Gå til innhold

Olaff

Medlemmer
  • Innlegg

    346
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olaff

  1. Tusen takk for all hjelp! :)

     

    Nå som vi er i gang, jeg tenkte jeg skulle kjøpe en mic snart til å rappe/synge RnB med og bruke lydsporet i reason-tracksa mine. Noen forslag til mic? Skal ikke ha noe "supert" men må duge. Hør tjeg må/bør ha ekstert lydkort, noe å anbefale? Og hvordan legger jeg inn lydspor/spiller inn vokal med reason? Jeg har Sound Forge hvis jeg trenger et ekstert program.

     

    På forhånd takk. Super tråd btw!

  2. Hei!

    Har et spørsmål anngående "sampling".

     

    Jeg ønsker og bruke utklipp med lyd fra MP3 filer jeg har på pcen, sanger fra f.eks tidlig 90-tall. Jeg ønsker å bruke utklippene fra MP3 filene i reason 3.0.

     

    Jeg bruker Reason 3.0 og har nå kun Sound Forge og Audacity som "klippe programmer".

     

    Trenger litt info om hvordan jeg kan gjøre dette, da det virker som om Reason 3.0 kun tar "midi filer" til import.

    Kan ikke stort om andre programmer som Cubase osv, men gi meg gjerne litt info om hva jeg kunne trenge og hvordan jeg kan gjøre "samplingen"

  3. Husker jeg hadde diverse 3D-briller som barn til å se på 3D-bilder på McDonalds-esken (happymeal) og til å bruke på 3D-kinoer som IMAX, Disney osv.

     

    Hvor kan jeg finne briller jeg kan bruke for å se på 3D-film på PC-en?

     

    Har sett på youtube at det er flere eksempler på film som er slik at de får 3D-effekt når man har på seg 3D-briller mens man ser på dem.

    Har også observert at mange visualiseringsprogrammer i f.eks Winamp, Media Monkey, iTunes, Windows Media Player osv, har muligheten for å gjøre disse bildene til 3D bilder om man bruker slike briller.

    Også fått med meg at man med et program kan konvertere film til "3D-film", slik at når man bruker brillene mens man ser filmen, vil filmen se ut som om den er 3D.

     

    Har sett litt og funnet ut at man enten kan kjøpe noen store og dyre 3D-briller man kan bruke via Nvida skjermkort, og har sett at det finnes å få kjøpt kun selve brillen (rød-blå/rød-cyan/rød-grønn - linser).

    dessverre har disse butikkene enten kun filialer i USA (slik at jeg må bestille fra over elven (noe som kan bli dyrt med tanke på skatt og porto), eller de ligger på eBay noe jeg ser på som slit og usikkert.

     

    Noen som har noen butikker å linke til? Noen som har noe erfaring med slike briller og PC/film/visualiser - bruk?

     

    Takker på forhånd for alle svar.

  4. Ja, det går. Hippie flip heter det. Du skal ha flaks for å klare det på spillet. Finn en høy rail, f.eks den på elementary school og ta f.eks dobbel kickflip.. Så må du ha en god klype flaks så klarer du det til slutt...

     

    Jeg tror ikke det har noe med flax og gjøre. Jeg har prøvd utallige ganger og aldri funnet det ut.

    På den andre siden merker jeg en fremgang i det og forstå logikken bak alt i spiller og det meste sitter rimlig greit nå, bortsett fra hvordan man gjør hippieflip. Tror det er en spesiell teknikk for denne.

     

    Noen andre som har noen kommentar?

  5. Hei!

    Leter etter et program som kan gjøre følgende:

     

    Begrense datatrafikken inn og ut fra min pc, eks: stopper utlasting når jeg har nådd 5GB, eller stopper nedlasting på 5 GB.

     

    Jeg bor på studentby med maxgrense på 10GB opp/ned i hver 12-timer. Derfor trenger jeg et program som regulerer, om dere skjønner hva jeg er ute etter.

  6. Jeg har klart det meste bortsett fra 2 video-oppdrag til Trasher filmen:

    Er det noe mer etter dette? Unlocker jeg noe mer? Jeg har gjort ALT annet altså.

     

    og, går det ann å gjøre en kickflip, hvor brettet går under railen og kroppen over, slik som på en eller annen video osv?

