Gå til innhold

Zaxo-BF.no

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zaxo-BF.no

  1.  

    Er forøvrig kjempe fornøyd med min, tror jeg skal holde meg til Nexus telefoner i fremtiden, da de funker som regel best i lengden for meg, og man får siste oppdateringen mye tidligere enn hva andre klarer å få til. 

     

     

    Er bare kjapt innom tråden her for å lese litt om erfaringene dere brukere har hatt fra nexus 6, da jeg så denne kommentaren. Jeg kjøpte nexus 4 da den først kom ut og jeg har den stadig. Har også nexus 10, og er storfornøyd med begge delene. Jeg har (knock on wood) overhodet ikke problemer med batteri. Har enkelte restarts på telefon og tablet, men hvem har ikke det.. Vi snakker uansett ikke i overkant av 1 gang i måneden. Men poenget er at både nexus 4 og 10 har blitt oppdatert med siste android versjon særdeles kjapt. Spesielt tablet'n blir oppdatert tidlig. 3 år gammel telefon som blir oppdatert like kjapt som de nyeste samsungene.. Helt fantastisk!

     

    Såfremt kvaliteten blir opprettholdt på nexus og de ikke tuller det noe til, så kommer jeg til å være trofast!

     

    (derimot tror jeg nok at jeg venter til neste versjon av nexus, som flere her påpeker så er skjermstørrelsen hakket stor... Ønsker jo ikke bul i lomma..)

  2. Forstår jeg det rett har ikke og kommer ikke noen gang nexus 10 til å ha 3g. Den har heller ikke særlig stor lagringsplass (maks pdd er 32g versjon). Videre kan du heller ikke koble til et SD kort.. så om lagringsplass lokalt er viktig så tenk deg om. Google sin visjon er gratis wifi all over og da vil alt annet være overflødig.

     

    Om vi er der helt enda vet jeg nå ikke..

     

    Sånn ellers er jeg veldig fornøyd med min nexus 10 og bruker den mye med netflix! Det er kjapt på alle områder og har fungert knirkefritt den måneden jeg har hatt det

     

    Edit: ser en over her nevnte at dockingstasjonen til transformer tilbød SDkort støtte. Godt mulig det blir lignende for nexus 10..

  3. Kjøpte fra google store (man må være i USA, har ikke tilgang i Norge). Det er vel en 8 % tax og man slipper toll såfremt man ikke tar med seg varer for mer enn 9 000,-.

     

    Merk at man faktisk må ha adresse i USA også for å kunne handle.

  4. Fikk tak i min Nexus 10 for en uke siden i USA og jeg er storfornøyd i det minste. Har ikke hatt særlig problemer med den hittil (av og til har et program sluttet å svare, men tar null tid å starte det opp igjen..). Den er kjapp i oppstarten, kjapp ved lasting av spill og programmer, flyter veldig bra i menyer og all over et godt nettbrett.

     

    Jeg har ikke eid noen nettbrett tidligere, så sammenligningsgrunnlaget mitt er ikke all verden. Jeg har prøvd Ipad 2 og 3/the new og jeg kan med en gang si at Nexus 10 på ingen måte overgår siste Ipad i noen nevneverdig grad. Det var en test tidligere her i denne tråden som fortalte mye sannhet og det er at Ipad er et svært bra nettbrett og vellaget og vinner nok på en del områder. Men Nexus 10 er billigere og hakket kjappere i oppstart.

     

    Jeg må si at jeg har vært en del anti-apple i lang tid (selv om jeg syns Steve Jobs var en super fyr!), men også jeg måtte innrømme at Ipad hadde tronen frem til nå. Nexus er det første brettet som virkelig har klart å matche resultatet til Apple, og det til en lavere pris.

     

    Alt i alt, svært fornøyd og er glad prisen ikke er like avskrekkende (Bestilt i USA ble prisen på knappe 2500).

     

    Neste er Nexus 4 som akkurat er satt i bestilling.

  5. Jeg vil si sannsynligheten er høyest for å kunne trekke med seg en premie om man spiller et helt nytt spill, selv om man ikke er kjempeflink. Som Erlend nevner, så vil det bli trukket ut mindre premieringer.

