Gå til innhold

glennm95

Medlemmer
  • Innlegg

    377
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av glennm95

  1. Grattis som vordende far!

     

    Personlig mener jeg ikke det er grunn nok å ta ut sykemelding fordi man har mye å tenke på en periode. Sykemelder man seg over slike ting er det fort gjort å havne i det sporet. Og det er ikke kult å være den som "alltid er sykemeldt".

     

    Bruk heller jobben til å koble ut, og barnet som motivasjon til å fullføre og ta fagbrev?

    Barnevern er koblet inn av rutine, de vil hjelpe, og det gir veldig positive signaler til dem hvis du jobber hardt og viser at du er flittig selv om du har mye å tenke på. Det betyr jo at du vil være en pålitelig og stabil far. Nå aner jeg ikke hvilke spøkelser dama di har slitt med, men det er veldig positivt hvis du holder ut og ikke kaster inn håndkleet selv om livet er litt shit.

     

    Takker ! skal holde ut til åpske :) skal nok få bra :)

  2. Det er legen som avgjør om du skal få sykemelding, du kan ikke "bestemme" det selv. Så du må nok bare snakke med dem.

     

    Norge er for øvrig landet i Europa som deler ut flest sykemeldinger. Vi scorer 30% høyere enn andre land. Vi hadde en "motivasjonstale" holdt av fastlege/kjendislege Jørgen Skavlan hos oss for et par uker siden.

    Han sa han har opplevd folk som blir skikkelig sinte når han foreslår at de kan jobbe men nedsatt funksjon istedet for å bare slenge på 3 måneder lengre sykemelding. De sier han er "gal" og alle mulige ting.

    Og at mange folk i Norge ser på leger som en sykemeldingsprinter som ikke skal prøve å få dem friske bare få forlenget en langvarig sykemelding med noen uker til. Sier legen "nei du kan faktisk gå på jobb med ryggproblemet ditt,

    bare gjøre andre oppgaver" blir de illsinte og truer med å skifte fastlege..det sier jo litt om moralen.

     

    Jeg var på jobbsøkerkurs hos aetat (nå NAV) for ca 10 år siden. Den samlingen med sure langtidssykemeldte/arbeidsledige som tydeligvis var der under tvang var helt utrolig. 20-30 godt voksne folk som ikke virket NOE interessert

    i å komme seg ut i arbeid. Det var tilogmed en representant fra Adecco som sa at alle som kom til han etter kurset ville få en jobb på dagen hos en lokal bedrift. Det var bare jeg og en annen som gikk til han. Jeg jobber nå fast ansatt i nevnte bedrift.

    De andre luntret ut av døra mumlende om hvor dritt aetat var.

     

    forstår det du sierl. jeg bruker ikke leger på den måten. jeg har aldri vært sykemeldt jeg er sjeldent syk. men jeg blir rett og slett utmattet. men skal dra til legen og høre hva dem sier om saken :)

  3. Hei!

     

    Er noen år siden jeg var aktiv på forumet her men starter smått med situasjonen min

     

    jeg er ikt lærling 19 år om 3 mnd og skal bli pappa om ca 6 mnd. hun har akk passert 3 mnd og vi har hørt hjertet slår til ungen vår, jeg har absolutt ingenting imot å bli pappa osv MEN

     

    jeg har VELDIG mye å tenke på medtanke på unge, kjæresten hva vi skal gjøre barnevernet er blanda inn siden kjæresten min allerede er blandet inn i barnevernet. jeg har mye å gjøre på jobb og tankene går i kresj heletiden.. dette fører til at jeg bli for trøtt sliten og utmattet. glemmer ofte ting på jobb og får derfor tilsnakk. er dette noe jeg kan få sjukemelding for? jeg trenger virkelig noen fri dager (har ikke fri hele påsken)

  4. Minecraft server - CraftHome

     

    IP: 83.243.248.191

    24/7 SERVER

     

    Regler:

     

    1- ingen "griefing"

    2- Det finst atm 2 stk OP's desse skal respekteres,

    3- ingen Cheats,

    4- Vanlige regler for Onlinespill :)

     

    Plugins:

     

    - Life

    - WorldGuard

    - Anticheat Pluss

    - Backup (p 60 min, vill endres med flere spillere)

    mm.

