Gå til innhold

rocketdude

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rocketdude

  1. Hva var det du bidro med, Vrengtpolvott?

     

    For øvrig har ventetiden vært preget av både spenning og dyp frustrasjon. Ikke bare fordi det har tatt relativt godt med tid, men også fadesen med å love en utgivelse i løpet av 2009, for så å knuse den med tre år. Ikke verst... Samtidig har jo dette alltid vært et prosjekt som folk har hatt verd siden av jobb, skole evt familie og et lass med andre hobbyer. Jeg selv har nok sjanglet mellom å være forståelsesfull i det ene øyeblikket og en utålmodig drittsekk i det neste.

     

    Men nå er det her, og alle hjerter gleder seg.

  2. Jeg skjønner ikke helt alt snakket om at Crysis 2 ødela serien, Crysis, og spesielt warhead er jo ikke oppsiktsvekkende bra spill, siste er jo middelmådig, første middelmådig pluss.AtW
    Når jeg spilte Crysis 1 satt jeg bare å måpte over den herlige grafikken i de enorme områdene. Crysis 2 hadde slapp grafikk i bittesmå områder så konsollene skulle greie å kjør det. Kan da umulig være vanskelig å skjønne?
    Det er ikke vanskelig å skjønne at Crysis 1 hadde god grafikk, men det hindrer ikke at jeg ikke skjønner at serien blir ødelagt, det er ikke noe fantastisk utgangpunkt å ødelegge.AtW

     

    Du har helt sikkert dine favoritt-spillserier, og det er åpenbart du ikke var stor fan av det første spillet. Å kalle det middelmådig er ganske fantastisk. Sikter du til siste del av spillet, er jeg enig i at det tapte seg og gikk iden samme fellen som mange andre spill. Men som helhet - middelmådig? Begrunn gjerne. Crysis var mye mer enn god (sinnsyk) grafikk. Det hadde et dynamisk lydsystem, som reagerte på dine handlinger, f.eks fugler som stoppet å synge når du brukte et våpen. Det hadde avansert fysikk, der du kunne knuse hus bit for bit, gjerne for hånd, eller fra noen palmer som du skjøt ned ved siden av. Det hadde en fantastisk AI vi ikke hadde sett før (ikke alltid perfekt, men den benyttet seg faktisk av omgivelsene).

     

    Det hadde animasjoner for ting som ellers ikke var vanlig på den tiden: stigeklatring, med veiving til sidene, stup fra høyder, vanndråper på hjelmen etter en dukkert, pluss mye mer. Det hadde en gigantisk verden med naturlige hindringer. Nei, dette var ikke middelmådig da, det var grensesprengende, og burde være en klassiker i dag.

     

    Jeg får fremdeles frysninger når jeg tenker på en av de intense kampene mens solen stod opp bak en av åsene.

     

    Crysis 1 var skapt for pc, 2ern var ikke det.

    • Liker 4
  3. Trist å se hvordan Crysis-serien endte opp. Sett bortsett fra en svakere sistedel, samt noen latterlige bugs, var Crysis 1 helt fantastisk, og ga håp for PC som framtidig spillplattform igjen. Crysis 2 skulle liksom gi fotorealistisk grafikk, men skuffet stort. Crytek falt i konsollgryten, som de aller aller aller fleste andre. Jeg kjøpte to ekstra kopier av Crysis 1, i et desperat forsøk på å finansiere at resten av serien ble utviklet for PC.

     

    De som bidrar til grafikkutvikling nå, er blant annet Epic med Unreal Engine 4.

     

    Tilbake sitter entusiastene og spiller Crysis 1, også når 3ern kommer ut.

    • Liker 5
  4. Tåpelig å si at grafikken er alt i Crysis.

     

    Spillet har topp integrert fysikk. Hus faller sammen realistisk, du kan faktisk knuse veggene i hyttene som ligger rundt omkring, eller fyre inn en bazooka og se herligheten rase.

