Gå til innhold

Goldshoten

Medlemmer
  • Innlegg

    1 060
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Goldshoten

  1.  

    Løper personen mot deg med kniv eller annen stump gjenstand skyter du så fort du kan etter å ha ropt "STANS, ELLER SKYTER JEG" alt du kan.

    Man kan skyte om mam blir truet med kniv, tror det var 10 meter som ble regnet som dødelig avstand med kniv. Står man altså 5 meter unna er det likegyldig om personen har kniv eller pistol.

     

    men igjen, alltid situasjonsbetinget.

     

     

    Ja, jeg prøvde å få det fram i det første eksemplet, men formulerte meg kanskje ikke bra nok. Mener også å huske at grensa gikk ved rundt 10-15 meter. Er jo mange ulike scenarioer som kan forekomme, ja.

  2. Jeg hadde det på lik måte. Nå var det en del andre problemer inne i bildet som førte til at det ble slutt, men døgnrytmen var hovedproblemet vil jeg si. Ble mye gneldring fordi jeg la meg senere enn hun og sto opp senere enn hun. Hun kunne legge seg mellom 21-22, og stå opp fra 06-08 alt etter hvilke planer hun hadde for dagen (trente to ganger hver bidige dag).

     

    Da hun la seg følte jeg at jeg fikk pustet ut litt, koblet av med MIN-tid. Da var det å game, se det som i hennes øyne var teite serier osv.

    Døgnrytmen vår passet ikke hverandre nok, og hun la veldig mye mer i det enn jeg gjorde. Du må nok bare snakke med hun, få hun til å forstå deg og dine behov, og du må lytte til og forstå hvorfor hun føler som hun gjør. Deretter kan dere komme til en enighet. Hvis ikke spørs det om forholdet er liv laga.. :/

    • Liker 2
  3. Det gjelder bare for en tilsvarende trussel som krever slik våpenbruk, og er situasjonsavhengig som de andre over her sier.

    "Ikke skyt spurv med kanon" er et prinsipp som alltid går igjen. Kommer en kar skrikende mot deg med en pute i hånda så skyter du liksom ikke. Det er lite greit. Husk at de har pepperspray og batong tilgjengelig, og disse vil bli brukt før skytevåpen. Skytevåpen vil være aktuelt hvis det er stikk- eller skytevåpen eller andre farlige gjenstander med i bildet som kan skade soldaten/vakten alvorlig.

    Her også vil det være situasjonsavhengig.

     

    Går personen rolig mot deg ber du han stanse og truer om bruk av skytevåpen, neste steg vil være ladegrep, neste steg vil være varselskudd, siste steg ville være skudd mot person.

     

    Har personen skytevåpen sikter du mot person umiddelbart og ber han legge ned våpenet. Etterfølges ikke dette skyter du.

    Om personen allerede sikter eller skyter mot deg er det ihvertfall ikke noe å lure på da - da er det guns blazing.

     

    Løper personen mot deg med kniv eller annen stump gjenstand skyter du så fort du kan etter å ha ropt "STANS, ELLER SKYTER JEG" alt du kan.

     

    Som en annen påpekte her, vil det også avhengige av trusselnivået og instruksene man er tillagt.

    • Liker 2
  4. Søt tanke, men syns du bør unngå den fram til dere blir mer "into" hverandre. Send en hyggelig melding eller ring hun og be hun med ut på noe. Siden dere har snakket sammen så lenge regner jeg med du kjenner henne godt allerede? Foreslå kanskje en aktivitet hun liker veldig godt eller noe hun har snakket om at hun har hatt lyst til å gjøre, men ikke fått gjort enda. :) Eller så er café en veldig fin ting det og :)

  5.  

     

    Trenger ikke en liten asiatisk tøs for å få til det da, gutter

    Nei, det har du helt rett i! Har tatt forskjellige typer jenter oppetter veggen, det er like herlig hver gang! :D

    Heldige de er da! Jeg har bare hatt lazy-ass typer som bare ligger der med boneren sin og forventer at jeg skal ri orgasmen ut av de. Kjedelig ja, men jeg får i alle fall en treningsøkt ut av det

     

     

    Heldige og heldige, man må være to for å danse tango som det heter :p Syns jeg var minst like heldig som fikk lov til det, haha.

