Gå til innhold

_ziggy_

Medlemmer
  • Innlegg

    558
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _ziggy_

  1. Nei, skilpadden jukset ikke. Det var haren som gjorde alvorlige feil og dermed kom sist.

     

    Ok, det var en kanskje en annen historie jeg tenkte på der det ikke var 1 men 4 skilpadder som hadde gjemt seg langs ruten, og plutselig dukket de fram et stykke foran haren mens den rusla mot mål sikker på å vinne lett. Men jeg tror det blir litt feil å sammelikne windows 7 og windows 8 direkte, eller å se på Win8 som en videreutviklet Win7. Selv om jo Win 7 ble sett på som "den ferdige Vista". Win 8 er vel sånn jeg ser det den mest radikalt forandrede windows versjonen i forhold til den forrige versjonen siden Windows 95 så dagens lys. Det er vel nettopp derfor både jeg og nesten de fleste Windows brukere var så skeptiske. At alle vil like den er utopisk, men jeg elsker egentlig forandringer, så lenge jeg klarer å se hensikten med forandringene. Siden jeg selv kun var negativt innstillt selv etter å ha (såvidt) prøvd de to betaversjonene som kom ut, og allerede etter kun 2 dagers testing av fullversjonen har kommet dit at jeg ofte tenker at jeg gjerne også skulle hatt det på den stasjonære og ikke bare på den bærbare, så tenker jeg at Microsoft sine OS også vil være populære i fremtiden, selv om de skulle være litt dristige og skifte retning noenganger og folk som regel reagerer på forandringer med skepsis og mistro i begynnelsen, men ganske snart når de har prøvd det en stund og skjønner hvordan Microsoft har tenkt, ikke skjønner hvorfor folk tviholder på det eldgamle og mer tungvindte systemet. Men for de som heller vil bruke Mac OS 10 versjon 18 i 2020, så er det godt det er konkurranse også når det gjelder operativsystemer. Det fine i dag syntes jeg faktisk at konkurransen ser ut til å være mye jevnere mellom de som faktisk klarer å lage gode operativsystemer. Det eneste som faktisk hindrer meg i å gå på Elkjøp og kjøpe meg den kraftigste utgaven av MacBook Pro til 18.000 er det faktumet at jeg ikke har 18-000 kroner å bruke til det. Skulle jeg plutselig ha 24.000 (jeg antar ikke at toppmodellene deres blir billigere i fremtiden) til å kjøpe det jeg ser på som dataverdenens Rolls Royce, så kanskje kjøper den for å erstatte det stasjonære bråkete "Spielkraftwerk" som står midt i stua i dag. Da spiller jeg antagelig kun på min 3 år gamle "Xbox 720", som er synca mot en "Surface" sak med Windows 9 som igjen kontinuerlig er synca opp mot Skydrive, sharepoint og gudene vet hva slags tjenester som finnes da. Jeg håper dog at min da 3 år gamle Windows 8 mobil fungerer fint opp mot Windows 9 "Surface`n", for jeg vil heller bruke pengene på en ganske grei stasjonær PC jeg kan ha en clean Linux innstallasjon på, istedet for å behøve å absolutt måtte kjøpe den nyeste windows mobilen :)

    • Liker 1
  2. Må innrømme at når jeg testet betaversjonene av Win 8 på laptopen, så skjønte jeg ikke vitsen med tiles systemet, Metro og alt det på en desktop/laptop uten touchscreen. Så jeg anså det som uinteressant på annet enn et nettbrett med touchscreen. Siden jeg er litt av den gamle skolen, og anså spill som det viktigste PC`en skulle brukes til, så jeg på Toweret ved siden av, med skjermkort som kostet like mye alene, som man måtte gi for en konsoll, 4-5 vifter som skulle kjøle ned herligheten, som et kraftig spillmonster. Jeg tenkte som så at Win 8 overhodet ikke hadde noe på en stasjonær eller bærbar å gjøre. Men jeg klarte likevel ikke å la vær å laste en prøveversjon av den ferdige Pro versjonen og innstallere det på den bærbare. Nå som den fungerte som den skulle, med app storen i funksjon, og "Metro" systemet er så kjapt og smidig at jeg nesten syns det er rart det er mulig på en så svak bærbar, så gikk skepsisen til ren begeistring i løpet av noen få timer. Jeg hadde allerede i bakhodet å kjøpe en Windows 8 Phone siden jeg kjøpte en Lumia 800 til eksen for litt siden, og fikk lyst på en selv, og jeg har gått og ventet med å kjøpe nettbrett til det skulle komme en med win 8 (det _må_ være påmontert tastatur på den) og jeg har en Xbox 360 stående under tvn. Siden jeg fikk lekt meg litt med Xbox Smartglass og tidligere har pleid å bruke Windows Media Center på xboxen hvor den streamer filmene rett fra PC en (som jo da også har Windows Media Center), så tenkte jeg på fremtiden med glede :) Jeg har allerede etter 2 dagers testing bestemt meg for ihvertfall å kjøpe windows 8 til en av pcene, bare for å ha den som en base for de andre Windows 8 duppedittene jeg skal ha (+xboxen da).

