Gå til innhold

Gendarmerie

Medlemmer
  • Innlegg

    919
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gendarmerie

  1. Sykepleier på poliklinikk. Har i all hovedsak følgende arbeidsoppgaver -- 1) tredemølletesting av idrettsutøvere mtp. max VO2-opptak samt testing av pasienter i risikogruppe som skal fly, for å vurdere om de trenger ekstra oksygentilskudd under reisen, 2) konsultasjoner av pasienter som bruker BiPAP og CPAP (pustemaskiner). Sitter da på eget kontor og tar imot pasienter, så jeg kan laste ned bruksdata fra maskinene deres, og i samråd med legen gjøre endringer på den, 3) gjennomfører pusteprøver som f.eks. spirometrier, og 4) blodprøvetakning.

     

    For min del er det en drømmejobb fordi jeg kan jobbe med lungefaget, samtidig som jeg slipper den hektiske hverdagen som finnes på sengepost. I tillegg er det mange muligheter for å reise på konferanser i innland og utland, og det er jo hyggelig.

  2. Jeg vil slå et slag for Bosnia & Hercegovina, som i tillegg til behagelige temperaturer kan lokke med lave kostnader, rik historie og god mat. Kan blant annet kombineres med Serbia eller Kroatia, eller begge to for en litt lenger reise. Norwegian har såvidt jeg vet fortsatt en direkterute til Sarajevo på sommeren, og de opererer vel med direkterute til Beograd, samt flere destinasjoner i Kroatia.

  3.  

    Dropper planene om å gå Sveits på tvers, ingen bekjente var interessert i å være med, så jeg drar til Kaukasus i stedet. Georgia og Armenia, med besøk til Nagorno-Karabagh. Abkhazia er jeg ikke sikker på å om jeg gidder.

     

    Så kult! Jeg har en venn fra Georgia og det virker som et fantastisk land med utrolig hyggelige folk. Hva skal du gjøre der?

     

     

    Ankommer Tbilisi og har en hel dag der før jeg tar et lite fly til en region som heter Svaneti. Der kommer jeg til å ta en lang tur i fjellene med en av de som driver gjestehuset (Mazeri Peak Guesthouse). Blir her i to netter, før jeg reiser tilbake til Tbilisi. Kommer til å stikke innom en tur til Goris for å besøke Stalin-museet, og tar en tur til Kazbegi (som de fleste andre gjør når de er innom Georgia). Planen er nattog videre til Yerevan, og i Armenia blir det litt rinse-repeat av Georgia. Er glad i fjellturer så det blir litt av det her også. :) Foruten dette er planen å drikke mye vin og spise mye mat.

     

     

    Georgia er det aller fineste landet jeg har vært i, rent naturmessig. 

     

     

    Med ganske god margin. India var bra, med Georgia er helt utrolig. 

     

    Det lover godt. Bildene jeg har sett er fantastiske, men jeg tror aldri bilder kan måle seg med å faktisk være der. Hvor i landet besøkte du?

  4. Bexley har chinos som burde passe.  De ble anbefalt meg etter at jeg søkte råd pga samme problem og jeg bestilte ett par hver av standard fit chinos og cords.  Begge har tradisjonell passform med god plass til lår og legger uten å være "baggy" og er i tillegg svært godt konstruert.  Jeg har har ikke hatt dem lenge nok til å si noe definitivt om holdbarhet, men stoffkvaliteten fremstår som svært betryggende.  De virker i det hele tatt å være av minst like god kvalitet som mange langt dyrere bukser jeg har eid og jeg kommer til å plukke opp en håndfull eller to til om litt.

     

    Takk for tipset, ser bra ut!

  5. Skal gå Westweg, Ostweg (sør Tyskland til nord-sveits) eller Via Gottardo (fra nord til sør i Sveits) denne sommeren, har ikke helt bestemt meg for hvilken. Sistnevnte er lengre og mer krevende, men byr på finere natur langs ruta. Blir vel en tur hit og dit før den tid, men langturen er hvertfall sikker

  6. Hei. Er det noen som har erfaring med å ta nattbussen over svenskegrensa inn til Norge? Er det ofte tollkontroller osv? Vurderer å ta med noen flasker sprit tilbake til Norge. 

     

    Det var en periode jeg tok nattbussen fra Västerås til Oslo nesten hver helg i løpet av ett år. Fordelt på vel 40 turer så opplevde jeg at bussen ble stoppet i tollen rundt 10 ganger. Dette er snart ti år siden, og mye kan ha endret seg, husk det.

  7.  

     

     

     

     

     

     

    Håret mitt begynner å bli ganske langt. Har tenkt å la det bli en del lengre, men skulle gjerne ryddet opp litt før jul. Lurer derfor på hvor jeg kan få klipt meg til en billig penge i Oslo? Må være drop-in. 

    Det er hundrevis av frisører i Oslo, lettere om du spesifiserer hvor i byen.

     

    Fra slottet til Jernbanetorget og opp til St.Haugen.  Mellom det trianglet hadde vært ypperlig :)
     

     

    Om du kan gjøre en liten avstikker til nedre Majorstua, så er Simon Frisør i Sporveisgata et lite tips. 250 for drop-in sist jeg var der.

    • Liker 1
  8. Håret mitt begynner å bli ganske langt. Har tenkt å la det bli en del lengre, men skulle gjerne ryddet opp litt før jul. Lurer derfor på hvor jeg kan få klipt meg til en billig penge i Oslo? Må være drop-in. 

    Det er hundrevis av frisører i Oslo, lettere om du spesifiserer hvor i byen.

  9.  

    Denne her passer både her og under ting som irriterer.. Kom hjem nylig hjem fra butikken og handlet litt. Kom til en kasse det ikke var særlig kø på, men to kompiser som skal kjøpe en 4pck-Kvikk-lunsj. Begge står i kassen, han som skal betale foran og kompisen bak. Båndet er helt tomt men jeg får ikke lagt på mine varer fordi han duden foran verken flytter på seg eller la på skillepinne. Først når de omsider tok to skritt fram at jeg rakk for en pinne og begynte å legge på mine.

     

    Moralen i historien er: handler man som gruppe, så lar man èn betale og resten vente utenfor og ikke skape unødig kø for oss andre. Og så viser man hensyn til de andre bak og lar dem komme fram slik at de kan legge på sine varer.

    Det går også an å ta saken i egne hender og be de flytte på seg så du kan legge på varer.
    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...