     

    Senere vill det bli laget til økonomi plugin og ett marked der man har Mainspawn!

     

    Serveren er ikke 100% ferdig, den er i teste fasen

     

    Skriv her om dere har noe å melde! alt av lag til cheaters

  5. Akk. gjort dette, du må åpne port 25565 om jeg ikke husker feil i nettverket, om du har Fiber så blir dette mye styr :p

     

    Min server IP: 83.243.248.191

     

    om du derimot ikke har fiber og kun en router så går du inn på 192.168.0.1 (eller det routeren sin IP er) også åpner du porten der :) finner veileder for din router på nettet :)

  6. Jeg leste på mopedportalen at man skulle tette blindrøret når man fjærna plomba på org. eksosanlegg. På min moped så hadde forrige eier fjærna plomba i svanehalseen og klemt igjen blindrøret og tetta det med sveising, så den er sikkert en del av plomba. Jeg skal kjøpe ny moped til våren, og da starter jeg nok med å fjærne plomba i luftfilterboksen og i forgasseren, bytte drev og dyse. Så får jeg se om det blir effektanlegg etter hvert.

    der er ikke plombering i forgasseren medmindre du har kjøpt kina sak. skrudd forbanna masse på moped og bil og eneste plassene der er plobering er

     

    Innsug

    eksos (noen har i lyddemperen også)

    luftlifter

    NOEN har tilogmed på "gassen" slik man aldri kan gi full gass.. men igjen .. kina..

     

    lite aktiv her. myyye mer aktiv på Mopedportalen der jeg har tittelen "små-proff" som dem kaller det..

     

     

     

     

    det blindrøret dere snakker om demper lyden mer og sørger for en liten smule mer motstand (plombering-stil)

     

    men ellers er det en fin start du har :) ikke drev for tungt.. orginale mopeder går dass :p

  7. WTF

     

     

    Faen er det du rører om da?? Uansett om man setter seg i din fantasi tror jeg ikke det blir reslisert at politiet/rettsdommere har analt samleie med deg... ? Du blir like fucked om du kjører ned en unge i 45 km/t

     

    fy faen så bokstavlig dere tar det da.. samme faen hva de små hodene dere tenker så er det verre å kjøre ned noen med trimma moped samme FAEN... uasnett hvor stor sannsynlgihet det er for at dere treffer noe så vet man aldri hvorfor tror dere mange kresjer heleforbanna tia?? kan være alt fra at du sjekker speedoet til du nyser som avgjør om du kjører av veien eller holder deg på veien!

     

    ta å ro ned hormonene deres... herregud

  8. Hei!

     

    Har nå skrudd på min bil i noen uker (bilen har fått nye råde lager og en overhalt veiv) og har nå lyst på ett prosjekt jeg kan styre med nå og da, dvs. dette skal være ett langvarig prosjekt som jeg vill gjør litt spesiel!

     

    sett på følgende biler

     

     

     

     

    Opel Kadett

    Opel Omega A og B

    Opel Vectra A

    Opel Calibra

     

    Volvo 240

    Volvo 740

     

    Alfa Romeo 155

     

    Audi 80 Quattro

    Audi 90 Quattro

     

    Mercedes W123

    Mercedes E-klasse (mange av dem :p)

     

    Fordi Sierra

     

    Honda Civic LSI Sedan/3-dørs kombi

    Honda Accord

     

    WV Golf 3

     

     

     

     

     

    Formål:

     

    Fineværs bil

    Utstilling på biltreff

    Db-drag?