     

    Men for å snu på flisa, hva om man sitter og titter på streamen og tenker "de der kunne jeg slått", og så har man ikke prøvd engang? Hvor kjipt er ikke det.. :)

     

    Så grip sjangsen folkens, man vet aldri hva som venter.

  6. Er det optiske drevet like gammelt som kabinettet? da vil du nok ikke kunne bruke det ettersom kontakten mest sannsynlig er alt for gammel (drev da ikke med slik i 2003, vet ikke om Sata ble brukt da :p ).

    Stemmer, takker for den. Hev på en samsung til 140,-. Jeg bruker ikke den cdromn til stort annet enn å installere os og litt annen programvare.

     

    Tenker det blir litt feil å tenke på CFX i fremtiden med et slikt oppsett, tror nok prosessoren kunne trengt en oppgradering før det skulle trenges, og da har vel Intel Haswell kommet ut allerede.

     

    Strømforsyninga er god nok til et kort, men til to skjermkort kan den nok ikke anbefales, det sier jeg utifra hvordan den er bygd opp og hvor mye som er maks effekt. Den kommer seg opp til 500W fordelt på to 250W 12V rails, men jeg hadde nok ikke dratt den helt opp dit.

    Greit nok, men hovedkortet blir ikke særlig billigere enn det jeg har valgt. Så lenge strømforsyningen holder til oppsettet jeg ellers har valgt så får det greie seg. Tenker jeg blir happy med dette uansett.

     

    .. Skal du ha en SSD til rundt samme pris Kan en Intel 330 120GB friste, den koster 690kr og er veldig stabil, levedyktig og rask.

    Den er faktisk billigere enn den jeg har valgt også nå som den er på kampanje hos Dustin (til 690 ja).. Så da var den SSDn byttet ut også.

     

    Da takker jeg for all tilbakemelding som har kommet inn. Bestillingen er i havn.

  7. For å være ærlig, så vet jeg ikke hvordan jeg kan finne ut av om det passer i kabinettet. Det er et antec som ble kjøpt tilbake i 2003. Jeg syns det virker rimelig romslig og jeg er sikker på at jeg hadde et ATX kort i det forrige gang.. Dog er jeg ikke sikker på om skruehullene følger samme standard gjennom alle ATX kort.. Jeg kan jo med enkelhet måle lengden mellom skruefestene i kabinettet, men finner ikke sammenlignbar informasjon angående hovedkortet.

     

    Ellers et fornuftig forslag til PSU? 600w er ikke nok? Gjerne modelare kontakter, ser særdeles komfortabelt ut med det.. PSU var en av de komponentene jeg tenkte noen kom til å redigere på. OCZ har fått forskjellig tilbakemelding på sine PSU'er, men har ikke fått noen tester som regelrett slakter de. Heller blir det "du får det du betaler for".. Spørsmålet er om man finner noe som er konkurransedyktig i form av pris og kvalitet.

  8. Hei

     

    Jeg ønsker å skaffe meg en ny PC med det magre kravet av at det skal kunne kjøre CS:GO og muligens Diablo III (behøver ikke høyeste settings). Prioriteten min er å holde prisnivået lavt, samtidig som jeg får god kvalitet.

     

    Følgende er forslag til oppsett inkludert begrunnelse:

     

    Skjerm:

    LG E2441V-BN 24" WIDE TFT LED BLACK 1 299,-

    Fruen ønsker en skjerm med litt fint design i tilegg til at den skal ha både HDMI og DVI inngang.

     

    Kabinett:

    Jeg har alt et noe gammalt Antec jeg tenkte å bruke. Der har jeg også en CD-rom som funker.

     

    Hardware:

    SAPPHIRE RADEON HD7850 2GB PCI-E DVI/HDMI/DP 1 559,-

    Tester her på HW viser at HD 7850 gjør det skarpere enn både GTX 560 Ti og DCUII

    CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 INTEL I5/I7 PC12800 1600MHZ (2X4GB) 435,-

    GIGABYTE GA-Z77-DS3H Z77 S-1155 ATX 649,-

    Rimeligste hovedkortet jeg fant som inkluderte CF støtte. Usikker på om jeg kommer til å gå for det i fremtiden, men greit med muligheten

