Gå til innhold

Marir

Medlemmer
  • Innlegg

    110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Marir

  1. Jeg driver å styrer litt med å ta lappen i USA. Leser så mye forskjellig når jeg søker det opp på nett, så jeg tok kontakt meg vegvesenet. Her er altså det jeg fant ut:

     

    Jeg må dokumentere:

    - hjemkomstdatoen

    - at jeg har vært 6 mnd i USA

     

    Så bytter jeg inn førerkortet fra USA til et norskt ett ved å ta den praktiske prøven i Norge.

    Alt skal skje før det har gått 1 år etter hjemkomst.

     

    Hun jeg har hatt kontakt med sa at man får byttet inn førerkortet uavhengig av når visumet går ut, men at innbyttefristen er 1 år etter hjemkomst. Den praktiske prøven må taes med en skolebil, så hun trodde at kjøreskolen kanskje ville ha iallefall en time med meg først før de låner bilen til den praktiske prøven. Trafikalt grunnkurs har jeg allerede da jeg har kjørt scooter i over ett år.

     

    Er det andre som har erfaringer eller kommentarer til dette? Inspill mottas gledelig.

  2. Hva anbefaler dere ang. bankkort? Har et ungdomskort fra skandiabanken. Der er det 50 kr årsavgift, ellers gratis å bruke i Norge og utlandet (etter hva jeg har fortstått). Jeg ville tro det er lurt å ha enda et kort, i tilfelle jeg skulle miste dette? Hvordan har dere gjort dette?

     

    Skandiakortet har forøvrig noen begrensninger:

    "Beløpsgrense: inntil 5.000,- per transaksjon og inntil 8.000,- i samlet bruk per 3 dager.

    Uttaksgrense i minibank: inntil 3.500,- per 7 dager, men kortet kan brukes i kortterminal på det resterende beløpet inntil grensen på 8.000,-"

  3. Når jeg fyller ut DS 160 får jeg følgende spørsmål:

     

    "Additional Point of Contact Information

     

    NOTE: You have indicated that you will be studying in some capacity while in the United States. List at least two contacts in your country of residence who can verify the information that you have provided on this application. Do not list immediate family members or other relatives. Postal office box numbers are unacceptable."

     

    Skal jeg da oppgi mine vertsforeldre?

     

    Edit; slenger på enda et spørsmål:

    Har fått svar fra lånekassen ang stipend neste år.

    "På denne søknaden er du for høsten innvilget kr 26 635 i støtte.

    På denne søknaden er du for våren innvilget kr 25 745 i støtte."

    Er det normalt, eller pleier folk å få alle pengene samtidig? Når får man pengene, og hva må man gjøre for å få dem?

  4. Noen som har erfaring/tanker rundt det å avlyse året? Hadde vært interessant å høre. Fra alle som har vurdert å avlyse før avreisen, alle som faktisk har gjort det, alle som har avbrutt året og reist tilbake eller vurdert det. Hvorfor, og hvordan var det praktiske og det følelsesmessige?

  5. Jobber med papirene for å dra til ambassaden nå. Virker som om det er en del å gjøre.

     

    Når jeg på denne siden: https://ceac.state.gov/genniv/ ,får følgende spørsmål: "Select the location where you will be submitting your application:" skal jeg da velge Oslo, Norway?

     

    EDIT: legger til noen spørsmål:

    1. Jeg er fra Trondheim, og kommer antageligvis til å dra alene til Oslo med buss/tog. Hvor skal jeg gjøre av tingenene mine når jeg er på ambassaden?

     

    "All visitors to the Embassy are subject to an airport-type screening. When planning your visit here, bring only what is needed for your business with us. If you have items with you that cannot be taken into the Embassy, you may not be let into the Embassy.

     

    Here is a list of items NOT TO BRING to the Embassy:

    • Cameras and camera cell phones

    • Shopping bags

    • Luggage, backpacks, briefcases

    • Tools of any size, such as Leatherman’s, Swiss army knives, etc.

     

    Leave the above items at home. We do not have lockers or any form of storage.

    Do not expect your interview to be over within one hour. Due to security reasons and depending on the workload, you may have to wait a considerable amount of time in our waiting room and outside the embassy. Please dress for the weather."

     

    2. Noen andre som skal på Explorius sitt infomøte søndag 29 mai i Trondheim?

  6. Haha nei, jeg har god sex med kjæresten i Norge og ingen planer om å skeie ut i USA ;)

    Forøvrig startet jeg med p-piller av helt andre grunner. POENGET var om det lar seg lett gjøre å få med medisin over til Minnesota. Skal jeg bare ha det i bagasjen, og trenger jeg noe dokumentasjon eller liknende? Er jo tross alt USA jeg skal til...

     

    Innser jo i ettertid at jeg burde spurt legen min om dette og ikke dere.

  7. Hvordan har dere tidligere/nåværende utvekslingsstudenter gjort det ang. ferieturer sommeren før dere reiste? Jeg skal være utvekslingsstudent skoleåret 2011/2012, og har fått vertsfamilie. Familien min skal til utlandet i sommer, og jeg lurte på om jeg kan bli med. Explorius sier at de ikke vet når de vil få papirene jeg trenger for å søke visum. Sitat fra mail: "Det kan altså hende at du først kan søke visum kort tid før avreise. Du må også regne med at det er ambassadens største rush tid så det kan være ventetid for å kunne komme på visumintervju. Dermed så fraråder vi egentlig alle studentene til å reise til utlandet sommeren før de skal på utveksling. Det er DITT ansvar at du er i landet den dagen du skal reise og at du har alle papirene du trenger for å kunne reise, så om du bestemmer deg for å reise bort i sommer så er det på eget ansvar."

  8. Nå har jeg fått vertsfamilie! Skal bo med mor (43) far (45), sønn (8), datter (11) sønn (13) og sønn (15). Ingen dyr og jeg får eget soverom:) Skal bo i Rochester i Minnesota. Har selvsagt undersøkt det jeg kan om Minnesota, men er det noen her som har egne erfaringer eller liknende?

  9. Når man får familie, er det slik at organisasjonen rett og slett sier at "Hei, disse folka skal du bo med ett år?". Fikk en mail fra explorius, og som jeg tolker det er det en familie som er interesserte i å ha meg, da jeg fikk beskjed om at "hvis dette kan være noe for deg så er det viktig at du kommer med rask tilbakemelding". Familien består av mor og datter, og de bor i Ohio. Jeg prøver å google det litt, men noen som kan si noe særlig om klimaet i Ohio? Eller noe som helst om Ohio?

     

    Utrolig spennende!

×
×
  • Opprett ny...