Gå til innhold

valen

Medlemmer
  • Innlegg

    552
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av valen

  1. Fibonacci skrev (4 timer siden):

    Å ta vaksiner er ikke skummelt eller unormalt. Er gjerne med på det. Men er skeptisk til å ta ubegrenset med doser/boosterdoser når jeg egentlig ikke trenger det. Men må vel ta det for å kunne reise noe sted fremover...

    tviler på det vil bli ett krav framover. Er ikke mange vaksiner som trengs for å komme inn i land. I Norge er det vel null? Eneste jeg har møtt på er gulfeber vaksine. Men det finnes jo selvsagt vaksiner man bør vurdere å ta før man reiser til enkelte land. 

  2. Subara skrev (17 timer siden):

    Og Støre er vaksinediktatoren, da?Jeg trodde det var viruset som var problemet.

    Vaksinering er veien ut av pandemien.

    - - -

    Jeg er glad for at kineserne tar ansvar og prøver å stoppe pandemien. De har en befolkningstetthet som ligner på 17. mai i gatene hele året, så det hadde ellers blitt katastrofe. Med ringvirkninger til resten av verden, da hver 5. person i verden er kineser.

    Jeg er glad for at statsledere forsøker å ta kampen opp mot viruset og ikke gir opp selv om det koster mer enn det smaker. At et menneskeliv er mye verdt.

    Vaksinering kan være vei ut av pandemien. Det mente fhi og Solberg regjeringen i september da de åpnet opp.

    Bare synd at dagens vaksine ikke er det. Kanskje det kommer noe bedre på litt sikt. Neppe fra Pfizer og Moderna, de har vel allerede spist seg feite og late på den de lager nå.

    Lite økonomisk riktig å komme med noe bedre inntil de har konkurrenter som tar markedet fra dem. Nå lanserer de jo abonnement løsninger for enkelte land og selskapene får garantert ekstreme margin og overskudd i god tid framover.

    Skal ikke se bort fra at også Norge er lurt med på dette tullete. Vaksine produsentene er nok rimelig desperate etter å signere så mange avtaler som mulig nå som de nyeste mutasjoner kanskje vil vise at vaksiner og booster ikke er nødvendig lengre. Inntil videre hauses jo omikron opp men vi får se hva offisielle norske tall viser.

    Personlig tror jeg mye mutasjoner og smittevern tiltak er veien ut av dette. De som ønsker må bare ta vaksiner og så mange boostere de orker. Bare ikke kom og lek immune men driv nå smittevern tiltak samtidig. Skjønner godt at enkelte ikke fikk med seg at man fremdeles blir smittet og smitter andre selv som vaksinert men det er skuffende å se at det virker som det er et flertall som ikke bryr seg og smittet hverandre nok til denne siste nedstegningen. 

    Omikron er ikke afrikansk mareritt slik journalister vil ha det til. Inntil videre er det mer en afrikansk drøm som kanskje har gjort viruset så svakt at uansett smitte omfang i samfunnet slipper å stenge ned på nytt i panikk.

  3. Snikpellik skrev (22 minutter siden):

    +24 flere innlagte siden i går.

    Totalt 331 (høyeste antall i pandemien).

    106 på intensivavdeling, 58 på respirator.

    Sjeldent høy økning til å være helg.

    https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiOWU4ZjE4MjQtOWNmZC00ODllLWI3YzktZWNiYTUxMDViYTU2IiwidCI6IjZiYTFiZDVjLTc1MGYtNGFkNi1hYmEzLTBmOTU1ODViYzIxZiIsImMiOjh9

    En kan vel kalle det forrige regjering gjorde da de påsto at vaksinen og dekningsgrad var nok til at man kunne se seg ferdig med denne pandemien som Tidendes bomskudd. Hva skulle man egentlig kunne forvente av de, de gjorde jo en sørgelig innsats fra dag en. 

    Som ingen kontroll på grensene. Forrige høsts store oppblomstring grunnet dårlig kontroll på de fra utlandet som skulle vært i karantene. Stole blindt på en vaksine som Israel allerede hadde bevist var ferskvare og maks gir ok beskyttelse mot alvorlig sykdom i en kort periode. Personlig skjønte jeg ikke hvorfor De aldri tok til seg erfaringene Israel opparbeidet seg. 