    INTEL CORE I3 2120 3.30GHZ 3MB S-1155 999,-

    Tester her på HW viser at i3 ikke lå særlig langt unna i5 og i7 når det kom til spillytelse. Ingen av AMD sine var i nærheten av å kunne konkurrere

    OCZ AGILITY 3 2.5" 120GB SSD SATA/600 MLC 719,-

    OCZ MODXSTREAM PRO 600 WATT PSU 589,-

     

    Totalt: 6 143,41 kr (samtlige varer fra Dustin)

     

    Er det behov så hiver jeg på en harddisk ved en senere anledning, trenger ikke det foreløpig. OS (win7) får jeg gjennom jobben. Mus, tastatur osv har jeg allerede.

     

    Jeg er fullstendig klar over at hadde jeg hevet inn litt flere hundrelapper både her og der kunne jeg fått bedre skjermkort eller bedre CPU, men da går totalprisen godt opp også.. ønsker å holde meg så nærme 6k så mulig. Trenger ikke mer enn at maskinen fungerer til spilling, selv om jeg må stille litt ned på grafikk enkelte steder.

     

    Om det er noen som ser at enkelte komponenter ikke passer, eller at det er noen jeg bør bytte ut grunnet mye dårlige tilbakemeldinger eller bedre kvalitet for samme penge, så gi en lyd :)

  9. Med "ikke perfekt" så mener jeg småhakking ved TV bruk og ved film bruk og generell treghet i systemet.

    Vel, om jeg får lov til å arrestere deg litt, så sa du i fjor at ditt oppsett med Atom N330/ION Grafikk fungerte sømløst. Om jeg får sitere deg:

    En trenger ikke krafigere maskinvare for bruk av Mediaportal, fungerer perfekt på SD og HD kanaler og alt annet materiale jeg har foret den med.

    (til ditt forsvar, så er det enkelte andre endringer også i forhold til oppsettet jeg foreslår)

     

    Jeg ser nok den at i3 uten tvil vil gjøre det langt bedre i stua, men jeg er nødt til å gjøre litt kompromiss m.t.p. det økonomiske. Setter stor pris på at du leder meg i riktig retning hva kvalitet angår, men jeg er meget ivrig etter å ikke kjøre overkill. Neste gang jeg skal gå i gang med å fylle opp underholdningsseksjonen skal jeg definitivt gå for et slikt oppsett som du foreslår. Jeg har lest flere av dine svar i andre tråder og ser at du har relativt god oversikt.

     

    Et alternativ er http://www.zotacusa.com/zbox-id80.html , men denne har jeg ikke klart å finne i norske nettbutikker.

    ......snip........

    Da ville jeg gått for Zotac Zbox Nano AD10 som kommer i Plus-versjon som har harddisk og minne eller en versjon uten. Harddisken sies å vær treg så jeg ville gått for barebones-utgaven. http://www.dustinhome.no/zotac-zbox-nano-ad10-e/product/5010609769?csref=Prisjamforelse_Prisjakt_1128

    Mangler Blu-Ray. Særdeles viktig med en avspillingsenhet i form av Blu-Ray eller DVD. Kåna skal se, unger skal se osv..

     

    Det er fremdeles mange som bruker det og sier det fungerer helt greit, så det kan hende at dette er akkurat det du er på utkikk etter dersom du vil spare penger. I såfall ville jeg gått for noe ala denne http://www.dustinhome.no/asus-eeebox-1501p-18-2gb-320-blu-ray-ion2-no-os-black/product/5010463178?intcmp=searchProvider_dacsa

    Ser ingen forskjell i hardware på den boksen fremfor hva jeg har presentert av Zotac. Er det en spesifikk grunn til å velge Asus sin eeebox?

     

    Harddisken sies å vær treg så jeg ville gått for barebones-utgaven. http://www.dustinhome.no/zotac-zbox-nano-ad10-e/product/5010609769?csref=Prisjamforelse_Prisjakt_1128

    Selv om Nano-AD10 ikke passer fullstendig for meg, så gjelder ditt argument på den Zotacn som jeg har sett på også. Derfor kommer jeg til å gå for barebone av Zotac, om jeg velger Zotac, og så en SSD disk til programvare: http://www.dustinhome.no/zotac-zbox-hd-id33br-e-sff-d525-ion2-blu-ray-wifi/product/5010470238?intcmp=searchProvider_dacsa + http://www.dustinhome.no/ocz-vertex-plus-25-60gb-ssd-sata-300-mlc/product/5010609080?intcmp=searchProvider_dacsa. Takker for tipset.