    Har vært borti de som bare ligger der og omtrent, det er jo fryktelig kjedelig og turn-off.

     

    Rideposisjonen syns jeg er helt konge, det er utrolig sexy å se jenta bevege seg sånn.. :love:  Men viktig å variere, så begge får utløp! Dessuten har jeg en tendens til å bli veldig, veldig ivrig.. :new_woot:

  6.  

     

    Sykepleier, tenner du på mannlige sykepleierassistenter?

    Nei. Jeg tenner på mannfolk med hår på brystet og grove arbeidshender. En som har null problem med å løfte meg høyt opp i luften og ta meg oppetter veggen

     

     

    Øh.. Jeg drømmer om en liten asiatisk tøs, som jeg kan ta omkring livet, og bruke henne til å jukke opp og ned på pikken min. Altså hun må veie lite nok til at dette lar seg praktisk gjennomføre  :green:

     

     

    Been there done that. Det er faktisk enda diggere enn det høres ut som, og er så sykt verdt det! Håper du får det til snart! :D

    • Liker 1
  7.  

    Fortsetter han å møte deg over en lengre periode så er vel det et tegn på at han har gode intensjoner, eller så må han være en utrolig sta gutt.

     

     

     

    Hehe, jeg har gjort det selv en del ganger, så det er faktisk mulig å være så sta :p

     

    On topic: Syns du skal kjøre på hvis du liker han! :) Han har jo tydligvis tenkt på deg og gjort en innsats for å kontakte deg (enda han kunne jo bare sagt hei til deg på skolen riktignok), så noe interesse er det der uansett fra hans side. Gjør ting med han på offentlige steder som du allerede har fått råd om, og vær veldig klar og tydelig på hva du er ute etter.

  8. Slutt og analyser så mye. Du gjør deg selv bare en bjørnetjeneste nå, for det er tydelig at du styrer tolkingen din i en negativ retning.

    De fleste av oss har vært i samme situasjon minst en gang, så jeg vet det kan oppleves som skikkelig dritt når du virkelig liker jenta, men jo mer negativ du blir jo mer vil det smitte over på relasjonen mellom dere. Syns derfor du burde unngå ord som "luremus" både her og ellers ;)

     

    Håper det ordner seg da, tydelig at du er veldig begeistra for denne jenta :)

    • Liker 1
  9. Det er ikke lett å få et ordentlig svar av noen på nettet, som ikke kjenner noen av dere. Eneste løsningen jeg ser er at du må snakke med han, fortelle han hva du tenker, hva du føler. Du sier selv han er en veldig bra fyr, så si det til han.

     

     

    Dette. Du kan kanskje ikke slutte å irritere deg helt, men du kan snakke med han. Som "JensHer" skriver, fortell hva du tenker og føler. Men jeg vil legge til en veldig viktig ting her: fortell HVORFOR du føler og tenker som du gjør. Han må forstå at disse tingene irritererer deg, men enda viktigere tror jeg er at han må forstå hvorfor dette irriterer deg.

     

    Kommunikasjon er nøkkelen rett og slett. Og i et forhold vil du aldri ha det perfekt hele tiden, og det er hvordan du/dere takler de dårlige dagene som virkelig viser forholdets og deres sanne karakter. Å elske noen handler jo tross alt om å elske de negative sidene deres også :)

  10. Utroskap er noe dritt for å si det ekstremt mildt. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne klart det selv, men vips, der var jeg medlem av forferdelig-menneske klubben, gitt!

     

    En idé kan være å kutte han helt ut for en periode og se hvordan du føler det da. Å være utro gjentatte ganger er så lavt som du kan få det, og i ALLE forhold hvor det ikke foregår mishandling e.l. kan ingen andre enn den som er utro klandres, så du må ikke være i nærheten av å tenke at noe av det kan være din skyld engang! Siden du skriver at dere stort sett krangler når dere kommuniserer er absolutt ikke det et godt tegn, og det gjør fort vondt verre.

