Gå til innhold

javanuben

Medlemmer
  • Innlegg

    247
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av javanuben

  1. Hei!

    Jeg har et XFX RADEON HD 6950 (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=629378#extra) med følgende tilkoblinger:

    Dobbeltlenkede DVI-I

    HDMI

    2x mini displayport

     

    Det jeg er ute etter er å kjøre 3 skjermer med dette kortet.

    Skjermene har følgende innganger:

    Skjerm 1: DVI, VGA, HDMI (foretrekker å bruke DVI på denne, da jeg bruker den til gaming).

    Skjerm 2: VGA, HDMI

    Skjerm 3: VGA (oppgraderes sannsynligvis til ny skjerm på nyåret som det hadde vært fint å kunne brukt DVI på)

    (Jeg har også en DVI-VGA-overgang)

     

    Jeg har lest litt rundt omkring angående dette, og kommet fram til at jeg ikke kan bruke de to DVI-utgangene samtidig med HDMI. Det jeg da lurer på er om dersom jeg hadde kjøpt meg en mini displayport til DVI, kunne jeg kjørt DVI-VGA-overgang på skjerm 3, mini displayport-DVI på skjerm 1, og HDMI på skjerm 2.

    Grunnen til at jeg heller vil kjøpe mini displayport-DVI enn til VGA er at skjerm 3 vil bli oppgradert til ny skjerm ganske snart. Spørsmålet er altså, vil dette fungere, og vil en slik holde: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=481831 eller er denne: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=619157#extra bedre, slik som anbefalt i anmeldelsen på førstnevnte?

     

    Skjerm 1: mini displayport-DVI

    Skjerm 2: HDMI

    Skjerm 3: DVI-VGA (senere: DVI)

    (Skjerm 4: mini displayport-DVI)

     

    Som et rent hypotetisk spørsmål, ville 4 skjermer fungert ved å bruke begge mini displayportene, 1xDVI, og HDMI?

  2. Jeg har ikke lyst til å gi deg "fixen", men vil prøve å dytte deg i riktig retning.

     

    Stack overflow kommer vanligvis av at du har (uendelig) mange rekursive kall. Når to konger er posisjonert med én rute mellom, kommer for-løkken din til å finne den andre kongen, finne ut at den er motstanderen, og kalle canMove() på den, med samme koordinater. Dette kallet vil igjen sjekke om den kongen kan flytte til den ruten, noe den kan, iterere over brikkene i den samme for-løkken, og finne den andre kongen igjen. Dermed vil den kalle canMove() på den, med samme koordinater, igjen, og du ser hvor dette går...

     

    Det er mange løsninger på et slikt problem, den mest opplagte er kanskje å unngå "uendelig" rekursiv kalling, ved å f.eks. sørge for at for-løkken ikke kommer til å finne den brikken som kallet opprinnelig oppstod fra.

    En annen løsning kan være å skrive om metoden til å løse problemet iterativt, istedet for rekursivt.

     

    Spør igjen dersom du fortsatt sitter fast, og kom gjerne med litt egne tanker om problemet så kan vi heller gi deg små dytt i riktig retning, enn å gi deg en løsning.

     

    Lykke til! :)

     

    Edit: Mistet et ord.

  3. Noen som har erfaring med MFEL3010 - Medisin for realfag- og teknologistudenter?

     

    Ser at det er bestått/ikke bestått og at det var avkryssningseksamen i 2011.

    Noen som har tatt faget og som kan gi en kommentar om vanskelighetsgraden? Står at det vil gå "dypere" enn Medisin for ikke-medisinere, men hadde vært greit å vite hvor "dypt". (Dvs. er det plankekjøring selv om man overhodet ikke har forkunnskaper om medisin, men er villig til å legge inn en (liten) innsats?)

  4. @TEE: Takk for innspill! Dette styrker vel bare saken min, i og med at jeg har prøvd gjenoppretting/formatering, og flere forskjellige versjoner av drivere jeg kan tenke meg er relevante, samt oppdatering av BIOS. Aner ikke hva reparatør har prøvd eller ikke prøvd, da de i forrige mail hevdet at de bare reparerte hardware på verkstedet (nå var dette riktignok en kundeserviceperson fra mpx, og ikke Infocare, og han virket heller ikke særlig kompetent).

