Gå til innhold

gammelkontosomikkebruker

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gammelkontosomikkebruker

  1. Da står det vel mest mellom media og allmenn, takk for god hjelp :)

     

    På allmenn kan du ta IKT og IKT2 som programfag i andre og tredje klasse. Disse fagene gir deg en fin smak på programmering, i IKT2 får du innføring i adobe flash og actionscript. Min erfaring med faget var svært positiv og det var denne smaken på programmering som fikk meg til å gå programmering videre. Du kan også ta matematikkfagene som kommer godt med.

  2. Jeg fikk et par teorier om at det kunne være SP3 som gjorde dette. Men etter å ha prøvd en helt forskjellig modell som hadde det helt samme problemet, ble det til at jeg kvittet meg med 64 bit's versjonen. Det ble til at jeg installerte 32 bit igjen og selvfølgelig fungerte da alt som det skulle igjen.

     

    Problemet er tydligvis ukjent for Microsoft og det er ikke sikkert dette skjer hos alle heller, men dersom det gjør det, kan det rett og slett være lureste å bare downgrade til 32 bit igjen enn å tulle rundt i time på time.

  3. Etter jeg oppgraderte fra WinXP Pro SP3 32bit til 64bit fikk jeg en høyst uvanlig forskjell i min pekerhastighet som ikke var å se bortifra da jeg er en ivrig gamer. Allerede første gang da jeg logget på la jeg merke til et avvik i hvordan musen bevegde seg. Avviket kan beskrives best slik: når musen beveges til høyre eller ned, har den riktig og angitt fart og akselerasjon skrudd av som angitt på driver. Når jeg beveger musen til venstre eller opp, beveges den med høy fart og akselerasjon, uansett hvor høyt eller lavt jeg stiller på sensitivity på windows, er fremdeles farten og akselerasjonen den samme oppover og mot venstre. Jeg regnet med at dette bare var den vanlige akselerasjonen som er skrudd på til vanlig og bare meg som tok feil. Men da denne var skrudd av og driver til musen (som er en Razer Deathadder) var installert, hadde jeg fremdeles problemet. Jeg prøvde å justere på hertz, DPI, akselerasjon i driver, byttet USB-port og i tillegg har jeg lastet ned nyeste versjon av driveren og installert den istedenfor den som jeg opprinnelig hadde. Musen fungerte helt fint før maskinen ble formatert og oppgradert til 64 bit. Jeg er rimelig erfaren innen bruk av datamaskiner, men har ALDRI på over ti år vært borti noe lignende.

     

    Er det noen som har vært borti noe lignende eller som kanskje vet hva som er feil?

  4. Fant en side på VG nett med mange nyttige tips for dem som skal flytte for seg selv grunnet studier: http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=199254

     

    Basisstøtten er vel det du får totalt minus evt reisestipend og lån til skolepenger (litt over 50 000 i året i NITHs tilfelle).

     

    Bor du borte fra foreldrene dine, vil 40% av studielånet bli gjort om til stipend når du har bestått eksamen.

     

    Jeg skjønner ikke hvordan dette kan tolkes som noe annet enn 40% av hele lånet.

     

    Er du under 25 år (født 1983 eller senere) kan du få reisestipend på inntil 7.000 kr i året fra Lånekassen. Dette regnes fra din folkeregistrerte adresse.

     

    Reisestipendet er vell utenom studielånet? Ettersom det er et stipend er det jo ikke en del av noe lån.

  5. hmm, er redd for at det bare er meg og cals som har søkt spillprogrammering.

     

    Er kort vei til toppen av klassen da :!:

     

    @Cals :

     

    De jeg kjenner som bor/bodde på Kansleren kunne oppgradere nettet sitt til 10/10 for et par hundrelapper.

     

    Høres ut som et greit alternativ, men farten ned er ikke akkurat det jeg ønsker (hadde i tankene minimum 20mbit). Farten opp tyder jo på at det er en fiberlinje(eller?), så regner med at det er fryktelig solide greier likevel. Får vell ta kontakt med husvert når jeg flytter inn om litt over en uke nå.

  6. Hey folkens. Starter selv studier ved NITH nå i høst. Skal ta treårig bachelor i spillprogrammering. Jeg kom inn tidlig i mars med betingelse om bestått studiekompetanse.

     

    Skal du få hybel fra OAS må du nok være veldig tidlig ute.

    Husker jeg sendte søknad omtrent i midten av mars, ble igår tildelt hybel på Kansleren studenthus. Er svært fornøyd med det ettersom hybelen ikke ligger lange avstanden fra NITH.

     

    Selv fikk jeg innvilget følgende beløp fra lånekassen:

    På denne søknaden er du for høsten innvilget kr 70 965 i støtte.

    På denne søknaden er du for våren innvilget kr 70 965 i støtte.

    Ved bestått eksamen får man omgjort ca 17000 pr semester.

    Ifølge NITH sine nettsider står det at dersom du er borteboer og består alle fag omgjøres 40% av basisstøtten til stipend. Hvor stor del av lånet regnes som basisstøtte? Varierer det fra person til person kanskje? Er borteboer i studieperioden og dersom 40% av hele lånet mitt blir omgjort til stipend blir det raskt mye penger jeg mottar i stipend.

     

    Også...

     

    Mener jeg å huske at jeg en gang leste at hyblene gjennom OAS har 0.8 mbit linjer, for en ekstrem kar som meg selv er dette selvfølgelig altfor lite. Er det noen som har en leverandør de kan anbefale? Håper det er mulighet for fiber i området, men regner ikke med dette i førsteomgang.

×
×
  • Opprett ny...