     

    Du må også lære deg å akseptere det som har skjedd. Aksepter at han var i stand til å gjøre noe du aldri ville trodd han kunne gjøre, og innse at han ikke er den du trodde han var. Du er bedre uten og fortjener noe veldig mye bedre.

  11. Bare hyggelig! Godt du likte det, haha :)

     

    Jada, det kan så absolutt gå an, og det gjorde jo forsåvidt det i mitt tilfelle og. Problemet for min egen del var at barrieren da allerede var brutt, og det føltes så enkelt å kunne bevege seg inn i det landskapet igjen. Og det skremte meg veldig mye, for jeg var samtidig redd for å miste hun. Som nevnt, det går på at man er egoistisk. Og tilgir man krever så ekstremt mye jobbing fra begge parter, men det er som du sier, man kan bli sterkere av det og.

     

    Ditt tilfelle synes jeg er veldig trist å lese om derimot, for det er så tydelig at det er kronisk. Og som du har skrevet, at det virker som han tar forholdet halvhjerta betyr at du fortjener noe enormt mye bedre - dersom du selv ønsker det. Og det virker det jo som du vil. :)

     

    Det vanskelige er som du sier å godta det. Å godta at det er slutt er aldri lett, og det er hele meninga også. Men jeg tenker at du bør se slik på det også: Du kan gå videre og godta at det er over, og få det enda bedre med en annen, eller du kan være i forholdet hvor du må godta at du aldri blir elsket høyt nok på den riktige måten overfor deg, og at han ikke respekterer deg.

     

    Jeg må si du virker veldig voksen og reflektert og livsglad. Jeg forstår at følelsene forkludrer litt, men det er veldig, veldig bra å lese at du er på vei videre! Stå på, TS! :)

     

    Og trening er kjempebra! Kommer veldig langt med det ;) Hilsen student ved Norges Idrettshøgskole.

  12. Enkelt og greit framstår det som at dere er ute etter litt forskjellige ting. Du likte han nok til å føle at dette kunne utviklet seg til noe mer, han følte dessverre ikke det samme tilbake. Ja, han kan forandre mening, så du må spørre deg selv om du syns han er verdt å bruke tid og krefter på fremover. Spør du meg høres det ikke ut som han er klar for/føler for å utvikle et forhold med deg.

    • Liker 2
  13. Ser at du, TS, har kommet til en konklusjon etter mange gode råd og støtteerklæringer her inne! Kjempebra for deg, og jeg heier på deg! Stå på og finn deg noen som virkelig ELSKER deg noe så inni helv*** at bare tanken på å kunne gjøre noe slikt mot deg er motbydelig og får de til å vri seg.

     

    For ta det fra en drittsekk som har vært utro mot ei fantastisk jente og som ble tilgitt. Forholdet er nå over av litt andre grunner også, men vi hadde det fantastisk i 2 år etter min ubeskrivelige fæle tabbe. Med en gang vi fikk en dårlig periode derimot, da dukket det med utroskapen opp med en gang. Det kan aldri glemmes, og det skaper en mørk sky i forholdet som aldri vil forsvinne. Du kan oppleve skyfrie dager og sol i lang, lang tid, men den mørke skyen vil fortsatt ligge der ute et sted og lure om du skjønner?

     

    Ut i fra mine egne erfaringer, må jeg si at du kan så absolutt elske en person selv om du er utro. Og man kan så klart forandre seg.

    Allikevel burde ikke et forhold fortsette etter utroskap. Grunnen er så enkel som at den ene gangen er nok. Selv om jeg elsket min eks klarte jeg å være utro. Jeg elsket hun ikke på riktig måte, og når du kan utsette noen du elsker for noe av det aller verste man kan gjøre mot et annet menneske, da er du rett og slett ikke moden nok til å være i et forhold. Og du viser med det at du er altfor egoistisk og selvopptatt.