    • Liker 1
  3. Henger meg ikke opp i det, men er enig i at mange ord rett og slett bare er dødfødt, ihvertfall i mine ører, når de blir fornorsket, uansett hvor "korrekt" det enn måtte være. På nynorsk blir det vel da "straume" eller noe slikt? :p Men selv om jeg ikke vil bruke det norske ordet for mange datarelaterte ting selv, er det jo likevel bra at det lages tilnærmesesvis norske ord ut av utenlandske ord og begreper. Så er det så flott at vi har mulighet til å velge hva vi ønsker selv :roll:

     

    Morro å se at TVer også utvikler seg, men tror jeg venter i 5 år til før jeg bytter ut den 40" Sony Bravidaen jeg kjøpte for et par år siden. Å sitte og vifte med armer og bein og snakke til tven sin for å kontrollere den er sikkert morro å vise til alle vennene sine i begynnelsen, men jeg vet ikke om jeg har blitt for gammel til noengang å kunne føle at det er naturlig og snakke til en maskin. Jeg syntes det er ille nok enda å legge igjen svar på telefonsvarer, vil helst ha respons på det jeg sier :) Hvis tven hadde gitt et eller annet fornuftig svar eller bekreftelse på det jeg sa, hadde nok denne sperra blitt lettere å overkomme. Hva alle disse nye tekniske begrepene som har med skjermbildet å gjøre gidder jeg heller ikke å sette meg inn i. Men hvis jeg går inn på Elkjøp om 1,5 år og titter på en 50" som virkelig får meg imponert så drar jeg nok fram lommeboka :love:

     

    Er det ikke f.eks snakk om at det snart blir en ny standard på oppløsninga? Vært veldig kjedelig å brukt 40.000 på en ny tv, så kommer "HD2" standarden på 4800x2700 et halv år etterpå. Det som jeg egentlig venter mest på nå er en velfungerende 3D TV man ikke trenger 3D briller for å se på. Om det er teknisk mulig aner jeg ikke, hvertfall når det er snakk om at det skal fungere fra alle vinkler, avstander osv... men _det_ ville imponert meg såpass at jeg gjerne hadde invistert en halv årslønn for å få inn i stua mi :yes:

  4. Siden SSD er et såpass nytt "fenomen" enda, så syntes jeg ikke det er så rart at ikke alle og enhver løper i butikken og skaffer seg dette nye spennende greiene. For folk flest betyr nytt og spennende det samme som usikkert og uforutsigbart, spesielt de som ikke er spesielt interessert i ny teknologi, men trenger et nyttig verktøy til å lagre stort sett alt av bilder informasjon, dokumenter osv... jeg må innrømme at til tross for at jeg anser meg som ganske mye over gjennomsnittlig interessert i både data og teknologi ellers, så er jeg veldig usikker på hvor fort det er lurt å kopiere de bildene jeg har lagra på SSD`en jeg kjøpte i fjor for å bruke som systemdisk, over på den gode gamle snurredisken som trofast har snurra rundt i snart et decennium.

     

    Når nettskylagring blir såpass vanlig at Per og Kari ikke føler de må ha de digitale verdisakene sine i den store bråkete skranglekassa "trygt" under bordet hjemme lenger, så tror jeg også SSD sakte men sikkert vil bli det eneste som blir levert med de nye bærbare og hva man nå enn kommer til å kalle de framtidige datamaskinliknende duppedittene.

  5. Hoppet over Windows ME, Windows Vista, og jeg tror jaggu jeg blir å hoppe over Windows 8 også. Det ser nesten ut som at annen hver release er bra.
    Dustete forenkling for å få et eller annet mønster med utgivelser selv om det ikke er noen.

     

    Mulig det ikke er noe universielt mønster, men det er jo faktisk tilfellet at det har vært slik siden ME fadesen. Win 8 skal hvertfall aldri inn på min maskin... ser faktisk mange fordeler med at Win 8 slippes, nemlig at hvertfall Steam endelig satser på Linux som spillOS. Hvis fler "flykter" til Linux pga det vil det forhåpentligvis føre til en utvikling i Linux jeg (og forhåpentlig mange andre) vil like :-)

     

    • Liker 3
  6. Jeg forstår at musikkprodusenter ol. vil ha slutt på piratkopiering, selv om man kan diskutere om det egentlig gjør salget dårligere osv. I prinsippet har alle rett til å selv bestemme hva de vil gjøre med det de selv har produsert. Dette er ikke opp til fjortisser som sitter på promperommet sitt å avgjøre.Problemet her er at private gjør politiets jobb. Slik det burde vært er at ISP`en ringer politiet for å fortelle at de muligens står ovenfor et lovbrudd. Politiet etterforsker, og domstolene gir en PASSENDE straff, dvs. en som står i stil til hva som faktisk er gjort. At piratkopiering kan gi lange fengselsstraffer og gjøre en til gjeldsslave for livet er SYKT. Det viser bare så tydelig at det er pengemakta som rår!

