Gå til innhold

LogiT3x

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LogiT3x

  1.  

    Damn, selvfølgelig skulle de komme på tilbud, he he. Har faktisk ikke sett dem før nå o.O. Så igjennom prisguiden.no og prisjakt.no og så dem ikke der o.O. Hm, jaja

     

    EDIT: fant de på prisguiden.no, og der viser det ikke til at dem er på tilbud, men på proshop sin side, der viser det at dem er på tilbud :p.

  2. Det skal gå fint å bruke de brikkene. Hvilken hastighet du får ut av de er en annen ting. Default er hastigheten til minnet på X99 2133mhz, så du må overklokke for å hente ut mer.

     

    Ellers ville jeg kjøpt et sett med 4 brikker til X99 (eller hvilket som helst brikkesett som benytter seg av 4-kanals arkitektur). Det vil nok gå greit med 2 sett med 2 brikker, men kjøper du ett sett med 4 brikker vet du iallfall at de skal fungere fint med hverandre.

     

    Okei, men da satser jeg på at det skal gå fint :). Ahh, sånn ja, hmm, nei er ikke lett å si får man får prøvd dem, heh. 

     

    Obs, glemte å nevne at jeg har tenkt å ha to av de kit-ene som jeg linket til over her. Bestilte faktisk to av dem rett før jeg skrev denne kommentaren. For det settet med fire stk i pakningen, gikk utav salg i går, var akkurat for sen tydeligvis. Proshop setter tilbake til original pris hvis dem er utsolgt eller noe slikt har jeg forstått. Taper bare rundt 100kr med å kjøpe to av de jeg linket til. 

  3. Hei

     

    Noen som har noen meninger om HyperX Predator DDR4 RGB 16GB 2933MHz kan brukes med ASUS Rampage V Extreme? Ser inne på hjemmesiden til ASUS at det er disse hastighetene det hovedkortet støtter: "3300(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2400(O.C.)/2133 MHz". 

     

    Eller om det er noen her inne som bruker RAM brikker/minnebrikker som det ikke er oppført på hjemesiden til hovedkortet? Og med det ikke har noen problemer eller noe slikt.

     

    Tenker jeg skal ha to par av dem/disse: https://www.proshop.no/RAM/Kingston-HyperX-Predator-RGB-DDR4-DC-16GB/2656745?utm_source=tekno&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite

     

    Kjører hovedkortet med følgende prosessor:

    Prosessor: Intel Core i7 5820k 3.3GHz (hja, utrolig nok har ikke jeg overklokket den enda etter 3år xD, men ja. Har ikke lært meg det enda heller :p x))

     

    Prøvde en gang med HyperX 2666MHz 32GB (4x8), men da ble PC-en svært ustabilt med bluescreen, vil ikke starte opp skikkelig og slikt. Men gikk jeg tilbake til Crucial 2133 16GB brikkene som jeg kjøpte med PC-en, da funket det helt fint igjen. Jeg hørte rundt og fikk flere svar om at jeg evt må overklokke prosessoren for at jeg skal kunne klare å kjøre høyere frekvenser på minnebrikker? Stemmer det som jeg har hørt?

     

     

    Kan nevne at jeg har oppdatert BIOS-en fra 1902 (den som kom med hovedkortet) til 3504 (tredje siste BIOS-oppdateringen). På den 3504 BIOS oppdateringen står det blant annet: "Improve DRAM compatibility". Vil dette så si at det kan være at disse minnebrikkene som jeg snakker om her, kan støttes uten å overklokke evt prosessoren?

    PS: hvorfor jeg ikke har oppdatert til den siste (3801) BIOS versjonen er at jeg fikk problemer da jeg prøvde en gang tidligere og gikk heller da til 3504 uten problemer. Dette er dog vertfall et år siden.

     

    Hvis det er noe annen informasjon som jeg kanskje ikke har kommet på og som dere lurer på, er det bare å spørre :).

     

    Takker for alle svar på forhånd!

  4. Hei

     

     

    Jeg har dog ikke prøvd eller gjort noe med det som du beskriver her. Men du kan ta en titt på linken under og se om den sier noe om det du har problem med: https://support.google.com/maps/answer/2622947?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=no 

     

    Har ikke lest alt på siden, men den handler om å fjerne bilder fra Google Maps.

