Gå til innhold

Eaan

Medlemmer
  • Innlegg

    1 126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eaan

  1. [...] blant annet arty blir forandret radikalt. Man skal ikke bli one shot killed like lett lenger derimot skal arty kunne ta ut moduler i en slags stunn. [...]

     

    Ja, moduler og stun er bra. Tracks, motor, crew... Stun effekt? Hva var det? 50% mindre movement?

     

    Men WG har en løsning her selvsagt. Repairkits kan nå brukes flere gang i kampen. Premium kits har selvsagt mindre cooldown enn fattigmans-kit, i tilleg til sin passive bonus. 

     

    Profits for battle: -396 000 credits

    repairkits used: 8

  2. Har jobbet på kystfrakter det siste året. Har nå seilt en del strekninger mellom troms og vestlandet. Kysten er virkelig en annen verden enn nordsjøen.

     

    Det er selvsagt en del variabler som spiller inn på hvor "trygt" en slik seilas kan gjennomføres, men førsteprioritet er antagelig å unngå tap av liv, samt hindre personskade. Huske dette, ikke dø, ikke påføre deg selv eller andre skade. Ikke skap unødvendig risiko. Hva som er unødvendig er selvsagt høyst relativt.

     

    Størrelsen på båten er selvsagt relevant. Videre heter det at fartøyet skal være sjødyktig. Hva som ligger i sjødyktig er igjen et relativt begrep, og det kan hende skuta di er sjødyktig en en fjordtarm, men lite skikket for å krysse selv en skjermet havstrekning.

     

    Alltid tenk "worst case scenario". Hva kan gå galt; hva er konsekvensene? En bruker nevner at en uerfaren seiler ikke bør passere Stadt i vintermånedene. Hvorfor? Jeg kan ikke svare for brukeren, men Stadt er kjent for "vanskelige bølgeforhold". Grunnforholdene over strekningen gjør sjøen uforutsigbar, og man kan oppleve konstruktiv interferens; et fenomen hvor bølger kan møtes og deres amplitude (høyde; energi) får en synergisk effekt og blir betydelig høyere enn den signifikante bølgehøyden.

     

    Tar vi utgangspunkt i dette eksemplet, hva kan gå galt? Du seiler nedover fra Ålesund mot Bergen. Værmeldingene for dagen er gode, flau vind, lav bølgehøyde. Luften er en mild 6 grader, sjøen er 4 grader. Du seiler hovedleia mellom Ulsteinvik og Fosnavåg, trangt oppmot land, så du får bekreftet at kartmaskinen og GPS gir deg gode posisjoner.

     

    Så åpner det seg opp. På din høyre side har du nå åpent hav, til din venstre er det beskyttede fjorder. Du nærmer deg Stadthavet, men dønningene er rolige og behagelige. Du vurderer det som trygt å passere Stadt.

     

    Her kan vi splitte videre med to potensielle scenario.

     

    1: Du seiler over en grunne i det to bølger møtes. Båten skyter i i høyden og tar inn store mengder vann. Fribordet ligger nå farlig lavt. Har du kapasitet til å fortsette seilasen og sametidlig lense ut vannet? Du glemte å sjekke lensepumpen. Den fungerer ikke. De neste bølgene har ingen vanskeligheter med å fjerne det resterende fribordet. Men du trodde det gikk bra, "snart over her nå" sa du. Så du har ikke varslet til noen at du er i ferd med å synke. 

     

    Båten går ned, eller kanskje flyter den litt. Det er egentlig likegyldig, for den er like sjødyktig som en europall. Du ligger nå i sjøen.

    • Har du overlevelsedrakt?
    • Var du rask nok til å få den på deg, eller havnet du i sjøen før drakten kom på?
    • Har du vanntett VHF som flyter?
    • Radartransponder?
    • Lommelykt eller blink?
    • Flåte?
    • Flyteelementer?
    • Drifter du mot land?
    • Er det på natten?
    • Ser skjærene bølgene bryter over som en trygg plass å ta seg på land?
    • Hva om du kommer deg på land, men knekker foten i prosessen; hvordan får du da varslet?

