Gå til innhold

Kleni

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kleni

  1. Hvis du tar lektorutdanning i et hvilket som helst fag, så skal det ikke så mange ekstrafag/kurs til for å få undervisningskompetanse i kroppsøving. Jeg vet ikke nøyaktig hva som kreves (det er opp til skolen å bestemme hva som aksepteres. Mulig det er et krav om et visst antall studiepoeng innen kroppsøving, men bevist realkompetanse kan erstatte det og det er opp til rektor å bestemme), men det er ikke mye.

    Du kan altså ta en lektorutdanning i f. eks. historie (eller ta en master i historie og bygge ut med PPU), og så ta et halvår med idrettsstudier og få undervisningskompetanse i kroppsøving. Eller du kan ta nettkurs/lignende mens du jobber som lærer i andre fag. Eller du kan ta en grad ved idrettshøgskolen, selvfølgelig. Men da er du ganske smal, ingen ansetter en lærer som bare kan undervise ett fag.

     

    Takker for svar Herr Brun, lagt merke til at du er behjelpelig her på forumet, honnør til deg!

     

    Jeg mener å huske at kravene for å undervise på VGS er minst 60 sp i et emne og i tillegg må du ha PPU, kan du bekrefte dette?

    Kan jeg få brukt idrett års-studium i lektor graden, eller blir dette bare i tillegg til en eventuell lektor grad?

    Mine sterke fag fra VGS er/var samfunnskunnskap og kroppsøving, og hvis jeg kunne blitt lektor og undervist i disse fagene hadde jeg vært evig fornøyd:)

  2. Du burde nok gå idrettshøgskolen om du vil bli gymlærer på vgs-nivå, men det er ikke påkrevd. Lærerskolen er det du vil gå om du vil være gymlærer på barneskole/ungdomskole. Eventuelt kan du ta lektorutdanning ved universitetet med en annen spesialisering, og ta et par kurs slik at du kan undervise i kroppsøving.

     

    Vet denne tråden er gammel, men gadd ikke å lage en ny.

    Men du sier at man kan være lektor og undervise i i kroppsøvning på vgs, hvordan er dette mulig?

    Tar års-studium idrett neste år, kan jeg bruke dette i en eventuell lektor utdanning og undervise uten å ta en bachelor i faglærer kroppsøving? Har man andre fag i tillegg da, eller mener du lektor i den forstand i at man tar master i idrett og bygger på med PPU?

  3. Er nr 186 på venteliste for plass i Oslo med 46.2 poeng, da mangler jeg 0.01 poeng for Kongsvinger. Så det betyr at jeg antakeligvis kunne fått plass i vinger om noen skulle takke nei. Men er ikke interessert i å gå i vinger, så får heller prøve igjen neste år.

     

    Gratulerer til dere som har kommet inn, og lykke til for dere som er langt nede på ventelisten;)

×
×
  • Opprett ny...