Gå til innhold

lrw

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lrw

  1. Hvordan er reglene da når den er ødelagt av verkstedet?

    Verkstedet har vel ikke ødelagt telefonen?

    Den er nok ikke godt nok testet eller det har skjedd noe siden de sendte den fra seg.

    Er først når samme feil skjer for tredje gang kunden kan heve kjøpet.

     

     

    Da må isåfall feilen ha skjedd under postforsendelsen. Jeg satt i simkort og minnebrikke på postkontoret og oppdaget feilen umiddelbart etter jeg startet mobilen. Var innom ett service verksted i Trondheim igår, Nordialog/Reidar Myhr, d tok dem ca 1 minutt og stille følgende diagnose, defekt tastatur. Nytt tatatur ble bestillt. De sier de regner med at d tar en uke (siden d er påske) å få oppover tastaturet. Selve jobben tar 30 min. Blir ordnet neste uke.

  2. Er mildt sagt litt frustrert ja, ihvertfall når verkstedet sier mobilen er testet og virker ok, men de har sikkert kun sett at den har startet opp. Er det andre måter man kan gjenopprette fabrikkinstillinger på, kan jo hende feilen ordner seg da? Men dette må som sagt gjøres uten at jeg slår på mob, kan dette gjøres med kabel via pc?

  3. Fikk igjen min N82 etter 4 ukers service hos moobi/Zodiac. Ble sendt inn med bakgrunn i knirkelyder fra D-pad/navigasjons tast. Ikke utbedret, men ny software er lagt inn, testet ok av Zodiac! De klarte ikke å utbedre ulyden i tastene. De hadde lagt inn ny software selv om jeg hadde gjort dette selv før innlevering. Hentet/fikk telefonen idag, oppdager til min enorme frustrasjon, har da ventet i 4 uker, så er tastene helt på trynet, når jeg trykker ned 3 og 4,6 og 9 tastene kommer det helt andre tall, dobbelt opp. Når jeg eksempelvis trykker ned 3 tasten kommer 43 på skjermen, det samme skjer når jeg trykker ned 4 tasten. har sjekket om norsk oppsett er valgt, noe det er, noen som har gode forslag foruten å sende den inn igjen? Har prøvd å gjenopprette fabrikkinnstillinger, men jeg må da taste inn låsekode 12345, og når 3 og 4 tasten ikke viser 3 tall og 4 tall blir det vanskelig. Har også prøvd 3 finger trikset med å slå mob. av, holde inn ringeknapp + * og 3 uten hell.

  4. Sendte inn min N82 ved hjelp av tilsendt svarkonvolutt til Moobi for en uke siden. ringte service igår, tlf er ikke blitt registrert inn ennå, de veit ikke hvor den er. Fikk beskjed om å ringe igjen iløpet av neste uke. Hvis den ikke dukket opp anbefalte de meg å gå til politianmeldelse. Så skulle de refundere pengene. Er svært enig i at dette er en svært uprofesjonell måte å drive ett firma på, når jeg så leser i tidligere poster her at folk har ventet opp til 1,5 mnd på svar/status så er det for dårlig. Men kanskje er det veien å gå å ty til poitiet når Moobi ikke gjør jobben sin.

     

     

    Ja nå er det straks gått en måned siden jeg sendte fra meg mobilen til Moobi. Det tok en og en halv uke fra jeg sendte den til den ankom Zodiac. Imellomtiden purret jeg på Moobi til ingen nytte, før den plutselig dukket opp hos Zodiac. Mobilen ble ferdig behandlet på 2 dager, ferdigdato var 29/2, ble så sendt til Moobi igjen den 4/3. siden har den vært borte. Har ringt, sendt mail og purret. Makan til dårligere service skal man lete lenge etter. Idag mottok jeg en mail der de skriver at den tidligst blir sendt i neste uke, altså påsken, da passerer vi 4 uker etter innlevering. Ringte på nytt og de sa de skulle prøve å få den ut idag. Så vi får se. Jeg undres på om dette er en policy/rykte som Moobi ønsker å være kjent med.

  5. Sendte inn min N82 ved hjelp av tilsendt svarkonvolutt til Moobi for en uke siden. ringte service igår, tlf er ikke blitt registrert inn ennå, de veit ikke hvor den er. Fikk beskjed om å ringe igjen iløpet av neste uke. Hvis den ikke dukket opp anbefalte de meg å gå til politianmeldelse. Så skulle de refundere pengene. Er svært enig i at dette er en svært uprofesjonell måte å drive ett firma på, når jeg så leser i tidligere poster her at folk har ventet opp til 1,5 mnd på svar/status så er det for dårlig. Men kanskje er det veien å gå å ty til poitiet når Moobi ikke gjør jobben sin.

