Gå til innhold

magnys

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magnys

  1. Bestilte diverse komponenter for en stund siden. Ikke alt var på lager, så det tok en stund før de fikk sendt det. Men ble sendt forrige mandag, og jeg fikk første kolli på døra tirsdag, mens det andre kom på døra onsdag. Posten er jeg mindre fornøyd med, fordi ifølge dem skal sjåføren ringe 30-60 minutter før han ankommer med pakken, men det gjorde han ikke. Så dermed endte jeg med å gå hjem fra postkontoret med en svær eske(kabinett :|) på torsdagen.

     

    Så komplett er jeg fornøyd med, til tross for en del stive priser. Helgetilbudene veide heldigvis mer enn opp for det. :)

  2. Til film, browsing, torrent, duger en cpu til 1/3 av prisen, kabinettet tøft, gamingpreget, men inni den er det ikke rare gamingoppsettet du har, er nesten som å sette in en boblemotor i en mercedes.

     

    Jeg skjønner hva du sier, og jeg har tenkt litt på det samme. Trenger jo strengt tatt ikke et kabinett i den klassen, det eneste som egentlig er viktig er hvorvidt kabinettet er av god kvalitet, er nogenlunde greit å jobbe med, og at det kommer til å holde lenge. Har du forslag til andre kabinett som kanskje passer mer til denne riggen?

     

    Og hva angår encoding kan det jo hende det blir en del encoding av musikk i hvertfall, men tallknusing ser jeg ikke for meg at det blir så mye av, uansett ikke med det samme. Men jeg har ikke så veldig lyst å kjøpe en socket 775-prosessor nå som 1156 tar over. Med dette oppsettet vil jeg jo kunne oppgradere ganske lett i fremtiden uten å måtte bytte ut HK/CPU, og i stedet bare kjøpe ny GPU pluss mer RAM.

     

    Det du sier får meg til å tenke litt på valget av skjermkort. Har jo lyst til å spille spill med nogenlunde bra grafikk, uten at jeg har planer om å kjøre Crysis på høyeste innstillinger... Jeg vurderer å gå et lite nivå opp der. HD4850 ser ut som et skjermkort som gir bra ytelse for pengene, eller kanskje GeForce GTS 250? Stikkord her er ytelse per krone.

     

    Vurderer også å kanskje velge et annet HK... Har ingen umiddelbare planer om å kjøre SLI/CFX, og da kan jeg heller kjøpe GA-P55-UD3 til noen hundrelapper mindre, som jeg evt kan bruke på bedre skjermkort. For hvis jeg skal kjøre SLI/CFX må jeg vel gjerne ha en kraftigere PSU i tillegg. Lurer på om jeg skal holde mulighetene åpne, eller bare satse på å kjøre med én GPU fremover.

     

    Blir mye tenking hvertfall.....

  3. For tiden sitter jeg med en Asus eee 1000HE som eneste PC, da jeg nettopp har flyttet for å studere, og ikke gadd ta med meg den gamle stasjonære maskinen min(5 år gammel, overmoden for utskiftning). Derfor ser jeg nå etter komponenter til en stasjonær maskin til et sted rundt 6-8000 kroner(jo lavere, jo bedre). Jeg har nettopp kjøpt meg skjerm(23", 1920x1080), tastatur, mus osv, så det eneste jeg trenger er da kabinett og hardwaren som skal inn i dette.

     

    Jeg hadde egentlig tenkt å bestille for en måned siden, men siden jeg har vært nysgjerrig på Core i5-prosessorene venta jeg heller noen uker ekstra.

     

    Jeg har tenkt å bruke PC-en til bittorrent, medieavspilling(musikk, film), generell browsing osv, og i tillegg blir det sikkert litt gaming etterhvert også. Jeg er ikke veldig hard på gaminga, så jeg har ikke tenkt å bruke veldig mye på skjermkort(oppgraderer heller senere hvis jeg ser behovet).

     

    Her er den foreløpige handlevognen jeg har laget(mangler kabinett, ram osv):

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...aggon_id=104949

     

    Her er det jeg lurer på:

    Jeg føler at jeg har vært litt "forelska" i Intel i7 og i5 i det siste, og det sies jo at forelskelse gjør blind. Finnes det noen AMD-prosessorer som burde vurdere som gir mer for pengene enn i5?

    Når det gjelder kabinett har jeg sett litt rundt, og fant dette:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=347240

    Jeg vil definitivt si at det er litt "overkill" for mitt behov, men tilbudet virker veldig bra(ser ut som det koster rundt 2k til vanlig), og det virker som et utrolig solid kabinett som kommer til å vare i mange år. Er det noen som har erfaring med dette kabinettet(evt. de vanlige 830 Stacker-modellene som denne er basert på)? Er det noen andre kabinetter jeg bør se på(<1000kr)? Har sett litt på Antec Nine Hundred, Cooler Master HAF 922, men det er altså dette kabinettet jeg synes virker best.

    Skjermkort: Jeg har lest at 9600 GT gir mye ytelse for pengene, og det er i grunnen det jeg ser etter; et rimelig skjerkort med mye ytelse per krone. Er det noen andre rimelige skjermkort som jeg også burde se på? Er det en annen versjon enn Gigabyte sin som er bedre/billigere? Å lete etter skjermkort føles som å gå i en jungel, det er så mange forskjellige grafikkprosessorer, og så mange produsenter som har hver sin(og noen ganger flere enn en) modell av disse.

    PSU: Jeg har forstått det sånn at Corsair er veldig bra på PSU, og at 550W skulle være mer enn nok til mitt behov. Er det korrekt? PSU er jo gjerne en komponent som skal holde lenge; burde jeg gå enda høyere(tenkte mest på Corsair 650W?), eller holder 550W lenge, selv hvis jeg vil oppgradere i fremtiden?

     

    Når det gjelder RAM er jeg litt usikker. Jeg tenker jeg vil gå for 2x2GB, men problemet er: hvilken produsent/modell? I likhet med skjermkort er dette en jungel. Og så har jeg hørt at med i5-prosessor må RAM-en helst ha en spenning på <=1.65V? Og som om ikke alt dette var nok, så er i tillegg RAM vanskelig å sammenligne på prisguiden. Noen tips?

     

    Når det gjelder hvilken butikk jeg skal kjøpe fra, så tenker jeg at jeg sannsynligvis kommer til å bruke 2 butikker, i hvert fall hvis jeg velger Stacker NVIDIA-kabinettet(siden komplett er ganske dyre på de andre komponentene). Så det hadde vært en fordel om jeg fant komponentene til rimelig pris uten å måtte bestille fra 5 forskjellige sider.

     

    Nå ser jeg at dette blir en veldig lang post, så da er det vel på tide å slutte å skrive.

     

    All tilbakemelding mottas med takk! :)

×
×
  • Opprett ny...