     

    Jeg så det var litt diskusjon rundt utsagnet "du fortjener kun det beste" eller "jeg fortjener kun det beste" og varianter av dette. Jeg mener at man ikke skal tolke det SÅ bokstavelig. Det betyr nemlig ikke at du skal finne en som er 100% perfekt på absolutt alle områder, for det gjør du sannsynligvis ikke. Det jeg mener det betyr, er at du fortjener det beste i den form at du er med en som gjør deg lykkelig og utfyller deg og omvendt. Det betyr ikke nødvendigvis at han alltid tar oppvasken for deg og at dere aldri krangler, men heller at dere deler noe så dypt som endeløs kjærlighet for hverandre. Et forhold hvor ingen andre mennesker vil ha noe å by på i forhold til det dere gir hverandre. :)

     

    Jeg håper du klarer å legge forholdet bak deg på en god måte, og at tiden din framover blir kjempebra. Også håper jeg at lærer å sette pris nok på deg selv til å innse at du fortjener kun det beste ;)

  14.  

    Har vært sammen med ei jente i noen måneder nå, og alt var ganske bra helt til vi bestemte oss for å gjøre det offisielt. Nå spør hun aldri om vi skal finne på noe, hun snakker lite med meg ute blant folk og faktisk ganske lite på nettet. 

     

    Hva skal jeg gjøre? Spille kostbar og vente med å snakke med hun til hun tar kontakt, eller snakke med hun om det? 

    Enten trenger hun litt plass og tid, eller så er hun totalt uinteressert. Tipper nok mest på sistnevnte. 

     

    Anonymous poster hash: 359fe...8d9

     

     

     

    Forsto jeg det rett at dere er sammen? Som i et forhold? I så fall hørtes dette ut som en veldig merkelig oppførsel..

  15. Hei! :) Leste hele greia, jeg. Kan ikke si å ha gått igjennom noe like ille som det din situasjon kan oppfattes som, men har for et par måneder siden opplevd et brudd som i ettertid har vært preget av mye sjalusi og skuffelse. Det jeg tenker er to følgende ting:

     

    1: Gi litt faen (må innrømme at jeg ikke er heeelt kjent med hva som er tillatt av språkbruk her inne, så mod må gjerne kjefte på meg om jeg er for drøy). Jeg vet at det er vanskelig, og du kommer ikke til å klare det helt heller. Ikke med det første iallfall. Det jeg sikter til er at om dette stemmer, så er hun ikke verdt deg og tiden din uansett. 6 år er lang tid, og det er forferdelig å tenke på. Men uansett, du har sluppet flere år med noe falskt og du kan nå finne deg noe virkelig ekte og ei som er mer ment for deg, ei som aldri kommer til å forlate deg og omvendt. 

     

    2: Du må rett og slett ta et valg. Skal du stole på en du ikke kjenner, eller skal du stole på ei du har vært i et forhold med i 6 år og er utrolig glad i? Om det er slutt, hva har hun å vinne på å lyve for deg?

    Hadde dere vært sammen kunne hun løyet for å beholde forholdet, men nå.. Hun har ikke så mye mer å vinne på det enn det han eventuelt har tenker jeg da..

     

     

    Hold gjerne tråden oppdatert, det hjelper å få utblåsning i forskjellige kanaler :)

     

     

    Edit: Vil også legge til at de meldingene mellom eksen din og eksen hans taler til eksen din sin fordel. Det er så lett å glemme og overse alle de "positive" tegnene når det er et negativt ett til stede. 

  16. Det er vel gode muligheter for å kombinere trening og politiutdanning, ja. Jeg kjenner en del som går på PHS, og de klarer seg kjempefint med trening/idrett ved siden av.

     

    Spent på opptaket da. Nå nærmer det seg stadig følgeskjema også, så det er jo mye som skal sendes inn...

