Gå til innhold

ilshenar

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ilshenar

  1. Heisann

     

    Hjemmet trenger en server. Jeg har ledig plass inne i kottet ved stua, og tenkte å stue inn server, printer, kabelmodem og trådløs boksen inn der. Jeg har ikke behov for terrabytes med lagringsplass, så tre diskplasser er nok (installerer OS via USB, derfor ingen optisk enhet).

     

    Følgende oppsettet er tenkt brukt:

     

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=49330

     

    Mine spørsmål er som følger:

    - Blir AMD prosessorene fryktelig varme?

    - Er det noen som har erfaringer med kabinettet?

    - Finnes det bedre oppsett til samme pris, og med samme størrelse?

     

    En fortreffelig St.Hans feiring til dere alle!

     

     

    Ilshenar

  2. coolerkit trekker fra momsen hvis du bestiller via et firma..

     

    2x120 radiator er for liten til å kjøle ned CPU, GPU, SP og NB. Jeg kjøler ned dette selv med en PA 120.3 og er fortsatt ikke fornøyd med tempen min.

     

    Mn swiftech er verdt å gå for ;)

    8866076[/snapback]

     

    Hva slags temperaturer er det du får? Jeg tenkte å kjøpe settet og legge til en radiator type 120.1. Satser på at det er godt nok, men jeg blir littegranne usikker når du har den beste 120.3 radiatoren på markedet, og ikke er fornøyd med tempen.

     

    Heldigvis har jeg stor nok kasse til 2x120.2 radiatorer (HP ML350 server kabinett). Så hvis det er det som må til, så må dremmelen frem fra skuffen igjen :)

     

    Ilshenar

  3. Dersom du ikke vil bestille fra Swiftech sine sider, så kan du jo sjekke ut www.coolerkit.dk :) De selger settet der, båder Ultra og Ultra+. :)

    8835158[/snapback]

     

    Hvordan er det med handel fra Danmark? Trekker de fra den danske momsen, for deretter å legge den på ved import til Norge? Jeg vet om et engelsk firma som sender hit (overclockers.co.uk, og at de da trekker av momsen. Posten er så høflige at de ordner med avgiftene ved import, og vips rett hjem i postkassen uten at det koster skjorta.

     

    Swiftechsettet er en veldig sterk kandidat. Men jeg er usikker på radiatoren. Ser at thermochill sin er bedre (pa120.2). Men settet er greit priset, og en 120.1 radioter til så blir det godt nok til å kjøle mye HW.

     

    Ilshenar

  4. Fikk swiftech settet igår, bare begynt litt smått, borre litt hull osv i stacker'n :p

    8803841[/snapback]

     

    Hold oss oppdatert over hvordan Swiftech settet yter. Tenker på å kjøpe det samme, så jeg er veldig spent på dine resultater.

     

    Var det lett å montere? Noe du synes ikke er godt nok med settet? Har masser av spørsmål, men jeg får heller plage deg med de via PM ;)

     

    Ilshenar

  5. Hei

     

    Etter å ha lett en stund, og sett hva folk anbefaler, har jeg kommet frem til at en Quad Core fortjener vannkjøling. Jeg tenkte å gå for et kit, siden det er første gangen jeg kjøler en maskin med vann.

     

    Kravene er:

    1. Systemet mitt skal bli stille

    2. Moderate overklokkingsmuligheter

     

    Systemet som det skal kjøle er:

    Q6600 (handles etter 22. juli)

    8800 GTS 640mb

    evga nForce 680i HK

    (PSU er Corsair HX620W, så der er det rimelig stille)

     

    Disse to vannkjølingsløsningene tenkte jeg meg:

    1. H20-220-APEX ULTRA + og ekstra SB kjøler

    2. H20-220-APEX ULTRA og Stealth GPU og 2x NB og SB kjøler

     

    To spørsmål:

     

    1. Er løsning 1 godt nok for kravene

    2. Er settene noe å ha i det hele tatt, eller finnes det bedre utstyr, uten å måtte avlyse ferien?

     

    Ilshenar

  6. Vel vel, 2 tråder er bedre enn ingen..

    8771678[/snapback]

    Helt enig! Vi får bare håpe at skjermen er verdt det :)

     

    Prisen som norske nettbutikker har satt på denne er jo rundt veiledende, så man kan jo vente seg enda lavere priser på denne. Full HD for ca. 4000,- med gode spillegenskaper og 24" størrelse, den hadde ikke mange trodd på for 1 år siden.................

