Gå til innhold

hezzed

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hezzed

  1. Da har det kommet priser i tyskland : http://www.guru3d.co...h_webshops.html

    Eller.. Nederlandske?

     

    Uansett, spennende, og vi vet ikke om klokkingen blir bedre, det kan hende de har gått vekk fra kjølepasta mellom prosessoren og heatspreader.

    I tillegg så er dette jo faktisk en arkitekturforbedring, som bygger på at de har mer erfaring med 22nm teknologien, og akkurat dette hinter jo til at det blir bedre overklokking på grunn av at det er en mer moden produksjons-prosess, i tillegg til at de (mest sannsynlig)har utbedret svakheter som ble avdekket.

     

    /D

  2. Tomshardware blant andre har vel vist at pris på hovedkort knapt har noen betydning for normal overklokking av CPU. Så påstanden om at et hovedkort til kr 990 ikke skulle holde mål er ganske overdreven hvis man leser tester fra de som kan mer enn oss ;) Sub-$160 hovedkort artikkel, $220-280 hovedkort artikkel

     

    Jeg siterer meg selv fra en annen tråd angående hovedkort og pris

     

    Jeg sa vel ikke at det ikke var bra nok? var vel forsåvidt jeg som anbefalte ett 990kroners hovedkort til han? Poenget mitt var bare at når det kommer til Asus, så er det samme basis, som bare blir bedre og bedre jo dyrere det blir, mer og mer funksjoner.

     

    Angående den linken til de to testene, så er det 1.3vcore på sub160 kort, mens på 220-280 artikkelen er vcore på 1.25. og de kommer til samme hastighet. Som sagt.. Kanskje ikke "like bra". 0.050vcore er faktisk en markant forskjell på både temperatur og strømforbruk.

  3. Haswell kommer sannsynligvis til å koste ca det samme som 3570k-3770k om du skal ha en "entusiast-prosessor" altså en overklokkingsvennlig. så mellom 15-1600 for i5 og 2200ish for en i7.

     

    Ytelsen på Haswell er vanskelig å snakke om, siden det ikke er kommet noen tester som man kan snakke om, men interne tester hos Intel viser at det er ingen områder hvor Ivy Bridge vinner over Haswell "clock for clock"

     

    Blir en spennende sommer for oss som like Hardware i alle fall.

     

    Får håpe at de går vekk fra søppel-termisk pasta mellom prosessoren og varmesprederen.

     

    /D

  4. asus sine Z77 hovedkort er jo alle sammen bygget opp likt, bare at det blir mer strøm-faser, mer PCI-E spor, mer USB, mer tilkoblings-stuff, jo dyrere du kommer. bedre og bedre..

    Betyr ikke at det hovedkortet til 990 er dårligere til vanlig bruk, men det er kanskje ikke like bra om du skal overklokke, eller bruke det som fil-server.(Noe det er ytterst få som gjør.)

     

    660 ti er vel det laveste jeg ville gått om jeg skulle bruke det til spilling.

    /D

  5. Komponentene ser ut til å passe sammen, men det er ikke en Gaming PC. det er litt ironisk at de 2 dyreste komponentene dine er Skjerm og Kabinett.

     

    Ville heller sett etter en pc med litt bedre prosessor, og litt bedre skjermkort. og heller gå ned i pris på kabinettet ditt. I tillegg ville jeg valgt hovedkort med WiFi støtte, slik at du slipper de der ubrukelige USB-donglene.

     

    Nå antar jeg at du ikke har kablet nettverk?

     

    Har du ett stort ønske om å bruke AMD, eller er du merke-agnostisk?

    • Liker 1
  6. Hvor kjøpte du det hovedkortet? Om det var på Komplett så kan det lønne seg å få pengene tilbake, for så å kjøpe 1155-hovedkort og prosessor. "Dyrere enn du håpte på" er fortsatt lønnsomt om du husker på at den prosessoren du har nå, gjerne har hatt ujevn rippel på strømforsyningen, som kan ha forringet levetiden. Og som LMH1 sier, kjøpe ett hovedkort til en 2/3 år gammel prosessor som har overlevd 2 hovedkort allerede, er gambling på at prosessoren ikke dør før du føler den har fungert lenge nok

     

    å kjøpe i7-3770k +hovedkort kommer ca opp i prisen på den i7-950'n.. demo modell i tillegg

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=660225 http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=755700 kommer på 3790, 50 kr dyrere enn prosessoren alene.

     

    bare mine 2 cent

  7. Alternativet til Moby_Duck, er også veldig bra, og har en lav pris.

     

    i5-3570k er like rask som i7-3770k i spill, men mangler Hyperthreading(noe som kan være kjekt ved rendering etc)

     

    om du skal ha 16gb(Kjekt å ha ved photoshop, rendering med mere), 3770k, og vannkjøler, sparer du ca 800 kr ved Moby's alternativ. da er spørsmålet om du vil ha Nvidia eller AMD Skjermkort, og hvilket kabinett.

     

    Amd er oppimot 500,- billigere enn Nvidia, men ytelsesforskjellen er ikke stor.

     

    Samme SSD som Komplett GTX670 edition, så ikke noe problem der.

  8. Ville faktisk gått for

    http://www.komplett.....aspx?sku=10618

    Om jeg var deg, du kan oppgradere den til å ha en Asus GTX 670 med DirectCU II Kjøler. bytte ut en 3770 med en 3770k, for mindre enn den er satt opp som.

     

    Du kanbruke de pengene du sparer på det til å skaffe en Corsair H60 eller H80. og ende opp med under 15k(Med Corsair H60 kommer den på 14011 kr). I tillegg må det nevnes at SSD'en komplett alternativet ikke har problemene som Sandforce SSD'er har hatt.(Thor har Sandforce SSD)

     

    Det er det jeg ville gjort i alle fall.. :D

  9. Samsung 830 er generelt ansett som den beste SSD'en på markedet i dag, ikke fordi den yter bedre enn konkurrentene, mer fordi den ikke har hatt de problemene som SF-22** baserte SSD'er har hatt. Skrive-ytelsen er mindre viktig enn lese-ytelsen, og er av mindre betydning.

     

    Forskjellig produsen av skjermkort, men mener de begge kjører standard-kjøleløsning, så.. skal ikke være noen forskjell rent praktisk.

     

    Kabinettet på komplett er ekstremt bra, så tror ikke du bør endre det.

     

    Strømforsyningen er det eneste som er "kanskje" men samtidig, dette er en strømforsyning de har erfaring med. Om jeg skulle oppgradert tror jeg at jeg ville gått for SP-S850M

    http://www.overclock...ar_psu_review/4

     

    Kun verdt å oppgradere prosessoren om du skal overklokke, og da bør du oppgradere kjøleløsningen. tror 3770 skal funke fint for deg.

     

    Du får 16 GB Kingston minne, Kingston er kjent for å være en god minne-produsent.

×
×
  • Opprett ny...