Gå til innhold

Hugol

Medlemmer
  • Innlegg

    2 653
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hugol

  1. Jeg ser etter et internship/vikariat i sommer, men har slitt med å finne utlysninger på slike type stillinger relatert til feltet jeg vil jobbe med/utforske. Jeg har derfor satt opp en liste med selskaper jeg tenkte å kontakte for å høre om det finnes åpninger fremover. Dog har jeg et par spørsmål hva gjelder selve fremgangsmåten: 

    • Hvem i selskapet kan jeg kontakte dersom de ikke har en utnevnt HR-sjef/rådgiver eller avdeling? Er det upassende å kontakte administrerende direktør med en slik henvendelse? 
    • Hvordan skal jeg utforme mailen? Burde jeg skrive en åpen søknad for å fange mest mulig interesse med en gang, eller burde jeg holde det kort og kun høre om dette er noe de er villige til å vurdere for å spare tiden deres? 

    Setter pris på alle innspill. Takk på forhånd! 

  2. Noen av dere som bruker Investtech sine aksjeanalyser, evt Tradefloor.no? Erfaringer?

     

    Jeg anvender Investtech sine analyser stadig. Slik jeg ser det, er det en felles oppfatning blant folk (vedrørende deres produkt - analyser) om at det sikrer gevinst. Personlig investerer jeg ikke på fundamentale analyser, så deres tjeneste er helt glimrende for min del i en mellomlang tidshorisont. Det skal sies at jeg brukte mye tid på å lese meg opp på TA før jeg begynte å bruke deres produkter. 

     

    Sist jeg sjekket tilbyr de en 14 dagers gratis prøveperiode som kan være verdt å sjekke ut. 

  3. Takk for utfyllende svar, DukeRichelieu. Det verdsettes.

     

    I første omgang tenker jeg å utsette mine første kjøp til jeg har nådd en disponibel startkapital på 100k. Dette er da midler som jeg ikke er avhengig av, og som jeg fint kan eksponere for noe risiko gitt min situasjon. 

     

    Når det kommer til metoden min er den absolutt ikke hemmelig. Som nevnt vil metoden min bære på teknisk analyse, hvor jeg primært har studert Stig Mikaelsen sin bok (som jeg forøvrig vil anbefale sterkt), samt InvestTech sine utfyllende kompendier. Videre ser jeg for meg en mellomlang invisteringshorisont (ca. 2-9 mnd.), hvor kjøp og salg vil være basert på trender og tekniske signaler. I den sammenheng vil det kanskje ikke være aktuelt å bruke begrepet 'trader' for min fremtidige virksomhet til høsten.

     

    Jeg er absolutt ikke ute etter noe fremtidig spådom om markedet, men jeg føler meg usikker når det kommer til timing og sykluser. Usikkerheten er videre forsterket gitt resultatene fra Oslo Børs som du påpeker. Er derfor egentlig kun ute etter deres tanker angående min posisjon og om det vil være for risikabelt/dyrt å begynne med aksjehandel på Børsen til høsten. Som det antakeligvis er ganske enkelt å tyde er jeg en amatør på feltet, men jeg er avhengig av å tilegne meg praktisk erfaring for å videreføre lidenskapen.

  4. Har spurt tidligere i tråden i denne tråden, men fikk ikke mye respons så jeg prøver meg igjen. 

     

    Med tidligere erfaring fra kjøp av fond og obligasjoner, har jeg nå et ønske om å endelig gjøre et forsøk på børen til høsten, så fort en fornuftig startkapital er på plass. Etter lesing og øvelse siden januar (!), føler jeg meg trygg på teknisk analyse og synes metoden er både engasjerende og relevant i henhold til at jeg vil ha et mellomlangsiktig perspektiv. På den andre siden er jeg bekymret for at jeg vil kjøpe meg inn i et marked som allerede er dyrt, gitt den stabile og positive utviklingen på Oslo Børs siden 2008.

     

    Som komplett nybegynner er da spørsmålet mitt hvor bekymret jeg burde være til høsten. Er det for sent å innta markedet? Hvor avgjørende er situasjonen i markedet ift. det å handle på tekniske signaler? Har hatt lyst til å prøve meg på aksjehandel i et par år nå, men sjansen har ikke vært der før. Har dere noen tanker?

     

    Takk på forhånd. 

  5. Hva tenker folket om markedet på Oslo Børs per dags dato? Er markedet så overpriset som medier vil ha det til?

     

    Jeg har brukt halve fjoråret på å lese og lære meg mer om investering i aksjer og verdipapirer. Nå har jeg lyst til å få meg litt praktisk erfaring også, men frykter tidspunktet. Tanker?