    Det står blant annet at det kun er tjenesteuttalelse/attest som blir godkjent som bevis for førstegangstjeneste, men på blankett et-eller-annet. Regner med at det bare holder med en kopi av selve tjenesteuttalelsen da, og ikke noe mer?

  17. Virkelig? Trenger serien et godt budsjett og dyktige skuespillere og et bra team av regissører og manusforfattere og produsenter osv? Virkelig? :O

     

    .... Det jeg er mest spent på dersom Fallout virkelig blir til en TV-serie er hvordan de skal håndtere personligheten til hovedkarakteren. I spillet har man så mange valgmuligheter, for eksempel om man vil kjøre solo, være snill, ond eller noe midt i mellom. Veldig store fallhøyder på dette området. Og vil det bli gjensyn med en Fallout historie vi allerede kjenner til, eller vil det bli en splitter ny en? Uansett er jeg veldig positiv til en slik serie! Håper på Fallout 4 snart og! ;)

    • Liker 1
  18. Jeg er ikke noe ekspert, men jeg har trent en stund, og våger å påstå at begynner man å trene nå for opptaksprøven, så klarer man nok den greit, men da bør man også huske på at den treningen man starter i dag, bør være et livslangt prosjekt.

     

    Er vel absolutt en fordel å ha en ok fysikk i politiet, men også for egen helse og velvære sin skyld.

     

    Jeg har selv satt opp et periodiseringssystem på 40 uker med tanke på opptaksprøven. Høres kanskje litt ekstremt ut, hvis det bare for opptaksprøven hadde jeg nok ikke gått ut slik, men det er som sagt et livslangt prosjekt :)

     

     

    Hvis man skal begynne å trene, så er anbefalingen om å få en personlig trener god. Bare sørg for å få en som er flink, og som virkelig kan vise teknikk.

     

    Mitt periodesystem funker for meg, kanskje det funker for andre også?

    Går kort og godt ut på 8 uker med "syretrening", 8 uker med en mellom ting, og 8 uker hard styrke, og 1 uke mellom hver periode med lite og rolig trening.

     

    Deretter kommer jeg til å kjøre en bølgeperiode de siste to månedene.

     

    Når du begynner å trene, begynn med teknikk. Teknikk er alt. Alt for mange løfter for tungt, med feil teknikk, og stagnerer. Progresjonen kommer ikke, og gleden forsvinner.

    Derfor er det en svært god ide å begynne med generelle øvelser for de store muskelgruppene i starten, og heller løfte lett, men mye.

    For eksempel pull ups, benkpress, militærpress, roing med stang, knebøy, utfall, markløft osv.

     

    Begynn med store øvelser, få noen til å vise deg grundig teknikk, og fokuser også på pusteteknikk.

     

    Jeg kjører et 3 splittsystem 2 ganger i uken, totalt 6 treningsøkter, men det går veldig fint an å kjøre 3 styrkeøkter i uken, med generelle øvelser med god teknikk, og få svært god progresjon.

     

    Mitt forslag til periodisering (kom gjerne med innspill):

     

    Uke 1-8:

    3 styrkeøkter i uken, der hver økt har flere øvelser, hver øvelse har 2 set, med minimum 20 reps.

    Løfter lette vekter, men med god teknikk, og mange reps for å få opp syrenivået i musklene, og venne kroppen til seigt arbeid

     

    Uke 9:

    Rolige treningsøkter, om mulig bare kondisjon

     

    Uke 10-18:

    Øker antall sett, og reduserer antall reps.

    Ca 3-4 sett, med mellom 8-12 reps.

     

    Uke 19:

    Fri, rolige økter.

     

    Uke 20-28:

    5 sett, mellom 5-7 reps

     

    Uke 29:

    Friuke, rolige økter

     

    Uke 30-38:

    Bølgeperiodisering:

    Feks 1. økta = 2x20+, 2. økta 3-4x8-12, 3. økta 5x5

     

     

    Viktig å gjøre maks innsats, med korrekt teknikk. Når musklene dine, og du, er så utmattet at du ikke klarer løfte mer med rett teknikk, da er du der du skal være.