    8771678[/snapback]

     

    Helt enig med deg i det. Jeg avventer kjøpet av ny skjerm til denne er blitt testet av et par seriøse testere, som f.eks. hw.no... (Jeg tror de har tatt hintet fra meg må ;) )

     

    Om den kryper ned mot 4000 er jeg ikke så sikker på, men at vi kan vente den til rundt 4500 er nok ikke usannsynlig.

     

    Noen uker til feriepengene daler inn på konto, så det er fortsatt litt tid igjen ;)

     

    Ilshenar

  7. Heisann

     

    Jeg starta en tråd om samme skjermen for en tid tilbake. Jeg har foreløpig ikke funnet noe som kan ligne på en seriøs test av produktet, men fikk to linker i tråden min fra _Brukernavn_:

     

    Vel, litt mer lesestoff

    bla bla bla 1

    bla bla bla 2

    Så ser du hva andre mener om panelet og skjermen :D

    8735898[/snapback]

     

    Dette er dessverre et TN panel. Dvs. 6-bits panel. Jeg er litt usikker på om denne er god nok. Sendte også en forespørsel til Amentio.no om de hadde noe på den. De hadde ikke noe konkret av tester, men henviste også til newegg.com linken.

     

    Vi får krysse fingrene, og satse på at Samsung sender et eksemplar til HW.no i dag! ;)

     

    Hw.no crewet: En test av skjermen silvo ple ;)

     

    Ilshenar

  8. Hei, og takk for responsen.

     

    Hei.

     

    Va nu ikke MYE å klage over i pris- forskjell da (119,-)

     

    8764148[/snapback]

    Poenget her er vell at hvis man kan spare 100+ på flere av de dyrere komponentene så blir det noen kroner til slutt. Siden jeg likevel skal østover i sommer kan jeg like godt bestille med levering til Sverige. Her er det bare å sitere Prøysen "... kroner en kroner to, og alle disse penga..."

     

    Ok, dagens tips til deg. Det er "gratis" å sende varer innenfor EU. Altså kan du handle for si 5K i f.eks Tyskland, få dette sendt (toll og momsfritt) inn til sverige for så å reise over grensen for å hente det. Du trenger overhodet ikke en webshop i sverige (bruker dette ganske ofte selv, da med min tante som mottaker og avsendelse fra Danmark/Tyskland/England ol.)

    8763092[/snapback]

    Takk for tipset. Det må jo brukes :) Men da er jo spørsmålet, hvor finner man en god og billig Webshop som fører Swiftech-vannkjølingssystemer ute i Europa?

     

    Ilshenar

  9. Hei

     

    Etter å ha surfet litt rundt på nettet ser jeg at vår egen kjære Microplex er bittelittegranne dyrere enn sine internasjonale brødre. Nå forventer jeg ikke å finne petrashop.com priser i Sverige, men kanskje litt rimeligere enn microplex? Et eksempel på prisforskjellen er prisen på denne pumpa, som i Danmark koster 730 norske kroner, mens Microplex tar 849 for den.

     

    Men spørsmålet mitt er, er det noen som vet om en god webshop i Sverige som selger vannkjøling? Grunnen til Sverige er at jeg har venner der som kan ta imot pakka, og så kan jeg hente den hos dem. Det er lov å ta med varer for 5000 kroner over grensa, men bare hvis du frakter det selv (en typisk norsk dusteregel).

