Gå til innhold

DaMole

Medlemmer
  • Innlegg

    438
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DaMole

  1. Tannregulering hos voksne er veldig strengt budsjettert på i fra Staten Norge (HELFO).

     

    De få unntakene som var for alvorlig grad av bitt avvik, er også under press fra statens side, da det har blitt oppdaget enkelte avvik hvor kjeveortoped var for raus i bruk av takster som da evt. kunne dekke.

     

    Mao. du har sannsynligvis ikke nubbesjangs med det regelverket som er/snart var. Og du får ihvertfall få sjanser med det nye som kanskje kommer til. Det er få partier som virkelig vil gjøre noe med tannhelsen. Mange andre land er betydelig bedre på tannhelse enn hva den norske stat leverer.

     

    Så kanskje du burde bli skatteflyktning?

     

    Det er hva jeg tipper er utkommet for din del. Men det skader aldri å spørre seg for. Men om du stiller opp på time for å spør om dette, så må du jo naturligvis betale for timen, om ikke Helfo dekker noe av denne forundersøkelsen da.

     

    https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=2ahUKEwjHt8nqx9HeAhVOp4sKHbBLBdcQFjAJegQICRAC&url=https%3A%2F%2Fhelsedirektoratet.no%2FLists%2FPublikasjoner%2FAttachments%2F799%2FAnalyse-av-stonadsutbetalingene-til-tannbehandling-Bittanaomalier-IS-2280.pdf&usg=AOvVaw2AyznZxQKnK9leMqviHg5S

     

    Takk for svar.

     

    Det var nok det jeg tenkte. Jeg fant samme link som deg, men det ga ikke noe svar på nøyaktig det jeg lurer på. For min del tror jeg det var for dårlig oppfølgning, da den kjeveortopeden jeg var hos ble nedlagt noen år etter siden han gikk av med pensjon. Så dermed hadde jeg håpet at på grunn av dårlig oppfølgning, ved at alt gikk tilbake til slik det var før, så kunne jeg fått støtte. Vel, vel, får bare ta kontakt med en kjeveortoped i nærmeste fremtid for en time.

  2. Hei!

     

    Jeg hadde tannregulering som barn, og var ferdig med denne i ca. 15-årsalderen. Siden den gang, har tennene mine gått tilbake til ca det det var for 10 år siden. Jeg var hos tannlegen nå nylig, og fikk opplyst om at jeg hadde kryssbitt og "klikkelyd" i kjeven når jeg gaper opp og sammen igjen. Dette var forsåvidt noe jeg selv lagt merke til, men det har ikke plaget meg.

    Jeg var dessverre over alderen som ga støtte til dette da jeg oppdaget at den ene tannen i overkjeven hadde blitt skjev igjen - like skjev som tidligere. Merker også forsåvidt at den gnisser enkelte ganger på noen tenner i underkjeven når jeg biter sammen. På bakgrunn av dette kommer da mitt spørsmål: Kan jeg få støtte for tannregulering i voksen alder, siden jeg har hatt tannregulering da jeg var barn, men problemene jeg hadde da er kommet tilbake? Jeg spurte tannlegen(e) jeg var hos sist, men det var en universitetstannklinikk og de kunne ikke svare på dette. 

  3. Det ser mindre ut enn hva aklla har beskrevet tidligere, ja. Takk for informasjonen, nå vet jeg ihvertfall at jeg må klargjøre mye skapplass, om det så er så mye som akkla beskrev eller sånn som på bildet. 

     

    Å være med i skytterlag koster vel årskontigent, så det tror jeg at jeg står over ihvertfall for nå.

  4. Skulle gjerne ha hatt bil selv, men jeg har verken råd eller parkeringsmuligheter der jeg bor til å ha en bil. Å låne bil av venner/familie blir vanskelig, da jeg ikke er fra Tromsø, men studerer der. Så ser ut som jeg mest sannsynligvis må bære det fra busstoppet, med mindre det blir arrangert skyss fra Forsvaret i f.eks minibuss.

     

    Aktiv konkurranseskytter? Er det innad i Forsvaret eller i en skytterklubb? 

