Gå til innhold

Michael78

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Michael78

  1. Treg eller defekt termostat?

     

    Avhenger litt av hvor man kjører (i bare nedoverbakker tar det naturlig nok lengre tid å få opp temperaturen). Min 97-modell 420 er som regel driftsvarm etter 5-10 minutter ved temperaturer rundt 0 grader.

     

    Vet ikke om din Passat har en tilleggsvarmer av noe slag som får fart på oppvarmingen, men i utgangspunktet vil jeg tro en 2000 E200 bensin skal bli raskere varm enn en Passat TDI.

  2. Regn med fare for elektronikktrøbbel. SBC-bremsene er veldig bra, men kostbare når SBC-enheten må byttes (hvis du ikke får dette dekket av merkeverksted).

    210 rustet, 211 er mye bedre men langt fra rustfrie.

     

    Har flest erfaringer fra en 04-modell som hadde gått 95.000 km da den ble solgt videre, på ingen måte noe problemfritt bilhold, men "greit nok". Utrolig trang bil å komme inn i, men kjører bra. Begge hjulbuer bak måtte omlakkeres pga rust. Vannlekkasje inn i bagasjerom.

     

    CDI -> regn med å bytte dyser på et tidspunkt. Stasjonsvogn har luftfjæring bak, dette ryker også nesten garantert, og koster en del tusenlapper å fikse.

    Converter på automatkasse er allerede nevnt.

     

    211 ga et utrolig bra inntrykk da jeg var på introduksjonen for 10 år siden, i dag er det en bil jeg tror jeg hopper glatt over pga litt for mange eiere som melder om problemer.

    Facelift skal dog være veldig mye bedre, men da snakker vi 07-> modell.

     

    Finner du deg en fin W210 (joda, finnes fortsatt noen som ikke har rustet helt bort) blir det fort billigere å koste på litt lakk annethvert år enn å bytte deler på en W211.

    Teknisk er W210 bra.

     

    -Michael

  3. Ytterligere testing: i Window-modus kræsjer spillet hele tiden for meg, så det er uaktuelt.

     

    MEN!!!

    Jeg har alltid oppdatert driverne til grafikkortet fra www.nvidia.com, og sørget også nå for å ha de nyeste driverne derfra.

     

    For moro skyld gikk jeg inn i enhetsbehandling og lot windows søke etter og oppdatere driverne derfra. Til min overraskelse lastet Windows ned en ganske stor oppdatering (har et Geforce 330), og til min enda større overraskelse er spillet faktisk nesten spillbart selv over land på medium settings bare med denne oppdateringen i boks.

    Med diverse patcher er det kanskje håp likevel. Var ihvertfall moro å se litt av hvordan dette kan komme til å se ut.

     

    Ikke så imponert av autopiloten da, spilte det første treningsoppdraget i det gule treskeverket. På slutten tar "instruktøren" over kontrollen av flyet for å lande det, eneste han gjorde var å måke haugen rett i bakken :cry:

  4. Jeg prøvde i window-modus og det fløyt faktisk betraktelig bedre da. Til gjengjeld kræsjer det i hytt og pine, og når jeg så flyet utenfra (med relativt pen FPS) og trykket av låste alt seg idét tomhylsene sprutet fra munningene.

     

    Ser flere nevner memory leaks som én ting, og mange rapporterer at spillet knapt nok rører CPUen. Det kan kanskje forklare litt om hvorfor det er så mange med alt fra gamle slitne PCer til nye monsterspillmaskiner som har problemer.

     

    Håper de får orden på dette snart, har inntrykk av at COD dessverre stiller i klasse med de desiderte verstingene på uferdig produkt som har blitt sluppet på markedet. Dette burde de seriøst ha oppdaget før spillet gikk i trykken!

  5. Haha, apropos dårlig grafikk - jeg prøvde meg på freeflight med Spitfire med alt på max low (aber naturlich, ønsket jo å komme opp i kanskje 3 FPS). Har spillet på en annen PC, må prøve og få spilt en gang til og poste et screenshot her - seriøøøøst dårlig grafisk presentasjon av flyet. Dette var helt seriøst flere år tidligere enn eldgamle klassikere som SU-25 og LHX Attack Chopper fra rundt 1990 en gang. Flyet så ut som noe min sønn på 4 år helt fint kunne tegnet :whistle: :rolleyes:

     

    Men men, vi får se hvor mye det er mulig å gjøre med patcher, har i utgangspunktet stor tro på utviklerne og at de følger opp produktet sitt. Det som kan velte dette er om UBI tar styringen og ødelegger, i såfall knuser de en nisje i spillmarkedet der de kanskje var verdensledende (IL-2-serien).

