Gå til innhold

kvalm

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kvalm

  1. Er det kødd, forventes det virkelig at man skal betale for seg om man bor hjemme etter man har fylt 18? Har aldri hørt om noe lignende, og synes det høres latterlig ut.

     

    Det er selvfølgelig vanlig å flytte ut etter en viss alder, men om man ønsker å jobbe/studere mens man bor hjemme, eller rett og slett bli boende i påvente av noe, høres det latterlig ut for meg at man skal betale foreldrene sine for dette.

     

    Loven krever riktignok ikke at foreldre skal forsørge sine barna etter de har fylt 18 år, men tenker foreldrene deres virkelig på dette i utgangspunktet? At de forsørger dere frem til dere er 18 fordi loven krever det?

     

    Jeg sier selvfølgelig ikke at man ikke skal bidra i hjemmet, men da er det gjerne snakk om "fiks ditt og vask datt", ikke faktisk betale som om man skulle leid av en villt fremmed.

     

    Forklar situasjonen, dummeste jeg noen gang har hørt...

  2. Er vel sånn april-september, sikkert mye lenger, husker ikke. Selv om jeg dimmet derfra nylig. :p

     

    Var et rent helvete, hater å sove når det er lyst! :p Blir heller aldri trøtt. Om vinteren derimot er det mørkt hele døgnet, vanskelig å holde seg våken. :p

     

    Man mister i hvert fall helt kontroll på tiden --> pri = klokke :p

  3. Aldri vært i Sverige før? Sorry, men haha.

     

    Og så litt seriøst:

    Liten sannsynlighet for å bli stoppet på vei inn i sverige. Om øl'en er på under 3,5% skal det i hvert fall ikke være noe problem. (?)

     

    Teltplass, vet ikke, men om dere finner en skjult plass i skogen ser jeg ikke noen hindring for å slå opp et telt! ;)

     

    Øl'en i Sverige er billig ja, og det er vel forskjell på den som med all øl. Mye smaker bra, og øl'en er ikke noe spesielt påvirket av at den er sterkere.

     

    De bruker vel egentlig svenske kroner så vidt jeg vet! :p Tar også norske kroner nær grensen, vet ikke om dette gjelder hele landet. (?)

     

    Vil tro det er et vann eller to der ja! :p Ellers så finnner du fint ut hvor det er vann hen på GPS'en! ;)

     

    Bensinprisene er vel som i norge, men da den norske kronen er noe sterkere enn den svenske, er det vel muligens noe billigere.

     

    Weee

  4. Ideen er jo lættis, formålet med kjøpet kan jo umulig ha vært at jenta faktisk skulle bruke plagget. Og når det kommer til humor, det er jo enormt mye morsommere når man fysisk har t-skjorten, kontra det å vise venner et bilde på nettet.

     

    Skjønner fint at "far" kjøpte denne jeg, men det situasjonen står på er jo måten han viste deg t-skjorten. Om han fra starten av forsøkte å forklare deg det humoristiaske med den forstår jeg ikke helt hvordan du kan reagere på den måten. Stakkars fyr, finnes ikke noe bedre enn en far med litt humoristisk sans! ;)

  5. Blir nesten trist å måtte forklare deg det, da poenget sier seg selv.

     

    Forklaring:

     

    "Trådstarter" er/er tilnærmet en bonde etter det man får vite om han/henne. (Skriver nynorsk, har en ku som avatar, og søker husdyrfag). "Person 1" prøver å avvise ryktene om at Ås er et bondested, noe fordi han/hun ikke synes assosiasjonen til bønder er det beste ved skolen. "Person 2" tydeliggjør for "person 1" de fakta som foreligger for at "trådstarter er en bonde, og som da blir morsomt i forhold til at "trådstarter" selv er en bonde.

     

    Skjønner?... Smart du!

  6. Trådstarter:

     

    Har veeeldig lyst å søke meg inn på UMB hausten 09, og ta treårig bachelor i husdyrfag. Lurer difor på om det er nokon som har erfaring med dette universitetet? Og er det nokon som skal gå der til hausten?

     

    Person 1:

     

    Jeg har studert på UMB, og jeg anbefaler det virkelig! Veldig mange ser på Ås som et høl med bondeknøler og er redde for å begynne der. Og ja, det er nok endel typ "bønder" som studerer der, men det er overhodet ingen grunn til å ligge unna!

     

    Person 2:

     

    Du svarer til en som har en ku som avatar og som skriver på nynorsk. Jeg tror ikke "trådstarter" er så redd for bønder, for å si det sånn. tongue.gif

     

    ---------

     

    Hahaha, døde nesten. (litt fetere om man faktisk ser kua) :p

     

    (Kan noen forklare hvordan jeg fikser tekst som et "sitat"? :p )

  7. Ja, men du må melde deg opp som privatist (som nevnt). Inngår i de fleste/alle sudier (bachelor/master) slik jeg har forstått det, men er MYE mer stress å ta det som privatist kontra som et fag på høgskole/universitet.

  8. 790,- er vel en grei pris, kvalitet koster, og det er "stor" forskjell på HDMI-kablene. Ikke at det er merkbart for en vanlig bruker som meg men... ;p

     

    Om du går inn på lydutganginnstillingene på PC'en din, så må du endre denne til HDMI output.

    Vet ikke om dette er problemet ditt, men hender av og til at dette ikke skjer automatisk.

  9. Jeg hadde innrykk 13. august 2008, og dimmiterte 3. juli 2009. Sånn generelt dimmiterer man 4 uker til èn måned tidligere enn samme dato året etter, samtidig som man som oftest får 10 dager ekstra perm. (Batterisjef og bataljonssjef kan gi deg 10 dager ekstra perm, og gir deg gjerne dette på slutten av året slik at man i teorien dimmiterer tidligere).

     

    Er selfølgelig unntak som gjør at man kan dimmitere senere eller tidligere, men i de vanlige avdelingene vil dette være normalt. Er selfølgelig ikke kjent med alle avdelingene i militæret, men stort sett alle jeg kjenner i de forskjellige avdelingene har dimmitert etter samme regle.

     

    Hvor skal du egentlig?

×
×
  • Opprett ny...