Gå til innhold

radiofish

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av radiofish

  1. Hei, er noen gutter på 18 som skal kjøre til frankrike til sommeren. Vi planlegger og kjøpe en billig bil (20.000 kr) for så å kjøre rundt i Europa, og derretter selge den for det vi får. Det jeg lurer på er hva slags kostnader utenom det å kjøpe bilen vi må regne med, typ skilting, registrering, avgifter etc. Takk for svar hvis noen vet. Vi trenger ikke forsikring tipper jeg å tenker å kjøpe brukt, for så å selge ca 1,5 mnd,er senere.

     

     

    Kim

  2. Hei- Er intr. i og få en jobb der jeg kan jobbe først mye på, så ha en del fri, eks 3 uker på, 5 av. Eller: 1 mnd på, 2 av. Du får jo lønn for tiden du er av, siden du jobber mer enn 37 t. pr. uke når du er på. Tipper dette går ann i forsvaret, for eksempel ombord i en båt. Er ikke intressert i å være elektrikker eller kantinepersonell, siden jeg går almen linje, med temmelig gode karakterer. Ønsker å jobbe mye, så lite for å få en del fri til å være andre steder enn hjemme. Noen som vet om utdannigsløp, yrker , eller med erfaring om slikt arbeid`?

     

    Takk for svar, hvis noen gidder

     

    Kim

  3. Hei, er 17 år og trenger pesetas grunnet dårlig økonmoi :cool:

     

    Lurer på om det er mogleg og få seg jobb i butikk ala rimi, clasolson klesbutikk etc , kun 1 gang i uken, eller om det må bli 2

     

     

     

    Har ikke tid til 2 siden det er loads of homework

     

     

    Takk for svar

     

    Kim

  4. Hei

     

    Spørsmålene mine er sikkert besvart fra før, men finner dem ikke, så beklager å spørre.

     

    Har en del spørsmål:

     

    Lurer på om atv er egnet for langturer, (geilo-oslo hver helg)?

     

    Lurer på hva årsavgiften er

     

    Lurer på hva forsikringssummen er på ( er 18 år) skal kjøre den på billappen

     

    Kan jeg kjøre alle atv-er med billappen?

     

    Hvor mye bensin bruker en atv ved kjøring på asfaltveier

     

    Takk for svar, hvis noen gidder

     

    Kim

  5. Tusen takk for svar =)

     

    Kommer ikke under til å spørre noen konkrete spørsmål, men mer reflektere over svarene.

     

    Jeg er egentlig intressert i så lange turnuser som mulig.

     

    Tenker at en 8-4 jobb ikke gir mye fritid(til å være langt borte fra jobben). En en dagsturnus vil vel stort sett være mer gunstig for familiemedlemmer som vil ha tid med barna sine?. Er selv så heldig at familien har et hus i panama, samt en hybel ved geilo.

     

    Grunnen til at jeg ønsker turnusarbeid er et håp om å få vert på disse stedene en del i året, og ikke bare noen ukers sommerferie, påske etc. Driver med masse aktiviteter for øyeblikket, eks paragliding, surfing, snøbrett etc, så fritiden kommer ikke til å bli kjedelig.

     

    Vet at offshore trenger arbeidere til arbeid 2-3 uker på, 3-4 av- men man må jo da ut i nordsjøen(?) og der er det visst mer bruk for arbeid av det fysiske slaget. I og med at jeg går almen og jobber for karakterer, er det vel dumt og gi opp disse for å bli f,eks elektrikker, har jo ingen kompetanse der heller.

  6. Hei

     

    Er 17 år og skal begynne i 2. klasse vgs. Jeg synes turnusarbeid virker svært fristende.

    Er ikke sikker på om jeg har fått korekt "definisjon" av turnusarbeid, men min oppfatning er at det er perioder med mye arbeid, og derretter mye fri. F,eks 2 mnd på , 3 av. Eller: 2 uker på, 4 av, slik de arbeider på f.eks oljeplattform (offshore). Får jo under slikt arbeid mye fri. Er det noen som vet hvilke yrker, samt hvor man kan jobbe turnus, og om man får full lønn for perioden man er av. Har en mistanke om at millitæret har mye slikt arbeid, men kan selvfølgelig ta feil.

     

    Glad for svar.

     

    Kim

×
×
  • Opprett ny...