Gå til innhold

haratang

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av haratang

  1. Setter en del følelser i sving.

    Men har du en bevisst tanke bak treet til høyre. Ville gjort et forsøk på croppe treet og noe av forgrunnen og rendyrket fjell og himmel :hmm:

     

    Takk for svar!! Egentlig hadde jeg ikke noe som helst tanke bak treet. Det bare ble sånn, tenkte på å croppe det, men da føler jeg kansje at bilde hadde blitt litt tomt og kjedelig? eller kansje ikke, får prøve. ^^ Mener du med rendyrke fjell og himmel? ^^

    Ser vel på bildet i nevnte versjon som grunnlag for en refleksjon omkring opplevelser gjennom et etterhvert langt liv i nettopp fjellet. Så hadde bildet vært mitt så hadde det nok havnet på veggen. :thumbup:

    • Liker 1
  2. Tror jeg ville øke dybdeskarpheten en tanke slik at selve matretten i større grad blir skarp. Tror også jeg ville forsøkt med en annen lyssetting på spagettien, virker som du har brukt kamerablitzen. Hva med sidelys. Øke saturasjonen en tanke? Og så var det denne oppskriften da :thumbup: :thumbup:

  3. Viss firma foreslår løsningen så må de samtidig stå for styrkeberegningen. For å fritte litt kan du jo stille en forsiktig spørsmål om de tror det vil "holde" ut fra dim på bjelkelag. Ut over det er plassbygde sperrer ikke enkelt å beregne viss man ikke har kontroll på utførelse av sammenføyningene, jeg tenker på spiker/lasker. At det vil falle ned er tvilsomt, men nedbøying er også et moment. Det er jo også et spørsmål hvor mye du selv har lagret på loftet. Ut fra at det tross alt har stått en god del år siden det ble bygd, så har det vel bevist sin styrke. Samtidig kan man jo ikke glemme at det ikke er bygd etter dagens krav.

  4. Vil vel også være en meget god ide å legge en horisontal plate isolert for frost halve murens høyde som "motvekt" inn i skråningen.Den vertikale muren støpes så slik at den bindes sammen med den horisontale husk armering i overgang. Dermed slipper du å gjøre hele jobben om igjen om få år igjen som følge av jord og frostsprenging.

    Bare som et godt råd

  5. Gulvet på loftet er enkelt furupanel (slikt som var populært på 60- og 70-tallet), som igjen ligger oppå solide tverrbjelker som igjen stikker ned fra stuetaket. Med andre ord er jeg nødt til å lektere på panelgulvet med isolasjon mellom. Det er nok snakk om 40 kvm tak som må isoleres, så regnestykket blir vel omtrent slik:

     

    40 kvm isolasjon (glava/rockwool): 4000,-

    40 kvm dekke (feks standard OSB): 4000,-

    X antall meter med to tom fire: ?

     

    Tror neppe jeg trenger å bygge noe høyere enn 10 cm med isolasjon, så vanlig (billigst mulig) to tom fire burde holde.

     

    Er også litt usikker på hvordan jeg skal få festet lekterne, kan jo ikke bare spikre dem ned i det gamle og tynne panelet (som også er taket i stua)? Kanskje bare spikre de fast i hver side av veggen, og lime resten?

     

     

    Edit: kanskje det til og med holder med fem cm isolasjon, og heller kjøpe to tom to, slik semtex foreslår? Er jo tross alt ikke snakk om vinterisolering, bare for å holde litt mer varme inne i hytta?

    Fant tilbud på glava 10 cm for rundt 260 forrige dagen. Disse pakkene inneholder 6,84 m2 Som tilsvarer noe over 38/kvm. så følg med på tilbud. Skal ikke hytta brukes på vinteren ville nok 10 cm holde ja. Og som en annen skriver , ta av golvbordene litt forsiktig og bruk dem på nytt.

  6. Er gulvet av laminattype så finnes det en del fyllmaterialer som er beregnet på å utbedre skader.

    Lykke til

     

    Lyst å gi et eksempel?

    Produsenter av de litt dyrere laminatene leverer også reparasjonssett. Sjekk produsentenes hjemmesider eller spør i byggvarebutikken.

