Gå til innhold

RickyRon

Medlemmer
  • Innlegg

    508
  • Ble med

Innlegg skrevet av RickyRon

  1. Så poenget med tråden ikke blir misforstått :

    Nei, det hadde ikke vært OK å 'byttet om' ofrene. Nei, jeg forsvarer ikke ABB. Nå hadde vel heller ikke ABB hatt noen skrupler med å skutt ned de ovennevnte tilfellene jeg siktet til.

    At spørsmålet er relevant og at svaret i praksis blir nei, viser dobbeltmoralen vi har her i Norge.

    Forøvrig har jeg heller aldri, eller kommer noen gang til å stemme på Ap.

  2. Ser da at det er begrenset aktivitet på underkategorien 'Terrorangrepet på Utøya' , poster derfor her. Forstår om mod flytter tråden. Beklager isåfall.

    Da jeg selv hadde startet noen mindre gode tråder i forkant av 22.7, fikk jeg dårlig samvittighet tilbake da. Og det var ikke pga. noen 'frykt for konsekvenser'. Det føltes feil rett og slett.

    Tilbake til spørsmålet. Jeg mener svaret er nei. Sorry for å måtte si det, men det er nok sant. Man sier at i utgangspunktet er alle like mye verdt, i praksis er det ikke sånn. ABB ville jo fått den samme straffen, etc. men ville han blitt uglesett i like stor grad? Hadde rettergangen blitt den samme, hadde man spandert ombygging av rettssal og dulling med fyren, statuere et eksempel osv.

    Hadde det vært samfunnets 'utskudd', 'tapere' og marginaliserte på Utøya - utenom tungt kriminelle (mordere, voldtektsforbrtere, svindlere, etc.)... Om AUF-ungdommene hadde vært hjemme... Hadde Norge brydd seg like mye? Hadde du?

    Denne tråden er ikke ment på troll eller å rippe opp i noe ondt. Det her er noe jeg har lurt på i årevis.

  3. Kjør debatt.

    Etter katastrofen Fallout 76, som etter sigende over ett år senere typisk bare har mottatt Bethesda sine halvhjertede plaster på såret, spørs det om ikke Bethesdas ansikt utad fortjener den tvilsomme hederen?

    Undertegnede er lite engasjert i spill, men Fallout-serien har sin sjarm. Trivelig å blåse huet av zombier og skurker.

    Synd at det tidvis er en eneste stor kræsj/bøgg-fest..

    Todd Howard er bare en person og kan ikke ta all skylda for at Bethesda ikke klarer å ordne opp i rotet sitt, men blir litt syndebukk opp i det hele som titulert regissør.

    "You can sabotage that town's economy" (Om Skyrim)

    "Unscripted, radiant AI" (Om Oblivion)

    - Møtte på en gjørme-krabbe her om dagen. Motbydelige kryp.

    - Good day.

    "16 times the detail" (Om Fallout 76)

    Ehh...

    'It just works.'

    Fallout 76 ble den gangen Todd & Co. ikke kom unna med å slippe et spill fullt av feil.

     

  4. Nok en gang, om 'Pushwagner' :

     

    Her forstår jeg ikke hva du mener. Kanskje jeg henger meg opp i at siste setning er en total selvfølgelighet.

    For meg avslørte dette ene utsagnet alene deg. Men du mener at jeg mistolker deg, da ?

     

    Det aller meste av det du sier er hva jeg allerede anser som 'goes without saying' og var opprinnelig ikke hva denne tråden var tiltenkt å diskutere.

     

    EDIT. Er ikke ute etter å ødelegge denne tråden med krangel og semantikk, BTW. Mistolket jeg deg, 'so be it'. Men du slo meg umiddelbart som en besserwisser med en agenda.

  5. Kanskje du misforstår.

     

    Den teknisk beste kunsten rent kynisk sett er fotorealisme. Betyr ikke at det trenger å være den mest interessante eller 'imponerende'. Teknisk bra kan bli så bra at det blir kjedelig.

     

    Det du presenterer regner jeg ikke for å være svar verdig. Da du selv bedriver forsøk på utdriting og presenterer "argumentasjon" som de aller fleste har forstått allerede fra barnehage-alder.

     

    Kom tilbake når du faktisk har noe å si, istedet for å gå rundt i ring.

     

    Ang hva du sa om f.eks. 'Pushwagner':

     

    Du "forstår ikke hva jeg mener" kombinert med å ta siste utsagn som "en selvfølgelighet". Usaklige oppkast forkledd som argumentasjon avslører jo at du ikke har noe å tilføye.

     

    "Alle kan gjøre det" har jeg heller aldri sagt. Folk som prøver å kapre andres tråder med en god dose "bedreviter"-mentalitet er ikke folk som bidrar til noen utveksling annet enn skittkasting...