  7. Hei!

    Min Dell Latitude D420 bærbare pc fungerer kun med strømkabel koblet til.

    Straks jeg fjerner kabelen skurer den seg av.

    Jeg kom frem til at det var en batterifeil på PC-en da jeg sjekke hejp på dell.no

    Batteriet har en knapp man kan trykke på for å sjekke status og den viste error (3 blinkende prikker).= Battery Faulty.

    Hva kan jeg gjøre? Må jeg levere den til repp?

    På forhånd takk for svar

  8. ok, så tv-kort for det digitale bakkenettet virker det som jeg bare kan vente med om jeg vil ha noe flere kanaler enn bare NRK1, 2, 3 og TV2+TVNorge...

     

    Men jeg kan absolutt 0 og nix om tv-kort og aner ikke om jeg burde velge et dyrt kort fremfor et billig. Er det kun bildekvaliteten som skiller prisen?

     

    Hvis dere kunne funnet frem noen alternativer for meg så hadde det vært topp. Blir uansett et anbefalt kort jeg kommer til å kjøpe.

     

    Mine spesifikasjoner er:

    - Må kunne bruke analog TV-antenne

    - Må kunne ta imot vanlig kabeltv

    - Må ha så god kvalitet at det kan ses på:p

    - Må være PCI eller USB 2.0

    - Bør ha fjernkontroll

    - Bør kunne ta opp tv-sendinger

    - Bør ha Stereo Lyd om dette er mulig

     

    -Pris: 0,- til 500,-

     

    Jeg har kun bruk for analog TV-antenneinngang så DVB, S-Video og kompositt behøves ikke tas med i betraktning.

     

    Håper noen giddder hjelpe meg med å finne er kort jeg blir fornøyd med :)

  9. Hei, jeg trenger litt hjelp med å få tv på min studenthybel.

    Jeg har ikke plass til TV så da tenkte jeg TV-kort til pc er det beste.

    Jeg er helt blank på tv-kort og lurer på følgende:

     

    -Hvordan blir det med TV-kort når det nye digitale-bakkenettet innføres her jeg bor i november 07?

    -Hvis jeg ikke ønsker å bruke de analoge sendingene, kan jeg se på signaler fra det digitale-bakkenettet på min pc?

    -Hva trenger jeg får å få sett på digital-bakkenett`s tv når alt jeg har fra før av er analog utgang og pc?

    -Hva er forskjellen på interne og eksterne tv-kort? Bedre/dårligere?

     

    Takker på forhånd for alle svar. Jeg vet at jeg kanskje kan finne info jeg trenger hvis jeg leter, men er enklere for meg å få alt samlet i en post og få litt sammenheng i det i og med at jeg er blank på området.

  10. Jeg har ikke akkurat samme problem som deg, men jeg lurer fortsatt på hvor den "perfekte mobilen" blir av. Men, jeg har andre ønsker for hva en perfekt telefon er enn deg. Det har sikkert godt over 500 000 andre normenn også. Smak og behag heter dett:)

    Flere funksjoner i telefonen vil si at denne telefonen kan tilfredsstille flere brukere, og dermed flere salg=mer penger. Desutten, det at noen produsenter velger å ta i bruk ny teknologi gjør slik at det blir konkuranse innenfor området. F.eks kamera. Da Mobilkamera kom var det elendig, og ikke prøv å se bort ifra at det faktisk er konkuranse som har gjort mobilkameraene så gode som de er nå.

    Men jeg kan være enig med deg at funksjoner som internett på en mobil med 2 tommers skjerm og treg hastighet er knotete og ikke særlig tilfredsstillende, men jeg anntar at det er et marked for dette i og med at omtrent alle telefoner har dette nå. Desutten tviler jeg på at det er fordyrende da dette er ferdig utviklet programvare som bare kan legges inn i telefonen uten store kostnader for produsenten.

    Og det med at kamera er "unødvendig" er jo tullete da. Jeg har brukt mitt kamera på SE K800 flittig og syns kvaliteten er så god at jeg ikke trenger noe annet kamera. Kjekt å ha så slipper man å ha med seg "veske" hvis man er på ferie.

