Gå til innhold

Northwinds

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Northwinds

  1. Alle blir født ateister. Jeg mener kort og godt at det er feil å lære barn opp til at blind tro uten bevis er ok.

     

    Kristne har faktisk et eget navn på dette, arvesynd. Det vil si at vi ved fødsel er skilt fra gud. Ifølge den kristne tradisjon er arvesynd (lat. peccatum originale, «opprinnelig synd») den almene tilstand av syndighet i mennesket (mangel på hellighet) som mennesker fødes i (Salme 51:5).

    Navnet refererer til den første synd, Adam og Evas syndefall (eller fall i synd), som skulle være blitt nedarvet til alle etterkommere av Adam og Eva. - Wikipedia

     

    Syns dette temaet er litt vanskelig for foreldre lærer barna sine det synet som de mener er det riktige uansett om dette er den egentlige sannhet. Jeg er oppvokst med kristen tro i en kristen familie og mange kristne venner. Etter å ha sett på Zeitgeist, pluss en del ateist-videoer og lest en hel del psykologi har det gått opp for meg at Gud som vi kjenner er en illusjon. Det er ingen som "har en plan med livet vårt" og som ikke vil dømme oss når vi dør og vi blir ikke blir sendt til helvete om vi har vært slemme.

     

    Jeg kunne fritt velge om jeg ville tro eller ikke, MEN fikk nå beskjed om at da måtte jeg ta konsekvensene selv. (altså at jeg kom til helvete) Disse ordene har hjemsøkt meg i lang tid og gjort meg bitter fra tid til annen.

     

    Så nå står jeg her med et nytt syn på verden, men de samme menneskene rundt meg som tror jorden er 6000 år gammel. All fakta bare preller av uansett hva man presenterer, slike fakta blir til av djevelen, for han ønsker at vi ikke skal ha noe samfunn med Gud.

  2. Hvis man f.eks leser på helbredet.no så kan man lese om drøssevis av mennesker som har blitt friske. Stiller alle disse menneskene opp og lyver? Kristne tror at det er Jesus som helbreder de, men når man går til andre alternative metoder som healing og Märtha's engleskole så sier kristne at dette er andre "krefter" (onde), som man bør holde seg langt unna.

     

    Jeg er ikke kristen, men tror at slike helbredelser finner sted. Skjønner at dette er veldig vanskelig å godta for andre med mindre man har dokumentasjon. Men det å innrømme at mennesker har blitt friske fra fysiske plager er ikke det samme som å innrømme at kristendommen "is the shit" når vi hører om fysiske helbredelser hos Märtha's engleskole eller hos healere.

     

    Min teori er at både fysiske og psykiske plager kan forsvinne hvis man tror "hardt nok." Religion er bare et slags skall på det hele slik at man, uansett hva man tror på, har en bevist og underbevist tro på at man vil bli frisk.

     

    Debatten jeg lagde er egentlig ikke om slike ting skjer eller ikke, mer at fysiske plager kan forsvinne ved en hvis tankegang/mindsett. En tankegang som vi nå stempler religion på, men som vi kanskje ikke helt har funnet svaret på med logikk.

    Har jeg dokumentasjon på at alle på helbredet.no snakker sant? Nei, men det går sikkert an å ringe en del av de, sette en hagle til hode dems og be dem fortelle sannheten, anyway.. jeg går ut i fra at de snakker sant.

  3. Har bein vokst ut igjen?

     

    Ja, skal jeg stole på min mor og flere andre jeg kjenner så stemmer dette. Poenget mitt er egentlig ikke at dette skal motbevises og at jeg skal ha beviser og dokumentasjon for at dette har skjedd.

    Jeg har sett med mine egne øyne at et mann fikk hørselen tilbake i løpet av minutter. Om mannen "egentlig" kunne høre bra fra før, er umulig for meg å vite for sikkert, men jeg tror ikke det er tilfelle.

     

    Jeg prøver ikke å lage en debatt om slike fysiske helbredelser faktisk har funnet sted eller ikke, men tar utgangspunkt i at det har skjedd mirakler opp gjennom historien, MEN ikke bare i kristne sammenhenger. I og med at det er i flere spirituelle sammfun at det har skjedd helbredelser,(kristendom, engler, sjamaner og healere) mener jeg at det ikke være noe "der ute" som gjør at folk blir friske, altså jeg utelukker noe guddomelig.

    Kan det være noe som går beyond placebo, altså menneskelige egenskaper som vi egentlig ikke har funnet ut av enda, noe som gjør det mulig at fysiske plager kan leges av det menneskelige sinn?

  4. Når man opplever helbredelser i forskjellige religioner, kristendom, islam, via engler av sjamaner eller lignende, hvilken ”kraft” er det da som gjør at menneskene blir helbredet? Fysiske forandringer har faktisk skjedd(etter min oppfatning), bein har vokst ut, folk har fått synet og hørselen tilbake. Jeg har selv deltatt på et helbredelsesmøte og det er utvilsomt at mennesker har blitt friske, både fysisk og psykisk. Kan det være at mennesker har en mulighet til å helbrede fysiske plager på rekordfort når man ”tror” 110% på at det vil funke? Dette beviser ikke at det er noe ”der ute” som helbreder mennesker, for vi har helbredelser i forskjellige trosretninger, men kan det være noe på innsiden i vår hjerne som gjør dette?

     

    Det må sies at jeg ikke er troende av noe slag, men har nå vokst opp med kristendommen og har lett etter et svar på hvordan fysiske ”helbredelser” er mulig. Har vi som mennesker egenskaper vi ikke helt veit om enda?

×
×
  • Opprett ny...