Gå til innhold

enga1913

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av enga1913

  1. Skal snart på ferie og fikk plutselig en liten tanke på hva om det faktisk skjedde meg og dem jeg reiser sammen med noe, altså død. 

     

    Etter som jeg har forstått det vill da min halvbror arve meg. Problemet er at jeg har ikke kontakt med han og vill heller ikke at han skal arve meg. Jeg ville da heller at det skulle gått til noen andre i familien som jeg har bedre kontakt med. 

     

    Nå reiser jeg om ikke mange dagene, så for at ikke halvbroren min skal da eventuelt få arven må jeg vell skrive testament? 

    Går det da raskt? Må jeg til advokat? 

  2. Så lenge de ligger i beholder som originalt er under 100ml er det ikke noe problem :)

    Du kan maks ha 10 stk 100ml beholdere med væske.

     

    Så linsene og det de ligger i er ikke noe problem, men en flaske med linsevæske kan være problematisk om den er større enn 100ml

    Men dem ligger jo i sånne små pakker, der 1 og 1 linse ligger i væske. Er det ikke sånn at man kan ha max 10 forskjellige ting opp til 100ml. Det betyr jo at jeg da kan ha med kun 10 linser om jeg ikke har med noe annet som f.eks tannkrem, parfyme osv.

  3. Jeg forstår meg ikke helt på dette. Prisene på alt øker år etter år. Se på feks månedskort på tbanen i oslo, ruter øker igjen prisen til kr 708. I 2010 kostet det samme kr 550. Altså en økning på kr 158 på 7 år.

     

    Men er ikke dette ekstremt dumt at alle varer og tjenester øker år etter år? Ja, vi får også lønnsøkning, men forstår liksom ikke grunnen for at alt av varer skal øke så veldig.

    Skal om etter noen år betale en 50 lapp for en liter melk?

  4.  

     

    Hmmm for noen er det enklere å få uvi. Du burde prate med veterinæren din om hva du kan gjøre for å forhindre det, kanskje det er noe spesialfor du kan sette hunden på for å hjelpe med urinveiene. Hva slags mat gir du hunden din nå?

     

    Hunden får blanding av våtfor og tørrfor for ledd.

     

    Hva slags merke? 

     

    Jeg spør fordi det er enorm forskjell på kvaliteten på dem.

     

     

    Tørrforet er fra Eukanuba og våtfor fra Hills!

  5. Hmmm for noen er det enklere å få uvi. Du burde prate med veterinæren din om hva du kan gjøre for å forhindre det, kanskje det er noe spesialfor du kan sette hunden på for å hjelpe med urinveiene. Hva slags mat gir du hunden din nå?

     

    Hunden får blanding av våtfor og tørrfor for ledd.

  6. Det kan selvsagt være UVI igjen ja.

    Det kan også være flere andre ting, jeg anbefaler å kontakte veterinær.

     

    Men om det igjen er UVI, så er det 3 gangen på 1 år. Er dette noe man tydeligvis kan få igjen ofte om man først har hatt det?

    Fikk noe tabletter dem 2 forrige gangene og det hjalp jo veldig. Men hun kan jo ikke gå på tabletter resten av livet heller.

  7. Har en eldre hund, 12 år som alltid har vært renslig. Men nå i det siste har hun begynt å tisse inne. Det er ikke på gulver hun tisser, men hun hopper opp i senga, stol og tisser der!

     

    Rett før sommeren slet hun litt med det samme, men da viste det seg at hun hadde urinveisinnfeksjon, noe hun nå har hatt 2 ganger det siste året. Kan det være det igjen? Hun tisset ikke i oppe i stoler, seng osv da, men litt på gulvet.  

     

    Noen andre tips på hva det kan være?

  8. Har nå i litt over en uke hatt oppkast og diaree.

    Merker det spesielt om morgenen når jeg ligger i senga at jeg er kvalm og det virker som det trykker litt i magen.

    Så blir det toalettbesøk, med diare og oppkast. Oppkastet virker som om det bare er gallesyre som kommer opp. Sånn gul/grønn guffe.

     

    Noen som aner hva det kan være?

  9. Trenger du sykemelding av en eller annen grunn så kan du få akutt-time. Hvorfor må man jo selv avgjøre. Men, du skriver du trenger sykemelding, så jeg kan jo spørre deg hvorfor sykemelding og ikke egenmelding?