     

    Det ville vært flott det. Det er forresten ordentlig parkett og ikke laminat.

    Viss det er som du sier parkett, så kan den skadede staven skiftes ut. Finn type og produsent av parketten og finn reparasjonsstav(er). Den skadede staven hugges ut og ny legges ned (krever litt nøyaktighet). Slipes og lakkes. Ikke slip større område enn det som trengs da det kan bli stor fargeforskjell viss parketten er gammel og kanskje ikke slipt/ lakket de siste år. Er parketten ganske ny er problemet med fargeforskjell mindre.

  7. Er det parkett eller laminat. Mange kaller laminat feilaktig for parkett. En god "gammeldags " parkett kan repareres ved å skifte ut den skadete staven. Disse stavene er kun limt til mellomsjiktet og ikke til hverandre. Man må da gjerne vite produsent og evt. typebetegnelse for å slippe tilpasning i forhold til størrelse og farge på staven. Hugg ut den skadede vær forsiktig slik at du ikke skader de ved siden av eller tar for dypt. Juster bunnen lim den nye staven , slip ned høydeforskjellen og lakker. En viss fargeforskjell må nok påregnes så det er ingen fordel å slipe større område enn nødvendig.

     

    Er gulvet av laminattype så finnes det en del fyllmaterialer som er beregnet på å utbedre skader.

    Lykke til

  8. Blir nok en del skruing viss det ikke er noe som ligger mellom vaske og vannbeholder. Ellers er det sjanser for lager på aksling i bakkant av trommel (bak bakdekslet på maskina) Eller det kan være innfestingen av ståltrommel på drivakslingen. Vet ikke hvordan den er på din maskin men ofte naglet fast til eker som er støpt på akslingen og som ligger mellom vannbeholder og ståltrommel. For å komme dit er det en del skruing og demontering av paneler slanger vekter osv. men det går utmerket ann viss man ikke har mer enn to tomlinger og viss man ikke har gjort det før, tar fortløpende med bilder slik at man ser hvordan ting er satt sammen før demontering. Ta ut støpsel og koble fra vanntilførsel før du begynner. Sette på verksted? Tja.............. Lykke til

  9. Ser tråden er gammel... likevel: I fjor var jeg i kontakt med et firma på Jevnaker (utenfor Hønefoss) som solgte bånd (hvis det er de som monteres oppunder panelen). Husker ikke i farten hva de heter, men det er nok mulig å få tak i enda.

    Det spesielle med de båndene jeg hadde tanken var at de var i fjærstål slik at når de ble dyttet inn så satt de fast av seg selv. Det normale er jo å montere bånd eller museklosser før man monterer bordkledning. Men ikke alle snekkere har lagt vekt på det opp gjennom tidene dessverre.

  10. Det hele dreier seg vel om en trekant som har grunnlinje 2,2 m over bakkenivå. Stigelengde på 3,1 m blir da hypotenusen dvs den linjen som er skrå oppover i dette tilfelle. Den vertikale komponenten kateten blir 4,5 m minus 2,2 m som er høyden over bakken( og som ligger utenfor trekanten) Enten kan du her regne med forholdstall 3,1: (4,5-2,2)=11:x

    3,1x=25,3 som gir x=8,16 som er den teoretiske høyeste punkt stigen vil nå. På dette plusser du på 2.2 m som er nivået stigen befinner seg over bakkenivå. Summen divergerer som du ser både med din utregning og fasiten så jeg er fristet til å tro at fasiten er feil. Det samme svaret får du forresten om du regner med trigonomi. Da viser tallene at stigen danner en vinkel på 42,1 grader. Lykke til.

    Hilsen brannmann

  11. Viss du er redd bioren tar knekken på takstein så skal du iallefall ikke prøve høytrykkspyler for den gjør det definitivt. Mosen forsvinner ja, men du står tilbake med et tak som er grovere i overflata slik at mosen hurtigere reetableres. I tillegg er få betongstein gjennomfarget så fargen vil forsvinne. Så bruk mosefjerner, kost/hageslange og avslutt med kobbertråd som forige innlegg anbefaler. Husk dessuten å fjerne taknedløpene før du begynner. Mose egner ikke i avløpsrør. Lykke til.

×
×
  • Opprett ny...