     

    Ha en fortsatt fin helg

     

    Ilshenar

  10. En del bedre load temps, og et stillere system, + en litt tynnere lommebok er vel stikkord til Mist settet.

    8748440[/snapback]

     

     

    Hehehehe. Det med tynnere lommebok skal jeg nok klare, men så lenge jeg får noe ut av det er jeg villig til å bruke penger på det. Tanken er å kjøpe en Q6600 i juli, og da kunne jeg tenke meg noe som kjøler CPU'en tilstrekkelig for litt lett overklokking.

     

    Jeg surfa så vidt innom denne sida: Petra's TechShop. Er det noe å satse på det som de har der? Er det mye billigere enn Microplex?

     

    Ilshenar

  11. Hei

     

    Da ATI sitt Radeon 9800 skjermkort ble annonsert venta jeg til det kom. Glad og fornøyd kjøpte jeg det, installerte det og var veldig fornøyd. Det varte i en - 1 - måned, da kom pro kortet ut, og vips, prisene falt mye. Produktet var fortsatt det samme, det har faktisk fungert helt greit frem til nå, men jeg følte meg likevel "bondefanga". Om jeg bare hadde venta en måned...

     

    Moralen er:

    Du må gjerne vente, men ikke før det du har venta på det som er annonsert nå ligger i butikkhylla, så annonserer de noe enda bedre, raskere, billigere, stillere, og mer "fremtidsrettet". Noen ganger kan det lønne seg å vente, men i det store og hele kommer det alltid et nytt og fancy produkt.

     

    Ilshenar

  12. Hei

     

    Denne skjermen har et TN panel. Hva vil det si i praksis? Jeg ser at det er dårlig innsynsgrad på dem, men er det eneste?

     

    Fant dette på wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD#TN_.2B_Film):

     

    "The TN display suffers from limited viewing angles, especially in the vertical direction, and most are unable to display the full 16.7 million colors (24-bit truecolor) available from modern graphics cards. These particular panels, with 6 bits per color channel as opposed to 8, can approach 24-bit color using a dithering method which combines adjacent pixels to simulate the desired shade. They can also use FRC (Frame Rate Control), the less conspicuous of the two. FRC quickly cycles pixels over time to simulate a given shade. These color simulation methods are noticeable to most people and discomforting for some. FRC tends to be most noticeable in darker tones. Dithering has the tendency to appear as if the individual pixels of the LCD were actually visible. Overall, color reproduction and linearity on TN panels is poor."

     

     

    Er dette veldig påfallende? Eller er dette skrevet av brukere med Eizo/Apple skjermer?

     

    Noen som har vært borti TN paneler i større LCD skjermer, og som kan si noe om det?

     

    Ilshenar

  13. Kan jo ikke bli arvtageren til 226BW da dette er en 22" mens den du ser på er 24" ;)

    8684407[/snapback]

     

     

    Hehehe. Enig i det. Men 226BW har blitt superpopulær, kanskje dette er den nye superpopulære skjermen som alle skal ha :)

     

    Ilshenar

  14. Heisann

     

    Jeg fant denne skjermen hos Newegg.com: Samsung 245BW Black high glossy . Jeg kan ikke se at noen av de norske nettbutikkene har den inne.

     

    Er det noen som kjenner noe til denne skjermen? Jeg har ikke sett den annonsert ennå noe sted, med unntak av USA, og kunne gjerne tenke meg en slik en i følge med et GTX kort.

     

    Etter noen raske kalkyler kommer prisen ut på rundt 5200 kroner med frakt (JetCarrier/Magnum.no) og toll (25%) inkludert. Men hvis norske nettbutikker ligger på det samme tror jeg ikke at jeg importerer selv. Så komplett, nettshop, shg, psdata og dere andre, få den inn i sortimentet til en fornuftig pris ASAP.

     

    Hvis noen finner tester eller omtaler av denne skjermen, link dem gjerne i denne tråden.

     

    Har vi arvtageren til 226BW ;) ?