  6. Cliffs of Dover fortjener kanskje en setning eller to, det er uten tvil en av de mest etterlengtede flysimulatorene på lange tider.

    Selv om dere annonserte release dato som 25.3, er det viden kjent at release i Europa faktisk var 31.3.

     

    Men om dere velger å annonsere det når det er patchet så det ikke lenger fremstår som en dårlig Alpha-utgave er dere unnskyldt :D

  7. Måtte jo være en hake... Siden verken CDON eller Spaceworld indikerte at spillet var på lager i dag hadde jeg ikke den helt store trua da jeg gikk innom EB-games, men hva glimtet mot meg øverst på hylla over nyheter? Joda - et eksemplar av COD :D Og prisen var enda bedre, 299,90.

    Dette måtte vel være for godt til å være sant, og joda - selvsagt skulle gleden legges i grus.

     

    Det første som slår meg er at på utgivelsesdagen laster Steam ned en oppdatering på 700 Mb eller noe i den duren. Når jeg endelig får spillet i gang er det fullstendig uspillbart på medium settings. Forsøkte å skru alt på laveste, og fortsatt er det som å forsøke og kjøre en 67 Mustang på oljebelagt is med full gass og justere farta med klutchen. Spillet ser *mildt sagt* ikke særlig bra ut på laveste innstilling heller, er som det ble kommentert på nettet - ser ut som noe fra 1999.

     

    Har kanskje ikke noe beist av en pc, men i5 3,2 Ghz, 6 GB RAM, Win7 64-bit og 1 GB skjermkort burde det vært om ikke annet spillbart.

     

    Kan bare ikke begripe dette, videoene på nett er jo laget på en eller annen PC, og det virker for dumt å bruke en kembomaskin til 50.000,- for å lage reklamesnutter av et spill og så håpe at kundene ikke legger merke til at spillet er fullstendig ubrukelig på en vanlig spill-PC.

     

    Følger utviklingen, men antar dette spillet går rett i skuffen noen år - til patcher og ny PC er på plass. Synd at de slipper noe sånt på markedet etter 6 år, tatt i betraktning alle tilbakemeldingene skulle man ikke tro de har testet spillet overhodet.

     

    -Mikey

  8. Dette gjelder en bekjent av meg som gikk fra samboeren sin i fjor sommer.

     

    De eide hus sammen, dette skal selges, og i dag dro han dit for å hente sin del av møblene og annet innbo. Overraskelsen var stor da så godt som alt var tatt av eksen hans.

     

    Han har vært i kontakt med politiet som sier han må komme med kvitteringer for å bevise hva som er hans, men det er ikke så enkelt når permen med kvitteringer ble - voila - tatt av eksen den også.

     

    Skal han virkelig måtte sitte med hendene i fanget og se på at eksen hans har tatt med seg alle eiendelene hans?

    Eller finnes det noen muligheter for ham til - med loven i hånd - å få tilbake sine ting?

    Om han skal måtte bevise at tingene er hans skulle man da trodd hun hadde like stor bevisbyrde for å bevise at det motsatte stemmer? Eller er det "førstemann til mølla" i slike saker?

     

    Han har dratt lasset økonmisk hele veien, og synes det høres helt på trynet ut at han skal sitte igjen helt uten eiendeler og bare med milliongjeld pga en ekssamboer som levde utsvevende på kreditt...

  9. Har en 1997 Mercedes S-klasse som sentrallåsen plutselig sluttet å fungere på.

    Denne drives med vakuum, sjekket PSE-pumpen i dag og det er liv i den. Mistenker derfor en lekkasje i en slange eller kobling, men tenker at det vil være fornuftig å forsøke og lokalisere feilen litt mer før jeg peller fra hverandre hele bilen :D

    Noen som har prøvd seg på tilsvarende operasjon og har noen gode tips å komme med?

     

    Lurer også på om noen vet om butikker som har manometer som funker til denne jobben (siden jeg skal måle vakuum trenger jeg et med både positiv og negativ skala). Har kikket på Biltema og Clas Ohlson uten å finne noe brukendes...

     

    Mvh

    Michael

×
×
  • Opprett ny...