     

    Jeg har dog ikke prøvd eller gjort noe med dette før det som du beskriver her

  5. Er jo bare å installere et program som logger hvilke filer som sendes ut på nettet...

     

    Ja, skal sjekke det ut om jeg finner noe.

     

     

    Det er utrolig hvor naiv de fleste brukerne av "Spyware 10" er.

    Du ser ser hvor naiv brukerne er her på diskusjon.no hvordan er det med resten av befolkningen.

    Pr i dag bruker jeg Windows kun til å spille spill som ikke er tilgjengelig på andre plattformer.

    Hadde jeg vært en bedriftseier hadde jeg ikke godtatt bruk av Windows 10 i mitt nettverk.

     

    He he he.

    Ja, jeg også bruker egentlig windows bare til spill som ikke er til linux. Men jeg er egentlig så vant med windows at jeg ikker er "klar" til å "flytte" over til Linux enda, he he xD. Man blir nok uansett vant med det til slutt. 

    Enig med deg, hadde bare brukt Linux i min bedrift selv. 

  6. De har tilgang til alle filer på maskinen din, utdrag fra eula. De deler også dataene de samler inn med 3. part uten å opplyse om hvem det er.

     

     

    We will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services.

    Du kan finne mer info her

    https://edri.org/microsofts-new-small-print-how-your-personal-data-abused/

     

    Åja aha, så de har tilgang til filene og sender de til dem. Vet ikke om dette stemmer, men har hørt det før at dette evt gjelder den partisjonen/harddisken windows er installert på? Eller vild et gjelde alle partisjoner og harddisker? 

  7. Her er et kjekt gratis program som fikser saken med hva som sendes og ikke sendes til Microsoft:

    https://www.oo-software.com/en/shutup10

     

    Men bare for å ha sagt det, så driver ikke Microsoft å samler inn alle filer fra alle pcer i verden. Hvorfor skulle de gjøre det?

    Hvilken nytte skulle de ha av å se alle bildene dine, lese alle dokumentene dine, høre på all musikken osv?

    Hvor mange ansatte måtte ikke Microsoft hatt bare for å gå gjennom den enorme datamengden det ville være snakk om?

     

    Og tenk på båndbredden de måtte hatt når all data skulle overføres til dem. F. eks jeg som har ca 60 TB med data på mine pcer med Windows. Jeg ville ha merket det på internett om den mengden skulle overføres til MS.

     

    Nei folk er vel mye paranoide når det kommer til Microsoft. Før var det ille hvor mye det kostet. Og så fort det ble gratis måtte tinnfolie folka finne på nye ting å klage på.

     

    He he ja, nei, hvorfor skulle de ha samlet inn alt xD. Det er vel samme med NSA, de samler ikke alt som er på pc-en til alle sammen xD. Er vel det som jeg skrev ret før denne, at er nok bare han vennen min som er "liitt" i overkant for mye paranoid om alt dette xD.

     

    Mhm, de måtte ha hatt det, stor båndbredde og slikt.

     

    Jepp, folk i dag er som du skrev her, litt for mye paranoid x).

  8. Les denne artikkelen:

    http://www.zdnet.com/article/when-it-comes-to-windows-10-privacy-dont-trust-amateur-analysts/

     

    Mange av ryktene om at Win10 sender info tilbake til MS stammer fra en "test" utført av en Reddit bruker.  Dette plukket en Forbes journalist opp, og skapte store overskrifter om denne saken.

     

    Problemet er bare at Reddit brukeren som utførte "testen" tydeligvis mangler mye kunnskap om hvordan man skal utføre en slik test, og Forbes journalisten slukte alt dette uten å foreta egne tester.  Journalisten har siden gått ut å beklaget artikkelen, men skaden er jo allerede skjedd iom. at svært mange bare har fått med seg selve artikkelen og ikke beklagelsen eller artikler slik som den på zdnet som jeg linker til.

     

    Skal lese på den linkens om du sendte.

     

    Ja, har også hørt div ting om windows 10, men har stoppet det meste av trafikk og slikt som har med noe som de kaller "Telemetry tracking". 

     

    Åja, så pass ja, heh. Først noe slikt skjer, så har det skjedd, heh. 