  5. Hei!

     

    Jeg er blitt innkalt til nytilføring for én dag i Troms. Det har seg slik at oppmøte er på morgenen, så det blir buss tidlig fra Tromsø, mens dimitteringen som er skrevet på innkallingspapiret er satt til 20:00 samme dag.

    Det betyr at jeg ikke har mulighet til å ta buss tilbake, da siste buss fra Setermoen til Tromsø går litt over 17:00. Hvilket transportmiddel må jeg ta tilbake? Taxi? Eller er det en vernepliktig sjåfør i Forsvaret som kjører meg? Eller må jeg overnatte? Jeg er student, så jeg har ikke midler til å dekke en 2-3 timers tur med taxi fra egen lomme før de bruker noen dager/uker på å sende transportkompensasjon. Jeg har sendt e-post, men det er visst bare ferievikarer (i følge dem) der, så må vente til de som har kunnskap kommer tilbake 10. august. Blir selvfølgelig til å ringe dem da, men jeg er interessert i deres tanker angående dette.

     

    I tillegg til de spørsmålene, ønsker jeg å høre deres erfaringer angående Heimevernet. Selv har jeg en blandet motivasjonsfølelse, som sier at jeg både vil, men samtidig ikke. Dette kan være på grunn av at jeg har hørt så mye negativt om øvelsene folk har vært innom. En av de "historiene" jeg har hørt, har en kar hatt "kjipe" oppgaver, som å sløve ute som vakt uten noe som skjer. Er jo som nevnt student, noe som vil si at øvelsene kan havne i eksamensperioden/semesteret, og jeg vil gjerne utnytte all tid til studiene, selv om det står på Forsvarets sider at "studenter tåler 5 dager borte fra studiene", så der er også en grunn til at jeg har litt blandet motivasjon.

    Så hvis noen har noe nyttig å komme med som er relatert til Heimevernet generelt, men også muligheter innen Heimevernet, så hadde det vært flott. Jeg er ikke noe særlig trent, så noe innsatsstyrke blir det ikke på meg. Men hva slags arbeidsoppgaver (stilling) får man på for eksempel fremtidige øvelser; blir man geværman, sanitet eller noe annet som blir bestemt på nytilføringen? Eller har man oppgaver relatert til førstegangstjenesten? Dimitterte forøvrig i 2013 og var i wing-ops (ops. ass.).

     

    • Liker 1
  6.  

    Det funket derimot ikke mot at PC slår seg av/på under nedlast.

     

    Har du noen mulighet for å teste torrenting med kablet nettverkstilkobling?

    Hvis det er stabilt, så er vel feilen lokalisert til det trådløse nettverkskortet, HW & drivere.

    (Og så spørs det om du kan gjøre noe med det.)

     

    En annen ting å prøve er å begrense max download/upload speed i torrent-programmet til noe under max speed for trådløs-forbindelsen.

     

     

    Har ikke mulighet til det, nei. Hvis jeg hadde det, ville jeg ha brukt det for å si det slikt.

    Hvis det viser seg å være trådløse nettverkskortet, så synes jeg det er litt rart. Grunnen til dette er fordi en venn av meg, som jeg deler leilighet med (1 av 2), har samme problemet med sin PC. Han har også et nettverkskort fra Asus, men et annet kort. Jeg har 3 antenner, han har 2. Det er kun når han også laster ned torrents det skjer. Min andre venn som bor i samme leilighet, har ikke nettverkskort i det hele tatt. Han bruker mobilen "som nettverkskort", og opplever ikke noe av dette.

     

    EDIT: Vil bare legge til at jeg laster ned spill fra Steam o.l uten noen problemer. Jeg har også klart, nå nettopp, å laste ned noe, uten å gjøre annet enn å bruke Deluge som torrentprogram. Ingen reboot. Men jeg antar det er et midlertidig problem som kan dukke opp hipp som happ.

  7. Prøv Vuze, fungerer veldig bra, har brukt det selv i flere år nå :)

     

    Forresten, bruker du VPN eller lignende?

     

    Skal sjekke det ut. Jeg bruker ikke VPN, føler ikke behov for det. Den eneste "modifikasjonen" jeg har gjort med internettinnstillinger er å bruke DNS'en til Piratpartiet (https://www.piratpartiet.no/dns/) for å unngå sensur (som jeg vet ikke er det samme som VPN, bare til opplysning :tease: ).