     

    Fortsett å oppføre deg som en gjøk, om du vil.

     

    Tenker du å kaste mer søppel nå ?

  6. Det handler også mye om at folk overtolker bilder og ser alle mulige rare "følelser/ meninger" i dem.

    Enig, dette skjer gjerne gjennom gallerier/kuratorer som greier å intellektualisere hvordan og hvorfor nettopp et visst maleri er genialt og dermed manipulere kjøpere.

    Eller at de er laget av personer som DaVinci, Mona Lisa er ikke noe imponerende på noen måte, men mannen er kjent for så utrolig mange ting og er vel den mest anerkjente vitenskapsmannen/ oppfinneren gjennom tidene.

    Mona Lisa er vel semi-fotorealistisk og det er i det minste noe. Ellers et ganske ordinært bilde, ja. Enig i at det dreier seg mer om mannen bak.
  7. Let's face it. Det er ikke den beste kunsten som nødvendigvis selger best. Malerier som går for opptil flere hundre millioner dollar på auksjon - ofte lenge etter at kunstneren har takket for seg - trenger slettes ikke å være særlig imponerende rent teknisk.

     

    http://www.theguardian.com/artanddesign/jonathanjonesblog/2015/nov/11/modigilani-most-expensive-paintings-ever-cezanne-van-gogh-picasso

     

    Mtp. kvalitet er mange av disse verkene overpriset søppel, rent kynisk sett. Jeg mener, de er OK i seg selv, men for slike summer...?

     

    'Pushwagners' beste kreasjoner kan virke langt mer imponerende for mange enn disse maleriene som har gått for slike hinsides beløp. Han er heller ikke teknisk av seg (mitt inntrykk etter å ha sett dokumentaren) men en av Norges mest anerkjente i nyere tid. Den eksentriske stilen og det knallharde livet han har levd er vel avgjørende for hvilke priser hans verker kommer til å gå for fram i tid.

     

    Mitt inntrykk av hva som gjelder :

     

    - Viktigere å komme i kontakt med gallerier/kuratorer som greier å overtale kjøpere om hvordan/hvorfor abstrakt kunst som ikke henger på greip er langt mer attraktivt enn kunst som alle fra et kritisk synspunkt ser at er faktisk bra (realistiske bilder, f.eks.) enn å faktisk være teknisk dyktig.

     

    - Bedre å skape seg et sprøtt, eksentrisk image (gjerne splitter pine gal) enn å være nøktern, ordinær og jordnær.

     

    Beklager om denne er postet i feil kategori. Beklager om lignende tema har vært tatt opp tidligere.

     

    Post gjerne her om dere er enig/uenige.

     

    EDIT. La til avstemning (Flervalgsspm. siden siste alternativ kanskje alltid er relevant).

  8. Siste bump !

     

    Håper på en siste runde med stemmer...

     

    Er ellers fornøyd med resultatet så langt :)

     

    Vil også si at jeg har roet med ned litt med årene, da jeg var ny på forumet kan det hende jeg tråkket en del folk på feil sted (trollet på arbeidsplassen, selvtekt, etc.). Beklager til dere gode folk på forumet som måtte tidligere være litt forbannet på meg !

     

    Tilbake til resultatet :

     

    Gud er en kjeltring mens Satan er relativt sett en skikkelig grei kar !

     

    Og jeg er enig.

     

    @Mennesket tapte slik jeg ser debatten så det suste, noe som er forståelig da han/hun forsvarer en tapt sak.

  9. TS, du var på vei bort da du skrek "fitte!" i frustrasjon. Husker du om du snudde deg og såg på politifolkene da du gjorde dette? Kan ikke se at å komme med ei glose i ren frustrasjon mens du er 50 - 100 meter unna og fortsetter å gå derifra uten at den er myntet på noen kvalifiserer til "forulemping av offentlig tjenestemann".

     

    Dessverre for din del, har de andre rett i når de sier troverdigheten til to polititjenestefolk står høyere enn din egen.

     

    Jeg er vanligvis ikke av den mest sympatiske typen, men velger her likevel å mistenke at politiet muligens har overreagert litt og prøver å cash'e inn en slump easy money til den statlige pengebingen. Det at du i utgangspunktet fikk prutet boten ned fra 9000 ,- til 6000 ,- viser jo at de delvis innrømmer at saken deres ikke står så sterkt.

  10. @Mennesket: Ikke glem at du uansett forsvarer et ondt vesen som skapte det hele - og Satan.

     

    Du forsvarer i ytterste instans - et ondt vesen - ikke glem at du fortsatt drar inn dine egne tolkninger og ligninger om hvorfor du oppfatter Gud som the good guy.