    MP3 spilleren har jeg også brukt en del hvis jeg ikke ønsker å ta med meg Ipoden slik at lomma blir overfylt. Kvaliteten på dette området mener jeg også er tilfredsstillende god nok. Begriper ikke at du ikke ser nytten i å slippe å bære med seg kamera, mp3-spiller, mobil og laptop hver dag.

  11. Bildet: "Bruker du mobilen slik, er det ikke sikkert den lever lenge. (Foto: iStockphoto / Dr. Christian Bernfeld)"

     

    Er ikke sikkert levetiden blir så lang etter at syklisten uheldigvis beveger seg ut i veibanen, og sjåføren av bilen bak bestemmer seg for å endre litt på den noe skrikende fargekombinasjonen slipset og skjorten til mannen med den ellers lite trendy hårsveisen har:P

     

    (Jeg sier ikke at mannen ikke har stil: Som bildet viser tenkte han synlig på at antrekket skulle matche sykklen;)

  12. At den ikke har skjerm er ikke så ille syns jeg. Brukerområdet er jo de som ikke bryr seg om hvilken sang som kommer. Når jeg bruker den så oppdaterer jeg den ofte, ca annenhver uke sånn at jeg bare hører på det jeg hører på akkurat da. Bruker den i snowboardbakken osv. Vil ikke si at skjermmangel er noe problem. Hvis du vil ha skjerm så er du ikke i den brukergruppen som spilleren retter seg etter. At spilleren er et dårlig kjøp vil jeg ikke si. Spilleren har bra batteri, er liten og superlett, bra kappasitet og enkel navigasjon.

  13. Jeg tror det er en gruppe "nøkkler" som må åpnes for at man skal få sukses i mobilverdenen. Disse er:

     

    Størrelse og vekt: Skal man snakke om mobiler, klokker, klokkemobiler, data, pda osv, må man definere hva det er snakk om og hva det skal brukes til. Snakker vi om noe et menneske skal kunne gå rundt med over alt, i nesten alle sammenhenger (med fokus på jobb og fritid), ser jeg personlig på størrelse og vekt som avgjørende faktorer for flopp eller pop. Skal utsyret kunne brukes uansett tid, omgivelser eller miljø er det avgjørende at verktøyet er lite og lett. Er det ikke det blir det ikke populært (jeg definerer populært som at f.eks 1 av 20 personer har denne typen dings). Murstener i lommen, eller lenker rundt håndleddet er ikke behagelig. Mennesket foretrekker det behagelige og praktiske. En mobilklokke som veier mer enn et standard metall-håndleddsur vil ikke bli populær på grunn av at ingen vil bruke den siden den vil være ubehagelig. Størrelsen og vekten må ned i et minimum for at nytteverdien skal bli på lik linje som at den faktisk er hendig.

     

    Batteri og brukervennlighet: Batteri og brukervennlighet er de faktorene som kanskje i de fleste sammenhenger har høyest verdi hos brukerne. Har ikke mobilen eller klokken god nok batteritid (jeg deffinerer god batteritid som ca 300 timer +. Veldig induviduelt da), ender den opp med å ikke bli brukt fordi den ikke er pålitelig. Mennesket stoler fult og helt på sine elektroniske hjelpemiddler i våre dager og klarer ikke svikt i mange apparater før det er panikk. Brukervennlighet er avgjørende ved at aparatet i visse sammenhenger ikke vil bli brukt i det hele tatt på grunn av at nytteverdien det har blir liten i forhold til strevet den medbringer. Men innen denne delen av mitt resonement er det mer induvidualitet og personlig smak som gjelder enn noe annet sted. Noen syns det er helt ok å lade hver eneste dag, andre ikke. Noen trenger lett manøvrering for svakt syn eller giddeløshet (hehe, bare eksempler), andre vil ha presis nøyaktighet.