     

    Opplegget er lånt fra et liknende program Olympiatoppen bruker på sine atleter.

    Fordelen med å kjøre et slik program kan være at du ikke går lei, at kroppen ikke stagnerer osv.

     

     

    Nå er jeg som sagt ikke noe ekspert, så kom gjerne med innspill hvis noe er feil/mangler :) Men jeg håper dette kanskje kan hjelpe noen.

     

    Hei! :) Her var det en god del bra tips. Det er bra at du nevner teknikk, da altfor mange er altfor sløve når det gjelder de tekniske ferdighetene og å drive med riktig trening. Men det er også en del ting jeg vil kommentere og tilføye:

     

    Aller først vil jeg påpeke at det er lov å hente inspirasjon fra andre programmer. Allikevel, det er viktig å være påpasselig med hva slags programmer man tar inspirasjon fra. Olt sine programmer er, som du nevner, oftest myntet på sine atleter/toppidrettsutøvere. Selv et program som kan framstå som lett ved første øyekast, kan være for hardt dersom du ikke har det rette treningsgrunnlaget.

     

    Allikevel, at du starter med innøvelse av teknikk er jeg helt enig i, men her trenger man ikke nødvendigvis følge sett/repetisjoner prinsippet, heller bare fokusere på å få inn riktig teknikk, ikke kjøre seg til utmattelse. Allikevel, det er viktig å kjenne på det å bli sliten også, for det er da man slurver mest med teknikken. Teknikk er en ferdighet som det tar tid å bygge opp. Så om du ikke har tilgang til en PT eller en spotter som kan det å spotte, så burde du se på instruksjonsvideoer fra seriøse aktører (ikke hjemmelagde videoer fra ukjente folk på Youtube osv), lese om utførelse av teknikk, og deretter øve deg med kun stanga/lette vekter/andre redskaper som f. eks et kosteskaft som kan forestille stanga.

     

    1-8 uker med innøving av teknikk kan være noe lang tid, men i en rekke tilfeller er det faktisk ikke det.

    Etter en måned burde teknikken sitte godt nok til at du kan legge på litt vekter og gå ned i antall reps, men føler du deg usikker, så fortsetter du til du er sikker. Om du har mulighet, så film gjerne deg selv mens du utfører de forskjellige øvelsene.

     

    Etterhvert som teknikken sitter og du begynner med litt tyngre vekter, så er det viktig å huske på at du må stadig øke belastningen for å få progresjon. Det er flere faktorer til hvorfor man får skader og/eller stagnerer. For tunge vekter og utilstrekkelig teknikk er bare to av flere faktorer. For lite variasjon er også negativt. Dette programmet har en god periodisering med variasjon, men det er viktig å forandre på øvelser også. De største svakhetene ved dette programmet er at det ikke er individuelt tilpasset, det er ikke detaljert nok, det følger ikke prinsippet om kontroll, og det har ikke noe konkret mål.

     

    Men selve rammen til programmet liker jeg, og flere viktige momenter og prinsipper er med. Det er derimot også viktig å nevne at for mye variasjon også kan gi negativ effekt, om du hele tiden kjører forskjellige øvelser, reps og sett. Det er også viktig å nevne at man bør ha en hard periode etterfulgt av en lett periode. Treningsbelastningen må være gunstig, noen ganger lav med liten virkning, og også ligge i øvre belastning i perioder. En 8 ukers periode vil være lang tid for harde styrkeløft (ref. 5 sett med 5-7 reps), og her er det nok en gang dårlig individuelt tilpasset. Men for de viderekomne som tåler den belastningen, er det allikevel lang tid med 8 uker. Etter maks 4-6 uker bør man allerede da ha 1-4 uker med roligere trening igjen. Men du skal ha skryt for å prioritere baseøvelser! Altfor mange tar bicepscurl i det uendelige i håp om at det skal gjøre de store og sterke. Baseøvelser er viktig!

     

    /Goldshoten

×
×
  • Opprett ny...