Gå til innhold

Joakim-M

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Joakim-M

  1. Heisann!

    Jeg skal inn i militæret nå til sommer'n og vil gjerne ha fått gått inn et par feltstøvler til den tid. Greia er at jeg ikke vet helt hvordan den skal sitte... Er det noen av dere her som kan hjelpe meg? :)

    Hvordan skal den sitte på foten når de er helt nye? Bør jeg bruke vanlige eller ullsokker når jeg prøver dem på? Har det noe å si hvor jeg bestiller de fra? Jeg regner med at et par med M-77 støvler er like uansett hvor du bestiller dem fra?

    Takk for alle svar!

  2. Heisann!

     

    Huff, nå har det gått alt for lenge sida jeg har vært på her. Jeg har faktisk ikke vært på sida jeg dro hit i August/September, og føler meg dårlig for å ikke ha vært aktiv når jeg lovet det, så sorry! :)

     

    Uansett, jeg ville bare skrive kjapt om erfaringer jeg har hatt her, både på godt og vondt:

     

    Jeg starter med å skrive kjappe fakta så jeg får oppdatert dere litt. Jeg bor i delstaten Oregon i USA i en veldig liten by med 900 innbyggere. Jeg har byttet familie en gang, fordi jeg bodde hos en Area Rep. som hadde litt for mange studenter som bodde hos seg.

     

    Jeg har vært mye opp og ned hele året. Byen er liten, så er ikke alltid det er så stort å finne på, men jeg har alltid syntes at småbyer i USA har en egen liten sjarm, så jeg liker det, pluss at med en liten skole kjenner du alle og de deg. Du får også prøve en haug med nye sporter du sikkert ikke får en gang en sjanse til å være med på i store skoler fordi her er det ikke engang uttak. Jeg har fått spilt amerikansk fotball og basketball, og driver nå med baseball. Og jeg lover dere en ting; ikke se på lagsport i en småby som lett, snarere tverdt i mot! Her er det knallhardt! Men jeg takker Gud for at sportene holder meg så opptatt, for hadde det ikke vært for fritidsaktivitetene organisert av skola hadde jeg nok kjeda meg ihjel! :p

     

    Vertsfamilien jeg bor hos nå er kjempeflotte! De er virkelig hyggelige folk! Dessverre har vertsmor begynt å ikke bry seg så mye om at jeg er her mer, så om jeg spør om jeg kan få gå på kino med venner ser ho ikke engang på meg og svarer "I don't care!". Så for alle dere som reiser ut i år; Vertsfamilien betyr SÅ mye mer enn hvor du er plassert hen! Jeg kan ikke få understrekt det nok, og jeg har venner som har bodd i alle de "kulere" stedene i LA, NYC, Dallas, Miami, og videre som ikke har hatt det bra og tilogmed dratt hjem fordi det ikke funket med familien, og til motsetning har jeg venner i byer med 150 innbyggere som har "the time of their life!" fordi det klaffet sånn med familien. :)

     

    Denne uka nådde jeg et totalt bunnivå! Vi har hatt ferie den uka her, og ingen har vært hjemme hele uka, bortsett fra meg og vertsforeldre som er borte fra 6 om morra'n til 7 om kvelden. Og med venner som ikke er i byen, har de siste 6 dagene bare gått til TV sitting og tenking. Det verste er når man begynner å tenke på de utvekslingsstudentene som har det helt fantastisk og så mye bedre enn deg! Og når man har kommet inn i denne onde sirkelen glemmer man nok veldig fort hvor heldig man egentlig er. Takk Gud for Skype/Facebook og fantastiske venner/familie hjemme i Norge! :D

     

    Dette blei et alt for langt innlegg allerede, og jeg har sååå mye mer å si! Har noen av dere som skal ut i år noen spørsmål om noe når det kommer til å bo i en småby og har noen spørsmål i det hele tatt, føl dere fri til å spørre. Jeg har ganske god erfaring med det nå :)

     

    - Joakim

    • Liker 2
  3. Hei,

     

    Til alle dere som har svart i denne tråden her; Tusen takk for alle tips, råd, støtte og forklaringer. Fikk brev fra Forsvaret for ca en uke sida, der de skreiv at grunnen til at jeg ikke var kalt inn var fordi jeg hadde fylt inn at jeg har hatt en del problemer med migrene. Det som er saken er det at migrene er noe jeg sleit med da jeg var yngre og har så og si vokst fra meg nå, så jeg misforstod spørsmålet jeg fikk på Sesjon Del 1 litt. De sendte et brev og ba meg skaffe en legeerklæring på at jeg nå er frisk fra migrene, så skal de få revurdert den igjen. Så da virker det som om alt faller på plass! :)

     

    Igjen takk til alle!

