Gå til innhold

Muraren

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muraren

  1. Hei! 

     

    har bestemt meg for å gå til innkjøp av projektor og lerret på garasjeloftet, etter mangen timer på internett gjekk eg for benq w1110s. har ikkje bestilt lerret enda og lurer på hvilket lerret eg skal gå for og hvor stort?

    garasjeloftet har skråtak og max takhøgde på 208. har ei bredde på 180 før skråtaket begynner( dvs 180x208). ellers er rommet 550 lang og 420 bredt. blir det for mykje med 100¨ ? sitter ca 3 meter unna.

  2. Hei! har fått fiber i hus og den medfølgende routeren fungerer dårlig då internette ¨fryser¨ ganske ofte.

    har byttet til ein asus rt-ac68u router og den fungerer utmerket heilt til eg skulle måle farten. 

    har 100mbps på den originale routeren fra internettleverandøren min men mister altså 50mbps når eg tester farten på asus routeren.

    routeren fra internettleverandøren er ein tilgin router og den går ikkje og sette i bridge mode ifølge leverandøren min så difor har eg koblet asus router som eit aksesspunkt der DHCP og NAT er utkoblet.

    asus routeren er koblet med kabel frå tilgin router og wifi er slått av på tilgin router.

     

    nokon som har gode råd til kva som kan være gale ? 

     

     

  3. Hva synes kona di om det hele da? Dersom dere har felles økonomi, så vil jeg jo anta at hun også ser fornuften i at pengene går til felles formål, altså betale ned på lånet. Hvis hun er enig i dine synspunkt, er det vel for henne å gå til mora å si det som det er?

     

    Uansett mye bedre å finne en ordning på det før enn etterpå  :thumbup:

     

    fruen er jo forsåvidt enig med meg, og pengen vil jo gå til felles formål, er det da rettferdig å skrive noko ? 

  4.  

    Hei!

     

    eg og fruen har vært gift i 5 år no, har vært sammen i 10 år og har 2 flotte barn! vi kjøpte vårt første hus for ca 7 år siden og har hatt felles økonomi siden det! 

    fruen min har ein bror som no skal kjøpe eit hus som mora eig, han skal få kjøpe huset ganske billigt men mora vil at fruen skal ha litt igjen for det og! ( døme: takst 1,8 mill, broren kjøper huset for 1 mill, då står det 800 000 igjen i forhold til taks og den vil ho dele på 2, som blir 400 000 på fruen min) håper dere forstod den ? 

    for det første forstår eg ikkje att dei 800 000 skal delast på 2 då broren alleredet har fått huset 800 000 kr billigere en takst, men igjen så trenger ikkje mora å gje noko som helst så fruen vil ikkje snakke om det.

    men mora vil att dei 400 000 kr skal skrivast opp hos advokat i tilfelle vi skiller lag og det forstår eg veldig godt! men føler det blir litt uretferdig i forhold til meg då vi har hatt felles økonomi i 7 år no og eg tjener ca 100 000 kr meir i året en fruen,i tilleg har eg arbeidet veldig mykje på huset, bygd loft og ein stor garasje, føler det blir feil att om vi skiller lag so skal ho plutslig ha 400 000 kr meir en meg. burde eg då fått skreve opp at eg har 100 000 kr meir i lønn i året og? då er vi plutslig oppe i 700 000 kr for dei felles åra? 

    er sikker ikkje noke fasit på dette men hadde vært kjekt å høyrt andre sine meininger, spør om dåke lurer på noke.

     

     

    glemte å skrive att pengen vil gå rett inn på vår lånekonto! :)

     

  5. Hei! eg har idag HD-PVR dekoder med canal digital og ønsker å gå over til IDTV

    inne på internettsiden til canal digital er det ei oversikt over godkjente tv'er, der blant anna min tv ( LG 47LW550N ) står! var hos forhandler idag og spurte om eg kunne få slik IDTV, men da måtte eg ha inngang til signalkabelen på tv'n, nåke eg ikkje finner ?

    47LW550N har innebygget DVB-T og DVB-C tuner. hvordan skal eg få signal til canal digital hvis eg ikkje har noken inngang til signalkabelen ?

  6. Lurer på å roote min htc desire hd, har funne meg ein beskrivelse på korleis dette skal gjerast.

    lurer på hva HBOOT er? og hva er S-Off? trenger eg å installere det?

    når eg har installert ny rom, vill eg miste alt på tlf?

    vil eg kunne få tilbake den gamle originale uten å miste allt?

    vil alt som er på tlf fungere med den nye rom'en? tenker da på kamera, gps, osv?

    går det an å beholde den originale rom'en å kun installere oppstartsbildet og evt program som trenger root tilgang?

    går det evt an å installere nytt oppstartsbildet uten å perm roote?

    hvilken rom anbefaler dåke til htc desire hd?

     

    sikkert mange domme spørsmål her, men håper dåke kan svare meg på dei fleste

  7. Hei!

    Eg har nettop kjøpt meg ny aino tlf og er ganske fornøyd med den:)

    Har koblet tlf opp til playstation 3 med Remote Play og det fungerte smertefritt! Heilt til eg koblet tlf til eit annet wifi, då får eg ikkje kontakt med ps3? noen som har vert borti dette problemet? eller har ein anelse om hva det kan vere ?

×
×
  • Opprett ny...