  6. Lite spørsmål. Jeg har en mage som ikke er særlig glad i store mengder protein, da spesielt rent whey. Jeg har tidligere prøvd soya basert proteinpulver, men fant ikke dette noe bedre. Finnes det en annen løsning jeg ikke har funnet? Er fortiden student, så inntaket av whey har vel stort sett blitt større i det lange løp og det er en ekstremt enkel og billig måte å få i meg nok næring i en ellers hektisk hverdag.

     

    Setter pris på innspill! 

  7. Har en hvit skjorte fra Barba som har vært med på mye. Særdeles fornøyd med snittet og passformen, men dessverre har den gulnet noe over tid. Skyldes antakeligvis at den kun kan vaskes på 30 grader og at den derfor aldri har vært helt "ren". Har noen tips eller løsninger på hvordan man kan få bleknet slike skjorter, uten noe varmebehandling?

    • Liker 1
  8. Jeg har hatt lyst på nytt MB/MBP ganske lenge.

    MBP er "utdatert", mens MB har kun 1 port. Det er alt for lite for meg. Jeg må ha minst 3 (1 ladning + 2usb), helst 4. Og det må være 3.5 også.

    Så for min sin del, er det uaktuelt med dagens MB.

     

    Hvorfor solgte du din gamle MBP da? Jeg bruker en 2012 MBA og er meget fornøyd, bortsett fra batteriet. Vurdere nå faktisk berre å bytte batteriet, istedenfor å kjøpe MBP (med mindre den blir meget bra!)

    Jeg solgte den vel hovedsakelig fordi jeg synes maskinen (15") var for stor og upraktisk. Har tidligere benyttet den til noe annet enn fremtidig bruksområde, studier. Var jo selvfølgelig dum nok til å håpe på en tidlig release av MBP, men neida..

  9. En port = dreper hele macen for min del iaf

    Ja, er forsåvidt helt enig med deg. Har testet MacBooken over et par dager, og stiller meg undrende til hvorfor 2016 versjonen ikke fikk en til port.

     

    Du kan jo vente og se hva Apple lirer av seg om to uker.

    Ryktene går om at den oppgraderte/nye MacBook Proen mest sannsynlig vil få en egen lansering og at den ikke vil bli lansert gjennom pressekonferansen den 7. Dette gjør egentlig situasjonen vanskeligere for meg, da jeg helt skulle hatt meg en Mac så fort som mulig..

  10. Solgte nylig min 15" MacBook Pro Retina og er nå på utkikk etter ny Mac. Jeg starter på studier til høsten og har behov for noe lettere/tynnere som kan anvendes i sammenheng med studiene.

     

    Jeg har lenge sett på den nye MacBooken og liker denne veldig godt. Har noe problemer med tastaturet og synes prisen er noe stiv, men med tanke på hvor praktisk denne er i forhold til mitt bruksområde, vurderer jeg dette alternativet sterkt. 

     

    På den andre siden har det vært mye interessante rykter rundt den nye MacBook Proen. Dog virker det som at denne ikke kommer på en god stund, og lanseringen har tydeligvis vært utsatt opptil flere ganger. 

     

    Hva ville dere gjort? Pris er altså ikke en avgjørende faktor. 

  11.  

     

    Ja, jeg kan vel trygt si det. Jeg har vært ganske disiplinert i forhold til å holde meg i underskudd gjennom de to foregående månedene. Jeg har også nylig lagt merke til at jeg sliter med prestasjonene på trening selv om jeg ikke har mistet betydelig med styrke/masse på bekostning av deffingen/langvarig underskudd.

     

    Kan det kanskje hjelpe med et par hviledager med overskudd av karbohydrater?

     

    Klem til når du først skal gjøre noe :)Fantastisk artikkel.

    Konklusjonen finner du i bunn av artikkelen, men alt er verdt å lese.

     

    Dette er også en god grunn når man er på strengt underskudd og beklagligvis blir bedt i et sosialt, hyggelig lag - spis karbs til fletta tar deg.

     

    Bra jobba forøvrig - det er helt normalt det du opplever.

     

     

    Takk for link til fin artikkel, Høna. Da blir det karbload i morgen så får vi se hvordan det går utover uken. 

  12. Har du ligget i underskudd hele tiden?

    En karbedag kan være det som skal til for å få kontinuitet.

    Du har mest sannsynlig kjørt hormonproduksjon ned med så langvarig underskudd.