  6. Sorry for sent svar.

     

    Jeg får spilt mot mange andre, men det er enkelte som ikke funker. Det virker som om jeg ikke får spilt mot de som er fra Norge, men jeg får spilt mot resten av verden. :dontgetit:

     

     

    Det samme trøbbelet hadde jeg, ordna seg med å åpne port 88 og 3074 på ruteren.

  7. Det er tydelig at det er noe med tilkoblingen min. Prøvde å laste ned Skate demoen og jeg ble disconnected 3 ganger før jeg fikk lasta den ned. Spilte også litt campain i Halo 3 i stad, men ble disconnected 5 min inn i spille (må bare beklage til de jeg spilte med hvis dere leser det).

     

    Kan det hjelpe å åpne porter på router til xbox'en? Noen som vet hvilkene porter xbox live bruker?

    9636288[/snapback]

     

     

    88 og 3074

  8. Får håpe det er live som sliter, nå har jeg prøvd alt mulig, men får samme feilmeldig hver gang. Huff, ender vel opp med at jeg kjøper et annet spill for å se om det fungerer., hvis det ikke gjør det blir boxen solgt.

     

    Skal ta å skrive en mail til bungie folka og høre om de har noen ide om hva som kan være galt.

    9630071[/snapback]

     

     

    Som jeg svarte i en annen post her, funka det for meg å åpne 2 porter i ruteren min fra Nextgentel. Voicechat og coop funka fint etter dette.

  9. For å bumpe: Ingen som vet svaret??

     

    Jeg prøvde å ringe kundeserivce hos Ms, han visste ikke hva jeg snakket om en gang og ba meg gå på xbox.com for å finne svar der. Elendige greier :nei:

    9640682[/snapback]

     

     

    Hadde samme trøbbelet som du, leste litt på portforward.com, fant ut at jeg måtte åpne 2 porter på ruteren min. Når jeg gjorde det, funka det fint.

  10. Har noe av det samme problemet. Live funker fint, kan laste ned demoer, videoer osv. Multiplayer funker ikke i det store hele. Sitter på en 20/1 mbit linje fra ventelo. Har konfigurert routeren slik som den skal.

     

    Har klødd meg i hode i flere dager nå :hrm:

    9650835[/snapback]

     

     

    Åpne port 88 og 3074 på ruteren, så ordner det seg. Gjorde det i går, funker fint nå.

  11. Har noe av det samme problemet. Live funker fint, kan laste ned demoer, videoer osv. Multiplayer funker ikke i det store hele. Sitter på en 20/1 mbit linje fra ventelo. Har konfigurert routeren slik som den skal.

     

    Har klødd meg i hode i flere dager nå :hrm:

    9650835[/snapback]

     

    Har åpnet porter nå, skal prøve. Takk for all hjelp så langt.

  12. Hva er opphastigheten deres da? Du må gjerne ha 1milliard i nedhastighet, minst en av dere må allikevel ha en opphastighet på minst rundt 1mbit.

    9650355[/snapback]

    Trenger da ikke 1,5 mbit opp for å kunne spille/chatte via Live da vel?

    9650451[/snapback]

     

    Nei jeg undres litt over det jeg også, kan ikke tro at alle Live brukere har så høy upload hastighet. Er vel en fordel, men tviler på at dette er ett krav.

     

    Har ikke noe firewall enablet i ruteren eller, meget mystisk dette. Med en gang jeg skiftet trådløsnett, funket både coop og headset i halo og gears of war. Voice chat funket også i dashboard. Med en gang jeg koblet meg til mitt eget trådløsnett, funker det ikke mer. hmmm mystisk

  13. Hei! Har en Halo 3 Xbox 360. Har koblet meg opp mot Xbox Live, dette funker smertefritt. Men i det øyeblikk vi skal chatte (med headset) eller spille coop blir vi disconnected. Når jeg nruker naboen sitt trådløstnett, funker dette greit. (har tilatelse). Det å sende meldinger går greit uansett trådløstnett.

     

    Har en speedtouch ruter fra nextgentel og en trådløsruter fra 3com. (office connect 11g) Har oppdatert firmware på 3com ruteren. Men den siste er datert 2005)

     

    Har noen erfart det samme, ligger feilen i trådløs ruteren min? Har noen tips til løsning. Får NAT open i system/nettverksinnstillingene.

  14. Play-asia.com! 49 $ eller 35 euro. Om den støtter pal veit jeg ikke. Spørsmålet er om alt av 360 tilbehør er universiellt eller ikke. Kanskje andre på forumet veit dette? Skal være relativt sjapp levering fra asia, 2-3 virkedager.

    9618187[/snapback]

     

     

    En kamerat har vært i kontakt med Microsoft idag som sier 360 HDMI AV kabelen ikke er lansert i europa ennå. Kommer etter hvert. Så for dere som vil ha denne kabelen nå så må dere bestille fra asia, ex. play-asia.com

×
×
  • Opprett ny...