     

     

    KRAV:

     

    Manuell

    ikke passert 300.000 km

    grei for rust

    ikke greii pris på deler (får 23-50% rabatt på MECA)

    MÅ ikke være lett å skru på, skrudd endel i de siste årene :)

     

    PRIS

     

    10,000 Kr

     

    Skal helst ikke passere 10.000 kr da jeg vill legge lite i selve bilen, også heller legge litt i selve reparasjonen/oppusingen.

     

    Godtatte feil:

     

    ALLE feil er godtatt sett bort ifra rådebank og reg-reim havari!

  9. https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-Edge-S-series/ThinkPad-E330-can-t-get-into-BIOS-UEFI-anymore/m-p/1225415#M21673

     

    Det er flere som har samme problem. De refererer til at en person med nick "someotherguy" har løsningen, men har ikke klart å finne den.

     

    hmm, interessant, om det faktum at vi ghoster i UEFI mode kan ødelegge/fucke til BIOS'en så må jeg nesten ta en prat med ansvarlige her på bygget.

     

    men tusentakk for hjelpen!

  10. Satt på en Alfa Romeo Gulietta. Ble overrasket over hvor mye guffe det var i den lille 1.4 literen. Designet derimot ser ganske trasig ut, både på innsiden og utsiden.

     

    Ellers synes jeg designet på de fleste nyere alfa romeoene er ganske kjedelig, eneste unntaket må være Brera.

    Skal si meg enig i mye, er ikke stor fan av utseende på det fleste alfa bilene,, men liker spesielt 156.159,brera, LITT 8c og 155

     

    men det er sant. prøvde en 2012 gulietta 1.4 turbo, mye futt i en så liten motor !

  11. Før jeg skriver noenting som helst, så må jeg påpeke 1 liten ting, hvis du elsker å bruke svamp og pusseskinn, og hvis du ikke ønsker å benytte noe annet, så lukk tråden.
    Til de andre, så er dere hjertelig velkommen til å lese, lære, og kommentere i negativ, og positiv grad. Glad
    ___________________________________________________________ __________________________
    Riktig vask av bilen er veldig, veldig viktig, her snakker vi kanskje om det nest dyreste du eier og har, å ikke ta vare på denne gjenstanden er ikke det mest optimale du kan gjøre.
    Grunnen til at jeg sir at svamp og pusseskinn skal kastes, er fordi dette riper bilen, uansett hva du sier, dette riper.
    Svamp:
    Hvis du ser på svamp som det ultimate vaskeproduktet, så er det ikke det.
    Når du vasker bilen (uansett hvor ren den er) så vil det alltids være rusk, småstein, og skitt på den, selv etter høytrykksspyling.
    I det du drar svampen over panelene, så vil disse havne i det ytterste laget på svampen, og i det du drar over neste panel, vil skiten sitte i svampen.
    Og da går det som det går, det vil få seg en rundtur rundt på lakken, og skape såkalte swirls, og i værste fall, er skitten i svampen så stor at denne lager dypere riper. Det siste er en sjeldenhet, men er fullt mulig å få til.
    Her er et bilde av lakkswirls/vaskerose, for de som ikke vet hvordan de ser ut:

    2VolvoHorrificSwirls.jpg

    Her er et nærbilde av en svamp med stein i, og du må tenke deg selv at det ikke er noe å få over klarlakken din.
    I tillegg vil ikke en svamp løfte skitten opp fra lakken, men å dra det med seg rundt, noe de fleste ikke ønsker.
    Pusseskinn:
    Eneste fordelen med pusseskinn er at denne absorberer vannet greit, men ikke stort mer enn det.
    Det som også er litt av problemet med dette,er at denne har en tett konsistens, og små skitt (som av og til kan dukke opp på lakken etter vask) vil sitte seg fast i denne, og blir dratt over lakken.
    Så, over til bilvasken Glad
    Før man gjør noen ting som helst, så er det et par ting som er viktig å ha for å kunne gjennomføre en god vask, dette er:
    - Vaskehanske
    - Bøtte
    - Vann
    - Tørkehåndkle av mikrofiber
    - En god såpe beregnet for bil.
    - Og hvis bilen er veldig skitten, en god avfetting.
    Hvorfor vaskehanske og mikrofiberhåndklær?
    Fordi disse suger til seg skitten inn i mikrofibrene, er enklere å bruke, og billigere (dog ikke i innkjøp, men begge disse tingene kan vaskes flere ganger, i motsetting til svamper).
    Hvis du ønsker å gjennomføre en bilpleieverdig bilvask, så må du også ha:
    - 2 bøtter med gritguard
    - Høyttrykkspyler
    - Skumkanon
    Det aller første man gjør, er å avfette bilen godt, dette fjerner en del nupper i lakken, og fukter skitten fra lakken. Her anbefaler jeg Mac sin Prickbort, selges hos www.godkjemi.no,www.blankbil.no og på de aller fleste statoilstasjoner.
    Dette fordi den er sterk, fjerner mye nupper, og fordi den er en av markedets beste avfettinger. La denne virke på lakken i 5-6 minutter.
    Etter denne har virket, og hvis du har skumkanon (finnes både til høytrykksspylere, og vannslange), dette fordi denne løfter all skitten som er på lakken før man går over lakken med mekanisk berøring.
    Skumkanoner koster fra 600-1000,- avhengig av type, og kan kjøpes fra www.scandicshine.no eller www.shinearama.co.uk, og det beste av alt, det ser ganske kult ut også:
    Hvis du ikke har skumkanon, så kan du spyle avfettingen med vannslange eller HT, dette vil ikke fjerne like mye skitt som skumkanon, men fremdeles en grei løsning.
    Husk å spyl overalt, da både i hjulbuer, felger, plastlister, o.l.
    Etter dette steget kommer vaskeprosessen, hvis du har 2 bøtter, bruk disse. 1 til såpevann, og 1 til rent vann.
    Så tenker du "Hvorfor?", jo, grunnen er når du skal fjerne skitten i vaskehansken i det rene vannet, før man igjen tar en ny runde med såpe. Bruker du kun 1 bøtte, vil alt skitt ligge i såpebøtten, og kanskje havne på bilens paneler på nytt igjen.
    Hvis du også er mer entusiast, så anbefaler jeg gritguard.
    Disse ligger nederst i bøttene du bruker, disse gjør at den skitten som faller på bunnen, ikke blir virvlet opp i det du dypper hansken i vannet, og igjen, havner på hansken, som igjen havner på bilen.

    GritGuardBlk1.jpg

    Disse kan kjøpes på de fleste bilpleie webshoppene rundt om.
    Av såper så finnes det veldig mange typer, det som er viktig å tenke på er at såpen gir god glid, og er kostnadsbesparende. At de fleste såper lukter ekstremt godt, er bare en bonus.
    Mine favorittsåper er:
    - Meguirs NXT shampo, denne kan være litt sterk mot voks og sealer, og kan dermed få ned levetiden på beskyttelsen. Veldig bra til vask før polering, ikke fullt så god til vedlikeholdsvask. Kan kjøpes hos bilrekvisitabutikker, www.godkjemi.no og mange flere.
    - Poorboy's Super Slick & Suds Car Wash. Denne er PH nøytral, og fjerner ikke sealere og voks. 1 liter såpe koster 195,- hos www.blankbil.no, noe som vil si med oppgitte blandingsforhold får du 400 liter ferdigblandet såpevann. Vanvittig god glid, også lukter denne ubeskrivelig godt, nesten litt fersken.Osteaktig
    - Chemical guys citruswash+gloss. Denne er også en stor favoritt, lukter sitron, og koster 155,- for en halvliter. 14ml gir 6 liter såpevann. God glid, og den gir mye skum. Kan kjøpes hos www.scandicshine.no
    Så over til vaskehansker/washmitt:
    Det finnes flere forskjellige typer, både chenille, microfiber, ull, og skum.
    Mange utallige merker, og typer, så her man må rett og slett prøve seg fram til hvilken man liker best. De fleste hansker holder mye vann, og er flere ganger bedre enn svamp.
    Personlig er jeg glad i i disse ullmittene http://www.shinearama.co.uk/product.php?id=EUR-FH1135-X3 og denne chenillemittenhttp://www.scandicshine.no/nettbutikk/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=81.
    Hvis du derimot er skeptisk til netthandel, og ønsker å kjøpe i butikk, så har de fleste Bilrekvisita-butikkene Meguiars sine vaskehansker, da koste de rundt 200,- +/-.
    Ullmitt:

    lamb%20wool%20mitt.jpg
    Skummitt/Shmitt:
    DSC00748_Small_.JPG
    Mikrofibermitt og Chenillemitter ser helt like ut:
    MIC_493-2.jpg

    Nå som du har alt utstyret klart, så er det å gyve løs på bilen, husk, et panel om gangen (gjerne mindre) før du dypper hansken i bøttene.
    Om du vasker opp og ned, eller i ring spiller ingen rolle, da skitten uansett samler seg i hansken.
    Hvis det er sol ute som gjør lakken varm, så er det viktig å spyle av hver panel med litt vann etter vasken.
    Såpe som tørker på lakken lager ofte skjolder, og ser aldri bra ut.
    Tørk:
    Å tørke bilen etter vask er viktig, både for at støv ikke skal feste seg, og for at det ikke skal bli skjolder i lakken.
    Ved tørk anbefaler jeg et Microfiber håndkle, såkalt waffleweave, grunnet formen på stoffet i disse:

    waffleWeave.jpg

    Med et godt tørkehåndkle, så suger disse til seg masse vann som ligger på lakken, og du slipper som regel å kjøre med en "halvtørr" bil.
    Det som også er med et tørkehåndkle av mikrofiber, er at disse kan vaskes utallige ganger uten at kvaliteten synker, så er de rene til neste gang du skal tørke bilen etter en vask. Husk å tørk av av kriker og kroker, vinduer, grill, lykter, og glass.
    Hvis du er en webshopper, så kan jeg trygd anbefale blankbil sin "Guzzler HD" http://www.blankbil.no/ds_product_info.php?cPath=22_86&products_id=196 og Scandicshine sin "Miracle dryer" http://www.scandicshine.no/nettbutikk/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=17.
    Disse absorberer det meste av vann, og trenges nesten ikke vries. I tillegg er disse store, og veldig enkle å bruke.
    Er du derimot skeptisk til netthandel, så finnes Meguirs sin watermagnet på diverse bilrekvisitabutikker, dog ikke det aller beste tørkealternativet, men er fremdeles veldig mye bedre enn pusseskinn.
    Suger ikke til seg like mye vann som ovennevnte alternativ.
    _______________________________________________
    Følte dette ble rimelig langt, og setter pris på alle som leser gjennom dette innlegget. Håper svamp og pusseskinngjengen følger disse rådene, for å holde mest mulig på bilens lakk.
    Skrivefeil, innspill, positivt og negative kommentarer er velkomne Glad
    MVH
    Hans Einan
    • Liker 2
  12. Da:

    Enten slår du ikke helt av maskinen og presser F2 aktivt fra maskinen tenner. Eller så er der en omstillingsknapp på tastaturet som er fiklet med.

    er ikke helt grønnsak heller da.. har jo selvfølgelig prøvd det. og "omstillingsknapp" er det ikke, kunne være noe i bios som var endra, men denne ble resatt!

     

     

    Kunne en BIOS oppdatering la seg gjøre? :)

     

    Allerede gjort.

  13. ******VIKTIG INFO******

    Meldinger som er "hatisk" eller idiotisk snakk

    eks. ALFA ER NOE DRITT! ALDRI F**N SKAL JEG HA NOE SÅNT!

    blir raportert!

    så til tråden... (Startet slik)

     

    Alfa Romeo har ett dårlig rykte spessielt blant norske folk, alfa er noe dritt, alfa går bare istykker alfa er søppel.. MEN har dere noengang PRØVD en alfa? personlig så må jeg innrømme at jeg ikke viste om merket før jeg startet i 8 klasse, da faren til en kompis hadde en Alfa romeo 166 3.0l syns denne var litt rar og selv da hadde jeg mest interesse for data enn bil..

