Gå til innhold

Amens

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Amens

  1. Enkleste er nok å bare boote en eller annen live Linux som f.eks Ubuntu eller Knoppix (direkte nedlastning) fra brent DVD eller USB via Rufus og se som ting fungerer mer normalt der. Fungerer fungerer mesteparten av hardware greit vet du mer hva som er nødvendig å sette fokus på, som HDD og kabler / BIOS / OS-reinstallering / Malware og evt annet som kan være vesentlig.

     

     

    Reistallasjon av Windows på en ssd vil hjelpe, men du må først finne ut hvorfor CPU blir for varm. Sjekk at CPU vifta faktisk spinner samt rens den for støv. Hvis du har AIO vannkjøling er det mulig pumpa har tatt kveld

     

     

    Du sier det har stått "cpu overtemp", ville kanskje startet med å sjekke hvor varm CPU er?

     

     

    CPU-vifte full av støv?

     

    Skal få rengjort alle viftene.

     

    Ellers så har jeg begynt å installere win10 på SSD`n, men når jeg må restarte etter at den har kommet til punktet "Installerer oppdateringer" så begynner den å innstallere på ny... Har prøvd å endre boot fra USB pinnen hvor Win10 installasjonen ligger til SDD`n, men da kommer det bare feilmelding om at den mangler OS. EDIT: Det er en MBR feil.

    Hva er greia?

     

    2 Edit:

     

    Jeg reformaterte SSD`n, og etter å ha installert Win10 igjen, nappa jeg ut USB`n og når jeg da reboota, så kom hele velkomsten til Win10.

     

    Nå gjenstår bare noen dager med banning over manglende drivere, trege installasjoner også er jeg nok oppe og gå igjen.

     

    Tusen takk for tips og tilbakemedlinger^_^

    • Liker 2
  2. Følg ditt eget råd med SSD! Jeg har selv Windows 10, men om du trenger å oppgradere(?) fra W7 pga ytelse i maskinen er jeg i tvil om.

     

    Forskjellen fra din PC nå til en med W7 på SSD er virkelig natt og dag. Kjør på med SSD! :)

     

    EDIT: Forresten, jeg bruker å lagre installasjonsfilen til alle drivere på en USB-stick som jeg kan plugge inn rett etter installasjon av operativsystemet. Pass på å få med alt av drivere til nettverkskort, skjermkort, lydkort etc. Da er du up and running litt raskere. Jeg bruker også ninite . com for å innstallere programmer :)

     

    Det er en gammal små hacket versjon av Win7 jeg kjører nå, så Win10 på en SSD kan nok være det som gjør trikset. For maskinen generelt har alltid fungert svært bra. 
     
    Og tusen takk for tipset om drivere, skal teste det og. 
  3. Og jeg har ikke clue på hvilken komponent som er den skyldige.

     

    Når jeg sier hoste, så kan den nå bruke FRYKTELIG lang tid på å starte opp etter den har falt i søvn. Eller så klarer den ikke å hente IP, så jeg er nettløs. Til jeg plukker ut den trådløse USB nettverkskortet og satt det tilbake. Den kan og bare gå i svart mens jeg er og lager meg litt lunsj. Også når jeg skal restarte, så er det melding om "CPU over temperature". Så da må jeg skru den av og la den være av i 10 min. Når jeg da starter den igjen, så er jeg tilbake der jeg var med alle programmer oppe... 

     

    Jeg har vel ikke satt i en ny komponent på denne maskinen på over 6 år. Og jeg husker dårlig hva som er inne det svarte tårnet (som veier ørten tonn).

    Det jeg vet er at den inneholder en Intel i7 prosessor, 12 GB RAM og ett Intel ettellerannet Deluxe edition Hovedkort. Grafikkortet er fra nVidia, men jeg husker ikke hvilket.

     

    Kjører Win7.

     

    Jeg misstenker at maskinen kanskje hadde oppført seg bedre om jeg hadde skaffet meg ett bedre OS og installert det på en SSD Disk jeg har liggende. 

     

    Noen som har noen tanker om hva jeg kan gjøre for å oppgradere den nå ganske geriartriske maskinen?

  4. Sannsynligvis har du ødelagt mattskiven, det går an og bytte den selv men da må man vite hva man gjør hvis ikke kan man ødelegge mer.

     

    Neste gang du ser støv er det bedre og bruke en blåsepumpe til og rengjøre huset innvendig.

     

    Edit: link til kameraservice.

