Gå til innhold

Bttb

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bttb

  1. Jeg synes det ser veldig useriøst ut. "Strippe" til fordel for vanskeligstilte barn? Og samtidig bruke dette som et innspill i turnusdebatten? Kan vel ikke annet enn å humre litt i skjegget :whistle:

     

    Useriøst er det absolutt ikkje når pengane skal gå til veldelighet. Eg synst no det er ein artig måte å samla inn pengar til eit godt formål. Stripping er å ta hardt i, er ikkje akkurat særleg mykje som blir vist. Mykje betre enn å ikkje gjera noko som helst, i alle fall ;)

     

    Over til noko anna. Er ganske sikker på at eg veit svaret på dette, men spør no allikevel. Er det nokon som helst mulighet for å flytte over til Norge etter x antal år som student i Polen? Har høyrt at nokon fekk plass på 1.året etter å ha gått 2 år i polen, men veit ikkje om det stemmer. Tviler på det går an å bytte over p.g.a stor forskjell i studieopplegget, men skader ikkje å spørra. Å søke til England hadde òg vore høgaktuelt visst mogleg, men tviler sterkt på det òg.

  2. Viss ein har fullført vidaregåande, og tar fag for å få spesiell studiekompetanse, f.eks matematikk r1 eller fysikk, kjem karakteren med på vitnemålet viss ein stryk ? Eg har høyrt at det ikkje gjer det, og eg håpar det, for eg ligg nemleg svært dårleg an i eit fag :thumbdown:

    Eg har meir enn 20 fag frå før, så at eg har "kompetanse" skulle ikkje vere noke problem

  3. Blir nok Polen for meg, enten Bialystok eller Szczecin. Er det nokon andre her som skal til Polen, evt som har høyrt noko bra/dårleg om universiteta i dei byane ? :)

     

    http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article2664051.ece

     

    http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/banket-opp-av-polske-nynazister-2506837.html

     

    Hvis du er av minioritetsbakgrunn ville jeg prøvd å styre unna Bialystok.

     

    Nei, det er eg ikkje. Er allikevel svært uhyggeleg å lese sånt, og då fristar det meir å søke i Szczecin, viss det er betre der. Er ikkje kjekt å bu ein plass der det er mange rasistar, men kanskje eg må belage meg på det?

  4. Hei. Har kjemi 1, og lurer på ei oppgåva frå kapittel 6, nemlig 6.2.2 B.

    Oppgåva er som følger :

    4,0 g NaOH(s) vart løyst i 250 mL vatn, og temperaturen steig frå 19,5 til 23,0 grader celsius. Det trengst 4,18 J for å auke temperaturen i 1g vatn 1 grad. Tettleiken til vatn er 1,0 g/mL. Me reknar ikkje med at noko varme vart utveksla før temperaturendringa vart målt. Kor mange grader hadde temperaturen stige dersom dei 4,0g NaOH opphavleg vart løyst i 50 mL vatn ?

    finner først delta H for den første temperaturstigninga, delta H = 14,63 J/g

    C = 4,18 J/gC,

    der

    chart?cht=tx&chl=C=\frac{\Delta H}{\Delta T}\,\,\,(*)

    ==============

    for b)

    siden vannmengden er 1/5 i b), blir høyresida i (*) 5x større nå.

     

    chart?cht=tx&chl=4,18=\frac{14,63\cdot 5}{T-19,5}

     

    dette gir T = 37 gr C

     

    Okei, takk skal du ha! :)

  5. Hei. Har kjemi 1, og lurer på ei oppgåva frå kapittel 6, nemlig 6.2.2 B.

    Oppgåva er som følger :

     

    4,0 g NaOH(s) vart løyst i 250 mL vatn, og temperaturen steig frå 19,5 til 23,0 grader celsius. Det trengst 4,18 J for å auke temperaturen i 1g vatn 1 grad. Tettleiken til vatn er 1,0 g/mL. Me reknar ikkje med at noko varme vart utveksla før temperaturendringa vart målt. Kor mange grader hadde temperaturen stige dersom dei 4,0g NaOH opphavleg vart løyst i 50 mL vatn ?