  8. Prøv den her; http://www.station-drivers.com/index.php/downloads/Drivers/Broadcom/Wlan/BCM-43xx-Wireless-802.11a-b-g-n/Broadcom-BCM-43xx-Wireless-Lan-Drivers-Version-7.35.290.0-WHQL/

     

    NB: Husk å ha den driveren du har nå, som du vet fungerer lastet ned og klar i tilfelle den ikke fungerer, så du alltids kan revertere og prøve noe annet.

     

    Nå har jeg prøvd denne, og den ga meg 5Ghz nettet. Tusen takk for det! Jeg prøvde først Windows 8 driveren, men den ga ikke muligheten for 5Ghz nettet.

    Det funket derimot ikke mot at PC slår seg av/på under nedlast.

  9. Prøv den her; http://www.station-drivers.com/index.php/downloads/Drivers/Broadcom/Wlan/BCM-43xx-Wireless-802.11a-b-g-n/Broadcom-BCM-43xx-Wireless-Lan-Drivers-Version-7.35.290.0-WHQL/

     

    NB: Husk å ha den driveren du har nå, som du vet fungerer lastet ned og klar i tilfelle den ikke fungerer, så du alltids kan revertere og prøve noe annet.

     

    Takk, jeg skal prøve dette senere i dag.

     

    Bare for å sjekke den enkleste løsningen: Har du testa andre torrent-program?

     

    Det har jeg, f.eks. uTorrent og Bittorrent.

  10.  

     

    Kan det være nettverk kortet som har en dårlig driver :hmm:

     

    ASUS PCE-AC68 802.11ac Network Adapter er nettverkskortet mitt. Jeg mener på jeg har den nyeste driveren. Jeg har sjekket Asus sine sider for 1-2 måneder siden, og lastet ned den nyeste driveren for Windows 10 (datert 2015/12/11). Hovedgrunnen til det var at før jeg oppgraderte til Windows 10, fra Windows 8, hadde jeg mulighet til å koble meg til 5Ghz internettet. Nå, som jeg har Windows 10, har jeg ikke muligheten til verken finne eller koble til 5Ghz internettet.

     

     

    Prøv en annen driver, at du ikke finner 5Ghz nettet er også et resultat av feil/dårlig driver. Hadde samme problemet med mitt ASUS kort ved overgang. Ikke alltid 'nyeste' er beste heller, utrolig nok.

     

     

    Hvilken driver vil du foreslå? Fra Windows 10, eller tidligere versjoner? Jeg hadde en Windows 8 driver før det kom ut en Windows 10 driver, men heller ikke da hadde jeg 5Ghz nettet.

     

    EDIT: Link til siden om nettverkskortet: https://www.asus.com/no/Networking/PCEAC68/HelpDesk_Download/

  11. Kan det være nettverk kortet som har en dårlig driver :hmm:

     

    ASUS PCE-AC68 802.11ac Network Adapter er nettverkskortet mitt. Jeg mener på jeg har den nyeste driveren. Jeg har sjekket Asus sine sider for 1-2 måneder siden, og lastet ned den nyeste driveren for Windows 10 (datert 2015/12/11). Hovedgrunnen til det var at før jeg oppgraderte til Windows 10, fra Windows 8, hadde jeg mulighet til å koble meg til 5Ghz internettet. Nå, som jeg har Windows 10, har jeg ikke muligheten til verken finne eller koble til 5Ghz internettet.

  12. Neste gang det skjer, gå inn i 'Event Viewer' og se etter error/warnings for 'last hour'

    Ok, det har seg slik at det jeg hadde funnet ut bare var en midlertidig løsning. 

    Det er fremdeles Kernel Power 41, og Hendelse 6008 (EventLog) som viser seg å være feilmeldingene.

     

    EDIT: Jeg vil bare fremheve det enda en gang, at det skjer kun når man laster ned torrents. Jeg kan spille spill i flere timer i strekk, jeg kan se videoer og surfe på nett uten at det skjer.