    Ja, jeg kan vel trygt si det. Jeg har vært ganske disiplinert i forhold til å holde meg i underskudd gjennom de to foregående månedene. Jeg har også nylig lagt merke til at jeg sliter med prestasjonene på trening selv om jeg ikke har mistet betydelig med styrke/masse på bekostning av deffingen/langvarig underskudd.

     

    Kan det kanskje hjelpe med et par hviledager med overskudd av karbohydrater?

  13. Gratulerer med fremgangen!

    Du må redusere (justere) kaloriinntaket ditt. Siden du har mistet så mange kilo så betyr det også at kroppen din trenger mindre energi til å opprettholde vekten din. Ditt nåværende inntak er akkurat nok til å vedlikeholde vekten din på 91.2 kg, men for lite til 103 kg. Derfor mistet du 11.8 kg.

    Nettopp pga dette er det viktig å trene styrke for langsiktige resultater. Mer muskelmase betyr høyere kaloribehov for å vedlikeholde musklene. Da går du ikke opp i vekt igjen like lett :)

     

    Takk for tilbakemelding! Jeg logger alt (både vekt og mat) gjennom Lifesum, og appen justerer også kaloribehovet mitt basert på oppdatert vekt. Likevel har fremgangen stagnert noe i det siste, og jeg er redd for å pushe meg selv mer med treningen i frykt for å overtrene meg selv. Merker allerede at jeg sliter med å holde aktiviteten i gang til tider, antakeligvis grunnet mangel på energi og mat.. 

  14. Har nå gått ned fra 103 kg til 91.2 kg siden 15. januar. Ganske stolt av meg selv da jeg tidligere har hatt dårlig erfaring med å deffe (lav forbrenning). Uansett opplevde jeg veien fra 103 til 92 kg som temmelig enkel, men har nå stagnert på rundt 92 kg i en stund. Hvorfor er det slik? Har kroppen det vanskeligere å forbrenne fett jo lettere mann blir? Kanskje dumt spørsmål, men jeg sliter med å se logikken..

  15. Jeg tror personlig at slike sokker har minimal effekt på både restitusjon og sirkulasjon. Argumentasjonen for slike type sokker tar først og fremst utgangspunkt i at området blir varmere og kan bidra skadeforebyggende/restituerende. Jeg vil heller anbefale deg å kjøpe leggstøtte dersom du opplever såre legger eller tegn til betennelse. Har slitt mye med betennelse og har hatt stor glede av å bruke støtte. 

     

    Kort sagt er jeg sikker på at kompresjonssoker ikke vil ha noe effekt på blemmer og smerte i foten din. Sørg for at du har ordentlige løpesokker, og finner rett type sko til din type fot (test kan enkelt gjøres hos Løplabbet/Anton Sport etc.) Selv om dette er dyrt, er det gull verdt for å holde deg vekke fra skader og ubehag gjennom sesongen, 

  16. Du har en litt feil tilnærming her. Du bulker altfor hardt, det virker som om du med forsett vil akkumulere fett kun for vekten sin skyld?

    Det er da rimelig å anta at du tar like hardt i på deff og dermed opplever at det er vanskelig.

    Som mange andre her burde du heller prøve å tenke på kvalitet i trening og et minutiøst overskudd for ikke å akkumulere for mye fett.

     

    Du sier du vil til 110-115 kg før du går ned til 85 kg. Det er 30 kg forskjell, håper du ser hva jeg vil frem til.

     

     

    Jeg ser ikke helt hvordan jeg akkumulerer for mye fett, eller hvordan jeg bulker for hardt. Jeg følger følgende oppsett fire ganger i uken og ligger på omkring 750 kcal per økt. 4000 kcal var litt i overkant, men jeg ligger på omlag 3300 kcal daglig, og ca. 4000 kcal de dagene hvor jeg løfter. 

     

    Jeg ser hva du vil frem til med 30 kg i differanse, og ja det er utvilsomt mye. Jeg ser ikke noen annen utvei hvis jeg ønsker å bygge, en å gå opp rundt 10 kg til, gitt min nåværende vekt på 97.5 kg. Målet mitt hadde jo utvilsomt sett annerledes ut hadde det bare vært mulig å forbrenne fett samtidig som man bygger masse. 

     

     

    Regn - 1 kg pr uke på deff. 

    Bulking burde skje når fettprosenten er 20

    Så deffer man ned til ca 12. 

     

    Problemet er at mange starter denne ferden på 25 og går opp til 35. 

     

    Man bulker om høsten helt til april/mai, så deffer man seg cutta og er sånn gjennom sommeren.

    Da får man mest glede av hvordan man ser ut. 

    Med mindre man er strongman ol , da gir man blanke og spiser 24/7  , samma hvor feit, bare man kan løfte mer. 

