Gå til innhold

celebos

Medlemmer
  • Innlegg

    184
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av celebos

  1. Takker for raskt svar. Når vi startet opp med fargefremkalling i fjor fikk vi høre at fargekjemien varer i 2 - 3 måneder. Dette fant vi fort ut at ikke stemte. Fargekjemien ble blandet for over en uke siden og vi har fremkalt ca. 10 filmer foreløpig. Jeg merker at kjemien blir "slitt" Den har blitt veldig missfarget, spesielt fremkalleren. Fixen ser den samme ut.

     

    Det blir oppevart med minimalt med luft i tankene og i romtemperatur.

     

    Tusen takk for raske svar.

  2. Vi har begynt å fremkalle fargefilm på mørkerommet på Høyskolen i Lillehammer. Vi har prøvd oss frem en stund og vi får det il veldig bra. EN ting som vi ikke har helt oversikt over er antall filmer vi kan fremkalle før kjemien er brukt opp. Eller hvor lang tid det tar før kjemien går ut på dato. Jeg har opplevd at kjemien fungerer fint den ene dagen, men et par dager etter fungerer den ikke i det heletatt. Siden det er mange som bruker denne kjemien er det jo også flere faktorer som spiller inn også. Det kan jo også være noen som har vært uforsiktig å ødelagt kjemien på andre måter.

     

    Men mine hovedspørsmål her er:

     

    Hvor mange filmer kan man fremkalle i en liter Colortec C-41

     

    go

     

    Hvor lenge holder kjemien når den er blandet ut?

     

    På forhånd takk.

  3. Haha. Ja. Jeg fant den sia i sta jeg også. Det er nok litt i dyreste laget. jeg tror jeg skal være heldig om det finnes noe i det heletatt på den filmen. Filmen sto i et Rollarflex-kamera jeg kjøpte på en bruktsjappe i sta. Jeg får heller prøve å fremkalle den i hc-110 i morgen. Jeg leste et sted at det funka, sju minutter skal vist passe. Det skal vist bli et orangeskjær på filmen.

     

     

    Det hadde bare vært gøy å prøve å gjøre det i farge, men sånn jeg har skjønt det funker det ikke i det heletatt i C-41.

     

    Takk for svar. Om det blir noe av kan jeg scanne negativene og poste bildene her om du vil se.

  4. Jeg har en iPod classic som er relativt ny. Når jeg plugger den inn i dataen står det "Tilkoblet mat ut for frakobling"

     

    Og et sekund senere står det "OK kobler fra"

     

    iPoden dukker ikke opp på iTunes så jeg får ikke oppdatert iPoden med musikk.

     

    Jeg har også en MacBook og det er samme problem der. Noen som har hatt samme problem?

     

    Jeg har prøvd å restarte iPoden, men det funker ikke.

     

    Er iPoden ødelagt? bør jeg sende den inn til reperasjon ?

     

    På forhånd takk.

  5. Jeg er på et lite LAN for å spille litt wow. Jeg hadde ikke lagt inn wow på macbooken min men dro hele spillet over fra en ekstern hardisk.

     

    men da jeg åpner .exe fila til wow kommer det bare opp som et tekstdokument med et røversråk på.

     

    Noen som har peiling på om det kan funke? eller jeg jeg nødt til å legge det inn og oppgradere hele dritten?

  6. Jeg var på hytta forige helg og så en diger rovfugl på himmelen. Siden jeg ikke ser så godt så har jeg aldri vært flink på fugler, så jeg lurer på om noen har peiling på hva jeg har fotografert. Jeg vet det har vært en del fjellvåk rundt hytta, men syntes denne virker mye større. uansett er det spennende å se et så digert og mektig dyr sirkle rundt ovet hodet mitt. For en drøm det hadde vært å treffe på den mens den sitter i et tre. Bildet er forresten tatt med et 200 mm objektiv.

     

     

    post-19793-1243636014_thumb.jpg

     

    På forhånd takk.

  7. Jeg har alltid hatt to spoler på alle stengene mine, en med Fireline (0,17) og en med Triline(trilene? litt usikker om det er med I eller E..) Har aldri opplevd noe problemer med fireline. Selvfølgelig kan den snurre seg opp en del hvis du bare knyter på en spinner og henger den etter båten i flere kilomter, men bruker du Not A knot og hempevirvel så funker det kjempebra. Jeg har heller aldri opplevd at den har røket med fisk på og jeg visker for det meste i elver og fjellvann. Husker ikke helt hvor mye 0,17 fireline tåler, men rundt 3.0 kilo skal den tåle og det er mer enn nok for meg, er skjeldent over kilosgrensa uansett.