     

    Ilshenar

  15. Hei folkens

     

    Jeg har fått tak på et eldre Compaq ML350 kabinett. Tanken er å modde dette slik at det blir et bra hjem for mine nye komponenter.

     

    Jeg legger i første omgang ut en skisse av hvordan jeg kunne tenke meg kabinettet. Så fort jeg er begynner på det skal jeg legge ut bilder fortløpende.

     

    norbertIII-v2-1.jpg

     

    Men før jeg begynner å kutte i det kunne jeg tenke meg noen kommentarer fra dere på følgende aspekter:

     

    - vil det bli god nok luftflyt? (Har ikke tenkt å overklokke)

    - er det noe spesielt jeg må tenke på ift. lakking av selve rammen/innsiden av kabinettet?

     

    Kommentarer mottas med stor takk her.

     

    Kabinettet er tenkt å lakkeres i svart med mengder av klarlakk for mest mulig speileffekt. Har lest mengder med guider, men få til ingen tar for seg lakkering av rammen/innsiden.

     

    Ilshenar

  16. Synest du bare skal kjøpe eit fint Lian Li kabinett.... Men det er meg..

    Litt mer praktisk det.

    8275166[/snapback]

     

     

    Takk for mange gode råd. Jeg har tenkt en god del på dette med kabinett, undersøkt mye og kommet frem til at jeg vil lage mitt eget. Jeg har fått tak på en Compaq ProLiant ML350 (server). Det kabinettet er ikke så langt unna Silverstone Termijn 9 i størrelse, dvs. langt og lavt, har mengder av plass og gode termiske egenskaper.

     

    Det skal som sagt modifiseres mye. Jeg tenkte å lakke det koks-grått (glossy look), bytte om en del plassering inne i kabinettet (PSU og HK), og legge til et par nifty detaljer. Så snart jeg har fått i gang en Worklog skal jeg legge den ut under case-modding delen av forumet.

     

    Jeg er klar over at det er mye arbeid, men etter å ha bygget maskiner i mange år med "ferdigkabinett" tenker jeg at tiden er inne for å lage min egen kasse, med mitt eget personlige preg. Ikke for å dra på lan, men rett og slett fordi det er moro å mekke :)

     

    Innmaten og skjerm blir som følger.

     

    En fin påske til dere alle sammen.

     

    Ilshenar

  17. Hei igjen

     

    Jeg har oppdatert mitt forslag.

     

    Jeg er ikke uenig i at kabinett og PSU er viktig. Mitt nåværende kabinett er et Chieftech Dragon (midi tower), som i sin tid var rangert som et veldig stort og kostbart kabinett. Har også byttet ut PSU med et Fortron 350W. Begge deler har jeg vært fornøyd med, men jeg tror det har for dårlige termiske egenskaper for mitt oppsett.

     

    PSU har jeg tenkt å kjøpe eksternt. De fleste som følger med kabinettet er gode nok mht. strøm, men bråker mer enn om man kjøper et som det er lagt en del arbeid i. Innen kabinetter er det dessverre slik at man får det man betaler for (så klart ingen regel uten unntak, men dog...)

     

    Når det gjelder kabinett så jeg et morsomt et på jobben forleden dag. Det var et eldre Compaq ProLiant kabinett (server) som i dimmensjoner ikke er så ulikt mange av de større miditower-kabinettene man får kjøpt i dag. Bakplata sager jeg ut fra Chieftech'en, og vips, et stort og luftig kabinett. Nå må det en del modding til, men jeg tror det er mulig å gjennomføre.

     

    Tanken er å modde det på følgende måte. Gi hele kabinettet en svart glossy look (DIY), og skjære ut fire mindre sirkler midt i kabinettet. Legge inn fire gjennomsiktige bilder på en plexiglassplate. Hvert av bildene er logoen til et operativsystem. Den vanskelige delen blir å styre det hele, slik at et lys tennes bak det operativsystemet som kjører på maskina. Det må jo bare bli høy geek-faktor av slikt ;)

     

    Mht. gpu og skjerm ser jeg at det lureste er å kjøre en 22". Flere grunner til det, men en ødelagt clutch på bilen må vel sies å være den reelle grunnen :( Tenker jeg går for et Samsung 226BW siden det har glossy svart kant rundt skjermflata.