     

    Det jeg lurer litt på er om disse private organene som deler ut bøter de selv syntes er passende har myndighet til å pålegge andre straff i form av bøter. Jeg vet lite om systemet i New Zealand, men her i Noreg er det vel kun Politiet som har lovgivende makt til det? At private interesser kan sitte selv og bestemme hvor store bøter de kan gi folk, som går rett i deres egen lomme, høres ikke helt sunt ut spør du meg.

     

    Er også av den oppfatning av at det bør lages en _fornuftig_ åndsverkslov med dertil fornuftig rettsbehandling av dette. Blir for dumt at private antipiratorganisasjoner, hovedsaklig drevet av gigantforetak som Hollywood og Disney osv, skal flå stakkars pengelense småbarnsmødre til skinnet fordi de har lastet ned noen mp3`er eller et par filmer (det er vel hovedsaklig de dårligst økonomisk stillte de går på, fordi de ikke har råd til bra advokater til å forsvare seg) , mens de forteller deg at å kopiere en film er likestillt med å stjele en flunka ny BMW, akkompagnert av musikk de selv har "stjålet" (som de selv kaller det).

  7. Jeg har sikla på Obsidian 550D siden jeg så bilder av det fra en messe (her på hw.no tror jeg) et halvt år før det kom i butikken omtrent. HAF 922 kabinettet har gjordt jobben godt de årene jeg har hatt det, og vil nok fortsette jobben på "gutterommet" i mange år til. Men i stua vil jeg nå ha noe litt mer stilrent, og ikke minst så stillegående som mulig. Med alle geniale løsninger Corsair har i dette kabinettet i tillegg til at det har et utseende som for meg virker til å ose av stilren kvalitet, så er det på tide å innse at man nærmer seg de 40. Kabinettet jeg hadde før HAF 922`n, så ut som noe som ble etterlatt av besøkende (halliker?) fra det ytre rom. HAF 922 er jo det kabinettet jeg har hatt lengst i bruk uten å bli "lei", men Obsidian 550D ser ut som noe jeg mest sannsynligvis vil søke om å få med meg i grava <3

  8. Personlig syntes jeg det er veldig rart at ikke Intel selv bekrefter dette, siden det er et såpass enkelt problem å rette opp i. Selv om det betyr at de evt. får endel cpuer i retur, så er dette en dråpe i havet for en gigant som Intel. Jeg må si jeg mistenker at problemet er vanskeligere å rette opp i , om ikke umulig, og at Intel er veldig klar over akkurat hva som er problemet. Jeg tror vel ingeniørene hos Intel er _litt_ mer kompetente til å gi svar på dette enn de som står bak denne siden. Har lest noen har mistanke om at de nye 3D transistorene har skylden, siden de inneholder flere transistorer pr kubikkenhet, og utvikler derfor mer varme. Jeg avventer hvertfall kjøp av IB før jeg vet mer.

  9. Har ventet på IB for å oppgradere fra c2q men må si det er veldig plagsomt med varmeproblemene til IB. Eneste fordelen for min del blir pci-e 3 men så er jo spørsmålet om når jeg evt får bra nok skjermkort for å utnytte båndbredden. Angrer på at jeg ikke kjøpte SB for et år siden :p

     

    Er i samme situasjon som deg, har ventet med å oppgradere fra min c2d 8400 til IB skulle komme ut, men nå lurer jeg på å vente på den neste gen fra Intel. Etter det jeg har fått med meg er det vel knapt noen forbedringer å snakke om på en desktop rigg i forhold til SB når det gjelder det jeg er ute etter (ytelse, varme/overklokkingsevne). At den bruker mindre strøm er for meg.... for å si det enkelt... totalt uinteressant... hvertfall når det ikke engang fører til at den er kjøligere når man klokker den opp i forhold til SB.

  10. MS har allerede "tatt en Apple" på WinPhone7, med lukkede enheter uten minnekort og kun installasjon av apper fra offisiell MS-butikk, og uten å kunne aksessere filsystemet på enheten fra PCen for enkel overføring av filer. Må gå via Zune mediaspiller. Dette er ren kopi av Apple sitt opplegg, og svært mange liker ikke denne tvangen. Derfor er det ikke uventet om de nå forsøker å kjøre samme prinsippene gjennom på Windows 8 først på ARM, og sikkert også på PC i neste generasjon av Windows. Lukket system med 30% av alle software-inntekter til dem er selvsagt gull verdt for dem og dritt for forbrukernes lommebøker.