     

    @NgZ: For å være ærlig aner jeg ikke hva verkstedet har prøvd. Alle programmene og filene mine har i alle fall vært tilstede begge gangene etter at jeg har mottatt laptop fra reparasjon.

    De gangene jeg har "formatert" har jeg brukt medfølgende recoveryfunksjonalitet og bare formatert andre partisjoner ja, så å si at jeg har formatert er vel kanskje ikke helt riktig. Men jeg har "rullet" Windows tilbake til fabrikkinnstillinger. (Så for å oppsummere har jeg ikke lagt inn annen versjon av Windows enn den som fulgte med.)

    Om det er hardwarefeil eller ikke skal jeg ikke påstå at jeg er sikker på, og håper ikke at jeg har gitt uttrykk for det. Det er i alle fall ikke software jeg har installert som forårsaker problemet, det er jeg rimelig sikker på.

  5. Dersom henvendelsen direkte til HP ikke teller, er jeg faktisk ikke sikker på om jeg reklamerte innen to måneder første gang, da jeg prøvde å fikse problemet selv først (googling osv.).

     

    Antar at det er Forbrukerkjøpsloven § 27 du sikter til? Kan de i så fall vri seg unna dersom jeg ikke reklamerte før etter to måneder? Ser at fristen for å reklamere aldri kan være kortere enn to måneder (første ledd). Men i andre ledd står det jo at reklamasjon må senest skje innen to (eller fem) år etter at jeg overtok tingen. Nå er jeg langt ifra en jurist, men burde jeg ikke være på trygg grunn da jeg reklamerte godt innenfor to-års-fristen i alle fall? En laptop burde være ment å vare lenger enn to år, slik at det er fem år som gjelder?

     

    Edit: Dumme paragraftegn nekter å vises slik de skal..

  6. Tråden har alltid plass til nye nyttige innlegg. :)

     

    Jeg antar at slik recovery ikke er utført av verksted, da jeg ikke har merket noen forskjell på maskinen når jeg har fått den tilbake, men den hadde altså problemet da jeg mottok den, og etter formatering. Selger har vel uansett ikke rett på flere reparasjonsforsøk nå som de har brukt 2 allerede, og da jeg sendte inn laptopen denne gangen mottok jeg prisoverslag på rundt 1500 for reparasjon, noe jeg overhodet ikke har planer om å betale.

     

    Problemet oppdaget jeg for første gang like etter at jeg mottok den, og først kontaktet jeg HPs kundeservice angående problemet. De ba meg oppdatere BIOS, noe jeg gjorde uten at problemet ble løst. HP henviste meg så til selger. Jeg har ikke noen dato tilgjengelig for øyeblikket, men det var ikke lenge etter at jeg mottok produktet. (Jeg kan forsøke å finne dato i morgen.)

     

    Jeg husket først nå (som jeg skulle prøve å huske tilbake på da jeg først oppdaget feilen) at jeg var innom HPs kundeservice før jeg kontaktet selger. Antar at dette ikke har all verden å si, men greit å få alle fakta på bordet.

  7. Takk for svar, Herr Brun! Sendte en mail til kundeservice litt tidligere i dag (som svar på den siste jeg la ut her), og tenkte jeg skulle vente på svar før jeg evt. går videre med klagebrevet. Nå svarte de selvsagt ikke på den innen 4, så antar jeg må vente til i morgen eller fredag. Men jeg er veldig interessert i å få hjelp med å formulere en aller siste klage, dersom jeg ikke når igjennom til de med min siste mail. Takk for all hjelp så langt!

     

    I will keep you posted!

  8. @NgZ: Maskinen er en HP Pavilion dv6 3046eo. Sendte svar på den siste mailen jeg mottok, så får jeg se om kundeservice-personen "kommer rundt", før jeg sender mail til kommunikasjonsdirektøren.

     

    @henrikwl: Takk for pirkingen! Jeg er enig i at fremtoning har en betydning. Spesielt når jeg sender mail til noen som i utgangspunktet ikke har ansvar for saken.

     

    @Herr Brun: Den er grei! Skjønner godt at du heller vil gjøre det på PC. Jeg ser fram til å lese kommentarene dine. :)

  9. Tusen til for tilbakemelding, NgZ, jeg skal redigere mailen før jeg sender den.

    Fikk forresten et litt fyldigere svar fra kundeservice nå etter at jeg sendte en litt krass mail:

     

    Vi behandler alle saker i tråd med forbrukerkjøpsloven.

