Gå til innhold

Eigir

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eigir

  1. Uansett hva man velger av telefoner, PCer eller lignende, så kan man ikke overlate sikkerheten 100% til leverandørene. Man er faktisk selv ansvarlig for store deler av egen sikkerhet.

     

    En ting er innebygde bakdører, men like skummelt er ukjente sårbarheter som både statlige og ikke minst kriminelle kan benytte. Personlig er jeg mer redd for den siste gruppen - men tiltakene bør fungere mot begge.

    • Liker 1
  2. Når jeg ser noen jobbe på Tog, Trikk, Fly eller Buss, så er jeg alltid interessert i å se hva slags informasjon jeg kan få ved å se over skulderen på de. Diskrée selvsagt. Dette fordi det gir meg veldig mange gode praktiske eksempler å bruke når jeg informerer om informasjonssikkerhet. Få ting er så effektive som å fortelle hva man selv har sett av sensitiv informasjon (men anonymisert - ingen vits å ta det for langt heller).

  3. Bøndene skal beskyttes. Nå skal også de som driver butikk på nett, beskyttes på samme måte. Er man virkelig så redd for utviklingen at man på død og liv må stoppe den ved hjelp av avgifter?

     

    Musikk-industrien har lært den harde veien at "Verden er ETT marked". Samme leksa holder filmindustrien på å lære. Bokbransjen er på vei ut i dette nå...

     

    Men det er interessant å se hvilke partier som nå går i mot dette. Vedder på at når de blir spurt rett før neste valg, så er de for å endre grensa igjen...

    • Liker 1
  4. Oj, her var det mye rart. For det første så er det ikke 100.000 nye former for malware hver dag. Det eksisterer i overkant av 500 malware familier, men disse muterer voldsomt og kan lett produsere ekstremt mange binære variasjoner hver dag.

     

    Det er også greit å vite at infeksjonen skjer i flere faser. Man blir gjerne utsatt for en "dropper" først, og det er denne som utnytter sårbarheten du er åpen for. Dropperen gjør deretter jobben med å hente ned en eller flere pakker med kode, som installeres på maskinen. Her er det gjerne en cocktail bestående av både root-kits og forskjellige former for kode for å kontrollere maskinen og hente data ut fra den (avhengig av målet til den som sprer koden).

     

    Til de som har lyst å lære litt mer, så kan jeg anbefale følgende linker som en start:

     

    http://nakedsecurity.sophos.com/exploring-the-blackhole-exploit-kit/

    http://www.secureworks.com/cyber-threat-intelligence/threats/zeus/

  5. Jeg blokkerer annonser fordi de tar alt for stor plass og inneholder gjerne forstyrrende animasjoner. I tillegg har det vært problemer med skadevare i enkelte flash-annonser, så det bidrar også til at blokkering er en fordel.

     

    Eneste annonsene jeg ikke blokkerer, er de små tekst-baserte som kommer fra Google. De er ikke forstyrrende eller i veien, slik de fleste av annonsene er i dag.

     

    Ja, jeg skal skru på annonser hos Hardware.no straks dere garanterer at ingen flash-annonser slipper gjennom, samt at de ikke vil være forstyrrende og komme i veien for selve innholdet.

    • Liker 1
  6. Bra artikkel. Bruker selv både Windows, Mac og Linux til daglig, og er enig i de aller fleste poengene her. Men ett punkt vært litt mer nyansert:

     

    Punkt 10 burde vært en TJA. For enkelte ting er Apple ekstremt trege med å implementere, mens på andre områder er de veldig tidlig. Kan nevne skjerm-kontaktene som et eksempel, hvor de hele tiden har vært blant de første (om ikke først). Bakdelen er at de nye standardene de benytter gjerne blir sett på som sære Apple-greier, nettopp fordi de kommer med de før andre. DVI er et godt eksempel her. Samme med displayport og thunderbolt. USB3.0 er et godt eksempel på det motsatte. :)

    • Liker 1
  7. Ang OS-krigen...