     

    Funksjonalitet og teknologi: Første bit er Skjerm. En klokke vil selfølgelig ha en litenn skjerm. Hvis ikke blir klokken stor. Blir klokken stor, blir den tung og ikke lenger en ekel sak under jakken, eller genseren. Skjermen er altså liten i utgangspunktet, men om man finner en enklere løsning med en utbrettbar skjerm f.eks kan man kanskje fjerne dette problemet og ha mye høyere brukervennlighet i klokkemobilen. Men uten større skjerm en det vi ser i dagens digitale klokker tror jeg ikke ting som SMS, Video, Foto eller bilder av noe slag har noen plass i klokkemobilen. Tastatur: Skriving er kanskje den viktigste og mest brukte funksjonen i dagens telefoner, datamaskiner og mye annet. Altså deling av informasjon eller meninger osv. Hvordan skal man kunne skrive på en mobilklokke? En trykkfølsom skjerm med standar klokkestørrelse er utenkelig fordi skrivingen blir vansklig og kronglette siden man ikke kan skrive ord sammenhengene. Her er en utbrettbar skjerm nøkkelen, eller et tastatur som via laser vises på en flate og med kjent teknologi kan skrive inn en sms med. Men først må prosjektoren bli liten nok og bruke lite strøm. Jeg har ingen tro på verken prosjektor eller utrbrettbare skjermer i klokkesammenheng. Her er total talestyring eller "tankestyring"/øye-styring tingen. Med førstnevnte trenger man et gigantisk bibliotek med variasjoner i språk, dialekt, tone osv osv for å klare å få til en fullverdig styring. Dette har jeg ikke per dags dato hørt om at noen har klart å utvikle fult og helt, ennå, men dette kommer med 100% sansynlighet. For å bruke tankestyring må man inplantere sendere i nervesystemet, noe som er litt vel drastisk når man skal gå til innkjøp av en klokke:P. Dette kommer aldri i verden til å slå ann i en sådann sammenheng (jeg står på mitt). Øye-styring hvor man bruker et kamera/lasermålere som registrerer øyets bevegelser og omdanner det til data er en teknologi som kommer til å bli stor innen de neste 100 årene i sammenehenger som bil, fly og våpen. SKulle man klare å få teknologien som registrerer øyets bevegelser til å bli lite og billig nok kan dette gå, men jeg tviler på at noen velger å satse på dette.

     

    Design og mote: Stadig flere legger klokke på hyllen og bruker mobilen som en "alt mulig dings" i sammenhenger som kommunikasjon, musikk, kamera, orientering, kart, avis osv osv. Spørsmålet om smak og behag melder seg raskt. Min personlige mening er at skulle man klare å lage et brukervennlig alternativ eller suplemang til mobilen i klokkeversjon så er det for mange krav og standarer vi må stille oss etter for at vi kan klare å tillate oss selv å bruke dette i hverdagslig sammenheng. Spørsmål som; Hvor mye penger vil jeg bruke?, Hvor mange dingser vil jeg ha?, og hva er grunnen til å kjøpe det?. Penger er alltid et sprøsmål, men dette løser seg alltid, men med tiden som rente. I våre dager ser jeg ingen fullverdig mobilklokke som sannsynlig (ihverfall ingen med suksess på et globalt marked), men dette vil med stor sansynlighet bli mulig i fremtiden en eller annen gang når teknologi er liten nok, pris er lav nok og brukervennligheten er dekket. En annen moderne tedens som kun i senere tidsalder er blitt relevant, er den at folk ønsker funksjonaliteten av alle deres dingser i en og samme ting, om de har muligheten til å få et fullverdig alternativ til sine kameraer, klokker, pcer, mp3 spillere osv. I våre dager finnes ikke noe slikt alternativer, men alikevell har digitalkamera-markeddet sunket betraktelig etter at mobilkamera startet å bli en verdig utfordrer. På kamerafronten er det kun elektronikkens fysiske størelse som er avgjørende for hvorvidt man kan inplantere den i dingser. Er elektronikken liten nok til å passe, og like god så vil folk ta det i bruk. Ikke før. I tillegg til alt det praktiske kommer design og utsende. I våre dager er det først og fremst dette som avgjør hvorfor noen kjøper akkurat den klokke de gjør. Design er blitt viktigere enn funksjonalitet på de områder der funksjonalitet er uvesentlig. Et slikt område er klokken. De fleste med mobiltelefon "trenger" ingen klokke fordi de allikevel har en klokke i lommen fra før av. Klokken er en pryd gjennstand, ikke et verktøy. Hvis dere er skeptiske kan dere jo stille dere spørsmålet: Hvorfor selges det fortsatt klokker som ikke er digitale? Hvorfor selges det klokker av tunge metaller fremfor klokker med lette gummireimer?