     

    - Selger kan som hovedregel ikke holdes ansvarlig for:

    - Feil som følge av virus eller spyware

    - Feil på programvare levert av andre enn selger

    - Feil bruk og ytre fysisk påvirkning

    Det vi gir av reklamasjon er på maskinvare. som er levert av produsent.

    Produsent gir tidsbegrenset support på software men reklamasjon på maskinvare.

    Verksted reparerer kun maskinvare på reklamasjon.

    Dette betyr at vi ikke kan kontrollere hva kunde har innstallert eller innstallert i tillegg vi garanterer faktisk ikke at for eksempel windows 8 eller windows 7 vil fungerer på en maskin som er designet til windows vista eller xp.

    Vi kan heller ikke garantere for at maskinen levert med windows vil fungere med annen type operativ system en det maskinen er designet ifra produsent.

    Du må gjerne ta dette videre med forbrukerrådet men så lenge det autoritiserte verkstedet mener det er en software feil så må vi anta dette. De prater med produsenten angående problemene og produsenten har tross alt spiss kompetanse på produktene sine med en rimelig stor database. (riktig nok ikke de som sitter på førstelinje support men de som sitter høyere opp i systemet)

     

     

    Det høres jo faktisk fornuftig ut at selger ikke har ansvar for softwarefeil på software annet enn det som er levert av selger. Men jeg må da kunne anta at mitt problem går under dette punktet, siden feilen forekommer uten at jeg har installert noe som helst, altså rett etter kjøp og etter formatering?

  10. Takk for svare begge to! Det er godt å høre at man egentlig har rett, selv om man blir blankt avvist motparten.

     

    Jeg har nå forsøkt å skrive en mail til kommunikasjonsdirektøren, som jeg håper noen kan gi meg tilbakemelding på. Jeg har dessverre (eller kanskje heldigvis) ikke særlig erfaring med å skrive formelle klagemailer. Se spoiler:

     

     

    Emne: Klage angående kundeservice og behandling av reklamasjon MPX.no

     

    Innhold:

    Kjære kommunikasjonsdirektør ved Komplett Group, Ingebjørg Tollnes,

     

    Jeg skriver til deg for å uttrykke min misnøye med MPX.nos behandling av min reklamasjonssak.

     

    Den 2.9.2010 kjøpte jeg en laptop til 7690,- på mpx.no (HP Pavilion dv6). Ved levering hadde produktet en mangel, nemlig at skjermen ikke alltid slo seg på ved "åpning" etter dvalemodus. Etter diverse forsøk på å fikse problemet selv, blant annet formatering og reinstallasjon av Windows, oppdatering av BIOS osv., valgte jeg å sende inn produktet til reparasjon hos MPX.nos servicepartner Infocare (i samråd med MPX.nos kundeservice). Da jeg mottok produktet igjen, var problemet fortsatt ikke utrettet, så jeg valgte å sende den inn for andre gang. Heller ikke etter dette forsøket på reparasjon var problemet utbedret, og jeg prøvde så å bruke min reklamasjonsrett etter 2 forgjeves forsøk på reparasjon (forbrukerkjøpsloven § 30, kilde), for å kreve kjøpet opphevet.

     

    Jeg fikk så sendt inn produktet igjen, og etter en stund fikk jeg respons om at produktet hadde en softwarefeil, og at dette hverken dekkes av garanti eller reklamasjon. Jeg kontaktet så Forbrukerrådet for å forhøre meg om det virkelig ikke er reklamasjonsrett på produkt med softwarefeil (som kjøper ikke er ansvarlig for), og svaret var, ikke uventet, at så lenge det forekommer en mangel (forbrukerkjøpsloven § 15 og 16, kilde) ved levering (eller innen 6 måneder) så har kjøper reklamasjonsrett, altså skal reklamasjonsretten også dekke softwarefeil som kjøperen ikke er skyld i. Jeg videresendte så denne mailen til MPX.nos kundeservice, men ble nok en gang møtt med at softwarefeil ikke dekkes av reklamasjonsretten. Som svar på dette etterspurte jeg hvilket grunnlag de hadde for denne påstanden, men ble bare avvist med at softwarefeil ikke dekkes av reklamasjonsretten, igjen, uten noen form for begrunnelse. Jeg refererte så forbrukerkjøsloven og mailen mottatt fra forbrukerrådet, og ba om henvisning til loven de la til grunn for den avgjørelsen. Kundeservice svarte nok en gang med at softwarefeil ikke dekkes, og henviste meg til deres servicepartner Infocare, som i utgangspunktet henviste meg til MPX.nos kundeservice for denne diskusjonen. Nå ser det ikke ut til at noen av partene i det hele tatt vil forklare hvor jeg og forbrukerrådet tar feil i tolkning av forbrukerkjøpsloven, eller være imøtekommende ved å ta diskusjonen angående reklamasjonsrett med meg. Jeg så derfor ikke annen utvei enn å gå høyere i systemet, til deg, eller å klage inn saken for forbrukerrådet, noe jeg anser som en siste utvei.