     

    Har du spørsmål som er relatert til XBMX i linux så kan du sende meg en melding, jeg vet at

    Flott! Jeg blir nok å finne i linux-delen av forumet når jeg skal gå i gang med dette :)

     

    Jeg har brukt to forskjellige ION2/Atom baserte maskiner som XBMC (Linux) media avspillere. Jeg har ikke hatt noe problemer med avspilling av video og audio (kun flac). Alle media filene ligger på en filserver jeg har i kjelleren. Det som er viktig er at codec'en må kjøre på ION2. Du har for lav båndbredde for ukomprimiert HD video mellom Atom og ION2, derfor må du sørge for at drivere og programvare støtter ION2 basert codec. Men jeg har hatt en del problemer med ustabile XBMC versjoner. Jeg har ikke DVD/BD.

    Ok, så da blir det en god stund med utprøving av diverse codecer for å få oppsettet til å fungere.

     

    Takker for alle svar!

  10. Hei

     

    Jeg tenkte å bruke denne til filmavspilling, streaming via nettverket fra stasjonær pc eller internett, men også dvd/blue ray. Jeg kommer også til å bruke den til Spotify e.l. musikkavspillingsenhet.

     

    Oppsettet jeg tenkte var Ubuntu (aldri brukt før) sammen med XBMC for mye av filmtittingen. Jeg er klar over problemer som oppstår når man skal kjøre Blue ray på Ubuntu.

     

    Viktigste kravet mitt er at filmavspilling går sømløst, men etter hva jeg har lest vil ikke dette være noe problem med hverken av oppsettene jeg har valgt.

     

    1)

    ASROCK NETTOP ION 3D 18. 1.8 2GB/320 BLU-RAY http://www.dustinhome.no/asrock-nettop-ion-3d-18-2gb-320-blu-ray-no-os-black/product/5010543755?intcmp=searchProvider_dacsa

     

    2)

    ZOTAC ZBOX SFF 1.8 2GB/250 ION2 http://www.dustinhome.no/zotac-zbox-sff-18-2gb-250-ion2-blu-ray-no-os/product/5010469853?intcmp=searchProvider_dacsa

     

    Det er ikke de store forskjellene egentlig, men her er noen:

     

    ASrock / Zotac

     

    Brikkesett: ION / NM10 (men prosessor er lik)

    Skjermkort: Nvidia ION / Nvidia ION 2

     

    I tilegg er det noen forskjeller i eksterne utganger, hvorav den viktigste er at Zotac har e-sata tilkobling, det har ikke ASrock.

     

    Jeg bare lurer på om forskjellene jeg har listet over er av vesentlig grad eller ei.

     

    PS:Jeg er klar over at man sikkert får kjempefine oppsett om man snekkrer selv, men denne tråden skal altså gå på ferdigbygd pc.

  11. A note about Linux: Unfortunately, Voddler does not work on Linux-based machines. This is because we haven't been able to secure rights from the leading content companies for this platform. We are working on changing this, but hope in the meantime that you can find another operating system that suits you so you can use Voddler.

     

    Kilde: http://www.voddler.com/en/help/topic/2721821230584910998/

     

    Bummer.. Hadde håpt å kunne bruke linux på neste htpc i tilegg til Voodler +.

  12. Den siste du linker til bygger på et eldre brikkesett, skrot den maskinen. Første fra Deal så rimemlig grei ut, men de burde gått ned til i5 2500k (oppgraderingen til i7 gir ikke så mye for pengene, spesielt om det gjelder spilling). De pengene man sparer der går så inn i et bedre grafikkort. Sånn ellers var oppsettet rimelig bra.