    Mvh,

    Joakim

    • Liker 2
  4. De som bor i utlandet det året de får innkallelse til sesjon, de blir nemlig ikke innkalt.

    Wow, hvis det du sier er sant, må jeg inrømme at jeg er utrolig sjokkert! Det virker jo helt urimelig. Har du noen kilder på dette? Eller eventuelt, har du noen løsning på mitt problem?

  5. Hei,

     

    Mitt navn er Joakim, er 17 år og er for tiden i USA som utvekslingsstudent, men kommer hjem i sommer for å ta tredje året mitt. I går fikk familien min brev om at jeg ikke kommer til å tjenestegjøre i Forsvaret i fredstid, noe som jeg har drømt om siden jeg var liten gutt og har hatt sterke drømmer om, trent målrettet mot i flere år, og vil gjerne bli i Forsvaret for en lang karriere. Jeg vil tørre å påstå at jeg høyst sannsynlig er en av de som er høyest motivert for en tjeneste i Forsvaret, men i går kom da skrekkbeskjeden jeg har hatt mareritt om å få - Jeg er ikke innkalt til Sesjon Del 2 fordi jeg er tjenesteudyktig.

     

    Er det en sjans i havet for at jeg som en motivert, sunn og frisk ungdom med god psykisk og fysisk helse har mulighet for innkallelse alikevel?

     

    PS: Jeg har slitt med migrene i mine yngre år, men har vokst fra meg så og si de nå, pluss at jeg har et svakt nedsatt syn (-0,25 og -0,75).

     

     

    Mvh,

    Joakim

  6. Ang. det med ideer. Veit at det å kjøpe en bok/kokebok er en skikkelig slager, og jeg må inrømme at siden både host mom og dad begge to er kokker, så blei det vanskelig å la være å kjøpe en kokebok! :p Vil bare si det at bøker med diverse tipper jeg blir satt stor pris på, men også gjerne DVD'er etter hva jeg har hørt! :)

     

    Det her er listen med hva jeg kjøper som gave til vertsfamilie:

    - Kokebok med norske retter på engelsk

    - DVD om "Norway"

    - Bildebok fra Hallingdal

    - Mjølkesjokolade

    - Brunost

     

    Kanskje folk kan slenge opp hva de kommer til å kjøpe eller allerede har kjøpt? :D

  7. Awesome!

    Jeg heter Anders btw(dere kjenner meg vel ikke igjen fra bildet mitt tenker jeg), og flyr fra Gardemoen! :D

     

    Haha, bra du sa ifra, tror nok ikke jeg hadde kjent deg igjen via bildet ditt, nei! :p Vel, både bildet og Brukernavnet mitt sier vel litt, men uansett så heter jeg Joakim, kanskje dere kjenner meg igjen via bildet, eller kanskje ikke ;)

    Uansett så reiser jeg også fra Gardemoen så da sees vi der også!

  8.  

    Awesome!

    Jeg heter Anders btw(dere kjenner meg vel ikke igjen fra bildet mitt tenker jeg), og flyr fra Gardemoen! :D

     

    Haha, bra du sa ifra, tror nok ikke jeg hadde kjent deg igjen via bildet ditt, nei! :p Vel, både bildet og Brukernavnet mitt sier vel litt, men uansett så heter jeg Joakim, kanskje dere kjenner meg igjen via bildet, eller kanskje ikke ;)

    Uansett så reiser jeg også fra Gardemoen så da sees vi der også!

  9. Takker dere ja? Jeg har fått beskjed om å takke "Nei" til skoleplass her i Norge for VG2, men at jeg skal sende et brev til Inntakskontoret for mitt fylke (Buskerud i dette tilfellet) der det står at jeg ønsker å reservere plass til 3. året mitt...