     

    Linken din funka ikke her så fikk ikke se prisen på Firelinen på Ebay, men er den mye billigere hadde jeg ikke nølt med å kjøpe der. kaster latterlig mye lenger med fireline :D

  8. Jeg var å leverte mine fantastiske AKG hodetelefoner til reperasjon til den fantastiske butikken Stereofil i grensen. Jeg stakk etterpå innom platekompaniet på Oslo city for å kjøpe meg noen KOSS Ørepropper som jeg skulle ha imens. Jeg vet det er noen billige ørepropper som ikke har den beste kvaliteten, men disse pluggene skulle jeg bare ha en måneds tid.

     

    jeg kjøpte pluggene og dro strake veien hjem for å teste de. Når jeg plugga de i funka bare den venstre proppen mens den høyre bare funka litt når jeg klempte litt på jackplugggen. Jeg stakk innom platekompaniet i dag med pluggene (og kvittering) og forklarte situasjonen. Jeg fikk med en gang nye, og på vei til trikken koblet jeg de til iPoden og fant ut at de nye pluggene var som de forige. Jeg gikk da tilbake og fikk prøve enda et par som var like ens. På det fjerde paret med ørepropper var det lyd i begge ørene og jeg var fornøyd..... Helt til jeg kom ned rulletrappa til 1. etasje. der fikk ikke høyre øre noe lyd.

     

    Jeg rusla tilbake opp og sa at jeg ikke gadd å prøve fler. Da ville de gjerne teste proppene så de fikk forsikre seg at det ikke var min iPod som var problemet. Den hyggelige jenta som prøvde de fant ut at det ble hakkete lyd på høyre øre da hun rørte ved pluggen. Da hun forklarte situasjonen til en annen kar bak disken som virket som en gammel traver på platekompaniet syntes han at det var rart at det ikke hadde vært noen andre innom for å klage på de pluggene.

     

    Her ble jeg temmelig irritert. Trodde han at jeg kom for å klage på proppene fordi jeg syntes det er gøy å klage? Alle vet at det bare er pensjonister og vaktmestere som liker å klage. Trodde han at jeg ødela alle pluggene med vilje fordi jeg har en trang til å ødelegge ting ? Alt jeg ville var å ha noen ørepropper i 4 uker til mine headphones er tilbake fra reperasjon.

     

     

     

    Uansett fikk jeg igjen pengene etter at den hyggelige jenta som gjorde så godt hun kunne fikk pratet med sjefen sin. Men her sitter jeg nå like langt. Uten ørepropper og 4 uker til mine AKG hodetelefoner er tilbake.

  9. Her kommer et nytt bilde jeg tok i dag. Har fulgt tips jeg har fått her. Blandt annet å bruke samme fokus på begge bildene. Og å holde rammen på en annen måte. Jeg er fornøyd selv med det jeg har gjort om igjen. Eneste jeg har å klage på selv nå er at jeg syntes det ble litt mørkt oppe ved hodet mitt.

     

     

    post-19793-1238860206_thumb.jpg

     

    Hva syntes du?

     

     

    Takk igjen for all konstruktiv kritikk og tips og hjelp. Det setter jeg pris på.

     

    -E-

  10. Gøy å se at det er noen gidder å se på og kommentere. Jeg Kommer til å ta bildet på nytt en dag snart. Tenkte jeg skulle få tak en litt mer spennende bokhylle jeg skal stå foran. Og Jeg har funnet ut en annen måte å holde ramma på sånn at det ikke blir så vanskleig å klippe ut fingrene. Jeg er også enig i at jeg burde slå av autofokus da jeg tar det bildet Hvor jeg ikke står der. Takk for tips.

     

     

    Følg med i denne tråden fremover så kan dere se det ferdige bildet.

     

     

    -Erlend.

  11. Hei.

     

    Jeg kjeda meg litt hjemme på fredag og var i fotograferingshumør, men for lat til å forlate rommet. Derfor satte jeg opp kameraet og tok noen selvportetter som jeg senere tukla litt med i Photoshop.

     

    Jeg syntes denne idèen var ganske morsom, men jeg blir ikke helt fornøyd med klippinga ved fingrene. de ser litt klumpete ut. Derfor lurer jeg på om noen har peiling på en måte å få dette finere på. Jeg brukte Magic wand tool på rammen og så brukte jeg en eraser tool med en brush med lite hardness. Jeg testa også å bruke clone stamp tool, men syntes ikke den virka så bra heller. Er det noen her som har forslag til hvordan jeg kan få til den overgangen bedre? Og er det noe mer å utsette på bildet?

     

    post-19793-1238337043_thumb.jpg

     

     

    All skryt og konstruktiv kritikk mottas med takk.

  12. enda mer off-topic.

     

    Har bare vært i reptilparken en gang og det var under foring. Det er jo fint lys osv. på reptilparken, men den dagen jeg var der avr det så mye folk så det var vanskelig å komme til. Jeg får ta meg en tur dit en helt vanlig dag. Hvor kan jeg se bildene dine ?

×
×
  • Opprett ny...