     

    Gud hvor inderlig jeg håper du tar feil her, samtidig som jeg frykter at du nettopp treffer spikeren på hodet. Grunner til at jeg frykter det, er vel fordi jeg må innrømme at jeg alltid har vært fanboy av Microsoft, og på tross av at de har fått mye kritikk for ting de har gjordt, har syntes at de har gjordt ting jeg liker. Det mest vesentlige er friheten man har hatt i windows, på tross av at de selvfølgelig har gjordt noen grep for å tjene så mye penger som mulig. Hvis de går for et lukket system i fremtiden, satser jeg på enten modifiserte utgaver hvor man kan gjøre som man vil (og som microsoft selv tjener svært lite på) ellers takker jeg Bill Gates og Microsoft for et langt og lykkelig forhold, for så å forlate de og aldri se meg tilbake. At andre skal kontrollere alt jeg gjør klarer jeg rett og slett ikke å finne meg i.

    • Liker 3
  11. Respekt og kudos til Nvidia for dette!! Som mange andre her ser jeg, så er en fra "den gamle skolen" som har sitti i timevis og justert og stillt på alt som kan stilles på for å få ting til å funke så bra som mulig. Sikkert mange som fremdeles syntes dette er "morro", men personlig så har jeg blitt av den formening om at hvis det er et program som gjør ting bedre enn jeg klarer selv, og tillegg har den bonusen at jeg sparer meg selv for masse irritasjon og knot så er det hjertelig velkomment. Det er jo til syvende og sist den beste spillopplevelsen jeg er ute etter, selv om det kan være litt psykisk nederlag for en gammel spillnerd og innse at slike programmer kan gjøre det bedre enn meg selv :)

    • Liker 2
  12. Veldig bra at Nvidia har kommet med en løsning på microstuttering problemet i SLI, først med det syntes jeg i det hele tatt det er noe poeng å vurdere SLI løsninger. Poenget med kraftige skjermkort er jo å få tung detaljert og pen grafikk til å flyte best mulig, med microstuttering som jeg syntes er minst like irriterende som lag grunnet for svake skjermkort, er jo hele poenget borte. Blir nok at jeg koster på meg et 680 kort nå, så ser jeg an tilbakemeldinger folk gir om jeg senere går for et til. Det eneste jeg syntes er litt synd om dagen er at det er så få spill som i det hele tatt drar nytte av de kraftigste løsningene. Håper inderlig markedet for pc spill drar seg opp framover, selv har jeg hvertfall blitt mye flinkere til å kjøpe pc spill framfor å laste de ned. Eller dvs jeg laster de fremdeles ned, bare at jeg betaler for de :D Det er nettopp her kjernen ligger tror jeg for at pc-spill igjen skal bli attraktivt og lønnsomt for utviklere, at de kutter de fleste leddene slik at spillene blir billigere, lettere tilgjengelig og at mer går i lomma på de som faktisk fortjener det. Jeg syntes det er surt å tenke på de største mest kyniske folka og de som faktisk bryr seg minst om kundenes opplevelse av spillet (borsett fra at det selvfølgelig er mer lønnsomt å distribuere spill som flest mulig kjøper) er de som tjener mest på dette.

  13. Jeg er så glad for at mekaniske tastatur er på vei tilbake. Den første PC`en som kom i hus i 90/91 omtrent, en 286 med svart hvitt skjerm hadde nettopp et slikt mekanisk tastatur. Dette tastaturet passet uheldigvis ikke på den neste pc`en jeg fikk, fordi den hadde denne store ps2 pluggen. Jeg tok dog vare på det og det ligger fremdeles på gutterommet hos faren min i tilfelle jeg skulle komme over en overgang engang som gjorde at jeg kunne bruke det på en moderne pc. Men jeg skal nå gladelig betale 1000 kroner for et godt mekansisk tastatur :)

  14. Jeg har ventet på at nettopp Ivy Bridge og Kepler skulle komme ut før jeg skulle bygge ny rigg. Vil ha en ren Intel / Nvidia denne gangen. Jeg må vel innrømme at det er mer en følelses sak framfor pur fornuft basert på statistikk og tall inne i bildet her :) Jeg har også hatt en muligens litt sær tradisjon å bygge pc med Nvidia / ATI-AMD annenhver gang siden jeg kjøpte det første Geforce 2 kortet i sin tid, og nå er det nettopp Nvidia som står for tur :w00t: Den eneste tradisjonen jeg bryr meg om i tillegg til denne er julaften. Jeg tror jeg heller slutter å feire jul før jeg bryter denne :)

×
×
  • Opprett ny...