     

    Jeg er ikke religiøs og har ingen sterke formeninger om hvilken religion som er den "rette". Personlig synes jeg Bibelen skal leses akkurat som den er - uten bortforklaringer, tolkinger og unnskyldninger om hva som faktisk står der.

     

    Gammeltestamentets Gud er en ond Gud. Gammeltestamentet utgjør det meste av Bibelen.

    • Liker 1
  11.  

    *snip*

     

    Kom tilbake når du faktisk kan motbevise at de sitatene i Bibelen som siden henviser til ikke har det innholdet som det faktisk vises til.

     

    Jeg sier ikke at siden jeg linket til ikke er partisk - det er den muligens ja. Men konklusjonen om at Gud er den onde og Satan den gode er faktisk ikke urimelig.

     

    Gud har - ifølge Bibelen selv - stått for mye mer drap og elendighet enn Satan.

     

    Du drar dessverre inn alt for mange personlige meninger og tolkninger om Bibelens Gud til at du kan tas seriøst.

  12. Støtter forslaget om at du selv sier fra til sjefen, og det kjapt! Det viser ansvarsbevissthet, istedetfor å innta "se hva som skjer"-holdningen, som sier mer at du prøver å fraskrive deg ansvaret.

     

    Og kollegaen din er ikke mye til verdensmester dersom han observerte handelen uten å gripe inn.

     

    Tja, mulig han ikke hadde rukket å gripe inn i tide?

  13. Hei!

     

    Ønsker å lufte en aldri så liten teori. Ønsker ikke å disse noens religion eller være blasfemiker.

     

    Ønsker ikke å støte noen eller legge opp til noen trolling med det her.

     

    Hva om Satan faktisk er den gode og Gud er skurken?

     

    http://www.daltonato...ion/satan.shtml

     

     

     

    God

    •God takes away Adam and Eve's eternal life, thus commiting the first murder, and holds their descendants responsible and visiting Adam and Eve's punishment down on their children. In today's moral standards, the sins of the father die with the father.

    •God destroys all life on Earth in a great flood, except for a drunk (Noah) and his family, for failing to worship him.

    •God's tenth plague upon the Israelites was the unjustified murder of all firstborn sons in Egypt, which undoubtedly included little children.

    •Before sending the plagues to Egypt, God "hardened Pharaoh's heart" so that he wouldn't let the Israelites go, so he could have an excuse to visit horrible plagues upon them, like boils, killing cattle and murdering all firstborn sons. (Exodus 4:21)

    •God orders the Levites to kill their "every man and his neighnor" for worshipping another god. This cost 3000 lives. (Exodus 32:27)

    •God sends a plague to the Israelites, apparently feeling that mass-butchery wasn't enough of a punishment. (Exodus 32:35)

    •God kills Onan for refusing to impregnate his late brother's (whom God also slew) wife and instead "spilling his seed on the ground." (Genesis 38:8-10)

    •God kills the entire populations of Soddom and Gammorah (again, including women, children and infants) for practicing certain sexual techniques.

    •God gives all Philistines hemorrhoids in their pubic areas. (1 Samuel 5:9)

    •God kills over 50,000 people for looking at an ark. (1 Samuel 6:19)

    •God kills 70,000 people because King David decided to have a census. (1 Chronicles 21:7-14)

    •God approves of slavery, and instructs owners to beat their slaves. (Proverbs 29:19)

    •And, finally, God makes sure that if you are guilty of even the smallest transgression, you shall suffer endlessly for all eternity, following a dramatic homecoming for Jesus, who will be extremely pissed off at everyone for putting him to death, even though it was just the Romans and even though he knew what was going to happen beforehand, and he could have easily avoided it by using his power as God to perform a miracle and prove who he was. (See the entire book of Revelation)

     

    Satan

    •Satan, like Prometheus, gave knowledge to humanity by giving Eve the fruit from the forbidden tree. Because of Satan, humanity gained knowledge of good and evil, according to Genesis. Since we couldn't have possessed knowledge of good and evil before eating the fruit, Adam and Eve couldn't have known that eating the fruit was evil, so it seems a little harsh to punish them as severely as God did. Satan gave humans true capacity for moral judgment, unlike God, who simply expected everyone to mindlessly obey his orders.

    •There is no biblical record of Satan engaging in the murder of torture of any human being, unlike God, who is guilty (and proudly guilty) of commiting genocide.

    •There is no biblical record of Satan ever ordering someone to kill someone else, unlike God, who has repeatedly demanded the deaths of those who commit even the smallest of offenses.

    •Satan will not be holding a massively dramatic ceremony full of blood and death for the return of his son to Earth. God apparently will.

     

     

  14. For så lite som ett år eller to siden ville jeg sagt "Go for it" til bloggforfatteren.

     

    Men ikke nå lenger.