     

    2. Her også over Stadt, men på verst tenkelige tidspunkt sprekker kjølevannsinntaket til motoren. Du driver mot land uten maskinkraft. What to do? Her har du bedre tid å vurdere situasjonen på. Det er noen ting du bør ha klart

    • Drivanker eller dregg. Dette kjøper deg mer tid før situasjonen blir kritisk.
    • Meld fra. Har du VHF kommer den sannsynligvis med DSC (digital selective calling) - trykk "distress" -knappen, og hovedredningssentralen har umiddelbart posisjonen din. Dette gjør search and rescue operasjonen uendelig enklere. Videre slipper du å stå å lese opp posisjonen din.
    • Hopp i overlevelsedraketen, gjør klar bærbar VHF. Natt eller dag? Har du pyroteknisk utstyr? Røykgranat gjør det betydelig enklere å finne en person i sjøen, og uten nødbluss på natten er du praktisk talt usynlig.
    • Hvilke ressusjer spør du etter? Føler du det er for mye å scramble Seaking? Er du redd for å sette andre i fare?
    • Det kommer en båt for å sette slepeline. Har du festepunkt for denne linen? Eller setter du den i pullerter i baugen som er festet med totalt fire bolter og 20mm planskiver i glassfiberskrog?

     

    Målet her er ikke å skremme deg bort fra å seile kysten. Jeg kan ikke forstå hvorfor, men folk sier det er en glede å finne i fritidsbåter. Det går stort sett bra, du har jo nok selvkritik til å sette spørsmål på planen din. Videre skal redningstjenestene har mye skryt. Både helikoptertjenesten og hovedredningssentralen er driftet av svært kompetente mennesker. Fartøy nært nok til å hjelpe er både pliktig til å gjøre så, og gjør det med glede. Enhver normal person har et indre ønske om å både være nyttig og male seg selv som en helt.

     

    Moralen er; vær forberedt. Du trenger ikke å bruke titusenvis på fancy elektronikk og redningsutstyr. Det enkleste utstyret har ofte den største effekten. En overlevelsesdrakt er et must på vinter. En lyskilde er selvsagt. En VHF koster ikke mye rart. Klarer du å si fra på kanal 16 at du er i nød, hvor sånn ca du er, og gjøre deg sett på en kilometer eller to, er du kommet langt.

     

    Nå er det april, og seilasen din ble det kanskje ikke noe av. Lykke til på eventuelle fremtidlige turer!

  3. Ganske lite aktivitet her inne. Noen som spiller fortsatt? 

     

    Har selv ikke spilt på flere måneder. Så en video fra sircon på testserveren for noen dager siden. Kunne ikke gjøre annet enn å le. avinstallerte spillet tvert da det råder ingen tvil hos meg hvilken retning WG tar sin mest populære tittel.

     

    Kommer nok til å følge med på utviklingen vidre da. Har vel en knappe 9000 kamper på kontoen min, så har investert relativt mye tid i WoT. Og det er ikke å nekte på at spillmotoren egentlig er ganske smooth, ting fungerer veldig godt, grafikken er grei nok, spotting systemet er merkelig, men når man har lært det så gir det mye dybde å spille rundt.

     

    Synd de fucker opp på alle andre plan; da spesielt arty og pay2win modellen.

  4. Dette høres genialt ut ! Batteriene kan vel også ta retureffekten fra kranen (jeg regner med har vært grunnen til at ballastpumpene må kjøres). Samme system må være ypperlig i forbindelse med skip og rigger med DP anlegg. Hva med anker håndtering ?

     

    Det kan være hensiktsmessig i forhold til DP anlegg på skip med LNG drift. LNG motorene sliter med relativt treg respons ved effektendring, og man bytter ofte over til diesel under DP.

  5. Når jeg tenker på de 113 rundene noobmeter sier jeg har hatt den siste uken, kan jeg bare huske 5-10 games hvor artilleri virkelig har plaget meg. Jeg deler fortsatt mening med Noreng og -iL- om spillmekanikken, men ønsker bare å kommentere at jeg opplever problemet i mindre grad enn hva jeg gjorde når jeg spilte for noen måneder siden. Dette kan være fra å ha skrudd på encounter og assault mode.

  6. WoT-pause her og. 3 uker borte fra slipesteinen har gjort meg en verden av godt.

     

    Jeg har også lyst å bruke forumet her til å spørre om meninger rundt om WoT er Pay to win.

     

    Mener du at det å bruker penger på spillet er fordelaktig for deg, i den forstand at det gir deg større kapasitet til å vinne kampene du spiller?

     

    Gjerne utdyp, men et ja/nei svar settes også pris på!