     

    Grunnet at jeg ikke for lenge siden tok 1 dag egenmelding og da kan jeg ikke ta egenmelding allerede nå.

  10. Når man f.eks må ha sykemelding på dagen :)

    Ja, jo, men det er vell egentlig opp til legen å avgjøre det. Om legen mener f.eks dette var egentlig ikke noe å komme hit for, det er bare en liten influensa. Du blir bra igjen om ett par dager og kunne brukt egenmelding. :wee:

  11. sa du at du måtte ha hastetime?

     

    Nei, gjorde egentlig ikke det. Er bare vant til at ting går raskt og enkelt. Gjorde alltid det hos min gamle fastlege. Var aldri mye venting der, fikk som regel time dagen etter, om jeg ikke spurte om jeg kunne komme i dag. Lengste jeg måtte vente var 5 dager.

  12. Fastlegene har satt av tid til akutttimer samme dag. Om du er sein med å ringe; så får du time dagen etter.

     

    Kan det være at legen ikke ønsker å gi deg en hastetime ? Har dere hatt noen konflikter?

     

     

    Aldri vært hos legen før, byttet da jeg flyttet. Men om det virkelig skal ta 2 uker for å få time så vurdere jeg å bytte igjen.

  13. Hvordan foregår egentlig dette om legen ikke har mulighet for time før om 2(!) uker?

     

    Eksempel: Du er dårlig og trenger sykemelding. Ringer legekontoret for å bestille time, men får beskjed om at din fastlege er opptatt og har ikke time før nesten 2 uker.

     

     

  14. Ett litt annet spørsmål. 

     

    Fikk noen prøvelinser som jeg har brukt. Nå bestilte jeg flere, men det tar ca 1 uke før dem kommer. Har en brille som jeg fikk tidligere, jeg ser ganske bra med dem, men den er ikke 100% korrekt etter synet mitt. Men igjen jeg ser mye bedre med dem enn å ikke ha noe i det hele tatt. 

     

    Spørsmålet mitt er det dumt å bruke disse brillene med tanke på at dem tydeligvis ikke er 100% korrekt etter mitt syn? 

  15. Mulig den ikke burde blitt plassert her.

     

    Er 25 år gammel og for meg virker det som om synet mitt blir dårligere og dårligere.

     

    Har vært hos optiker og fått briller, men har en teori om at det ikke er så smart å bruke dem.

     

    Mulig teorien er bare svada, men her er den.

     

    Øynene er en muskel som trenger og bli "trent". Om man da gir den "hjelpe"middler som briller vill ikke det da svekke synet enda mer?

     

    Altså, får man dårligere syn av å bruke briller? Spesielt med tanke på å se på tv, spille osv?

  16. Hvis banken hadde trodd du ville trenge dem i nær fremtid ville du aldri fått tilbudet. 

     

    Om de er nødvendig for deg kommer i stor grad an på hvordan du vurderer risikoen for hhv. å bli ufør og å bli arbeidsledig sammenholdt med hvordan dekningen din er i folketrygden. 

     

    Det er jo nettopp det. Man vet jo aldri om man blir ufør, da hadde det jo ikke vært noe tema engang. Nav dekker vell 66 prosent om man blir ufør. Har liksom aldri hørt om andre som har disse forsikringene så folk mener kanskje det ikke er noe poeng.

  17.  

    3. Betalte med kredittkort og da får man vell automatisk forsikring.

     

     

    Om det er forsikring og hva den dekker avhenger helt og holdent av kredittkortet. Det har kommet fler og fler kort på markedet uten reiseforsikring de siste årene.

     

    Sant det, men uansett så har jeg 2 andre forsikringer som skal dekke det.

  18. Du har sjekket at det er umulig å forandre navnet og gi turen bort eller selge den rimelig, som førstemann foreslo?

    I så fall var det hele et feilkjøp, og det har vi vel alle gjort oss skyldig i noen ganger.

    Sist for min del var en sykkel til 12000 som jeg brukte i 5 minutter før jeg ga opp. Kul umulig for meg å bruke den. Slik er livet!

     

    Har sjekket det ja!

    Ja, sånn er livet, men man kan alltids prøve å få igjen pengene. I det minste noe av det.

    Om det virkelig ikke er noen alternativer så vurder jeg sterkt å ta en spansk en med legen. Ja, ikke helt etter boka det, men jeg er ikke den første som prøver å utnytte systemet.

×
×
  • Opprett ny...