     

    Årene gikk og jeg fikk mer og mer interesse for bil og data falt helt ut.. jeg ble mer og mer interessert i merket Alfa og desse bilene, "alfa-folket" er veldig hygglige, lager treff hvor man kan snakke om alt fra bil til vin/øl og man kan ha det veldig trivlig med dem som er Alfa-frelst.

     

    Selv har jeg en Alfa r\Romeo 156 1.8 Ts, dette er en 1.8l 4syl motor med rett over 140 hester, forkortelsen TS står for Twin spark og betyr det som det betyr, atlså dobble plugger. (8 plugger totalt, en master og en slave på enkelt vis) Twin spark er ett tiltak alfa har gjort for å forbedre forbrenningen og få mindre skadlig utslipp.

     

    Så til selve designet/utseende

    Mange alfa biler ser helt tragisk ut, men det gjør jo mange biler i ALLE merker. men folk er jo heller ikke lik? hadde jo vært like gale om alle hadde likt samme bilen. jeg valgte 156 fordi jeg syns desse kan blir tøffe med rett "styling" altså GTA-look (GTA er sports utgaven av 156 som består av en 3.2l v6 motor med 250 hester, SUGE MOTOR)

    Alfa 159 Ti 2009' er veldig god å kjøre og ser etter min emning veldig bra ut med rett farge og rette felger. i sommer prøvde jeg også en Giulietta 2012 mod. dette var en bil som bruker en manuell girkasse med automatisk girskift. (med clutch) altså denne slurer ikke som vanlig automat bil gjør.

     

    jeg anbefaler alle å vertfall PRØVE ut alfa.. er langt fra like gale som folk skal ha dette til.

     

    jeg er 18 år og er en Alfa-entusiast.

     

    Takk for meg.

     

    Min bil + mine planer til Italiensk-dag 2014 (august)

     

     

     

    1239286_10151619536056720_394774655_o.jp

     

    4394d1233871942-moja_alfa_romeo_156_gta_

     

     

     

     

     

     

     

     

    EDIT 16/12/2013

     

     

    Tråden skal brukes til å diskutere,tips og drøfte alt fra problemer til ren ærfarings utbytte, alle innlegg som er støtende og eller krenkende på en rasistisk eller personlig måte blir resultert i Warn/advarsel (Forum regler)

    • Liker 1
  14. Prøvd med usb tastatur?

    Kan jo ha skjedd noe med tastaturet på pc'n..

    Om dette heller ikke hjelper vil jeg tro det er noe feil på hovedkort.

     

    testet og funker ikke, etter 1 time med svart skjerm og en musepeker (kunne bevege på den) så kom den inn.. resettning av pc pågår, så får vi se over helga hve den sier.. ellers må den bli sendt inn til forhandler

  15. Starter med å si at jeg har vært IKT-lærling en stund nå. bare for å slippe diskusjon med vanlig problem og løsninger.

     

    Info om pcen:

    Lenovo E330 Edge (typenr. 3354-1U8)

    Windows 8

     

     

    Case

     

    En elev kom inn med maskinen og sa den ikke funket, jeg startet den og alt virket fin frem til det kjente blå vinduet der det enkelt står at windowsen har ett ukjent problem og maskinen restarter i "windows reparasjons verktøy" der står den og "snurrer" i all evig tid.

     

    Problem

     

    INGEN av tastene funker ved "BIOS-bilde"

     

    dvs.

     

    Enter (for å evbryte vanlig oppstart Aka. bios)

    F12 for Boot options

    F8 for diverse Sikkerhets moduser.

     

    Resette biosen funket ikke.

     

    Spørsmål

    Hva i all verden skal gjøres her? er det en annen "gløgg" måte å fiske noe slikt på?

×
×
  • Opprett ny...