     

    Med vennlig hilsen,

    Mitt Navn

     

     

    Det jeg altså lurer på er både form (emnetittel, hilsing, osv.) og innhold (er påstandene mine velbegrunnede, dårlige formuleringer, osv.). Alle innspill (både positive og negative) er veldig velkomne!

  11. Takk for kjapt svar Herr Brun!

    Jeg får vel bare skrive formell klage og se hva som skjer.

     

    Dersom jeg skulle sendt mail høyere opp i systemet, hvem burde jeg sende til? Det eneste jeg finner over kundeservice og ris & ros-mailen (http://www.mpx.no/k/...v&topic=contact) er veldig høyt, dvs. konsernsjef eller kommunikasjonsdirektør som er listet som pressekontakter (http://www.komplett....ressekontakter/), noe jeg føler er litt drøyt høyt i systemet.

  12. Hei igjen!

    Har nå fått svar fra Forbrukerrådet med en del informasjon om saken (spoiler). De tar ikke særlig stilling til spørsmålet mitt om softwarefeil skal dekkes av garanti, men slik som jeg tolker det må dette gå under mangel.

     

     

    Hei!

    Slik jeg forstår det, har du kjøpt en pc som det er oppstått problemer med. Du

    ønsker råd om rettigheter.

    Innledningsvis gjør vi deg oppmerksom på at du nå får generelle råd og

    veiledning basert på din fremstilling av saken. Svaret må derfor ikke anses

    som en konklusjon. Alle henvendelser blir besvart med enkle råd, og/eller tips

    til andre steder hvor du vil kunne få hjelp. Innenfor våre lovområder, som

    forbrukerkjøp, håndverkertjenester og angrerett, vil vi forsøke å gi deg noe

    mer utfyllende svar.

    Det er forbrukerkjøpsloven som gir deg rettigheter i slike tilfeller.

    Det er to vilkår som må være oppfylt:

    a. Varen må ha hatt en mangel på det tidspunkt du kjøpte varen

    b. Du må ha klaget (reklamert) til selgeren innen de fristene loven setter.

    a. Er det en mangel på varen?

    Det er en mangel når varen ikke er i samsvar med de krav til art, mengde,

    kvalitet, andre egenskaper og innpakning som er forutsatt ved kjøpet. Det vil

    være en mangel når selgeren har gitt uriktige eller villedende opplysninger om

    varen. Det er også en mangel hvis varen ikke er i overensstemmelse med

    sikkerhetskrav og forskrifter som er fastsatt av offentlige myndigheter.

    Problemer som skyldes normal slitasje, ytre påvirkning eller feilbruk fra din

    side, vil på den annen side ikke være en kjøpsrettslig mangel. Forhold som

    skyldes manglende vedlikehold, feil bruk eller uhell i din eiertid er altså

    ditt eget ansvar.

    Det følger av loven at alle feil som oppstår de første seks månedene skal

    regnes som fabrikkfeil, hvis ikke selgeren beviser noe annet. Det vil si at

    selgeren har bevisbyrden for at feilen ikke skyldes han. Etter de første seks

    månedene, har du som kjøper som hovedregel bevisbyrden.

     

    b. Har jeg reklamert innen fristen?

    Når du oppdager at noe er feil med en vare du har kjøpt, må du klage til

    selgeren innen rimelig tid. Det vil alltid være tilstrekkelig at du klager

    innen to måneder etter at du oppdaget feilen, men i praksis vil både du og

    selgeren være tjent med så rask tilbakemelding som mulig.