    Vil tro de fleste er ekstremt lei og at atter en nedstegning ikke vil bli overholdt noe særlig. Strengt tatt blir jeg overrasket om folk gidder å bry seg med boosterdoser også i like stor grad som de var villige til å ta de 2 første. Med mindre de eventuelt er i risikosonen og faktisk har litt nytte av den.

    • Liker 3
  4. Sandy Koufax skrev (50 minutter siden):

    Jeg er muligens ikke på ditt nivå, men jeg har lest gjennom dine siste 10 innlegg og det eneste jeg har fått ut av det er at du er en monarkist (tok deg to innlegg å bevise det) og at du mener at de uvaksinerte (rundt 500 000) ikke er problemet i Norge, men heller at det er innreise og utreise som er "hovedproblemet".

    Rett og slett i strid med all vitenskap og fornuft.

    Problemet har jo i lang tid nå vært vaksinerte som faktisk tror de er immune og utøver null smittevern.

     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 3
  5. Subara skrev (16 minutter siden):

    Kronprinsesse Mette-Marit testet negativt heldigvis, siden hun har sykdommen kronisk lungefibrose. Det er slike som henne man håper slipper korona, selv om Omicron-varianten skulle vise seg å være mild. Og Delta er fortsatt her.
     

    Da har ho eget ekstra ansvar for å utøve ordentlig smittevern. Dette er ikke noe vi andre kan gjøre noe videre med for henne. Vi er ikke akkurat en del av hennes omgangskrets vil jeg tro ;)

    • Liker 3
  6. ism_InnleggNO skrev (10 timer siden):

    Det begynner å haste med å få dette regulert.

    Hva skal det hjelpe? Børs handel er regulert og det er jo skikkelig ville vesten i svindel og innsidehandler. Ikke bare det. Informasjon og regler er totalt forskjellige avhengig av hvor du handler fra.

    Så nøyaktig hva skal regulering hjelpe med?

  7. PgUp skrev (16 timer siden):

    Ingen som er inne i krypto for det tekniske 😛 Har tatt gode gevinster jeg! Var på allerede i 2014. Men krypto har utviklet seg til å bli noe veldig annerledes enn det det var i 2014 og før. Alt handler nå om måter å tjene penger nå. Alt annet, teknologien, det revolusjonære er glemt. Nå går det i dogecoin, shiba og kult mentalitet. Stablecoins trykkes uten kontroll. Dette er en boble som vil eksplodere, tenker det er greit å advare ;)   

    Hva er det du snakker om. Krypto var ingenting i 2014 i forhold til nå. Vi skjønner du ikkje liker memecoins men det har da virkelig skjedd mer på 7år enn at markedet blir flommet over av slikt. Stabelcoins blir garantert regulert nå uansett men de store sentraliserte har vel allerede jobbet mot det målet, å bli godkjent. 

    Siden du holder på med aksjer også så vet du jo godt at de fleste motiveres av et håp om gevinst. Som i aksjer og i krypto er det ofte de som faktisk tjener noe og som har bruksområde som står igjen som vinnerne.

    Personlig er jeg fascinert av hva de får til i defi og det markedet eksisterte vel ikke i det hele tatt i 2014?

    • Liker 2
  8. PgUp skrev (4 timer siden):

    Nope, krypto er stort sett scams. Bare se på fallet i dag :p var som forventet. Husk at å diskutere noe betyr ikke at man er fanboy og i en kult som mange er ;)

    For å diskutere det så skulle en tro si i det minste hadde en økonomisk interesse av det da du åpenbart har null interesse av det tekniske. Du får se om du klarer time markedet med noen posisjoner. At du mener det er scam hindrer deg ikke fra i å ta gevinster dersom du har litt teft. Dersom du gjør annet enn å trade så skulle jeg tro si hadde fått øynene opp for mulighetene som ligger her.

    • Liker 1
  9. Leon83 skrev (2 timer siden):

    Er jo usikkerheten rundt den nye covid-varianten Omikron som har ført til dette fallet. Bitcoin hadde sannsynligvis ligget over 55k nå uten Omikron.

