Gå til innhold

Wrasko

Medlemmer
  • Innlegg

    434
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wrasko

  1. Hei. C1 og C1E er veien å gå.  Da får du som du sier "BE" på kjøpet. 

     


    Morsom fakta: Jeg har C og T 142 (traktor uten begrensninsg) fra før, og jeg meldte meg opp til å ta b96 (skal ta oppkjøringa ved ledig tid).  Jeg måtte ta lastsikringskurs, selvom jeg er godkjent sjafør (YSK), og har C. Hadde jeg tatt rett på BE, så hadde jeg sluppet lastsikringa. (jeg valgte med vilje å gå for B96/BE og ikke CE eller C1E pga at jeg vil ikke begynne å jobbe med å kjøre vogntog :)

  2. Vel. Det meste er antydning til mulig, men jeg ville ikke hatt noen forhåpning om å få det godkjent. For ny bil (nyere enn 89), motor som ikke kom originalt med turbo.

     

    Ville og regne med at det fort kommer til å bli dyrere å bygge om enn bilen er verdt... Må og regne med mye jobbing med evnt dokumenter for å få godkjent. F.eks forskjell på den du har og de med større motorer, alt som er forskjellig på bilene, og dette må dokumenteres. Må og trolig få godkjent avgassmåling etc. Kan hende du må til SFOOR for å ha håp om å få det til.. 

     

     

    Kan bare ønske deg lykke til, og si at jeg hadde heller kjøpt en råere utgave i utgangspunktet :)

     

    (beklager om rotete innlegg, sliten i hodet)

    • Liker 1
  3. Hvordan fungerer det sosialt for dere som har egne kontor?

     

    Det er jo lett å tenke at det kanskje blir mer sosialisering i et landskap, men jeg føler kanskje det er motsatt? Går av og til bort til naboen og småprater litt, men føler ofte at jeg må dempe meg av hensyn til andre og avbryter gjerne også før jeg egentlig vil. 

    Vel. På forrige jobb så fungerte det ypperlig. Var glad hver gang jeg slapp å snakke med de andre på kontorene... (likte de på verkstedet though).  På nåværende jobb fungerer det bra.  :)

  4. For min del har det ingenting å si hvor jeg er, så lenge jeg er tilgjengelig på telefon.  Så ved sykt barn etc, så får jeg i prinsippet jobbet fullt. :). Får gjort mye av det jeg skal ved hjelp av kun telefon så.

     

    Kan sitte hjemme å jobbe om jeg føler for det, men de setter stor pris på det om jeg er på jobb.

  5. Jeg gikk opp 2 kg i jula..

    Samme periode så beveget jeg meg litt på jobb, merk, når jeg først jobber ute å går mye, så er det og mye fysisk løfting og trekking av søppeldunker etc. Derimot når jeg er på kontoret, eller hjemme, så ligger telefonen pent på pult eller bordet i gangen..

     

     

    17.12.

    Gikk 10.49km

     

    18.12

    Gikk 9.89km

     

    19.12

    Gikk 11.46km

     

    20.12

    Gikk 11.34km

     

    21.12

    Gikk 13.02km

     

    22.12

    Gikk 7.21km

     

    Så kom det ett par dager jeg ikke hadde mobilen på meg stort (samsung health sine tall), så noen av disse fremover er med en klype eller 20 salt.

     

    27.12

    Gikk 4.73 km

     

    28.12

    Gikk 4.02 km

     

    29.12

    Gikk 9.85 km

     

    Så ett par dager uten måling.

    2.01

    Gikk 7.6 km

     

    3.01

    Gikk 14.31 km

     

    4.01

    Gikk 8.88 km

     

    7.01

    Gikk 3.01 km

     

    8.01

    Gikk 5.88 km

     

    9.01

    Gikk 9.92 km

     

     

    Så jeg beveger meg jo litt..

     

    Men greit, skal starte å se på kalorier. Hvor mye bør man ligge på?

  6. Hei.
    Jeg er en mann på 34 år, er 184 høy og veier 113kg. 

    Jeg jobber iblant som søppeltømmer, så formen er ikke såå ille som det kunne vært, men..

    -Jeg har knær som har skapt store problemer før (slappe leddbånd på begge knær).

    -Jeg har utlagt tarm, så må være litt forsiktig med å bruke for mye muskler på magen, for å unngå brokk. (skal skaffe treningsbelte til stomi)

     

    Jeg kunne tenke meg å komme ned til min matchvekt på ca 90kg, samt bygge litt mer muskler. Er relativt sterk fra før, men alltid greit med mer ;)

     

    Noen som har forslag til treningsmetoder og kosthold? Med hva man bør og ikke bør. 

     

    Vet at det er mange lignende spørsmål her, men når jeg leser om knebøy og dødløft så føler jeg at det er ting som dessverre ikke funker godt med min kropp

     

    Takk. 

  7. Jeg mener at om man først skulle avkriminalisert noe, så burde det vært hasj.  Mange sier at hasj er veien til tyngre stoffer, men jeg sier meg uenig med det. Jeg tror ikke at man går ut å kjøper heroin etter å ha kjøpt hasj i butikken.

