Gå til innhold

anhans

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anhans

  1. Hvis det er pro versjoner så kan det lønne seg. Det er verdt å merke seg at det er tyngre å kjøre nyere OS X og minnekrevende programmer, så dette må være tilpasset. I tillegg er det en del nye greier som de gamle macbookproene ikke kan få. Det gjelder å være oppdatert iallfall med fem års mellomrom. Det er forskjell selv på 2016 og 2017.

  2. Den eneste grunnen til at oljen blir dyrere fra norsk hold er at produsentene og leverandørene i samkjøring kan trekke opp prisen. Det er ikke snakk om gass her, men olje.

     

    Den undersøkelsen oljeindustrien sikter til tar ikke høyde for transport i luft og til sjøs og på vei, men kun personbiler. Og den baserer seg på at den største veksten kommer i Kina og India, og nesten ikke noe i USA.

     

    Snart må vi seriøst begynne å snakke om elmotorer, bensinmotorer, dieselmotorer og andre forbrenningsmotorer!

  3. Hei!

    Etter og hatt mye trøbbel med 3 forskjellige android mobiler så kjøpte jeg meg iphone i 2012.

    Er nå snart 4 år og vurderer nå og oppgradere.Har egentlig vært fornøyd med iphone.men jeg og kona har/ har hatt problemer med at de slår seg av uten forvarsel.(under 10 grader og under 50% batt) Så vet ikke helt om jeg vil ha iphone igjen! Noen som vet hva dette kommer av? Er litt skeptisk til android også pga av tidligere erfaring. Men S7 edge ser jo veldig bra ut. Tror jeg går for stor skjerm(5.5 eller større), då erstatter den iphone 5,n og air 2'n. Windows mobil føler jeg ikke helt er på høyde med ios og android... Hva gjør jeg?

    Bytt inn til iPhone X. Den tåler kulde. Døm selv.

    https://youtu.be/d0hX5VISb8M

  4. Hvordan fungerer denne under 10 grader? Telefonen kan være bra den men totalt ubrukelig hvis den ikke funker utendørs. Som min 6, 6s og 7. Da gav jeg opp og har hatt min siste Apple telefon. Har dere testet dette?

     

    Det er mulig at du sikter til at Apple-modellene kjøler seg raskt ned.

     

    Apple-modellene fungerer i seg selv fint under 10 grader, men litiumbatteriet kan ikke fungere godt under 0 grader og kan umulig virke under -20 grader. Det skyldes krystalliseringsprosesser som vil foregå inni batteriet ved minusgrader. Hvis det er -10 grader så må telefonen enten være inntil kroppen og tildekket og kanskje helst være slått av i perioder. For å spare batteriet slår telefonen seg av. Oppvarmet fungerer batteriet igjen. Brukstemperaturen er over 0 grader målt på selve batteriet.

     

    Om du glemmer mobilen i bilen på en varm, stekende sommerdag slår den seg også automatisk av.

    • Liker 1
  5. Det vil gå ett år før jeg får ta bildet på nytt igjen, dessverre.

     

    Hildring på caplex.no:

     

    et optisk fenomen i atmosfæren som inntreffer når det ligger et meget kaldt luftlag nærmest jordoverflaten. Lysstrålene går med en noe større hastighet i den varme luften enn i den kalde, slik at lysets bane krummes noe ned mot jorden. Det fører til at en iakttaker da kan se gjenstander som normalt ligger under horisonten.

     

    Dette er hildringseffekten som oppleves som regel i polare strøk. Hvor var du?

  6. Hei, jeg har et Nikon D40 kamera med Sigma for Nikon 18-200 mm universallinse.

     

    Jeg har tatt bilder av det som helt sikkert er en hildring, dvs. en luftspeiling som gir fjell og øyer i horisonten et fantastisk løft! Hildringer er optiske fenomener som kan skytes med fotokamera.

     

    BILDE 1:

    http://picasaweb.google.com/anhans/MykenMi...547900655424898

     

    BILDE 2:

    http://picasaweb.google.com/anhans/MykenMi...547882429442338

     

    I det første bildet har jeg brukt telen for fullt for å få detaljene fram. Bildene er vist i sin helhet. Jeg har ikke zoomet inn på bildet under redigering (effekt av digitalt zoom).

     

    En påståelig slektning mener at telelinsa gjør at bakgrunnen (på det første bildet) forstørres mye . Og tviler på at hildringen på fotoet egentlig er en hildring. Slektningen mener riktignok at det er en hildring, men tror den oppfattes korrekt hvis man bruker normalzoom.

     

    Han hevder senere at hvis man anvender digitalt zoom får man en televirkning som likner en hildring.

     

    Jeg skjønner ikke at telen kan forringe hildringen? Det må være en fordel å bruke kikkert eller tele for å komme nærmere objektet, som i dette tilfellet er Rødøyløva. Husenes detaljer forstørres og detaljene i hildringen forstørres. På det andre bildet har jeg brukt lite tele. Så jeg fatter ikke hva han mener!

     

    Er det noen som har et godt svar som kan oppklare det hele?

×
×
  • Opprett ny...