     

    Masse vifter på lav hastighet (4x120mm nexus/mist), og kjølinga skal være tatt hånd om.

     

    Mitt spørsmål til dere, og det hører sikkert ikke til her, men jeg fyrer likevel av. Finnes det kabinetter som har en slik styring av lys? (Eller eksterne enheter).

     

    Ha en fortsatt fin aften.

     

    Ilshenar

  18. Hei

     

    Takk for innleggene.

     

    Hmm... Det med Linux har jeg sjekket ut en del nå, og ja, ingen støtte. Så det må bli et annet kort.

     

    Prisen på GTX kortene er for tiden hakket over mitt budsjett, så jeg må kanskje slå meg til ro med en 22".

     

    Takk for oppklaringen rundt 975 vs. 680. Da er det bare å gå tilbake til tenkeboksen igjen...

     

    Målet må jo bli å bygge den perfekte maskin ;)

     

    Ilshenar

  19. Hei folkens

     

    Etter å ha finlest denne forumtråden en god stund legger jeg ut maskinen jeg har tenkt å investere i. Linken finner du her.

     

    Det er snart 4 år siden jeg sist kjøpte pc, så min gamle Athlon 2800+ og ATI 9800 (non-pro) trenger å byttes ut. Denne gangen har jeg lagt mest kroner i skjerm. Det er av tre grunner:

     

    1. Høy oppløsning gir mer på skjermen, noe som letter en del arbeid (hjemmekontor)

    2. Den takler 1920x1200 oppløsning, noe som (kanskje) vil gi et supert bilde når jeg ser på film.

    3. Jeg ser mer når jeg spiller :thumbup:

     

    En del ting er allerede fastlagt. Det skal være minst C2D E6600 eller bedre (grunnet cache), og jeg skal ha 2Gb med ram (pga. virtualisering).

     

    Men etter det er jeg mer usikker. Jeg har derfor en del spørsmål til dere som er på forumet mht. følgende:

     

    1. Er det nok strøm til å drive maskinen (lite til ingen overklokking grunnet stabilitet)?

    2. Er skjermen noe å ha? Eller vil prisene på 24 tommere synke så mye om et års tid at jeg like godt kan kjøpe en 22" mens jeg venter?

    3. Hvorfor velge i975x fremfor n680i SLi? (Her er jeg veldig usikker. Stabilitet er det viktigste.)

    4. Er CPUkjøleren (Noctua) god nok til å holde et lavt turtall på viftene? Og er det noe vits pga. grafikkortet?

    5. Er kabinettet noe å ha? Jeg har sett storebroren i aksjon, og Silverstone lager nydelige kabinetter.

     

    Mht. OS så skal jeg overbevise sjefen om at han sponser Vista til meg. Ellers blir det for det meste Suse Linux og virtualisering. Grafikkortet er kun for WoW og FlightsimX.

     

    Jeg setter stor pris på alle reaksjoner.

     

    På forhånd takk.

     

    Ilshenar :)

  20. Hei

     

    Bildene fra CeBit viste en spennende nyhet på kjølefronten, nemlig Noise Limit sin SilentFlux CPU Cooler. Den eneste testen på kjøleren jeg fant var hos Hardware-test.com (DK).

     

    Mitt spørsmål til dere der ute er følgende; er denne kjøleren noe å vente på, eller er dette enda en god ide som flopper? Tenkte å bruke den på en C2D E6600. Foreløpig har jeg landet på Noctua kjøleren. Men skal jeg lide meg gjennom noen måneder med OEM kjøleren, for så å satse på fasekjøleren fra Noise Limit?

     

    Mvh

    Ilshenar

×
×
  • Opprett ny...