  6. Kan denne maskinen bli brukt til å spele dei nyaste spelene på markedet med bra ytelse? F.eks Fifa 11, Battlefield osv osv. Viss ikkje, kva data er eit bra alternativ då?

     

    Denne maskinen er et godt kompromiss dersom du vil ha noe som kan dra spill rundt helt greit og samtidig en liten og portabel laptop. Som jeg skrev tidligere får du dratt mye mer ut av GPUen hvis du overklokker den. Har lest på forum at Battlefield fungerer helt fint.

     

    Okei :) Eg har ikkje særlig peiling på data, så å "overklokka" den veit eg ikkje betyr :p Eg må ikkje ha ein liten laptop, den kan vere litt tung. Så viss det finst fleire alternativ som er endå betre enn denne, uten å gå over 8500-9000 kr, så hadde det vore fint. Men kanskje ikkje særleg realistisk..

    Har sett på MSI GX640, men er litt usikker på den, fordi det står at det lagga når Napoleon: Total War blei testa på sitt "verste"

  7. Aldersgrenser og poeng for realfag? Huh? Om du uansett ikke kommer inn med førstegangsvitnemålet ditt så er det jo bare å begynne å ta opp fag, disse karakterene får du på sekundærvitnemålet ditt, og i den kvoten teller også alderspoeng, militærpoeng etc.

     

    Ja, er klar over det. Var berre i tvil på om det er blitt vanskeligare enn før å kome inn på ordinær kvote. Men motivasjonen er ikkje heilt på topp skjønner du. Så spørsmålet er om eg er motivert nok til å bli lege når eg kan "nøye" meg med å reise til utlandet, men kanskje ikkje er motivert nok til å ta meg sammen og kome inn i Norge. Vil eg virkelig bli lege viss eg ikkje gidd å ta om igjen fag og kome inn i Norge ?

  8. Nokon som har erfaring og eventuelle tips viss ein vil ta opp igjen mange fag for å koma inn i Norge ? Virke som det kan ta lengre tid enn før p.g.a nye reglar

     

    Har du vitnemål etter ref94 eller kunnskapsløftet?

     

    Kunnskapsløftet!

     

    Da er du heldigvis ikke stuck i reformsklemma. Det er med andre ord bare å ta fag, det. Hvilke regler sikter du til?

     

    Er faktisk litt usikker, for eg synst eg las at etter dei nye aldersreglane og poeng for realfag, så er det vanskelegare å kome inn når du må ta fag om igjen. Btw, det er ikkje "bare å ta fag" :p , for det er veeldig mykje jobbing :hrm: Kjedelig å f.eks ta Norsk om igjen.. Men det må til skal eg inn i Norge, desverre. Må ta ca 16-20 fag om igjen, avhengig av kor lenge eg vente før eg søker. Så det er ganske heavy.

  9. For samfunnet som helhet, hadde nok det beste vært å gjort som i Tyskland - fjernet den kostbare turnusen, og latt alle begynne rett i spesialisering.

     

    Her sto det mye rart, men for å ta tak i dette først:

     

    Å sammenlikne helsevesenet i Tyskland og Norge blir feil på flere måter.

    Tyskland er et kompakt land med særdeles godt utviklet infrastruktur. De aller fleste tyskere bor i umiddelbar nærhet til større sykehus og et stort mangfold av spesialistklinikker.

     

    I Norge har vi veldig mange mindre sykehus og store deler av befolkningen bor langt unna et sykehus av betydelig størrelse. Dette setter et stort krav til legene som er avhengig å ha et større register enn bare spesialisering på et felt.

     

    Legene i de mest perifere distriktene må kunne håndtere alvorlig syke pasienter og akutt sykdom i et helt annet tidsperspektiv enn det man må i Tyskland. Nord-Norge dekkes vel av 3-4 helikoptre og disse brukes ikke i utrengsmål.