  7.  

     

    Løsningen er å yolo rundt litt, og spille litt arty selv. Du holder stats nede, og samtidig lærer du å unngå arty.

    Hvis du spiller arty, husk å skriv "Spacebar'd" hvis du treffer noen og gjør en del skade

     

     

    Jeg har fargefokus når jeg spiller arty. Lilla og blå spillere er mer sannsynlig å få seg en salve. Disse spillerne er gjerne aggressive ut på flanker og lignende, og jeg må ofte skyte på bevegelige mål. Da skriver jeg "stop camping" i respons.

     

  8.  

    Løsningen er å yolo rundt litt, og spille litt arty selv. Du holder stats nede, og samtidig lærer du å unngå arty.

    Hvis du spiller arty, husk å skriv "Spacebar'd" hvis du treffer noen og gjør en del skade

     

     

    Jeg har fargefokus når jeg spiller arty. Lilla og blå spillere er mer sannsynlig å få seg en salve. Disse spillerne er gjerne aggressive ut på flanker og lignende, og jeg må ofte skyte på bevegelige mål, da skriver jeg "camper" i respons.

  9. virker som at jeg har 516 besetningsmedlemer,lønner det seg og sparke flesteparten?og beholde kun de som er bra trent

     

    Generelt vil crew med under 80% base qualification (ikke skills/perks) være ganske verdiløse, med mindre de er trent for en vogn du skal bruke. Alle crews med en god prosent på skills bør tas vare på, da det tar f.eks 100k xp og trene fra 0 til 100% på første skill. 

     

     

     

     

    når waffentrager e100 blir borte,følger da mannskapet med?eller får jeg beholde dem selv om jeg ikke fjerner dem fra tanksen

     

    Ja, de fjerner mannskapet, moduler, equipment og alt annet som er assosiert med WTF-E100. Dette er noe Wargaming gjør for å straffe deg for å ha investert tid i en tanks som ikke kan balanseres ;)

    /s

     

     

     

     

    De får som fortjent.

     

    Har hørt at de skal innføre konsekvenser for de som bruker for mye gullammo også.

    Når man når et visst antall, straffes man med reduksjon i crew skill.

    Dette er på sin plass. Det er altfor mange som kjører rundt og spammer

    premium shells.

     

     

    Jeg har mine tvil. Mitt gull-ammo spam finansieres ved hjelp av premium tanks og premium konto. Noen vil si det er ekkelt og utrivelig at man kan betale ekte penger for å vinne litt mer, men det burde man tenkt før man startet med Wargaming®  produkter. Det trengs skitne pengesterke nordmenn som oss for å holde bufféten på ferieparadiset deres i Kypros godt forsynt.

  10.  

     

    Jeg har enda ikke spilt siden jeg uninstalla, egentlig deilig, men kjente det klødde litt når jeg så Patton buffen. Chezh tankene ser ut som nerfa versjoner av Batchat og T54E1. (alt under tier 9 teller ikke)

     

     

    Jeg tror vi har litt forskjellig syn på hva som er en god tank iL. jeg mener at TVP T 50/51 virker litt mer fleksibel enn batchat, og ofrer litt av assassin-potensialet mot at den kan reagere raskere på plutselige endringer i kampen gjennom raskere tømming av clip samt bedre reload/DPM/ammo.

     

    Blir du overfalt av en T-62A med ca 1000 HP mens du lader magasinet vil en TVP T 50/51 være istand til å redde seg selv, det samme kan ikke sies om en batchat.

     

     

     

    Batchat og T57 utgjør 2/3 av mine tier 10 vogner. Så jeg kastet meg tidlig på autoloader-hype.

    Batchat har mobilitet og alpha, og i teorien enormt burst-damage potensial, men blir holdt tilbake av enorm bloom og 2,73 sekunder mellom hvert skudd i magasinet.  Det blir nesten 11 sekunder på å tømme magasinet om man teller fra det første skuddet. Dette følges opp med ca 35 sekunders reload. Jeg personlig klarer ofte ikke å utnytte alle 5 skuddene før jeg forcer reload.

     

    Dette må ikke tolkes som at jeg tror Batchat er en svak vogn, men for random battles kan den være utfordrende og slitsom å spille. 1950 damage på 11 sekund er et potensiale; men å utnytte dette er stort sett en utfordring. 

