesider". Desse er naive som trur det ikkje har konsekvensar for framtidige spel frå bioware.

     

    Det må vel vere ein grunn til at somme vel å piratkopiere spel som Torchlight, trass demo og ein pris på rundt 100-lappen?

  16. Aww, "bare" 7/10 til xbox :( Visste at det ikke kom til å bli like godt, men to karakterer ned er jo mye.

     

    Får vel spille det på xbox og heller finne meg en eller annen måte å skaffe det på PC senere (enten når de setter ned prisen på det, eller.. Tja)

     

    Det ser ut som dei fleste som har planlagt å kjøpe Dragon Age på konsoll ikkje har spelt Baldurs Gate serien. Om Baldurs Gate skulle bli gitt ut på konsoll hadde det vore ekstremt tungvindt å spele.

     

    PC-versjonen er forresten ein del billigare enn på konsoll. Håper for all del ikkje dette spelet blir piratkopiert. Å gi Bioware fleire grunnar til å konsollifisere spela deira i framtida er svært unødvendig.

     

    Eg har testa ut character creation. Den skuffa litt. Hadde håpt på fleire klasser og raser.

  17.  

    Først og fremst, eg har ikkje spelt Uncharted 2.

     

    Men tendensen tilsei at spel med svært stor hype får automatisk tilnærma 9/10 / 10/10 score blant anmeldelsane. Slike spel blir ofte stempla som "det beste som har skjedd sjangeren på mange år" før det har gått "gold" ! gold = då spelet blir kopiert opp og sendt ut til anmeldera/butikkane osv.

     

    Eg tar fram at GTA 4 igjen, som fekk 98/100. Fullstendig ufortjent på alle moglege måtar. 98/100 er forøvrig den beste scoren, med Half-Life med sine 96/100 og Baldurs Gate 2 med sine 95/100.

×
×
  • Opprett ny...