    Bare se på S&P500, Nasdaq og Dow Jones. Blir spennende å se hva disse 3 gjør når markedene åpner igjen på mandag.

    Omikron er en dårlig spøk av en unnskyldning for å sende markedet ned. Det er derimot politikernes håndtering av det som rammer mest med nedstegning og andre ekstreme påfunn. Tradere tjener mest når det svinger så la det svinge.

    • Liker 2
  10. OlavEH skrev (7 timer siden):

    Kanskje vi liker jobben vi holder på med. Jeg gikk ikke 5 år på universitet bare for å skaffe meg en hvilken som helst jobb med grei lønn etterpå. Jeg tok en grad innen et emne som genunint interesserer meg. Frivilig arbeid kan i mine øyne aldri bli like interessant som den ingeniørjobben jeg har i dag. Dessuten gjør jeg også noe frivllig arbeid på si.

    Det er ikke alle av oss som har barn. Og vi setter aldeles ikke bort barna. De jeg kjenner som har barn bruker mer tid på dem enn da jeg var på samme alder for 30 år siden. De bruker mer tid på å leke med ungene og sysselsette dem. De bruker mer tid på å følge opp deres fritidsaktiviteter. Nå er det ikke uvanlig at ungdom og unge voksne tilbringer ferien med foreldrene til de er godt over 20. Det har jeg ikke inntrykk av var særlig vanlig for en generasjon siden.

    Dessuten går det både an å ha barn og hobbyer selv om man jobber. Man kanskje jobbe redusert for å få litt mer fritid, f.eks 80 %. Men man trenger absolutt ikke å slutte og jobbe. Jeg ser også ganske mange voksne mennesker som sannsynligvis bruker mye av fritiden sin på så uviktige ting som å se på TV/streame og endeløs scrolling på sosiale media. Bare å kutte i dette ville frigjort mye tid.

    Høres ut som du trenger mer jobb i livet ditt, ikke mer fritid til andre ting. Neppe noe for deg dette.

  11. Kjøleskap skrev (19 timer siden):

    Synes mememynter er kjempegøy. Der kan man tjene noen kjappe tusenlapper hvis man er heldig og finner dem tidlig, og telegram-samfunnene kan være skikkelig morsomme. Klart det er mye av det som er svindel, men det finnes mange måter å avsløre det på. I dag var jeg skikkelig heldig og fikk kjøpt en mynt på 145 mcap og den gikk helt opp i 18k. Dessverre gikk jeg bare inn med 6 dollar siden den virka ganske luguber, men det ble da en grei fortjeneste på morraskvisten læll.

    Nettopp. Dessuten er ikke disse shitcoins noe man lett får tak i. Så dersom man taper alt så har man gjort seg fortjent og vet hva man driver med.

  12. PgUp skrev (På 27.11.2021 den 10.13):

    GTFO med svindlene dine.

    Meme tokens er jo populært selv om halvparten eller mer sikkert er rug pull. Vil tro de fleste skjønner hvor ekstremt dumt og risiko fylt slikt er. Kan være både morsomt og gi store avkastninger for noen ytterst få. 

  13. PgUp skrev (8 timer siden):

    Forskjell ja, men er endel historier om folk som pensjonerer seg tidlig, og finner at livet blir veldig tomt, så de går tilbake igjen. Man må sørge for rikelig med sosiale aktiviteter skal man pensjonere seg tidlig.

    Alle pensjonerer seg jo til slutt. Som nevnt tidligere. Du snakker om ressurssvake mennesker som har falt utenfor. De kan ikke sammenlignes med de som har mulighet til å slutte med jobb fordi de har tatt bra økonomiske valg i livet sitt.

    • Liker 1
  14. Hvorfor er det så mange her som frykter fritid? Tåler dere ikke bruke tid alene? Du trenger ikke være alene heller. Nok av folk i Norge som ikke jobber og som aldri noensinne kommer seg ut i jobb. Er mye frivillig arbeid man kan ta seg til. Man kan også være til glede for andre.

    Er det ingen her som har familie og små barn man kann bruke tid på. I tidligere tider var jo husmor en heldags jobb. Nå setter vi bort barna våre. Fremskritt? 

    Uendelige muligheter vil nå jeg si. 

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...