    Jaja, går vel ann å gjøre det på to måter, da! :)

  10. Hmm, litt enig i det "nybb" sier... Hvorfor vil du på utveksling til USA om du ikke vil oppleve den "typiske amerikanske atmosfæren"? :p

    Mener ikke angripe deg på noen måte, så sorry om du følte det, men syns det bare var litt selvmotsigende, MalaPlay982.

     

    Uansett, da er vi heeeelt forskjellige vi to! Jeg ville aller helst havne i en sånn stat du tydeligvis ikke har lyst til! :D

     

    Men, for å faktisk prøve å hjelpe deg litt, da, så er det nok ganske vanskelig å ha et så høyt "krav" til samfunnet du skal bo i siden du kan finne steder i Sør Statene som ikke bryr seg noe særlig om religion, eller steder på Nord-Øst kysten av USA som er helt gærne på å gå i kirka. Det som er viktig når du skal dra, er jo å ha et åpent sinn og at du kan klare å tilpasse deg. Bare husk å tenk over om du drar over av de riktige grunnene :)

  11. Might be.. :p

     

    Men jeg trenger altså ikke å ta med bilde, det eneste er hvis de avviser det, da må jeg stikke å ta ett nytt?

     

    Måtte du ikke vise fram noen av papirene da? :p

     

    Nei, iallefall ikke et fysisk et siden du allerede har et som er limt på DS 160 ;) Ja, hvis de avviser det er det faktisk så enkelt som å gå noen hundre meter, ta et nytt bilde og levere det nye. Det ligger en butikk som heter "U.S. VISAs and Passports pictures" nedi gata. Ironisk nok :p

     

    Nei, de har jo både orginaler og kopier av alt det du har med deg, så jeg, som veldig mange andre, måtte ikke vise fram noen papirer - i det hele tatt! :D Men sikkert greit å ha med alt som det står i visuminstruksjonene for sikrets skyld ;)

  12. Par dager til jeg drar til ambassaden, og tenkte jeg skulle spørre dere som har vært der, om jeg har med det jeg må. Vil ikke bli sendt hjem igjen, da det er et liiiite stykke fra Trondheim til Oslo...

     

    Det jeg har er:

     

    - DS 2019, signert

     

    - Bekreftelsesutskirften jeg fikk etter jeg fylte ut DS-160

     

    - Pass, gyldig til 2019

     

    (- Bilde til DS 160? Jeg la ved et elektronisk bilde, men slik jeg forstår utifra Explorius sin guide, så skal jeg ha med et fysisk også?)

     

    - Søknadsgebyr (950 kr?)

     

    - Konvolutt, (23x32,5cm, dette var det postkontoret hadde, går dette bra? Står at jeg skal ha 25x35,2cm) 120 kr i FRIMERKER, adressert til meg selv

     

    -"Proof of funds to cover all expenses", signert av foreldre

     

    - Bekreftelse på betalt SEVIS fee.

     

    - Bekreftelse på at jeg har mottatt, lest, og forstått informasjonen i http://travel.state.gov/pdf/Pamphlet-Order.pdf

     

     

    Kan dere fortelle meg om jeg mangler noe? :)

     

    Du kan heeeeelt trygt dra til ambassden! :) Ta det helt med ro, jeg var akkurat like nervøs som du er! Det hele gikk latterlig lett. Det eneste som er viktig er konvolutt, frimerker, pass og kontanter. Noe annet enn det trengte jeg faktisk ikke bruke i det hele tatt.

     

    En kompis av meg fikk bildet sitt avvist i skranken, men han slapp å komme tilbake igjen. Han gikk bare 200 meter nedover gata, tok et bilde og kom opp igjen og leverte det :p Så tror at de prøver mest å skremme oss litt :)

     

    Iallefall, med det du har med der vil du klare deg helt utmerket! :D

  13. Hvordan gjør folket her det med penger i New York?

     

    Man kan vel ikke bruka Visa Electron vel?

     

    Vurderer sterkt å ha med meg 9k i kontanter :p

     

    Hei!

     

    Jeg tror at det her har mye å si med hva slags bank du har, så jeg vile løpt en tur til banken din å hørt hva slags ordning de har på det.

     

    Jeg var der for en uke sida, og da sa ho første jeg kom til at VISA Electron går helt fint så og si overalt i Statene, men da ho skulle forhøre seg med sjefen sin viste det seg at jeg måtte heller få et VISA Classic ;)

  14. Hei!

     

    Jeg bare slenger på det samme spørsmålet Ikke stilte for noen innlegg tilbake. Det blei svart på delvis av Attityd, men vil bare ha dette HELT bekrefta :)

     

    Skal jeg krysse av "Does not apply" på "Passport Book Number" når jeg søker visa?

