Gå til innhold

Pitt

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pitt

  1. Jeg sier meg delvis enig i artikkelen. Og selv om et kompaktkamera er en liten investering, så er det nettopp dét, LITEN investering. Man har sikkert vært gjennom tre mobiltelefoner før man igjen bytter kamera, så økonomi er stort sett ingen unnskyldning!

    Når det er sagt, så kunne artikkelforfatter ha gjort seg litt mer flid med bildene, ikke bare er bildene fra mobilen av dårligere kvalitet, men innholdsmessig også mye mye dårligere, noe som forsterker forskjellen, selv om det ikke blir helt riktig. Skal man ta to bilder til sammenligning utendørs så kan man i alle fall ha samme standpunkt? Dessuten, som man ofte hører på fotoforum (spesielt foto.no), innholdet er alltid viktigere enn teknisk kvalitet! Og siden man alltid har mobilen med seg så har man alltid mulighet til å ta bilder. Et kamera blir enda en digs å ta med!

    Nå drasser jeg ofte med meg speilrefleksen, men så er jeg også over snittet interessert i å ta bilder, og derfor er nok artikkelen myntet på andre, men jeg ser at jeg også ofte tar bilder med mobilen, og det funker fint! Ser man på mobilen som et fotografiapparat så bunner det ut i at kameraet er et verktøy, og man må velge riktig verktøy til jobben. Jeg er langt fra enig i den relativt ensidige negativiteten til mobilkameraet i artikkelen.

    • Liker 1
  2. Hei!

     

    Vi hadde tenkt å kjøpe portabel DVD-spiller til å ha i bilen slik at guttungen får litt underholdning på lengre kjøreturer. En slik sak som man henger på nakkestøtten. Han er bare 9 mnd gammel, så humøret synker fort på turer lengre enn fem minutter (om han ikke sovner først da...).

     

    Så slo tanken oss, hva med å bruke et nettbrett til denne oppgaven i stedet? Da får vi en litt mer allsidig enhet også. Familien er ganske godt innarbeidet i Apple sitt univers, (macbook, iMac, iPad, iPhone osv...), men vi tenkte kanskje et Android-brett hadde vært tingen. Dette fordi vi da kan få brett med mulighet for minnekort som vi kan legge filmene på. På dette området så er Apple litt vrange.

     

    Hvordan vil f.eks. Samsung Galaxy Tab 2 fungere til dette? Er det vanskelig å rippe DVD-plater slik at vi kan legge de inn på minnekortet? Er det problemer å benytte Android mot OSX? Synkronisering osv. Andre nettbrett å vurdere?

     

    Selv om vi er langt inne i Apple-universet så tilhører vi ikke Apple-menighete, windows eller android, så lenge det gjør jobben. :)

     

    Budsjett: Opp til 2000,- men skulle det være mye å hente på å gå opp litt så absolutt, vi kan alltids strekke oss lengre.

  3. Har planer om å få skrivd ut noen bilder å ha i ramme. Når jeg før har bestilt hos Japan Foto, har jeg ofte blitt skuffet for farge å eksponering ikke blir slik som det er på skjermen min, dette er vel en kjent problem.

     

    Jeg har "Dell 24" LED UltraSharp U2412M" skjerm og jobber i LR. Noen forslag til fremgangsmåte slik at bildene fra JF blir så like som mulig som på min skjerm?

    (Jeg har ldri kalibrert)

     

    Om du er på Facebook, søk opp fotograf Kate Monica. Onsdag la hun ut test av flere fotolaber, som hun sammenlignet med den profesjonelle labben hun bruker i jonnsammenheng, og gir karakter på farger, papirkvalitet etc. Verdt å lese! Japanphoto er en av de som testes.

    https://www.facebook.com/fotografkatemonica

  4. dejlig stille ro i bildet, har været i botanisk hage i Bergen, men kan slet ikke genkenne dette

     

    Takk for tilbakemelding!

    Vannet ligger i botanisk hage ute ved Arboretet ved Hjellestad. Man kjører like forbi Arboretet, og så kommer man til et mye mindre område som er under Botanisk hage. Her trenger man kun å spaserer tvers gjennom hagen, og på baksiden, godt skjult av vegetasjon har man dette vannet. Her er det en liten brygge med benk. Et sted med absolutt ro (bortsett fra flyene som av og til kommer inn for landing).

  5. Takk for kommentarer!

     

    Har alltid likt bilder med litt "smell" i fargene, men i det siste har jeg også sett bilder hvor fargene er dempet noe. Postprosesseringen av dette er inspirert av disse, så at det mangler litt på fargene er tilsiktet.

    Hadde jeg hatt stativ med kunne jeg nok fått bort de små krusningene, men håndholdt er dette det beste jeg fikk til.

     

    Setter pris på tilbakemeldingene Deres! Det er mye læring i andres betraktninger!

  6. Takk for tilbakemelding!

    Jeg har faktisk flere utgaver av bildet, for jeg nådde å ta mens skipet var helt ute i det åpne vannet, altså ikke skjult bak berget.

