Gå til innhold

martita

Medlemmer
  • Innlegg

    242
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av martita

  1. Det er andreåret på medier og kommunikasjon, ja. Mediefag-læreren min nevnte også det at han ville anbefale å ta andreåret om igjen hjemme i Norge, men det er ikke akkurat noe som frister så veldig da jeg allerede har lagt planer videre etter vgs.

     

    Explorius har et sånt program hvor du kan søke deg til en spesiell skole eller et spesielt skoleområde, og da har dem to skoleområder som dem vet at kan tilby de fagene jeg trenger for å få året godkjent. Slik jeg forsto det på rådgiver så var nesten det eneste som kunne komme i veien for at jeg ikke skulle få året godkjent at jeg ble sendt hjem før jeg har fullført skoleåret, ikke får nok mediefag eller stryker. Så det eneste ordentlige problemet er vell egentlig å få nok mediefag, men Explorius sier jo at dem har hatt flere medieelever på de to skolene før og at alle elevene har fått året godkjent.

     

    Eg gikk medier og kommunikasjon og dro med Explorius. Rådgiveren på skola mi i Norge at eg trengte bare å sørge for at eg fikk noen mediefag og var forberedt på å ta noen fag som privatist når eg kom tilbake til Norge. Eg gikk på ei skole i Eagle, Idaho. Svært liten plass, men eg fikk nok fag til å få året godkjent. vel å merke hadde eg god kommunikasjon med rådgiveren på skola i Norge gjennom søknadsprosessen og hele året i USA, så di visste hele tida hvordan det lå ann.

     

    Da jeg kom tilbake til Norge, fikk jeg året ettergodkjent av skola eg hadde tatt førsteåret på og beskjed om at eg måtte ta noen fag som privatist til høsten. eg byttet skole på høsten, for å kunne ta 3. året MK da de ikke tilbydde det på skola eg gikk på først. Da eg snakka med rådgivere og avdelingsledere her, sa de at alt eg trengte var samfunnsfag om privatist. Jeg trengte ikke Matte da A fra USA var tilstrekkelig. Norsk skulle jeg ha tredjeåret også, så trengte ikke eksamen i det heller.

     

    Jeg antar jeg var heldig med hele året i forhold til noen av de andre. Jeg vil anbefale deg til å ha veldig god kommunikasjon med rådgivere etc på den skolen du gikk første året og evt den du skal gå tredjeåret på. Det er desverre forskjellig fra skole til skole hva di aksepterer og ikke. og jeg ser altså ikke grunnen til at du må ta Select High School-programmet, da de fleste skolene i USA tilbyr mediefag i form av foto, web design, video tech, etc

     

    Lykke til!

  2. heldig du da! Føler meg rett og slett ikke hjemme og mer deprimert enn noensinne... Har ikke verdens beste familie i norge jeg da akkurat, så følte meg mye bedre og mye mer hjemme i usa. Sikkert litt derfor.

     

    vet ka du mein. had det beste året noensinne da eg var i usa og hadde muligheten til å vær meg sjøl 100% å nu når eg kom tilbake til norge virka det som om alle forventa eg skal vær den samme sjenerte person eg va før eg dro til usa. og gikk mye bedre overens med vertsfamilien i usa enn den norske familien min... men kan snart gjør akurat ka eg vil så drar sannsynligvis tilbake til usa :)

  3. vildee: selv er jeg i Idaho, USA nå så vet ikke hvordan det vil bli å være utvstudent i spania, men det blir garantert et år du blir å huske! øv på å snakk spansk så ofte du kan før du drar og når du kommer dit, bare hiv deg ut i det og snakk spansk. om du ikke forstår dem, bare spør ka det betyr og du klar deg sikkert bra :) men regn me å få hjemlengsel iblandt..

    når det gjelder tredjeåret må du snakke med rådgiveren din i norge. det kommer an på hvilken linje du går, og hvilke fag du ender opp med å ta i spania.. lykke til!

  4. mange i idaho som flytta for tia! :p eg bor hos en familie i eagle, å vi har ak slytta fra et hus me 6 svoerom til ett me 4 :p

     

    evn: eg har hørt om north star charter school btw.. d e ikke langt unna skola sm eg går på :) men korsn organisasjon har du her i usa?

     

    Oja, sweet! Hvilken skole går du på? Har ICES som underorganisasjon. Ankom NY idag btw :-)

     

    Går på Eagle High, bare noen minutter unna north star..

  5. Nå holder jeg på å gå på veggene... Fikk telefon fra explorius idag og de sa de skulle snakke med ambassaden angående visum. De hadde visst hørt noe fra USA om at jeg muligens hadde fått plassering, så nå venter explorius på info fra Forte i USA.. SO EXITED! nu skjer det endelig nåkka!! :D

  6. Jeg reiser med explorius og har ikke hatt noe problemer med dem så langt. Om det er noe jeg lurer på kan jeg alltids ringe dem eller sende epost og får da svar enten samme dag eller dagen etter :) Siden de er en såpass liten organisasjon er de nødt til å samarbeide med andre organisasjoner borte i USA, men det funker greit sålangt jeg vet.

     

    Du får bare vurdere dem opp mot hverandre og finne ut hva du synes er viktigst. om det er hvordan de velger ut vertsfamilie eller campen i starten av året eller whatever.. lykke til! :)

  7. Reiser de fleste her med SAS til USA?

    Jeg ser at på kvitteringen til en elektroniske billetten står det special info. Her står det noe om pass og billetten, men det står også at jeg må gå til siden flysas.com/vwp, for å gi relevant informasjon før reisen til USA. Må jeg gjøre dette, har dere gjort det?

     

    Ganske sikker på at svaret er JA på om du må gjøre det. det har du jo allerede fått beskjed om...

     

    og nei jeg har ikke gjort det, enda, av den enkle grunn at jeg ikke har fått flybiletten. :)

  8. nybb for Nte gang du har ikke hørt etter på infomøtet... De har opplyst om at det desverre ikke vil klaffe slik at alle får kommet seg på soft landing campen i NYC siden noen skoler starter på et slik tidspunkt at det ikke vil bli tid for camp først. Det er forhåpentligvis ikke så mange, men et par stykker vil det nok sikkert være.. :S

     

    det er etter min mening mye bedre enn EF som bare lar noen dra på en toukers camp mens ca halvparten må dra direkte til vertsfamilien

×
×
  • Opprett ny...