     

    T57 har mer nyttig burst damage, og jeg klarer regelmessig å utnytte de 4 skuddene i magasinet. 2,0 sekunder kontra 2,73 intra-drum reload utgjør også en enorm forskjell når man trader rundt hjørner og lignende siden det tar 6 sekunder fra første skudd er ut til man må reloade på nytt. Dette koster jo T57 mobilitet uten at den får betydelig armor.

     

    Nå har jeg redegjort mine meninger rundt disse to vognene, og kan da forklare motivasjonen min for å grinde ut Czech-tanksene, vel tier 10 vognen.

    Det tar 4,5 sekunder å tømme magasinet for 1280 damage. Dette reloades på ~23 sekunder med litt crewskills. I batchat sliter jeg med å utnytte magasinet til sitt fulle, og T57 er for treg. Skoda TVP T 50/51 vil vel vise seg å være balansert som det meste wargaming gir ut, så jeg får grinde den ut før den nerfes om en 5-8 måneder når folk er ferdig å konvertere free-xp.

  11. Første match på over et halvt år:

     

     

     

    Tilbake til slipesteinen? Opplever du for mye glede i livet? Føler du ting går litt for glatt og du trenger litt frustrasjon?

    Uansett årsak så får du nyte spillet  :)

     

    Noen som har meninger om Patton Korea? Jeg lurer på å kjøpe den siden jeg har et crew på T20, og vurderer å gå videre oppover amerikanske mediums. Spillestilen virker ganske behagelig med dispersion verdiene etter man snur tracks og turret. 

  12. Etter å ha sett TACmir's Xtreme Ravage (tittel til pornofilm eller?) så kan jeg ikke hjelpe å tenke at T-22 er litt vel god kanskje?

    Han er jo uten tvil en usaklig god spiller, men måten han sidescraper og generelt bruker armoren viser til et potensiale som hører hjemme hos heavy-tankser. Jeg er overbevist om at T-22 er litt for kapabel, og at en nerf vil komme før eller senere.

     

    Jeg skulle også gjerne hatt en slik vogn selv, men rampage og domination ble raskt gammelt. Og den generelle inkompetansen til spillebasen flyter raskt til overflaten i disse game-modes, noe som gjør det direkte vondt å ha et lag å forholde seg til.

     

    Neh, får kose meg med E-50 og T-54 med gullammo. Som vi vet er arty en aktivitet for de som ikke fikk nok oksygen under fødselen. Så for en relativt normal person som meg kan jeg følge med på lectures samtidlig som jeg får grinded ut den svært balanserte CGC.

    • Liker 2
  13.  

    Vel jeg tror jeg skal gi meg for godt, nyeste stunten til WG med emblembs etc, er ett så blatant pay-2-win moneygrab at jeg har ikke ord.

    Når selv QB sier dette i sin siste video, så er noe ryskende galt. Dette er på test serveren nå, og går det live, så er det uninstall, sayonara.

    Litt utdatert jeg nå, hva slags pay to Win opplegg snakker vi om? :)

     

     

    Se for deg camo, bare med stats. Vent, vi har jo allerede camo med stats. Vel, ekstra camo med ekstra stats. Betalingssystemet er permanent stats med gull, eller 30/7-dagers intervaller for credits. Jeg ser ikke problemet, WG har lyst på mer euros og jeg har lyst på en bedre vogn.

     

    For Ola Nordmann er jo dette flott! Han har mer penger enn han vet å gjøre med, og litt virtuelt gull koster jo en slikk og ingenting. Som en bonus på topp av dette får vi jo nyte en egg over mindre velstående spillere fra øst og sør-Europa.

     

    Win-win for SerB og nordmenn  :)

  14. N o r e n g, den 04 Sept 2015 - 10:18, sa:

     

     

     

    https://www.reddit.com/r/WorldofTanks/comments/3hykht/resources_advice_what_ive_learnt_going_from_noob/

     

    Drit i kommentarene om at han ikke er en unicum. 

    Dette er en meget bra post og bør leses av alle som har lyst og forbrede seg.

     

    Tror neppe skill basert MM har noen forskjell, men hvis det er utfordringer du er på jakt etter:

     

    finn deg ett ESL team

    finn deg en clan som er aktive på strongholds og CW.