     

    Skal leke meg litt med det også, og se om jeg får "perfeksjonert" utsnitt og komposisjon.

    Lærer mye av andre sine betraktninger, så dette setter jeg pris på!

     

    Takk også for en god karakter :)

  7. Tusen takk for god og grundig tilbakemelding! Dette tar jeg med meg videre. Nå som du har påpekt det så er jeg enig i det med kontrastene i forgrunnen, dette stjeler en del av oppmerksomheten og trekker blikket vekk fra hovedmotivet. Jeg liker hva du gjorde i redigeringen din, selv om skyene endrer bildet en del, så fremhever det tittelen på en bedre måte siden landskapet i bakgrunnen forsvinner.

    Jeg skal se om jeg får til å redigere mer på bildet, og forbedre det litt når jeg har tid.

    Takk nok en gang, her har jeg lært litt!! :)

     

    Edit: Bildet er tatt med et Canon 550D og et Sigma 24-70 f/2,8

  8. Bildet er tatt ved Nordstrøno utenfor Bergen.

    Var på en spasertur med kona, og oppdaget dette treet, helt i vannkanten. Det sto helt alene ytterst på disse svabergene i viken, og jeg fikk inntrykk av at det klamret seg fast og sto imot elementene. Denne dagen var det heldigvis rolig, så det kunne få stå i fred for vær og vind.

     

    Bildet er gjort til s/h i Aperture 3, og jeg har lagt på vignetteringen for å ramme inn motivet noe. Syntes også denne gjorde seg siden bildet er i s/h.

     

    Brennvidde: 45mm

    ISO: 400

    Lukker: 1/250s

    Blenderprioritet

    Opptak: RAW

     

     

    Kritikk: Både ris og ros på bildebehandling og komposisjon. Alt som jeg kan lære av.

     

    Tillegg: Glemte å trykke på knappen for å legge til bildet… her er det :)

    post-197482-0-05015600-1334768862_thumb.jpg

    • Liker 1
  9. Om interessen for foto er stor, og du ønsker å lære, eksperimentere og bli flinkere, så er nok speilrefleks et godt valg. Jeg tok det skrittet i vår, og har ikke angret ett sekund. Er og knipser bilder hver eneste dag :)

    Jeg har 550D, og det brukes omtrent kun på manuell, og alltid i RAW. Skyter vanlig, silhuettbilder, lange lukkertider, HDR etc. og det presterer som bare juling. Om du er nybegynner så er det et godt valg vil jeg si. Apparatet er bedre enn fotografen fremdeles:) Andre har kanskje sine behov, og da er det nok andre kameraer som passer bedre.

     

    Det finnes jo andre merker også, i samme prisklasse. Nikon, Sony, Pentax etc. Om du betemmer deg for speilrefleks, så gå i butikken og klå litt på de forskjellige kameraene i riktig prisklasse, og velg det som passer dine hender best.

    • Liker 1
  10. Hei!

     

    Min kone har en ipad, og når vi overfører bilder til denne via iTunes, så går det helt knirkefritt. Vi velger bare et album fra Aperture, og det hele går som det skal.

    Svigerfar har også iPad2, og når han overfører bilder til sin via iTunes, plukker han et album fra iPhoto, men ti sekunder ute i synkroniseringen får han feilmelding om at bildene ikke kan vises på "enheten" som det synkroniseres til.Vi forsøkte flere forskjellige fotoalbum (både album og hendelser), bilder tatt med forskjellig kameraer etc. Bilder tatt med webkameraet kan overføres, mens bilder tatt med fotoapparat kan ikke. Alle bildene er i jpg-format, og det er snakk om bilder tatt med flere forskjellige apparater (3 forskjellige speilrefleks, samt 2 forskjellige kompaktkameraer). Både han og jeg sitter på iMac, så det er Apple i hele kjeden, fra iTunes til iPad.

     

    Noen som kjenner til hva som kan være problemet, siden synkroniseringen av jpg-filer ikke fungerer? Kan jo nevne at én gang synkroniserte den et par bilder før meldingen kom, men ellers så er det bom stopp, uansett hva vi forsøker. Det eneste vi ikke har testet er å resette enheten tilbake til fabrikkinnstillinger.

  11. Testet ut nå, og da jeg startet bildevisning så kunne jeg bruke disp. - knappen til å endre info på skjermen mens bildene rullerte. Infoen som jeg kunne velge mellom var samme som ved fotografering/titte på bilde som var tatt. Histogram, eksponeringsdata, rgb - histogram etc.

    Men viktigst, jeg valgte dette med disp.- knappen, mens bildene rullet over skjermen av seg selv i bildevisemodus.

     

     

    Knotete forklart, men sånn er verden :) Håper det var forståelig likevel.

     

     

     

    Edit: Så jeg ikke skrev hvilket kamera jeg har, det er et 550D

×
×
  • Opprett ny...