     

    Med andre ord er det meget viktig at norske leger får en god og bred turnustjeneste som gjør at de blir kjent med de vanligste medisinske og kirurgiske tilstandene som krever akutt intervensjon. Om man går rett ut i spesialisering etter utdannelsen, jobber 2 år ved en Øye-avdeling og så bestemmer seg for å bli allmennlege i Sogn og fjordane så sier det seg selv at dette er risikabelt. Det samme gjelder forsåvidt om man går over til en medisinsk avdeling ved et av de mindre sykehusene som må håndtere hjerte/kar, gastro, nevro osv.

     

    Etter å ha lest ein del på medisinstudentråden, og denne tråden, får eg inntrykk av at antal utanlandsstudentar kjem til å øydeleggja mykje for legar i Noreg. Lest ein del innlegg som f.eks Reipar har skrive, og eg som vurderer å studera i utlandet, får ein dårleg følelse, fordi eg då blir med på å gjera yrket mindre attraktivt, turnuskøane laaange, lønningane dårligare osv.. Er utanlandsstudentane så negativt for legestanden i Noreg, eller er det ikkje som gale som ein del her skal ha det til? ( No spør eg generelt)

    • Liker 1
  10. Er det nokon som veit noko om medisinstudie i Østerrike ? Er det vanskeleg å kome inn der? På eit universitet i Østerrike kjem alle inn, men etter eit år blir kullet mindre, og på resten er det opptaksprøvar. Stort meir veit eg ikkje. Østerrike virker som eit spennande land å studera i, så viss nokon skal studera der/ veit om noken som har studert der, så er det heilt topp viss de deler infoen med meg ;)

     

    Titt litt på hjemmesidene til universitetene, f.eks Universitetet i Wien sin hjemmeside

    Det har vært dødsmye rabalder i Østerrike pga en opptaksprøve som er en delvis IQ prøve (EMS), og som har ført til at jenter i større grad enn gutter, sammenliknet med karakterer fra videregående (ahs -allgemeine hochschule) gjør det dårlig. Hehehehe.

     

    Graz, Innsbruck og Wien er byene hvor du kan studere medisin. Viktig å få med seg, er at turnus ikke er en del av utdannelsen i Østerrike, og skal du ta turnusen der nede, er det ventetid på nesten 3 år!!!.

     

    Hvis du vet at du er god på basis-vitenskapsfag, har høy logisk evne, er glad i språk, så kan du spare deg selv for mye stress, ved å forberede deg til EMS-testen i Østerrike på et tidlig tidspunkt. Du kan også søke på massevis av tyske universiteter over hele tyskland, dersom du for enhver pris vil studere medisin.

     

    Studiet i seg selv er kjennetegnet av knock-out prøver og ventetid, som varierer alt ettersom hvilken by du er i. Prisnivået i Wien har steget mye de siste årene, men Wien ligger konstant på topp 2-4 på Mercer sine årlige vurderinger av livskvalitet/hvor det er bra å bo.

     

    Av fag, så må du ha fysikk, matte, kjemi, biologi og latin (!). Det er visst ikke karakterkrav, så om du er flink nok, kan du slacke'n skikkelig på skolen, bare du består opptaksprøven (men sjekk det på hjemmesidene for å være sikker). Det har ikke vært slik at de har hatt oversikt over om det er 2BI, eller 3BI du har, hovedsaken er at det må stå "biologi" på det oversatte, stygge vitnemålet ditt. Latinprøven er vel egentlig mer en bagatell, og er du heldig, så overser de det.

     

    Ellers er det ingeniør som er tingen å studere i Østerrike. Tekniske universitetet i Wien holder høy kvalitet internasjonalt. :yes:

     

    Okei, tusen takk for svar ! :)

  11. Er det nokon som veit noko om medisinstudie i Østerrike ? Har spurt på tråden "veien til medisinstudiumtråden", men har ikkje fått eit skikkelig svar endå. Har lest det som står på ANSA, men der står det ikkje om det er nokre krav til fag, om opptaksprøvane er vanskelege osv. Viss nokon veit noko om kva fagsamansetning som er anbefalt( er vel dei vanlege faga, men greitt å vite 100% sikkert), korleis studentmiljøet, kvaliteten på studiet osv er i Østerrike, kan de godt skrive litt om det :)

     

    På forhånd, takk :)

    Mvh bttb

×
×
  • Opprett ny...