  9. Skaff deg fornuftige venner.

     

    Hahaha, jaa, det har du helt rett i. Har bare kjent ham knappe i 1 år, gikk på skole med han. Andre året der jeg gikk så gikk han nettstudie, og snakket ikke så mye med ham. Men nå er vi utenlands og bor sammen med han, heh. Begynner å bli litt sånn "sprø", og føler meg litt sånn "dum" hvis jeg skal tro på alt det han sier. For han tror også at han kan alt :p. Er ikke for å være frekk mot han, men det er bare fakta :p.

  10. Det der er så i overkant paranoid at hvis man tenker slik så bør man ikke ha Internett i det hele tatt og aller helst holde seg unna alt som har med PC å gjøre. Skal man dra ting så langt så kan teleoperatørene avlytte enhver samtale også.

     

    Bruker han Linux? Hva tilsier at ikke de gjør det samme? Hva med NSA, de kan fint få tak i alt på alle maskiner overalt...

     

    Haha ja, det er det xD. Jeg er helt enig i det du skriver her.

     

    Ja, han bruker linux. Mhm, heh, sant det ;). Men alt dette er vel i hovedsak med malware og rootkits osv å gjøre med?

  11. Hei

     

    En ting som jeg ikke har tenkt noe over før nå, og det er om microsoft ved bruk av windows sender filene mine som jeg har på pc-en min, til dem? Synes jeg har hørt om noe slikt før, men bare at de kan se hvilke filer/privat filer/dokumenter osv du har på pc-en? Eller er det bare tull? Jeg har en venn som er så paranoid at han ikke bruker windows i det hele tatt, og bare bruker windows, og det er akkurat pga dette. Han har så troen på at microsoft sender "hele" harddisken/alt av innholdet som man har på en windows pc, til microsoft. 

     

    Ut fra dette, er det jeg som er for lite paranoid, eller er noe av dette bare tull? Jeg vil gjerne så vite noe om dette og om noen har litt mer peiling på dette enn meg. For jeg har ikke troen på alt det vennen min sier om windows og det. Eller om det faktisk stemmer dette. (Jeg bruker ikke OneDrive hvis det kan knyttes til dette, og logger heller ikke inn med microsoft konto på pc-en(e) mine.). Han sier også at det er microsoft som "eiger" pc-en som man har med windows, og at man ikke har noen kontroll på hva som skjer melleom maskinen og microsoft. Med tanke på dette så har han brukt wireshark der han ser pakker som blir sendt hele tiden, og da til evt microsoft. 

     

    Jeg har googlet flere ganger men finner ikke noe direkte svar på denne "saken". Gjorde noen sjappe google søk, men kan være at jeg har misset på noe.

     

    Takker på forhånd.

  12. Tror det er vanskelig å prute ned prisen på en slik desverre hvis det ikke er noe negativt om den.

     

    ASUS G750JX 17.3" Full HD

     

    Noe slik var det jeg tenkte på som ofte er litt vanskeligere å selge da den tar mye plass.

    Det er nok nærmest din pris i så fall. Ellers må du håpe på det ingen flere som vil kjøpe den, så kanskje selgeren vil selge med noe tap. Hvis selgeren ikke har kvittering eller vil selge gjennom finn betalingsgaranti er det nok vanskelig å selge laptoper i den prisen generielt. Da det er noe større risiko man tar sammenlignet å handle hos komplett eller multicom.

     

    Okei :/

     

    Hja, jeg få håpe det.

     

    Men da har jeg fått svar på det jeg lurte på, så jeg stenger tråden :). Takker for alle svar!

  13. Hadde vært fint med modell nummer også:

     

    ASUS ROG GL752VW-T4004T

    Er det noe ligdene som denne tror jeg du skal være heldig om du får prutet den ned til 10 000 kr.

    Selv uten harddisk\SSD.

     

    Er det en modell som er ennå større bredere tror jeg de er litt vanskeligere å selge.

    Hvis maskinen ikke har kraftigere cpu\skjermkort.

     

     

    Hja, beklager, skulle ha skrevet modell nummeret i begynnelsen. Men kan sende linken til den på finn.no: http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=70321039&ref=favorites&favoriteListId=3725520 

  14. Takker for alle svar, og er enig med det dere skriver :). Jeg tenkte rundt 8000kr for den, men kanskje det er litt "drastisk" å ta i? Eller om den prisen hadde passet bedre om den hadde vert et år(?). Siden det står at den er strøken, så regner jeg med at den ikke har så mye riper. Og så står det at den bare har stått på en pult angående bruk på disse månedene. 