     

    Men husk at du ikke bør fokusere bare på volum, det er verdt det å gå ned 20% på volumet for å tjene 80% på styrken.

    Dvs noen baseøvelser med styrkeprogresjon samtidig som volumdelen kjøres med egen volumdeload. 

     

    Takk for svar War. Per dags dato ligger jeg vel rundt 18-19 i fettprosent. Antyder du at jeg allerede burde vurdere å tenke på deff? 

    Foruten om å bli større, ønsker jeg å trene meg opp i mot FOS som jeg søker til sommeren. Jeg tenkte derfor det var ideelt å legge på seg litt masse, før jeg kan fokusere på deffingen med hovedfokus på styrke (altså ikke volum) og kondisjon. Tenker jeg feil? Finnes det en mer effektiv og bedre struktur i forhold til å nå målet mitt? 

     

    Takk for alle innspill! 

  17. Jeg er fortiden på min tredje uke med bulk. Målet mitt er å bygge så mye masse som mulig frem til jeg veier mellom 110-115 kg (jeg ligger nå på 97.5 kg). Jeg ligger omtrentlig på 4000 kcal daglig. Det eneste problemet med målet jeg har satt meg er at jeg er usikker på hvor lenge jeg skal bulke. Hvor lang tid burde jeg beregne på å komme meg ned til normalvekt igjen før sommeren (anser 85 kg som normalvekt i dette tilfellet)? Foreløpig har jeg satt 1. mars som dato, men er usikker på hvorvidt dette kanskje er knapt med tid. Det er også verdt å nevne med at jeg tidligere har slitt og brukt lang tid på å gå ned i vekt, tross ekstremt mye aktivitet. 

  18. Jeg føler det samme, Akse. Per def. vil jeg ikke si at jeg har noen skade eller lignende i ryggen, men jeg venter på dette "smellet" grunnet en følelse av press/smerter i ryggen ved høy belastning gjennom baseøvelser. Har du vært borti en omfattende artikkel eller noe lignende? Hadde vært flott å få tak i et seriøst opplegg med en ordentlig plan å gjennomføre. 

     

    Setter pris på svaret. 

  19. Jeg foreslår også at du henvender deg til ansvarlig feltprest på basen. Gjennom min tjeneste i Forsvaret, kan jeg skrive under på at problemer med depresjon og psykiske tilfeller tas svært seriøst. Jeg har ytterlig grunnlag for å tro at dette vil bli ta seriøst, da det antakeligvis vil bli beskrevet som påført skade/sykdom ettersom dette har oppstått under din verneplikt. 

     

    Husk også at feltpresten har taushetsplikt dersom du har andre underliggende årsaker som forårsaker situasjonen din. 

     

    Lykke til. 

  20. Helt siden september i fjor har jeg hatt ekstremt stor glede av 5x5 SL. Fra september til desember gikk jeg fra 82,5 til å veie 96,5 kg. Med godt kosthold og morsom trening kom resultatene raskt. Tross gleden innså jeg at jeg var nødt til å gi med i desember da jeg var oppe i 132,5 kg i knebøy. Ryggen sier rett og slett stopp, og dette er ikke første gang heller (problemet har oppstått på årlig basis). 

     

    Jeg har nå gått over til en fire dagers splitt med mer fokus på isolasjon, altså med færre baseøvelser naturligvis. Hittil har dette gått greit, men jeg merker fortsatt plager ved korsryggen ved markløft og knebøy. Som tidligere alpinist med stor ben, synes jeg det er sinnsykt kjipt å måtte ta til tanken om å faktisk gi opp baseøvelser for godt. Jeg har fått veiledning av erfarene løftere, sett på stilstudier av teknikk og oppsøkt fysioterapeut. Jeg finner verken svar på hva som kan hjelpe eller hvordan dette kan løses. 

     

    Dette blir derfor mitt siste forsøk før jeg faktisk må gi opp for godt: Er det noen her inne som har hatt lignende problemer og som kan utdype hvilke alternativer dere har anvendt for å bli kvitt plagene? Jeg har trent kjernemuskulaturen spesifikt de to siste månedene for å se om problemet kanskje ligger der. Dette har ikke gitt noen særlige resultater. 

     

    Takker for alle bidrag! 

  21. Har da vært så heldig å få tak i tolv flasker Westvleteren 12 og seks flasker Westvleteren 6. Tenkte å smake på en 6'er i løpet av kvelden, men lagre det resterende i en stund, da dette var tipset jeg fikk på bryggeriet. Noen her som tilfeldigvis har lagret en Westvleteren tidligere? Erfaringer? 

×
×
  • Opprett ny...