     

    Nå ser jeg tanken bak, men jeg ville frarådet såpass grov vold som han foreslår. Slike drastiske virkemidler kan få uante konsekvenser. Hva om mobberen(e) er av typen som aldri lærer og ikke tåler å tape? Et balltre/brekkjern midt på truten er ikke lenger bare å forsvare seg mot mobbing, det er et angrep som overgår mobbingen og vil gi mobberen(e) et påskudd til hevn dersom han/de skulle kommet seg til hektene og (mot formodning) ikke få varige mèn etter angrepet.

  15. Artig tegning i sistepost!

     

    Uansett, mange unngår nok å gjøre interesse for åpenlyst (sier direkte hva de vil) da det kan bli sett på som vel aggressivt.

     

    Mange unngår nok også å avvise noen tvert, da det kan bli sett på som kaldt/hjerterått/uforskammet.

     

    Man unngår eventuelle pinligheter/ubehag og satser på at andre tar et hint.

     

    Har selv alltid hatt sansen for de som går rett på sak og sier rett ut hva de mener, det gjelder selvsagt i flere sammenhenger enn hva som er temaet for tråden. Ærlighet foran alt, så vet man i det minste hvor skapet står.

    • Liker 1
  16. Altså, som tidligere sagt - milliardærbarn er kanskje ufyselige, uforskammete, bortskjemte, etc. etc. Men det er bedre for verdensøkonomien at de har sin luksuslivsstil enn at de sitter å ruger på pengene som onkel Skrue.

     

    Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce, etc. tjener gode penger på de og det skaper arbeidsplasser.

     

    Byggentreprenører tjener gode penger for hver luksusvilla/penthouseleilighet som blir bygd og det skaper arbeidsplasser.

     

    Osv., osv.

     

    Ålreit, greit nok, pengene kunne sikkert vært brukt mer fornuftig, de kunne vært investert istedet for å bli brukt på overdådig luksus - men penger i omløp er uansett bedre enn ingenting.

     

    Jeg gjentar nok en gang at min oppfatning av TS og likesinnede var/er at de oser misunnelse og at de selv gjerne skulle slått kloa i pengesekken. Agenda: :devil:

     

    Dobbeltmoralister/hyklere har jeg lite til overs for.

  17. Uansett, mitt beste råd å gi til dem som opplever psykisk/fysisk vold i et forhold, uavhengig av hvem som utøver volden og uavhengig av hvem som er sterkest:

     

    VIS STYRKE OG GJØR FORHOLDET SLUTT!! Selv om du ikke nødvendigvis kommer deg unna partneren grunnet økonomi/boforhold/etc. etc. er det aller beste du kan gjøre er Å GI KLART UTTRYKK FOR AT DU IKKE LENGER VIL HA NOE MER MED VEDKOMMENDE Å GJØRE. ALDRI GÅ TILBAKE PÅ DET/GI ETTER. Ikke vent. Ikke tro at ting skal bli bedre/ordne seg. Du skylder deg selv å bryte ut et slikt forhold. Du skylder din partner ingenting.

     

    Rådet gjelder som sagt begge kjønn.

     

    En partner som er manipulativ, er kontrollfrik, er sjalu/aggressiv, er farlig *you name it* er ikke en partner som kommer til å forandre seg til det bedre, er ikke en partner å samle på uansett hvor mye vedkommende måtte få dårlig samvittighet eller ei for sine handlinger. Å prøve å "kurere" forholdet, eller enda verre - å ta opp maktkampen - frarådes.

    • Liker 2
  18. @Red Frostraven: Eksemplene du nevner dekker i stor grad nettopp hvilken type dette er - bortsett fra at han ikke har noe ansvar for bedriftskunder/leverandører/etc. i sin stilling.

     

    Nå er det ikke hver gang han slipper unna med f.eks. å ta cred for andres arbeid når ting er bra utført og gi andre skylda når ting går galt, men han prøver seg stadig. Både nåværende og tidligere ansatte kan bekrefte dette.

     

    Han lurer seg også bevisst unna generalryddinger og å måtte rydde opp etter seg selv. Han ser seg selv som for "fin" til slikt. Han forventer at andre ansatte i samme stilling som han skal tilrettelegge for han, slik at han selv skal få en langt mer komfortabel arbeidshverdag i forhold til dem.

     

    Han er den klassiske parasitten og juksmakeren på arbeidsplassen som du kan tenke deg.

     

    @Alastor: Det er det og takk for rådet. Nå avventer jeg likevel for å se om de kommer til meg - så skal jeg gjøre mitt beste for å bevise ovenfor de at han kaster vekk tiden deres på en grunnløs anklage.

     

    @karantene: Ja, hvorfor ikke? :)

     

    Godt nyttår til folket på tråden.

×
×
  • Opprett ny...