Gå til innhold

Ithryn

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ithryn

  1. Google Glass (og liknende) slik den er vist brukt i reklamene og slikt er vel allerede ulovlig i Norge iflg.åndsverklovens paragraf 45c (link)

     

    Man har generelt ikke lov til å publisere fotografier av personer uten samtykke av den som blir fotografert (kom inn på dette i forbindelse med en diskusjon om "Street Photography" en gang).

     

    Teknisk sett kan man filme så mye som man vil, men viser man videoen til andre gjør man noe ulovlig.

  2. Hei sitter og jobber med complex numbers og oppgaven er som følger: Express in the form z=x+yi the complex number z whose moduls and arguments are given : |z|=1 , arg(z) =3phi/4. Håper noen kan hjelpe meg sitter dønn fast:P

    Er noen år siden jeg gjorde slikt, men jeg håper at jeg husker riktig:

    Jeg regner med at det er en skrivefeil her, og at det skal stå arg(z)=3*pi/4 (3π/4), ikke phi(3φ/4). Dette siden phi er primært brukt som en vinkel (sammen med theta, θ), ikke et tall når det gjelder koordinater. Phi brukes i den vanligste formen av formelen, og er det samme som arg(z). |z| byttes ut med r.

     

    I så fall så er formelen

    (x,y)= (r cos φ, r sin φ)

    x er den reelle part, y er den komplekse. Jeg håper dette hjelper, fasiten jeg fikk er i spoiler:

     

    r cos φ, r sin φ

    1 * cos (3π/4), 1 * sin (3π/4)

    cos (3π/4), sin (3π/4)

    -1/√2, 1/√2

     

    z=-1/√2+i/√2

     

  3. Hei,

     

    Jeg har kjøpt en stasjonær pc med Media Center og flatskjerm til. Her jeg bor er kabeltv inkludert i leien, og jeg har sett TV på min pc.

     

    Nå har jeg nettopp hatt en kontrollør på besøk og jeg fortalte som sant er at jeg ikke har TV, men ser TV i mediacenter på pc'en. Betyr dette at jeg må betale nrklisens? Jeg kjøpte meg jo først og fremst en PC, og kan godt la være å se TV på den, men vil det godtas av nrk? For meg var det jo først og fremst fint at jeg kunne se dvd'er i mediacenteret ved siden av at pc'en er mitt jobbverktøy. Hadde jeg hatt en bedre sak overfor nrk hvis det ikke hadde vært tilgang til kabel i min leilighet, dvs at jeg selv måtte ha gjort en kabeltv avtale, og ikke som nå at det er inkludert i leien og er der om jeg bruker den eller ikke? Må man kjøpe pc uten Media Center for å unngå å betale nrk lisens?

    Du sier at du har kabeltv, og at du ser på TV på PC'en. Da har du mest trolig enten en digitaltvboks (dekoder) som sender signalene til PC'en eller så har du et TV-kort i PC'en. Begge to er lisenspliktige. En Media Center-versjon av Windows er ikke i seg selv nok til å ta imot tv-signaler.

  4. Jeg har en slik telefon og er kjempe fornøyd stort sett

    men hvorfor går det ikke og sende filer (bilder/musikk o.l) til andre enheter over bluetooth? slik som med andre telefoner?

     

    Finnes det en løsning?

    Det finnes i alle fall en løsning (Bluex, laget av Xela AndroSoft), men det innebærer at du må ha root-tilgang på telefonen.

     

    Av en eller annen årsak så gjorde Google det samme som Apple gjorde med Iphone,og har ikke implementert hele bluetooth-stacken i Android. Dette betyr at det kun er handsfree som er støttet, ikke filutveksling, kontaktutveksling, eksterne innenheter, modembruk eller stereo-lyd.

     

    Google sier at de jobber med dette, men jeg har ikke sett noen info om når dette kommer.

  5. Hvis man ikke bryr seg om hvem som vinner valget, og stemmeseddelen likesågodt kastes i søpla, kan man da selge stemmen sin? Er det ulovlig?

     

    Sett at jeg oppretter en nettauksjon, og den som byr mest får være med meg i stemmelokalet og bekrefte at jeg stemmer det h*n vil jeg skal stemme. Undergraver jo demokratiet, men man kunne kanskje tjent en bitteliten slant :p

    Ja, det er ulovlig å motta goder for å stemme på et gitt parti eller å la være å stemme. Strafferammen for dette er bøter eller inntil 6 måneder fengsel. Stemmekjøp kan gi opp til 3 år i fengsel. Så jeg er rimelig sikker på at QXL vil fjerne auksjonen din :)

    Straffeloven, §106:

    Den, som ved stemmegivning i offentligt Anliggende paa Grund af Aftale om eller Modtagelse af nogen Fordel stemmer paa en vis Maade eller afholder sig fra at stemme eller afgiver Tilsagn om at stemme paa en vis Maade eller at afholde sig fra at stemme, straffes med Bøder eller med Fængsel indtil 6 Maaneder.
    Kilde

     

    Paragrafen er videreført i den nye Straffeloven som §152:

    Den som i et offentlig valg på grunn av et mottatt gode eller avtale om dette gir løfte om å stemme på en bestemt måte, eller om å unnlate å stemme, straffes med bot eller fengsel inntil 6 måneder.
    . Den nye straffeloven er dog ikke satt i kraft (unntatt kapittel 16). Planen er at dette skal skje i løpet av 2012.
×
×
  • Opprett ny...