Gå til innhold

Lars3241

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lars3241

  1. Forsåvidt en grei veiledning, men litt for fokusert på tekniske standarder. Jeg tilhører gruppen kontorist og er veldig fascinert av å få plass til mest mulig på tilgjengelig skjermflate som enten kan være flere skjermer eller en stor skjerm. Har nylig gått over til å bruke min Panasonic 42 " plasma flatskjerm til PCen og er veldig godt fornøyd med skjermstørrelsen. Vurderer om jeg skal gå på tilbudet til - det var vel Lefdahl - om en 50" HD kvalitet til kr 7.000. Ser at HD ready kvaliteten er mer enn god nok for skjermer i størrelse 40-50 ". Er interessert i innspill fra andre som bruker f. eks. 2-3 50" som kontor PCer med plass til Word, Excel, Outlook og andre applikasjoner samtidig.

     

    Jeg er også interessert i helsemessige konsekvenser over tid av å sitte å se inn i en skjerm 8 timer daglig. Har f. eks. STAMI eller utenlandske ressurser gjort en helsefaglig vurdering av konsekvenser på særlig syn og hud av å sitte ved ulike skjermtyper daglig over flere år? Jeg tviler på at det enda foreligger autoritative undersøkelser innenfor området enda det er tusener av kontoransatte i samme situasjon som meg, og det blir vel bare enda fler i kommende år.

  2. Jeg har lagt inn Nokia Sportstracker og McGuider på min Nokia N82. Begge deler fungerer suverent bra. Tar opp treningsøkter via Sporttracker og legger ut på nettstedet deres. Det er også mulig å legge ut data mens du trener. Der kan du legge ut bilder også. Det er åpnet for å laste opp videoer men det ser ikke ut til å funke enda. Er på jakt etter en pulsmåler a la den som følger med Nokia N79 (Polar). Ser det er en del andre på forumene til Polar og Nokia som er interessert i det samme. Mottar gjerne et tips om du har. Jeg må virkelig rose Nokia for Sportstracker prosjektet. Ser at det er veldig lærerikt med hastighets data fra mine treningsøkter spredt opp i kilometerlange intervaller og sammenlikne med tilsvarende intervaller i tidligere økter. Det er også både lærerikt og morsomt å lese resultatene fra andres økter verden rundt og se hvilket tempo de holder og hvor ofte de trener. Ser frem til å få med pulsmålingene på treningsøktene.

     

    OVIs Nokia Photos program har en kartdel med mulighet for manuell geotagging av bildene. Litt tungvint men iallfall en mulighet for geotagging av de bildene du gidder å merke. Kommer til å se etter automatisk geotagging i bildene på min neste mobil. Kanskje noen vet om et Symbian program som fikser det også på N82? Det hadde vært suverent. Forøvrig er det artig å bruke Googles GeoChart til å se på kart og bilder fra ulike deler av verden. Sjekket forholdene på Spiterstulen forrige uke og fant en del geotaggede bilder andre har lagt ut på tjenesten. GeoChart kommer til å bli en suveren reiseplanlegger og Sportstracker åpner for at GPS dataene fra ulike turer kan overføres til GeoChart. Har prøvd den og, og det fungerer suverent.

     

    Jeg har lastet ned McGuider via bittorrent. Plundret endel med innstallasjonen, men nå fungerer den greit. Har inntrykk av at McGuider kartene er mer detaljerte enn Garmins. Noen som har oppfatninger om det? Har foreløpig bare lagt inn Norge, Storbritania og Frankerike fordi jeg har bare et 2 Gb minnekort. Med dette oppsettet har jeg tilgang til relativt gode og detaljerte kart til alle byer og andre områder i de tre landene, og jeg kan via Nokias PC Suite laste over til telefonen et hvilket som helst annet land i Europa. Skal legge inn 16 Gb minnekort med det første - kanskje ikke først og fremst for å legge inn hele Europa på telefonen, men mer for å ta opp lengere videoer.

     

    Synes det er suverent å samle mest mulig funsjonalitet i mobiltelefonen så slipper jeg å ha så mange forskjellige duppeditter. Er fornøyd med at N82en rommer et meget bra kamera (5Mp), blitz, musikk og GPS basert kart- og måleutstyr. Eneste problemet med N82en er at vekkerklokken har slumreintervaler på 5 min mens jeg gjerne skulle hatt 10 min i en time (minst) :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...