  13. Kernel-Power 41 er listet opp under kritisk-kategorien, og har kommet de gangene det har skjedd. Jeg søkte det opp, og kom frem til det jeg tror er en løsning.

    Jeg endret innstillingene til strømmen, men brukte ikke det andre som ble nevnt i videoen. Jeg klarte nå å laste ned uten at det ble en tvungen omstart. Hittil ser det ut som det funket, men jeg får komme tilbake til denne tråden hvis det viser seg at det ikke funket i det lange løp. Skal også henvise min venn til denne, for å se om det funker for han også. Takk for henvisning til hendelsesliste! 

     

    EDIT: Funket for min venn også.

  14. Hei!

     

    Som tittelen sier, så blir min PC tvunget til å ta en omstart, og dette skjer kun når den laster ned torrents. Det kommer ingen melding om hva som skjedde; skjermen blir bare svart og jeg befinner meg på logg inn-skjermen etter ca. 5 sekunder.

    Det samme skjer med en venn av meg. Han kan heller ikke laste ned torrents uten at PC'en tar en omstart.

     

    Jeg har prøvd å gjenopprette til et tidligere tidspunkt, noe jeg gjorde ved en annen anledning da jeg hadde dette problemet (og det ble fikset, etter at PC'en selv bestemte seg for å reparere Windows). Jeg finner ikke ut hvordan jeg skal få Windows til å reparere seg selv igjen, da Google-søkene gir meg kun resultater til å gjenopprette (ikke "reparere"). Jeg har også skannet PC'en etter virus omtrent to ganger, men det er ingen virus å finne.

     

    Hvis spesifikasjoner på min PC vil være til hjelp, så har jeg Windows 10 64-bit (oppgradert fra Windows 8), 16gb ram, en 250gb SSD og 1tb HDD, 750W PSU. Jeg har for under en måned siden rengjort PC'en innvendig med komprimert luft, så det bør ikke være på grunn av støv.

    Torrentfilene blir lagt til på C-disken (SSD). Jeg har overvåket komponentene i oppgavebehandling under "ytelse", men ingenting er unormalt der både før og mens PC'en laster ned torrents.

     

    Har hørt rykter om at Windows 10 har mulighet til å finne ut om det er "ulovlige filer" på PC'en, og dermed gjøre noe ut av dette. Kan dette være grunnen? Uansett, jeg setter stor pris på hjelp. 

  15. 970 er et godt valg. Jeg har det selv. :)

     

    Jeg har null erfaring med trådløst nettverkskort. Selv ville jeg foretrukket å hatt dette integrert i hovedkortet.

     

    Jeg er enig, og ville egentlig ha foretrukket et som var integrert, men siden jeg har bestemt meg for å gå for oppgraderingspakken, tar jeg heller bare å kjøper et nettverkskort. Valget falt på denne http://www.netonnet.no/art/datakomponenter/nettverkskort/asus-pce-ac68/196810.11092/ og gjør at jeg havner på 14075kr totalt, som ikke er så alt for ille. :)

    Skal kjøpe 144hz skjerm i tillegg, som forsåvidt er klar så snart jeg har bestemt meg for deler til selve PC'en.

  16. 980ti blir nok for dyrt for meg for øyeblikket, så hvis jeg får mest for pengene for et 970, da går jeg heller for det. Så en YT-video hvor de testet 960, 970 og 980 opp mot hverandre. Mellom 970 og 980 mister man 10 fps, og prisforskjellen på de to ser ut til å være veldig stor. Så da tar jeg tipset om å kjøpe 970 istedenfor 980.

    Da kan jeg heller slenge inn et trådløst nettverkskort, da det ikke er sikkert jeg får kablet nett der hvor jeg skal flytte til høsten. Har du noen anbefalinger angående det?

  17.  

    Takker for tilbakemeldinger! Jeg endret hovedkortet til et litt rimeligere, men som så ut til å være like bra.

     

    hva med denne?

    https://www.netonnet.no/Customer/SharedList/73771

     

    Ca samma men fikk lirka inn en i7

     

    Jeg leste litt på anmeldelsene av i7'en, og de nevnte at de var lurt med kjøling. Jeg la til en kjøling som RRhoads nevnte, Cooler Master Hyper, på min egen liste og i5'en. Jeg har egentlig ikke mulighet til å gå lengre enn noen hundrelapper over 14k, da budsjettet er stramt nok fra før av. Om jeg trenger kjøling til i7'en kan jeg ikke velge forslaget ditt, lazyjacket, men takker for forslaget!