     

     

    Tusen takk^_^

     

    Tenker jeg har gjort nok skade og tar med kameraet til en proff forretning hvor jeg bor for å få det byttet.

  5. Jeg kjøpte ett Canon EOS 7D i høst og ett Sigma objektiv til. Når jeg har satt på objektivet, så har det kommet ett lite hår på søkeren, atså ikke på speilet. Siden håret ikke kommer med på bilder så har det ikke plaget med nevneverdig og jeg tenkte jeg skulle fjerne det når jeg kunne litt mer om kameraet. Nå er vi på julefrie og min mann synes håret var veldig frustrerende og jeg tenkte jeg skulle fjerne det med q-tips. Ikke en lur idè, siden det sorte håret ble erstattet med flere hvite... Fant en fille som brukes til å rengjøre briller og surret det rundt en q-tip og rengjorde igjen. Nå er er enkelte områder i søkeren blitt ripete i stedet. Ikke i midten, men rundt kanten. Ripene er ikke tydelig, men jeg kan se dem under lys.

     

    Det jeg lurer på er om dette er noe jeg kan reparere selv eller om jeg bør oppsøke en forretning som kan bytte delen for meg. Og om hvorvidt dette kommer til å koste skjorta...

     

    Føler meg forøvrig passe tulling akkurat nå og vet at jeg kan muligens burde brukt helt annet renholdsutstyr om ikke fått en proff til å fjerne det sorte håret for meg i første omgang... *n00b*

  6. Det er vel mulig å installere DropBox på iPhone? Da kan du sette den opp til at alle bilder skal inn i DropBox hver gang du er i ett WiFi. Da lastes alle bilder automatisk til DropBox filen din på PC når du kommer hjem fra en tur, eller kommer tilbake til hotellet. Jeg har det på min Samsung Galaxy Note|| og synes dette fungerer helt fantatisk.

     

    På kamera må du nok bruke USB kabel og overføre manuelt. Har sett at på noen nyere kamera så kan du installere apper som fungerer på DropBox. På noen nye Samsung hybrider er dette med i firmware.

  7. Det er tre greie allround objektiver jeg vil anbefale

     

    Tamron 17-50mm f/2.8 (med eller uten VC*)

     

    Sigma 17-50mm f/2.8 OS*

     

    Sigma 17-70mm f/2.8-4 OS*

     

    Jeg har tatt med Sigma's 17-70mm da det er et meget trivelig objektiv som er noe rimeligere enn 17-50mm-en, men har lengre brennviddeomfang. Ulempen er at det ikke er like lyssterkt.

     

    *) VC, OS, IS: innebygget bildestabilisering, de forskjellige leverandørene har forskjellig navn på samme sak.

     

    Takker, leser meg opp på de forskjellige nå^_^

     

    Jeg ser ikke noe budsjett og synes derfor Canons EF-S 17-55 f/2.8 IS, bør nevnes. Dette er den beste normalzoomen jeg har prøvd på min 7D og anbefales på det sterkeste, men det er ikke billig.

     

    Litt over mitt budsjett, men det kan jo være jeg finner ett som er brukt. Takk uansett^_^

  8. Jeg har gått til innkjøp av ett Canon EOS 7D, men man må jo gjerne har ett objektiv eller flere til.

     

    Jeg syntes det var vanskelig å krongle seg frem til kamera. Objektiv er en helt annen liga...

     

    Jeg trenger noe som kan fungere greit til innendørs og utendørs bruk. Til fotografering av mennesker og dyr. Ikke til å fotografere ferierende kongelig på en kilometer avstand. Eller en maur sitt hode. Altså er greit all-around objektiv.

  9. Vanligvis er jeg fan av å skape behov før man kjøper og ikke kjøpe noe som deretter former behovet, greia med foto er at utstyret ikke er helt billig og det er en jungel der ute med utstyr og meninger.

     

    Jeg tror at om man bør bruke litt tid på å sette seg inn i sitt eget behov før man løper og kjøper. Om man har venner eller familie som har litt mer fancy kamera, lån dem en helg og lek. Var det avansert nok? Tok du det med? Var det greit å bruke?

     

    Til sist må man lage seg ett aldri så lite budsjett. Kan være det vil lønne seg å kjøpe ett brukt kamera? Kan være det er lurt å kjøpe ett entusiast kamera?