     

    Om man derimot går til en langer, som har flere stoffer i lomma, så tror jeg at grensen for å gå til tyngre stoffer er mye lavere. Siden du da tross alt allerede har oppsøkt en kilde for forbudte stoffer, og du allerede er i ett "miljø" der det finnes. 

     

    Så jeg er halvveis for avkriminalisering av hasj, men mener at resten av stoffene bare er skadestoffer i fri flyt, og at de ikke burde være lovlig, forutenom som medisin, og da selvsagt behovsprøvd og i begrensede mengder. 

     

    Som flere har nevnt, hadde alkohol kommet nå, så hadde det ikke blitt godkjent. 

    • Liker 2
  8. Xiaomi blir regnet som ett kinesisk merke med kvalitet, likt som f.eks Huawei. Stort og seriøst.

     

    Om deler kan bli ødelagt når du selv demonterer telefonen er dog din egen skyld, ikke noe du kan skylde på produktet. Så lenge ikke antenna blir ødelagt ved normal bruk. (normal bruk er faktisk ikke å miste telefonen mange ganger i bakken heller, hvert fall er en risiko, selv om produsenter tester mer og mer på det nå).

     

    Du snakker i ene sekundet om garanti, og neste snakker du om å bytte komponenter, som igjen fjerner all garanti.

     

    Mesteparten av delene du finner til Samsung på ebay er enten pirat eller deler som blir uatorisert solgt. Samme med Apple deler, dette er deler du i prinsippet ikke skal få kjøpt som privatperson.

     

    Ser at hovedkort til Xiaomi mi5 er å få kjøpt på nett, så er vel likt som alt annet, er mulig å få tak i. At tilgangen er bedre på andre merker har noe med hvor mange som har de andre enhetene som har blitt solgt på verdensbasis.

     

    Har ikke hatt noen nyere Xiaomi telefoner, men har testet andre produkter fra dem, og lest anmeldelser.

  9. Høres ikke lovende ut med tanke på Iwill, men det er faktisk ikke så veldig mye avanse de har, så om de har en kunde som snakker om å levere tilbake på garanti hvis dem ikke blir fornøyd, så er det en relativt stor kostnad som de kanskje bare ikke "gidder" å ta.. (fortsatt rart)

     

    Xiaomi selger f.eks komplett i Norge. Går for å være stødig og bra merke på det meste de driver med. Litt usikker på om nettbutikkene kan kreve at du tar kontakt med ett sted i Europa for å fikse en enhet i tilfelle, for er firmaet som selger som du har garanti hos.  

     

    Alle har alltid en ny telefon planlagt, og vil alltid komme bedre ting.

    • Liker 1
  10. Vel. Telefon fra DX, usikker, men tror jeg kjøpte Doogee telefoner derfra for noen år siden, helt ok til prisen (fantes dog ikke billige gode alternativ den gangen).

     

    Kjøpt mye fra DX, mesteparten er dog elendig møkk.. Men jeg har betalt summen som elendig møkk koster, så det er greit nok.

     

    MEN, når vi kommer til telefon, med tanke på språk, garanti etc, og hvor markedet er nå, så ville jeg ikke kjøpt fra DX.  Kina er sykt dyrt å sende noe tilbake til om det er ett problem, så i prinsippet vil det si at "en bagatell" som har blitt ødelagt ikke lønner seg å fikse ved evnt garanti.

     

    Ville heller sett på Motorola G6 (kjøpte til min datter for 1690 her om dagen) eller Huawei P20 Lite. Evnt om du absolutt skal ha Ulefone (pga batteristørrelse eller noe, ikke at jeg ser behovet med SÅÅ stort batteri), så ville jeg tenkt kraftig over det..  Men, hadde endt opp med å bestille på iwill om det er eneste alternativ.. For posten krever 180 kr (ish) på tolldeklarering, så kommer mva oppå, så da er du fort oppe i 700kr.

     

    My 2 cents

    • Liker 1
  11. Alt, ingenting. Oppfinnsomheten setter grensene. Alt spørs på hva du tenker, og din visjon av ett ferdig produkt. Metallarbeid, glassfiber, krom, lakk etc.. Alt spørs på din kunnskap og gjennomføringsevne.


     


    Viktig ting å tenke på er dog at du er trolig ikke såå langt unna mopedalder, og denne saken koster 10 000 kr, og du bør ikke "ødelegge" den for mye.  Bør kunne få den til å se relativt normal ut når du skal selge videre, om du har håp om å få igjen penger for den.


  12. Hei.

    I lokalavisen der han hører til, så har det vært minst 2 mennesker som har mørk hud som har uttalt seg i saken. Han ene sa at han kunne forstå at noen reagerte på det, men han hadde nok kjennskap til Norge og uttrykket til at han ikke reagerte på det selv.

     

    Selv så føler jeg at det er vanskelig å skulle være politisk korrekt.

    Jeg føler at det er feil å si "mørkhudet" istedenfor brun og svart for eksempel, siden mørkhudet kan være en fra Øst-Europa, eller en helt svart mann fra ett afrikansk land.