    I tillegg til at du må reklamere innen rimelig tid, er det noen klare frister

    for hvor lenge en selger er ansvarlig for et produkt han har solgt.

    Hovedregelen er at du må klage senest to år etter at du overtok tingen.

    Fristen er imidlertid fem år hvis tingen er ment å vare vesentlig lenger enn

    to år. Dette gjelder for eksempel dyrere varer som møbler, biler,

    radio/tv-apparat, mobiltelefon, pc/laptop, og byggevarer.

    Reklamasjonsfristen er uavhengig av garantitid.

    Hva kan jeg kreve?

    Hvis det foreligger en mangel ved et produkt, kan du ha krav på følgende:

    1. Holde tilbake kjøpesummen, eller

    2. Reparasjon, eller

    3 . Ny vare, eller

    4. Prisavslag, eller

    5. Heving av kjøpet, og/eller

    6. Erstatning

    § 29 i forbrukerkjøpsloven bestemmer at det i utgangspunktet er forbrukeren

    selv som kan velge mellom å kreve reparasjon eller ny vare. Valgretten er

    begrenset i de tilfellene hvor for eksempel kjøperens krav på ny vare er

    umulig å etterkomme (for eksempel på grunn av varens art) eller kravet påfører

    selgeren urimelige kostnader. Etter gjeldende rettspraksis er det antatt at

    dersom omleveringskostnadene er betydelig høyere enn reparasjonskostnadene

    (2-3 ganger høyere), må du trolig akseptere at selgeren reparerer varen. Dette

    betyr at du i de aller fleste tilfeller må godta en reparasjon. I øvrige

    tilfeller vil det bero på en konkret vurdering av om kravet vil føre til

    urimelige kostnader for selgeren. Du kan be om at selgeren dokumenterer at det

    vil bli vesentlig dyrere å gi deg en ny vare sammenlignet med reparasjon.

    Selgeren må sørge for at omlevering eller retting skjer innen rimelig tid, og

    det skal skje uten kostnad for deg. For standard hyllevarer, kan vi gå ut fra

    at innen rimelig tid normalt vil være omlag 2-4 uker. Forøvrig vil hva som er

    rimelig tid, bero på en skjønnsmessig vurdering. Du må for eksempel regne med

    lenger tid når det er snakk om spesialvarer fra utlandet, sammenlignet med

    vanlige hyllevarer. Dersom reparasjonen tar mer enn en uke, har du som

    hovedregel krav på en lånegjenstand.

    Dersom selgeren enten ikke lykkes i å utbedre mangelen innen rimelig tid eller

    samme mangel oppstår mer enn to ganger, vil du kunne kreve prisavslag

    tilsvarende reduksjonen i varens verdi.

    Dersom mangelen ikke er uvesentlig, er hovedregelen heving av kjøpet. Du må da

    levere varen tilbake til selgeren, og selgeren må betale tilbake kjøpesummen

    pluss forsinkelsesrente fra det tidspunktet du reklamerte på feilen.

    Dersom du har hatt et økonomisk tap, kan du i tillegg i en del tilfeller kreve

    erstatning fra selgeren. Du må da kunne dokumentere tapet. Merk deg at du

    plikter å begrense tapet, og at du ikke får erstattet tap i næringsvirksomhet.

    Hvordan går jeg frem når jeg skal klage/reklamere?

    Dersom du etter dette mener at varen har en mangel, og du og selgeren ikke

    kommer til enighet muntlig, bør du raskt sende en skriftlig klage til

    selgeren.

    Oversikt over rettighetene dine, veiledning til hvordan du skal klage og

    eksempler på standard klagebrev finner du på forbrukerrådet.no

    http://www.forbruker...lage-til-selger

    Husk å ta vare på en kopi av brevet du sender til motparten.

    Du kan lese mer om rettighetene dine ved forbrukerkjøp på våre internettsider:

    http://www.forbruker...-og-reklamasjon

     

    Vi håper dette vil være til hjelp.

     

     

    Jeg sendte så mail til mpx.no med referanser til lovverket og den mottatte mailen fra Forbrukerrådet, og fikk det samme saklige og velbegrunnede svaret som vanlig (spoiler),

     

    Hei

    Software feil er ikke noe som dekkes av garantien. Software er programmer som er installert på maskinen som har ført til feil.