     

    Takker for svar, og om dere kan svare med en gang, kan jeg bli ferdig med visumet idag! :D

     

    Jeg snakket med Explorius rett etterpå, og de sa at jeg skulle krysse av på "Does not apply" :)

     

    Aha, okay. Tusen takk! :D

  15. Hei!

     

    Jeg bare slenger på det samme spørsmålet Ikke stilte for noen innlegg tilbake. Det blei svart på delvis av Attityd, men vil bare ha dette HELT bekrefta :)

     

    Skal jeg krysse av "Does not apply" på "Passport Book Number" når jeg søker visa?

     

    Takker for svar, og om dere kan svare med en gang, kan jeg bli ferdig med visumet idag! :D

  16. Såvidt meg bekjent er det umulig å havne i Alaske eller Hawaii.

     

    Det er faktisk mulig å havne i Alaska og Hawaii. :) Kjenner ei som gjorde det for to år sida (som kom til Hawaii altså), og leste bloggen til en nå nylig som har fått plassering i et lite sted i Alaska. SÅ da har du lært noe nytt! ;)

  17. Fikk mail fra Explorius i går. Ble sikkelig spent, spesielt når det sto "velkomstbrev", eller noe i den duren. Ble veldig skuffa når det bare var standard greier som alle får.. :(

     

    Jeg har tenkt kjøpe t-skjorter i gave til vertsfamilien, mye kult her: http://www.norwegiantees.com/norwegian_tees/shop/

     

    Kanskje en kokebok, hvis jeg finner en.. ;)

     

    Også kanskje jeg tar med litt melkesjokolade, og noen flasker med Urge. :) (Hørt at mange amerikanere savner "Surge", som den het der.

     

    Ahh, kjenner den. Den er kjip! :p Men du? Jeg har ikke fått det brevet, verken som post eller email. Veit ikke om jeg får den seinere jeg, men kan du si meg hva det sto på den? :)

  18. Wow, her går det virkelig hett for seg! Det er liksom 5 sider med krangling... Haha, jeg som trodde det var ille nok når jeg og MartinF hadde litt diskusjon! :p

    Jaja, kanskje vi bare alle skal se på denne

    og le! :thumbup:

     

    Yeah, yeah, men jeg har et spørsmål også. Hva er og hvordan foregår disse "Explore America" turene?

  19. Snakker med vertsmor på facechat nå også sier hun at skolen jeg skal gå på (North Gwinnett High School) ikke lar utvekslingsstudenter bli junior eller senior, men at jeg kunne være sophmore. hahaha. Jeg bare begynte å le egentlig, men er det noen som vet hva det har å si for meg? Er det noe jeg kan og ikke kan gjøre f. eks? Jeg kan jo velge hvilke fag jeg vil altså både senior og junior classes.

     

    Ah, kjipt å ikke bli senior ELLER junior da, men til trøst så er det få, har jeg skjønt, som faktisk blir senior. Jeg blir junior forresten.

    Nå skal ikke jeg si meg 100 % sikker i det jeg sier, men jeg tror at forskjellen mellom trinnene ikke er så veldig stor faktisk. Den største forskjellen, og nesten den eneste, er vel da Graduation...

     

    Jeg veit ikke om du har tenkt å drive med sport, men jeg veit at mange skoler ikke tar hensyn til trinnene når de velger ut lag. Det er som regel flere lag med da de beste på 1. laget, nest beste på 2. laget, osv... Og da blir det en slags blanding av elever i alle aldre på de forskjellige laga. Jeg veit skola jeg skal til, og mange andre, er sånn, men om din er det veit jeg ikke. Og sånn som jeg har skjønt det, så er det sånn du sier at du kan velge både junior og senior classes. Hvis det er noen her som veit noe mer så er det bare å å korrigere meg, for som sagt er jeg ikke 100 % sikker :)

     

    Håper det hjalp litt!

     

    Edit: Jeg titta litt på hjemmesida til skola di, og jeg var å kikka på guttelaget i Soccer, og som du kan se, så er det en mix-up av forskellige alderstrinn. Klikk her for å se!

×
×
  • Opprett ny...