     

    Verden rundt deg lever. Før du går til angrep på en base, eller evt sniker deg forbi, ta fram kikkerten og se på hva koreanerne gjør. De tar en promenade, røyker en sigarett, pisser i vannet, snakker til hverandre, etc. Ser du noen fugler som flyr over deg, skyt dem ned. Ja, de faller faktisk ned. Tar du en dukkert i vannet, kan du se vanndråpene falle av hjelmen din i det du bryter vannoverflaten igjen.

     

    Når du klatrer i stige, ser du ikke bare hendene dine gripe stigetrinnene, men kroppen beveger seg realistisk fra side til side. Hopper du ned i et vann fra stor høyde, strekkes armene ut så du bryter vannoverflaten som en ekte stuper.

     

    Dette er animasjoner som er gjeldende selv om du har på laveste grafikksettings.

     

    Crysis har ingen usynlige vegger, som det finnes flust av i andre spill, f.eks COD4. Barrierene er naturlige, som et fjell du ikke kommer over. Svømmer du til ****** langt ut i havet, blir du spist opp av hai. Du kan i utganspunktet gå der du vil, jeg svømte en gang rundt en base i stedet for å angripe den. Møtte på en båt som jeg måtte krige mot i stedet. Poenget mitt er at du har flere muligheter i Crysis. I langt større grad enn f.eks CoD4 kan du løse ting slik du selv vil.

     

    Spillet har et dynamisk lydsystem. Når du går i jungelen, hører du gjerne fuglekvittring. Fyr av noen skudd, og kvittringen forsvant. Skuddene dine gjorde at fuglene fløy sin vei.

     

    Spillet har faktisk en ganske bra AI. Fungerer ikke alltid perfekt, men til å være et sandbox-spill er det bra.

     

    Stemmeskuespillet er top-notch. Ikke at det er avgjørende, men det er en nevneverdig faktor.

     

    Spillet er snart to år gammelt, jeg synes det var sykt bra når det ble lansert, og det holder seg enda bra, og har fremdeles elementer som man ikke ser noe til i andre spill. Husker hvor sykt skuffet jeg ble over Far Cry 2, sett i forhold. Og for en uke siden spilte jeg Call Of Juarez 2. Jeg fyrer av noen skudd mot vannet, men ser ingen vannsprut som følge av at patronene treffer vannet.

     

    Flere reagerte gjerne på at spillet ble mye mer lineært etter en stund. Dette er også en konsekvens av storyen.

    Jeg selv syntes at navigeringen inne i alienskipet sugde noe jævlig. Men samtidig var det interessant storymessig. Sistebossen var for øvrig noe av det særeste jeg har sett. En svær stein-lignende sak, som står helt i ro foruten at den roterer 90 grader til høyre og venstre. Og det er alt den gjør, foruten å sende noen kraftige salver mot deg når du ikke cloaker.

     

     

     

    Angående storyen, hva er galt med den? Historien er kanskje ikke dyp, og langt fra samme nivå som Half Life, men den er heller ikke dårlig. Det eneste er påstanden om at Psycho & Co må samarbeide med koreanerne mot aliens-greiene. Det så vi ingen til av verken i Crysis eller Warhead, men kanskje vi får se noe til det i Crysis 2.

     

    Jeg skal være enig i at Crysis har (eller hadde, lenge siden jeg spilte det) noen utrolig idiotiske bugs, husker primært noen feil med bosskampen, både i Crysys og Warhead. Men husker også at det ikke kom noen lyd når du trakket på landminer. Du bare falt om. Men landminer lager kanskje ikke lyd for det jeg vet.

     

    Spillet kunne kanskje også vært bedre optimalisert. Det krever faktisk sykt mye, å skulle ha 60fps på topp settings på en svær skjerm, på de mest krevende scenene, der tanks og fly og alt annet faenskap er med i bildet. En kamerat av meg som jobber på Datakjeden har alt det nyeste, likevel dropper fps ned til 40 når masse ting skjer samtidig.

     

    Likevel har jeg hatt et av mine beste spillopplevelser med Crysis. Alt dette jeg har sagt, pluss suveren grafikk? Ja takk. Det har ikke vært meningen å disse CoD4, som er et bra spill på sin måte. Men kom ikke her og si at alt Crysis har, er grafikken.

×
×
  • Opprett ny...