  13. Er det overkill å anbefale en SSD som går på SATA 3 fremfor 2?

     

    Eksempelvis OCZ VERTEX 3 2.5" 120GB SSD SATA/600 MLC

     

    Det er i det minste en viss forskjell:

     

    OCZ VERTEX 2 2.5" 60GB SSD SATA/300 MLC

    Overføringshastighet (lese) 285 MB/s

    Overføringshastighet (skrive) 275 MB/s

     

    OCZ VERTEX 3 2.5" 120GB SSD SATA/600 MLC

    Overføringshastighet (lese) 550 MB/s

    Overføringshastighet (skrive) 500 MB/s

     

    Blir en god tusenlapp ekstra, men siden du nettopp strippet ned fra 15k til 13k så ser jeg ikke det at du bryr deg nevneverdig om det gir forbedring. Du har allerede hovedkort som fungerer med Sata3 også (Ser du bestilte alt på dustin og der fant jeg kun 120GB utgave, mulig det finnes mindre hvilket gir noe lavere pris).

     

    Med mindre noen er dypt uenig?

  14. Jeg leste gjennom en del av disse innleggene, men fant ingen som gav svar på problemet mitt.

     

    Jeg har en PVR dekoder og bildet er ikke korrekt. Det er "zoomet" inn i bildet, hvilket fører til at en god del av skjermbildet er vekke. Logoen til kanalen er f.eks halvveis borte og av og til mistes også litt av teksten. Det er likegyldig hvilken innstilling jeg har på selve tven. Oppløsning på TVn er korrekt i forhold til signalet som sendes fra PVR dekoderen. Signalet sendes via hdmi fra dekoder til tv. TVn er en samsung. Problemet dukket opp for en uke siden eller så, rimelig sikker på at det fungerte da jeg fikk canal digital for rundt tre uker siden.

     

    Finnes det en kvikk fiks for dette?

     

    Edit:

     

    Kvikk fiks var "on demand" på fjernkontrollen... skulle ikke mye roting i manualen for å finne ut av det egentlig :p Vel vel, problem solved at least! :)

  15. Det er altfor mye mas om statistikk tydeligvis.. Altså.. Om man har lest seg bittelitt opp på hva statistikk henviser til så er det ikke særlig vanskelig å fatte at 1000 mennesker faktisk kan være rimelig representative.

     

    Det bunner i grunn ut i om man ønsker et 90% eller 95% konfidensintervall eller hva som helst(om det var et nytt begrep så er det bare å tulle seg inn på wikipedia, null vits i å diskutere med mindre man kan såpass), hvor mange man ønsker å spørre ut. Basert på antall utspørrede kan man si noe om de resterende...

     

    Ingen krangling, vær snill mot hverandre. Dette er vitenskapelig basert og ikke noe vits i å mase om.

     

    PM om det trengs mer forklaring.

  16. Kan sjiraffer kaste opp? Hvis de kan, tar det lengre tid?

    Det er ikke gitt at sjiraffene strekker halsen opp når de kaster opp. Om de retter hodet nedover vil det derfor være langt lettere å kaste opp ved å bruke tyngdekraften som hjelp. Akkurat det samme gjør vi mennesker når vi kaster opp.

     

    Siden oppkast er en svært naturlig måte for kroppen å kvitte seg med ugunstig inntak, har jeg stor tro på at sjiraffer kan kaste opp, uten at jeg vet sikkert.

     

    Har man copyright (eller hva slags rettigheter dette ville gått under) på sitt eget utseende?

     

    Tenkte på en ting. Nå som 3D-teknikken har kommet såpass langt at man, hvis man vil, kan animere en person som ser helt ekte ut. Kom da til å tenke på en ting.

     

    Hvis noen hadde laget en film og animert en levende person, la oss ta Leonardo DiCaprio som eksempel. De hadde brukt referansebilder, men han var aldri innom noe studio som modell eller noe slikt, men på det ferdige resultatet var det liten tvil om hvem det var.

     

    Selv om dette, hvertfall etter min mening, er umoralsk og feil, har filmskaperene gjort noe ulovlig hvis de kopierer utseendet til en levende person uten samtykke?

    Kommer helt ann på om filmskaperne med intensjon har brukt et merkevarenavn/merkevareutseende for å skape mer interesse og økt markedsføring. Om de har gjort dette blir det opp til filmstjernens advokater å komme frem med hvor mye eieren av merkevaren skal få godkjent og likevise opp til filmskapernes advokater å forsvare og sverte filmstjernen. Welcome to America!

×
×
  • Opprett ny...