     

    Jeg håper at den aldri vinnes av noen, da det er positivt for videreutviklingen av alle at de har reell konkurranse. Både Android og iOS har blitt bedre (etter min mening) av at de har hverandre å konkurrere i mot.

     

    Patentkrigen som pågår, er derimot ødeleggende for alle parter. Her håper jeg at den taes helt ut i det tåpelige, slik at vi kanskje får endringer i måten patenter håndteres på. I utgangspunktet er patenter en god ting da de sørger for at oppfinnelser dokumenteres og kan bygges videre på. Måten de er beskyttet på i dag, samt at det gis patenter på ting som helt klart ikke er reelle oppfinnelser, er ødeleggende.

    • Liker 3
  8. men man blir lei av å se : trenger hjelp til gaming pc 10K max... 1 million ganger så da kan man lage forskjellige rigger så de kan se hva man kan få for 10 000 .

    Har full forståelse for at man blir lei av repetitive tråder. Men et oppsett for en boks til 10k er ikke gyldig så veldig lenge. Straks det kommer noen nye deler, må oppsettet enten endres eller glemmes... Og kontinuerlig oppdatering er arbeidskrevende. :)

     

    Kanskje hardware.no kunne sette opp en tjeneste (som er enklere og mer brukervennlig enn handlevognen) hvor man kunne sette sammen bokser til forskjellig bruk, med mulighet for kommentarer og scoring?

  9. Sitter på jobb og har litt lyst å se en fotballkamp i kveld. Men kommer meg ikke inn på noen streamer, noe jeg regner med har med en brannmur i nettverket her på jobb å gjøre. Er det noen mulighet å omgå denne brannmuren på en eller annen måte?

    Jeg ville vært veldig forsiktig med å omgå brannmurer og evt andre sikkerhetssperrer de har satt opp på jobb. Ja det er normalt ganske enkelt, men konsekvensene kan bli ganske alvorlige om det oppdages. I værste fall kan man miste jobben. Er en fotballkamp verdt det?

     

    Det du kan gjøre er å ta en telefon til den som er ansvarlig for nettverket, og høre om det er noe han kan hjelpe til med. Hvem vet, kanskje han også ordner en løsning for deg?

  10. Har veldig lite å gjøre , så jeg setter sammen et par gaming pcer fra lite (5000-6000 kroner) til heavy duty (15 000+)

     

    je blir å legge ut her , dere kan også komme med byggesett som dere har mikset sammen .

     

    Håper dere er effektive så vi kan få en god tråd så vi slipper 1 mill tråder om hjelp til gaming pcer .

     

    Hm. Interessant å se hva andre har satt sammen, men det er ikke det som skal til for å redusere antall tråder om "gamer pcer". Det vi ønsker når vi oppretter en slik tråd, er en tilbakemelding på _akurat_ det oppsettet man selv har satt sammen. Og en tråd greier ikke å dekke opp alle alternativene, desverre.

     

    Men ikke missforstå meg her. Alle begrunnede eksempler på hva man bør velge er verdifulle for oss som skal sette sammen en boks. :)

  11. Her er de aller fleste delene i handlelisten til hardware.no:

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...aggon_id=104954

     

    Og hos komplett.no:

    http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mod...75-92F9AA51BB79

     

     

    Jeg er usikker på hvilken CPU kjøler jeg bør velge her. Har noen erfaringer med en god og stille CPU kjøler jeg bør gå for? Bør jeg bytte ut viftene som følger med kabinettet for å redusere støy?

     

    Har så vidt sett noen kommentarer om minne i andre tråder her. Har jeg valgt feil minne?

     

    Og alle tilbakemeldinger, tips og kritikk vil bli mottatt med stor takk. Jeg er ingen selvbygger, og dette blir "jomfru"-maskinen min. ;)

×
×
  • Opprett ny...