     

    Føler og at det er irriterende at jeg som hvit i prinsippet ikke har lov til å synge mange sanger, pga bruk av ord som "nigger" etc.

     

     

    Problemet er som du sier, nordmenn lar seg krenke på andres vegne.  Kjenner ei som er veldig mørk fra New York, hu kaller seg selv "Black", så hvorfor ikke bare si svart om man skal beskrive hu?.

     

     

    Sukk.

    • Liker 1
  13. Hva du jobber som: Delespesialist, skal over til jobb som Kvalitetskoordinator om snau uke i annet firma, så tar utgangspunkt i det nye. (bare opp mot 2 timer om dagen som er spikret, resten av arbeidstiden blir at sjefstillingen blir delt i 2)

    Hvor gammel du er: 33 år

    Hva du tjener du i året: 490 000

    Hvor mye betaler du i skatt? Ca 200.

    Utdanning: Gikk Allmenn på vgs. Kjørt lastebil, jobbet på lager, og jobbet på bilgummiverksted. (frem og tilbake)

     

    Goder:      Fri telefon og pc, gratis kurs, frihet til å styre dagen inkl antall timer, er snakk om firmabil.

  14.  

    Som noen over her nevner, problemet i Norge er ikke bare priser, men og manglende varer.. Er mye du ikke har mulighet til å få tak i her.. Og når noen ting som koster 10kr fra Kina kan koste over 350 kr her (samme vare), så burde noen virkelig tenke litt.

     

     

    For meg skaper ikke dette all verdens problem at de stenger for kjøp fra utlandet, men blir dyrere. Selv om prisen for gjenstanden ville vært samme i Norge og rundt på ebay, så hadde vi fortsatt hatt dyr frakt her i Norge.. Så blir trolig mindre kjøp av småting for å få fikset opp i gammelt, og mer kjøp av nye ting og heller kaste det gamle. Å kjøpe en del til 20 kr er kjipt når frakt ofte koster 100-150 kr. Jeg har søster rett på andre siden av grensen, så kan fortsatt bestille ting på ebay i Europa billig, men kina er verre der og.. Men men..

     

     

    Dette skaper nok mye sinne, som om f.eks KrF ikke var dårlig nok likt fra før...

     

     

    Som fører til færre folk som jobber i posten :O

    Hvis du er bekymret for postbudene, bør du åpne forfå reklame i postkassa igjen, om du har sperret.

     

    Jeg får reklame fra før, tips, ikke skriv svaret ditt inne i sitatrammen til den du quoter, da ser det ut som om det var jeg som skrev den linjen, og at du ikke hadde noe å komme med. 

  15. Vel, følte vel at dette problemet og gjaldt med den Rødgrønne regjeringa, men sier meg veldig enig.  Ett parti på sperregrensa burde ikke få makt i det hele tatt. Er en grunn til at de er små, og det er pga at folk flest ikke er enig med dem.  Dette var jo veldig tydelig med SV i rødgrønne, og med krf nå..

     

    Jeg mener at det burde være så enkelt at det største partiet får styre, eller at sånne småparti med under 10% ikke burde få påvirke regjering.

    • Liker 3
  16. Som noen over her nevner, problemet i Norge er ikke bare priser, men og manglende varer.. Er mye du ikke har mulighet til å få tak i her.. Og når noen ting som koster 10kr fra Kina kan koste over 350 kr her (samme vare), så burde noen virkelig tenke litt.

     

    For meg skaper ikke dette all verdens problem at de stenger for kjøp fra utlandet, men blir dyrere. Selv om prisen for gjenstanden ville vært samme i Norge og rundt på ebay, så hadde vi fortsatt hatt dyr frakt her i Norge.. Så blir trolig mindre kjøp av småting for å få fikset opp i gammelt, og mer kjøp av nye ting og heller kaste det gamle. Å kjøpe en del til 20 kr er kjipt når frakt ofte koster 100-150 kr. Jeg har søster rett på andre siden av grensen, så kan fortsatt bestille ting på ebay i Europa billig, men kina er verre der og.. Men men..

     

     

    Dette skaper nok mye sinne, som om f.eks KrF ikke var dårlig nok likt fra før...

     

     

     

    Noe som fører til færre pakker og mindre behov for distribusjon her også.

    Som fører til færre folk som jobber i posten :O

    • Liker 3
  17.  

    Mange systemer er også lukkede, det er for eksempel nesten helt utenkelig at man klarer å få kontroll over trafikklys eller kritiske systemer i dag, det er rett og slett for vanskelig å komme inn i et godt sikret system. Det er kun på film slike ting tar to minutter.

     

    Dette er faktisk feil. Trafikklys er ofte sjokkerende lett ifølge en dokumentar jeg så her om dagen. Er ofte til og med uten sikring...

     

     

     

     

    Til trådstarter: Jeg ville ment at du bare burde starte med 1 ting du interesserer deg for først.. Når du forstår litt fremgangsmåte på koding så er det lettere å forstå andre språk. Å blande alt for mye områder på kort sikt blir bare virrvarr, og du vil egentlig ikke lære noe, bare følge guider...

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...