    Dette kan være alt fra brukerfeil, virus osv.

     

     

    Er passe lei av dette samme svaret, og skjønner ikke hvorfor de ikke kan referere til lovverk eller lignende som gir støtte for en slik påstand (som jeg har oppfordret de til flere ganger). De nekter nok en gang å snakke om reklamasjon, selv om jeg var veldig tydelig på at dette gjaldt reklamasjon og ikke garanti. Jeg har også opplyst utallige ganger om at feilen var tilstede da jeg kjøpte laptop, er fortsatt til stede etter formatering, og de har allerede hatt to forsøk på å fikse den, men nå skal de altså legge skylden på meg..

     

    Er mitt eneste valg nå å sende en formell klage, vente 2-3 uker på svar, for så å klage inn saken for Forbrukerrådet og vente en evighet på konklusjon fra de? Nå er jo laptopen min inne hos de også, så jeg begynner å bli passe lei.

     

    Hjelp!

  13. Neineinei. RETTSLIGE argumenter sa jeg. Ingen kilder, ingenrettsgrunnlag listet. Feil, feil FEIL.

     

    Prøv igjen. Start med Forbrukerkjøpslovens § 16. Host opp noe som er verdt å poste om i en tråd som omhandler en rettslig problemstilling, eller finn deg et underforum som ikke har "rett" i navnet og lek klovn der i stedet. ;)

     

    @javanuben: Hvor ofte dukker dette problemet opp? Og løser det seg om du lukker lokket opp og igjen så maskinen går ut/inn av dvalemodus noen ganger?

     

    Du har reklmasjonsrett, det er det ingen tvil om. Så med mindre det egentlig ikke er noe problem (men du vil bare ha ny laptop) hadde jeg sendt en mail til forbrukerrådet og tatt med deg svaret til butikken. Krev heving.

     

    Problemet dukker opp ca. halvparten av gangene jeg klapper den sammen (kanskje i underkant av halvparten). Det løser seg ikke ved å lukke lokket opp og igjen flere ganger. Jeg har ikke noe særlig behov for ny pc på grunn av at denne begynner å bli gammel, men det er ekstremt irriterende å måtte lukke og lagre alt for hver gang jeg skal klappe sammen pcen, fordi jeg ikke vet om den vil måtte restartes med "knappen". Jeg sendte mail til forbrukerrådet nå, så håper jeg får noen gode råd fra de over helgen. Takk for tips.

  14. Takk for svar alle sammen! Beklager at jeg er treg til å svare.

     

    [...]

    Spørsmålet om hvorvidt brukeren selv er skyld i feilen. Du kan f.eks. ikke reklamere om du har skrudd av antivirus og windows update og fått et virus. Diverse andre bugs er det jo ingen mangel på i WIndows, og her kan det bli tvilsspørsmål - brukeren sier h*n ikke har gjort noe feil, men maskinen låser seg hele tiden. Etter reformatering og -installering, fungerer alt. Skal dette være reklamasjonsgrunn etter tre ganger? Tvilsomt, i mine øyne, men det kan diskuteres.

    [...]

    I mitt tilfelle løses ikke problemet med reformatering, så jeg kan ikke se at det er min feil.

     

    Spørs veldig. Sånn feilen er beskrevet så skjer det ikke hele tiden. Jeg har hatt dette problemet med linux før når jeg brukte det. Det er definitivt et strømstyringsproblem. Så lenge den fysiske mekanismen som gjør at maskinen registrer at lokket åpnes ikke er ødelagt er det et programvareproblem. Ingen fabrikkgarantier dekker dette. Reklamasjonen burde kanskje dekke dette. Men nå er det ikke sikkert at verkstedet har testrutiner for dette da nettopp programvarefeil ikke er deres problem. Selv om dette kanskje er en reklamasjonsgrunn så faller problemet mellom to stoler. Sånn er det bare. Leverte selv inn en mac som fikk kernel panic under surfing. Måtte ut med 599 fordi det var programvarefeil. De fikset heller ikke maskinen. Det løste seg ved å kjøpe en oppgradert utgave av systemet.