     

    Uansett hvor god man blir i spillet er og blir arty en forferdelig dårlig implementert klasse/mekanikk. Om det var en server der det ikke var mulig å bruke arty hadde jeg (og flere andre) fortsatt spilt i dag.

     

    Det samme gjelder powercreep, uansett hvor god man blir i en heavy er det ikke mulig å benekte at høytier mediums er for fleksible.

    En T62A er blant de raskeste mediumene i spillet, den har det nest-sterkeste tårnet i spillet, den trenger knapt stå stille for å treffe på 150-200m avstand, den har mer enn nok penetreringsevne til å gå gjennom fronten på enhver tank i spillet, den kan out-trade absolutt alt i nærkamp takket være ubegripelig god reload og mobilitet. Sammenlign T62A sin ytelse på tier 10 mot Pershing på tier 8: mobiliteten er vesentlig dårligere, DPMen går fra å være best i tieren til dårligst i tieren, penetreringsevnen går fra å kunne gå gjennom fronten på alt med standard-ammo til å måtte bruke ekstreme mengder premshells om man skal ta en 110 eller IS3 forfra på 200m avstand, tårnpanseret får svake punkter det er mulig å treffe, og camo er også dårligere.

    WTF100, FV215b 183, Foch 155, og JPzE100 er tanker som gjør spillet dårligere, rett og slett fordi de er alt for gode i de riktige situasjonene, og helt forferdelig dårlige i feil situasjoner. WGs mål om å gi hver tank "sin greie" førte til at tier 10 TDene fikk latterlig mye alpha, softstats, camo, panser, og penetrering uten noen tanker om hvordan det ville passet inn i spillet. Object 268 var for eksempel nesten like god som en medium fra patch 8.6 til patch 9.0

     

     

     

     

    Noreng: Vel reflektert og bra skrevet. Jeg er veldig enig med deg, og begynner selv å danne samme holdning til WoT/WG som du ser ut til å ha holdt lenge.

     

    -iL- : jeg føler ikke at jeg helt nøyaktig fikk kommunisert problemstillingen jeg har til WoT. Når jeg sier at at spillet har grunnleggende feil og mangler, kan jeg sette opp en kjapp liste

    • ubalanserte tankser, 
    • store problemer med å håndtere trafikken på serverne sine,
    • tankser som dukker opp av ingenting fordi de kom i høy hastighet rundt et hjørne,
    • latterlig lag mellom klient og server som gjør at skudd forsvinner ut i luften fordi jeg ikke ventet på at serveren skulle oppdatere crosshair-placement,
    • økonomi/gullammo/premium-konto/tanks- problematikken
    • avskoging av og skapelse/utvikling av kart som i grunn er mange korridorer

    mangel på MM er et bare en liten del av problemet. Clamwars, stronkholds, og ESL et forsøk på å unngå grunnleggende problem som burde være utrettet for lenge siden.

     

    Reddit posten du refererer til er god - men jeg er allerede på det nivået, problemet ligger ikke hos meg, (i min ydmyke mening), men hos WG som ser ut til å ha glemt at dette er et competitive multiplayer game.

     

    Jeg har vert uenig med deg tidligere, og jeg er ikke uenig av prinsipp eller noe i den duren, men jeg ønsker å få frem hva jeg mener er feilene med dette spillet.

    • Liker 2
  15. Jeg har spilt rundt 50 games de siste to månedene. Sliter seriøst med å se poenget i å fortsette. Årsakene er mange, men arty, powercreep og ingen skill-basert MM gjør at jeg ofte totalt mister interessen.

     

    CS:GO har ingen av disse problemene, og jeg har fått sansen for konsistente utfordringer i en forutsigbar meta. Kanskje Wot kan bli gøy igjen, men nå må jeg spille HEAT-54/E50 for å finne underholdning i tanks.

     

    Det hjelper ikke at WG prioriterer nye fiksjons-tankser fremfor å adressere grunnleggende mangler og feil.

     

    Har spilt knappe 8000 kamper og kom meg til en grei xvm-farge, og tør å påstå at jeg har "lært" spillet godt nok til å gjenkjenne mange grunnleggende feil med spillet, og når jeg kjemper mot ødelagte mechanics og ikke andre spillere virker det hele litt fortapt.

     

    Hvem vet, kanskje de hører på spillerbasen en dag, men jeg har mine tvil. WG er glad i penger, og ser ikke ut til å ha vansker med å prioritere inntekt fremfor et fungerende spill.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...