     

    Det er snakk om en ASUS Rog PC.

  15. Hei,

     

    (Vet ikke om dette er det rette stedet å spørre, men prøver allikevel siden det er om bærbare pc-er.)

     

    Har lyst å kjøpe en pc på finn.no som koster 10 000kr (personen gikk ned til 9500, men opp igjen til 10 000kr x) ), og kostet 14000 ny. Personen skriver at den er strøken og brukt i ca et halvt år (fra august i fjord). Men hvor mye faller en bærbar PC i pris på et halvt år? Går den ned i halv pris på et halvt år elns? Har og er alltid usikker når det kommer til slikt. Har hørt at evt en PC faller 30% når man først åpner den når den er helt ny(?), og så faller den med 30% pr år(?). Men hvordan er det da med et halvt år som sagt? 

     

     

    Håper noen har et svar på dette! :).

  16. Hadde RAM brikkene vært døde, ville de nok ha gitt "no video input" + det der ser nøyaktig likt ut som da min Zotac GTX 570 tok kvelden. Vedder for skjermkortet. :hm:

     

    Bare for å eliminere feilkilder, prøv å ha 1 RAM brikke installert om gangen og forsøk en annen PC med skjermkortet ditt hvis du har mulighet for det.

     

    Aha, men da er det mest sannsynlig skjermkortet ja :/.

     

    Det er en bærbar dette, så det hadde blitt litt vanskelig med å sette skjermkortet i en annen pc, heh. Men, har prøvd med en RAM brikke om gangen, men uten hell det også. Men da bare vraker jeg den siden jeg ikke kan bruke den allikavel :/. 

  17. Hei,

     

    Har en ASUS M60VP, og for noen uker siden så kom det plutselig en del fargede striper på skjermen da jeg startet den. Jeg har prøvd å koble den til en ekstern skjerm, men stripene viser der også. PC-en er ca 6år. Har en tanke om det er skjermkortet, men også om det kan være RAM-en ?  Se bildet under:

     

    Noen som har noe formening om dette ?

     

    post-198133-0-90316300-1442602191_thumb.jpg

  18. Blir spennende med disse nye funksjonene med tanke på at PC-spillere kan spille med Xbox one spillere :)).

     

    Men hehe, det er alltid noen som har noe "negativt" å komme med når det kommer til windows og hva microsoft gjør med det :p. Det blir aldri en tid der alle er fornøyd, og det er uansett noen som tirrer på noe :p. Nett som jeg leser under her. Men men slik er det no bare med alt alliakvel.

    • Liker 1
  19. Hva har du Googlet deg frem til nå?

    Eller vil du at vi skal Google for deg?

    http://support2.microsoft.com/kb/2888929/no

     

    Har googlet selv visst du lurte ;). Jeg vet det er mange her inne som bare spør her uten å google selv, men jeg er ikke en av dem :p.

     

    Har kommet frem til at det kan/kunne være noe med dxgkrnl.sys å gjøre. Kunne også ligge i maskinvare og/eller i programvaren, driver feil o.l. Men jeg kjørte den bare til fabrikkinstillinger. Og har fått installert oppdateringer etter det uten å støtte på problemet igjen.

     

     

    God jul!.

     

    EDIT: sjekket linken din også, og vil også se nærmere på det den sier.

  20. Du kan kun sjekke antall aktiveringer på MAK nøkler, altså store firma nøkler. Retail lisenser kan du ikke sjekke antall aktiveringer på. Så om du ikke sitter på en firmanøkkel til noen 10 tusener (om ikke 100 tusener) så får du ikke sjekket det du er ute etter.

     

    Programmet du kan sjekke MAK nøkler i heter Volume Activation Management Tool 3.1 (VAMT)

     

    Aah, okei, skjønner, takker for svar :). Nei, jeg har ikke mak nøkler til flere tusener, heh. Nei, men då får jeg bare ta sjangsen på at de vil aktivere seg på en maskin.

     

    Løst.

×
×
  • Opprett ny...