     

    TS: BIOS er oppdatert? Hvilken maskin er det? (Så kan jeg google)

    BIOS er oppdatert ja. Maskinen er en HP pavilion dv6 3046eo og jeg har googlet ganske mye selv også, men finner ingen løsning på problemet (finner dog flere som har lignende problem). Og bare for å klargjøre: Laptopen starter faktisk når jeg "åpner" den (vifta starter og knappene lyser), men skjermen slår seg altså ikke på (har en mistanke om at det er bakgrunnslyset som ikke slår seg på), og dersom jeg kobler laptop til en annen skjerm med vga-kabel får jeg bilde på denne.

     

    Ideelt sett, ja. Maskinvaren fungerer fortsatt. Det er ingenting som er defekt. Google "suspend" + "black screen". Det er mange maskiner som har dette problemet på et punkt. Jeg er nesten sikker på at om TS googler problemet sitt så vil han finne en løsning. Om ikke så ville jeg tatt direkte kontakt med pc-produsenten for hjelp. Spørs om TS bare er ute etter en ny laptop nå som den begynner å bli gammel, eller om han faktisk vil få den fikset. Skal sende en mail til dinside/data så kanskje de kan skrive noe om nettopp dette.

    Har prøvd det meste jeg har funnet på google uten hell, og har som sagt hatt laptopen inne til reparasjon for dette problemet to ganger, så jeg er relativt lei av dette problemet. Var også i kontakt med produsenten om dette problemet før jeg sendte den inn til reparasjon. De anbefalte meg å oppdatere drivere og BIOS, noe jeg gjorde uten at problemet forsvant. Etter det har de bare bedt meg om å sende inn laptop til reparasjon. Dette var før garantien på 1 år gikk ut. Nå som den ikke lenger er dekket av garanti lar ikke HPs nettside meg sende mail til de en gang.

    Om jeg er ute etter ny maskin fordi min nåværende begynner å bli gammel kan jeg ikke se at er relevant, da dette er en lovfestet rett jeg har. Jeg har jo som sagt hatt laptop inne til reparasjon 2 ganger allerede. Problemet er nå at da de mottok laptopen for 3. gang og konkluderte med at det er software feil, sendte de prisoverslag for reparasjon på godt over 1500kr. Dette er penger jeg overhodet ikke har tenkt å betale, da de allerede har hatt to forsøk på å reparere den.

     

    Spørsmålet her blir jo om dette også skjer rett etter en formatering av maskinen. Dukker det opp da også er det utvilsomt en mangel, men dukker det først opp flere uker etter en formatering vil jeg påstå at saken stiller seg annerledes.

    Det skjer også rett etter formatering av maskinen, ja.

     

    Googlet litt. Sånn jeg forstår det gjelder forbrukerkjøpsloven for programvare overført på et fysisk mediet. Det eneste TS kan kreve er at maskinen med programvare slik den var levert fra selger er feilfri. Og reklamere deretter. Han kan ikke reklamere på bakgrunn av ny programvare hentet over nettet. Håper virkelig jeg kommer inn på medisin, jus er dritt kjedelig.

    Dette er ikke ny programvare som jeg har lastet ned, siden problemet var tilstede da jeg fikk laptop, og ikke forsvinner ved formatering. Altså har jeg reklamasjonsrett? Har du kilde på dette?
  15. Hei!

     

    Jeg har nå hatt min ca. 2 år gamle laptop inne til reparasjon 2 ganger for samme problem, uten at problemet er fikset. Problemet er at skjermen ikke alltid slår seg på etter "åpning" av laptop (etter ventemodus/dvalemodus).

    Jeg har da forstått det som at jeg har rett til å kreve pengene tilbake, i følge forbrukerkjøpsloven § 30 annet avsnitt:

    "Selgeren har ikke rett til å foreta mer enn to avhjelpsforsøk for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere avhjelp er rimelig." (kilde)

     

    Problemet er bare at selger påstår at det er software feil, og at reklamasjonsretten dermed ikke gjelder. Problemet var til stede da jeg mottok laptop, og det har heller ikke hjulpet å formatere/installere nye/eldre drivere, og dette har jeg informert selger om, så det er altså ikke software jeg har installert som forårsaker problemet.

     

    Er det noen som har peiling på dette? Dekker ikke reklamasjon produkter med software feil?

×
×
  • Opprett ny...