     

    Ingen andre enn deg selv vil kunne finne fasitsvaret på hva man skal kjøpe, men man bør bruke litt tid på å hva man faktisk trenger slik at man slipper så mye gjenkjøp... Om man blir bitt av fotobasillen, så blir det mye gjenkjøp uansett;)

  10. Jeg skal kjøpe mitt første speilrefleks snart og jeg har fulgt med på denne tråden. Og jeg synes det er kommet frem mange gode poeng, spesielt fra Tor: Takk^_^

     

    Jeg er amatørkunstner (tegner, maler, photoshopper og klatter) og nå vil jeg gjerne og være amatørfotograf. Og da blir hybridene litt for "tomme for meg". Har lånt noen gode, men i den prisklassen jeg skal kjøpe i så går de "tom" for funksjoner og muligheter før jeg er "mett".

  11. Min bedre halvdel og jeg er blitt enig om å kjøpe ett skikkelig kamera til oss selv i julegave.

     

    Jeg liker å kjøpe kvalitet når jeg kjøper slikt, så jeg bruke gjerne noen k mer viss det er en garanti for at ikke trenger å kjøpe nytt på noen år.

     

    En bekjent kjøpte for ett år siden ett brukt Olympus E-PL2 som jeg har fått låne på noen ferie og det har jeg vært meget fornøyd med, så jeg kunne gjerne hatt noe i samme gate.

     

    Vi har ikke diskutert noe budsjett, men tenker kanskje å kjøpe noe når det er salg i Januar.

     

    Tar gjerne imot tips, triks å råd^_^

     

    Oppdatering: Jeg har begynt å sette opp en liten liste over hva jeg kunne tenke meg i ett kamera.

     

    Optisk zoom

    Serie opptak (altså mulighet for å ta flere bilder i slengen)

    Rask utløser (skit lei av å klikke også når bildet endelig blir tatt så er øyeblikket passert)

    Lyssensitivt

    Utvidet lukketid

     

    Har og sett av noen kameraer har stabilisator i linsen og ikke i selve kamerahuset, noen som vil dele erfaringer med hva som er best?

  12. Det funker ja, men det anbefales på det sterkeste å kjøre clean install som du har gjort. Husket du forresten å sette AHCI-mode i bios før du installerte?

    Da blir det nok clean install ja.

     

    Siden jeg ikke vet hva AHCI-modus er så tviler jeg litt på at det ble gjort. Eller er det noe jeg bør gjøre før jeg installere OS på SSD`n?

  13. Jeg mottok igår min nye SSD og tenker da å legge OS på den. Og gikk egentlig ganske greit ut ifra at jeg måtte installere hele ruklet på ny.

     

    Men når jeg åpner den søste boksen fra Intel så ser jeg at de har noen som heter Migration Tool. Og for meg ser det ut til at jeg bare skal kunne spade alt fra gammel disk over på den nye SSD`n. Inkludert OS. Eller har jeg sett syner? Vil jo tro det ikke er mulig å la det gå så smertefritt siden det sikkert må installeres noe drivere?

     

    Det er en Intel 330 på 120Gb.

  14. Jeg kan enda ikke forstå hva Windows 8 har å gjøre på en desktop PC med mus og tastatur. Jeg skjønner ikke hva Microsoft holder på med her. Jeg er enig med hår null, hadde de enda laget 2 versjoner... En for håndholdte PC-er og en som var mer egnet for desktop bruk. Ser jo ut som et mobiltelefon OS.

    Ja det ser helt dustete ut på PC... Men greia er jo at Windows prøver å seriøst ta over bedriftsmarkedet. De kan snart presangtrere løsninger hvor ansatte i bedrifter ikke bare kan nå e-post post og kalender fra mobilen, men også en del programvare og filer som ligger på server som idag bare er tilgjengelig via datamaskiner innmeldt i domenet. Grunnen til at det da skal se likt ut er jo fordi brukerene skal slippe å måtte lære seg to forskjellige fremgangsmåter for å gjøre samme handling. Om det faktisk vil fungere slik de lover gjenstår jo å se... Mine forventninger er som vanlig skrudd veldig ned;)

  15. Det fristet lenge å oppgradere (jobber med data og når man sparker igang Win8 Pilot prosjekter er det kjekt å kunne si ta man stiller med litt kompetanse). Også er det på vei en SSD i posten og da må jeg jo reinstallere uansett. Og når man kan få billig oppgradering (kanskje til og med gratis av jobben) så synes jeg det er helt greit. Jeg liker uansett å knote litt med den slags.

×
×
  • Opprett ny...