    Du vil spare litt på å velge oppgraderingspakker og ikke bare komponenter. F.eks kjøpe kabinett og strømforsyning i en pakke og kjøpe hovedkort og cpu el. i en annen pakke.

     

     

    Jeg lagde en annen liste (https://www.netonnet.no/Customer/SharedList/73781), med oppgraderingspakken, kabinett og strømforsyning kombinasjonen + kjøling, og kom fram til at det blir 243kr dyrere med oppgraderingspakken osv enn med den med bare 'løse' komponenter.

    Selvsagt, så vil det jo nok være verdt det, det inkluderer en bedre CPU. Så jeg får ta en vurderingssak, så får jeg se hva jeg ender opp med.

  18. Takker for tilbakemeldinger! Jeg endret hovedkortet til et litt rimeligere, men som så ut til å være like bra.

     

    hva med denne?
    https://www.netonnet.no/Customer/SharedList/73771

    Ca samma men fikk lirka inn en i7

     

    Jeg leste litt på anmeldelsene av i7'en, og de nevnte at de var lurt med kjøling. Jeg la til en kjøling som RRhoads nevnte, Cooler Master Hyper, på min egen liste og i5'en. Jeg har egentlig ikke mulighet til å gå lengre enn noen hundrelapper over 14k, da budsjettet er stramt nok fra før av. Om jeg trenger kjøling til i7'en kan jeg ikke velge forslaget ditt, lazyjacket, men takker for forslaget!

  19. Cat5e skal klare 1000Mb/s på opptil 100 meter. Det må være noe galt med enten kabelen eller utstyret.

     

    En vanlig feil er feil-terminerte kabler.

    Kan det hende fordi ruteren er gammel?

     

    Enkelte ganger har hastigheten her hjemme falt ned til 10 på kabel, låste seg der og gikk ikke opp igjen. Hvorfor det var sånn vet jeg ikke, men selv gikk jeg inn og stilte linkspeeden selv på nettverkskortet, til 100.

     

    Hvordan gjorde du dette? Jeg har en bærbar PC, om det skulle ha noe å si.

  20. Hei!

     

    Jeg har mulighet for både kabel og trådløst nettverk. Ruteren er plassert i et kjellerområde og området hvor den er plassert er rimelig lukket, men plassert høyt. Veggene er ikke betong, men veggen mot utsiden hvor det ikke behøver å sende signal er bygd med leca blokker. Ellers så må det trådløse signalet dra igjennom en vegg og to etasjer for å komme til området hvor jeg sitter.

     

    Mitt spørsmål er da som følger, er det bedre nett med kablet eller med trådløst nett? Vi har akkurat oppgradert nettverket, og det ser ut som at ruteren fra 2006 ikke kan levere en hastighet på 30/5 Mbps verken trådløst eller med kabel. Jeg har testet både med og uten kabel, og nettverket er mest stabil med kabel. Kabelen er nokså lang, og har sikkert 3-6m med "død kabel", med andre ord kabel som er til overs som bare ligger i en rull gjemt under en møbel. Kabelen i seg selv er sikkert rundt 25m og er en "Category 5e"-kabel.

     

    Jeg vet ikke om dette har noe å si, men (med Windows 7) jeg har gått på "Nettverk og Delingssenter" og sjekket tilkoblingen både trådløst og kablet. Trådløst får jeg en hastighet på 54Mbps maksimalt, men siden nettverket er ustabilt så ligger jeg på ca. 3-4 av 5 barer på signalstyrken. Den faller ofte til 48Mbps, men når jeg har kabel, er det KUN 10Mbps. Hvorfor det?

     

    Er det noen som kunne vært behjelpelig med å kanskje tenke seg til hva som kan være grunnet til at kablet nettverk har så lite Mbps enn trådløst? Ny ruter er bestilt, så om det er det, så kan det hende det blir fikset så snart den er i hus.

×
×
  • Opprett ny...