     

    Jeg ser ikke på klokkemobilen som en praktisk eller salgbar ide i vår tid eller nærmeste fremtid. Teknologien som er ment å erstatte mobilen er ikke liten nok til at den kan inplanteres i en liten og hendig klokke. SKulle man snakke om mobilklokker så mener jeg det er uvesentlig å trekke frem SE klokke. Jeg ser på den som en tamacochi:P. Hva kan den egentlig gjøre? Den kan vise meldinger og styre musikk, samt vise batteritid og annen "små info". Dette er ikke nok til at den skal slå ann tror jeg. Hva er vitsen? Er det virkelig så vansklig å dra opp mobilen fra lommen at man velger å brette opp ermet/hele jakka for å se hva klokka er/lese en melding når man kan gjøre det samme på en skjerm med høyere oppløsning og bedre kvalitet i form av en standar mobiltelefon som ligger i lommen? Er man villig til å betale for dette?

     

    Kunne godt tenkt meg å skrevet litt om digitale klær, bøylige skjermer, personlig datamemory osv, men orker ikke. Klokka er halv 5 nesten så... ehm:P

    men men, håper ikke dette bare var til rot og mas. Skriving av lengre innlegg om natten har en tedens til å bli fulle av skrivefeil og rot, men men. Du har jo tydligvis lest helt hit så:p

     

    Altså, Konkl; Klokkemobil= Ikke før teknologien er liten nok og billig nok (sikker over 10år til), Klokke som kommuniserer med mobilen= Nei og hvorfor?

     

    natta;)

  14. Jeg mener at klokke er og forblir hva det er, og mobil er og blir som den er.

     

    Med dette mener jeg følgende:

    Håndur med integrert mobiltelefon etc kommer ikke til å slå ann fordi den vil bli for stor, veie for mye, ha dårlig batteritid og koste mye. Desutten klarer man ikke uten taleopptak som tastatur å kunne innplantere noen praktisk tastatur til den for sms og lignende. Det måtte i såfall være et intergrert panel i jakken eller noe, men da snakker vi tec-klær, ikke klokkemobil. Desutten ser man at de fleste unge velger å bruke mobilen som klokke. Altså vil klokken i fremtiden bli overflødig eller kun en pyntegjennstand uten særlig høy nytteverdi (slik den er i dag). Hva er da vitsen med intergrert teknonologi i en pynt-gjenstand?

     

    Mobiltelefoner uten taster (lik den kommende iphone), med forholdsvis store skjermer (eller muligheten for stor skjerm) med trykkefølsomhet og interaktivitet i sentrum blir stort og vinner i markeddet. Mobiler med taster i det hele tatt blir stenalder. Vi snakker trykkefølsom utbrettbar skjerm, telefoner med GPS, hurtighastighets bredbånd til TV, Film eller alt annet. MP3 spiller med plass til 10 000 sanger, fargeskarphet som en dataskjerm, stereohøytaler, trådløse øre-plugger uten bindeledning, total stemmestyring osv. Folk vil heller ha alt i en ting, som de kan ha i lommen eller vesken.

     

    Etter mobilen kommer vel kanskje personlige intergrerte "mobiltelefoner/PDA/Data" i klærne. Man kan koble til sitt personlige "minnekort" i et hvilket som helst plagg og bruke armen som skjerm og tastatur.

     

    Slik er mitt fremtidsscenario for mobilklokke og mobil generelt:)

  15. Når jeg skrur på maskinen kommer det "PRESS ANY KEY TO REBOOT" rett etter skjermkortbildet. Maskinen rekker ikke en gang å telle ram eller noe.

    Skjermen blir svart med liten hvit tekst, øverst i venstre hjørne "PRESS ANY KEY TO REBOOT".

     

    Presser jeg en tast, eller trykker rebootknappen/Crtl+Alt+Del så skjer det samme på nytt. Skjermkortbildet vises, og så kommer teksten "PRESS ANY KEY TO REBOOT"

     

    Problemet oppstod etter jeg formaterte pcen. Jeg restartet slik windows ambefalte etter at jeg installerte det, også hang den seg opp.

     

    Prøvde igjen å formatere og nå har det skjedd igjen.

     

    Hva kan jeg gjøre for å fikse det? Noen som har greie på dette?

    På forhånd takk for alle svar.

×
×
  • Opprett ny...