Gå til innhold

ChristianAa

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ChristianAa

  1. Ethvert transportmiddel som beveger seg i 1200km/t må ha ekstremt slake kurver. Eneste måten å få det til i Norge er å legge hele eller store deler i tunell. Noe som er ekstremt kostbart, utgiftene motsvarer selvsagt ekstrem ressursbruk, også med massive utslipp av fossilt karbon.

    Hyper-loop har ingen anvendbar løsning for penser, så vi snakker i praksis om punkt til punkt-løsninger. Og vakuum-røret er et prima mål for terrorisme og sabotasje. Det hele er en vakker drøm, la det forbli slik.

    • Liker 6
  2. "Nettstedet Politico rapporterte tidligere at en av toppsjefene hos Twitter, Vijaya Gadde, som blant annet er ansvarlig for plattformens retningslinjer, gråt under et virtuelt møte med ansatte etter at nyheten om oppkjøpet ble kjent."

    Sjekket og Gadde er ikke overraskende en kvinne. Toppsjef og advokat i et globalt selskap gråter fordi selskapet blir kjøpt. Det er patetisk.

  3. "Europas energikrise, særlig tilfellet Storbritannia, er i det helt vesentlige menneskeskapt, det vil si skapt av politikere med høy vilje til profilering og risiko sammen med lave kunnskaper om virkeligheten."

    "Politikerne har undervurdert behovet for energisikkerhet, definert som pålitelige forsyninger til overkommelige priser. På dette punkt er det krise i deler av Europa, Kina og USA, som i California og Texas."

    Her tror jeg forfatteren og jeg er uenige, i et fungerende marked ville dette fungert, men politikerne har med sin utrettelige vilje til innblanding gjort disse markedene svært dårlig fungerende:

    "I teorien skulle solkraft og vindkraft kunne ta markeder fra fossilt fyrt strøm, og en svikt i vindkraft skulle flytte etterspørselen til solkraft. I et perfekt marked ville dette gå av seg selv uten behov for offentlig drahjelp."

    Dette er et viktig poeng jeg ikke hadde tenkt på:

    "Under gunstige forhold produserer nedbetalte vindkraftverk strøm nesten gratis og kan jage prisene nedover."

    Samme gjelder solkraftverk også, det er ingen andre kraftverk som i praksis produserer energi uten å bruke av en innsatsfaktor som kull, olje, gass, kjernebrensel eller magasinkraft. Det nærmeste vi kommer er elvekraftverk uten magasiner, men i Norge har vi veldig lite av disse.

    • Liker 1
  4. Det er det dummeste jeg har lest fra "Teknisk Ukeblad" så langt og det sier dessverre ikke lite.

    Når vi vet at en elektrisk bil dekket med de beste solcellene som finnes kun vil dekke en svært liten del av sitt energibehov vet vi med sikkerhet, om vi har litt teknisk innsikt, at spalting av vann med denne strømmen vil gi langt mindre energi ettersom det er ekstremt energikrevende å spalte hydrogen og oksygen.

    I tillegg til ineffektivitetene i solcellene kommer altså tapene forbundet med elektrolyse og komprimering av hydrogen for oppbevaring.

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...