Gå til innhold

Carisma'03

Medlemmer
  • Innlegg

    1 562
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Carisma'03

  1. Gud er ikke en illusjon. Men det blir ord mot ord! Den dagen du dør vil du få forståelse.

     

    En annen forsterkning til at jeg tror på Gud og livet etter døden, og at jeg kommer til han når jeg dør, er når jeg ser TV-sendinger som disse:

     

    http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/742243/

    http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/723892/

     

    Til alle skeptikkere: Se disse ^ og dere vil heller bli mer skeptisk til deres skepsis...

  2. Ja, det er fantastisk hvor god gud er.

    Han hjelper folk med små smerter i skuldrene, og hindrer dem å skjære seg på skarpe gjenstander. Lovet være herren!!!

     

    Men vent nå lit.....

    Hva med alle de andre kristne som har problemer???

    Hva med de som får dødlige sykdommer, kommer ut for alvorlige ulykker og blir født med fysiske og psykiske skavanker???

     

    Hvordan velger gud ut sine "favoritter"?

    Er dere bedre kristne enn andre, eller har dere vunnet i den store himmel lotteriet?

     

    VÅKN OPP!!!

    Det er direkte frekt å påstå at gud hjelper dere med disse småtingene, når vi ser alt det andre ham kunne/burde gjort.

    Jeg blir dårlig inni meg av å lese det :no:

    Hva f..... er det dere tror dere er?

     

    Vel, jeg kan jo svare på denne. Han hjelper ikke bare med "småtteri" som du sier. Alt er et spørsmål om tro egentlig, har du guds ord skikkelig grunnfesta, en sterk tro og den hellige ånd i hjertet SÅ VIRKER GUDS VELSIGNELSE også i hverdagen. Det handler bare om å lytte, og vandre med ham.

     

    Har også et eksempel på en kompis av meg, som hadde en STOR LIDELSE som ble HELBREDET da vi gikk på barneskolen. Han hadde slitt med epilepsi helt fra han var liten gutt, og jeg var vitne til at han fikk anfall ett par ganger. Han ble erklært "UHELBREDELIG" av legene. Men en dag kom han seg på et møte der det var en misjonær fra utlandet som skulle be for folk som var syke og skadde. Kompisen min er og var kristen, og ble bedt for i Jesu navn. Epilepsien forsvant og han har aldri hatt noen anfall siden det. Nå er vi begge 21 og jobber sammen. Pga dette vil han alltid ha en tro i sitt hjerte. Tenker du at epilepsi også er "småtteri" ell?

     

    Og hva tenker du om eksempler som dette, der 1.1 millioner har kommet til frelse, der lamme kan gå igjen, blinde kan se igjen, osv.? Alt på ETT møte:

     

    http://www.youtube.com/watch?v=XAEgKWunMT4

     

    Ikke si at du tror alt det der er bare vås? Når Reinard Bonke har samla 100 millioner mennesker gjennom navnet Jesus? VÅKN OPP!! Guds kjærlighet er stor, når skal du legge av deg din skepsis og ta imot? Gud er rettferdig, men SATAN er jordens hersker, det er roten til ALL ondskap. Ikke skyld på Gud for alt det fæle her i verden.

     

    Og ja, det er mange som ikke har blitt friske og helbredet, men den største forklaringen på det er at de ikke bekjenner sin tro, eller ikke tror i hjertet sitt. Gud sendte sin eneste sønn Jesus for å frelse oss, det eneste han vil at vi skal gjøre er å TA IMOT.

  3. Hvorfor tror DU på Gud?

     

    Jeg tror på Jesus og en kjærlig Gud som elsker meg (og alle mennesker) på tross av mine (våre) feil og skrøpeligheter. Gud er full av nåde, og jeg kan stå fremfor han uten følelse av skyld og skam gjennom Jesus' død og oppstandelse for 2000 år siden. Jeg tror på Ham, og gjennom TROEN (ikke ved å søke etter bevis hele tiden) får jeg del i evig liv med Faderen i himmelen. Den hellige ånd styrker meg og guider min vei. Jeg vet ikke om det var Guds hensikt å skrive dette innlegget, men jeg ville bare dele det, for jeg tror det vil treffe hjertet til noen av dere som leser.

     

    I det menneskelige, for de som ikke har tatt imot, kan troen på Jesus virke ulogisk og latterlig/spesiell, men det handler om å åpne opp SINNET sitt for en gudommelig dimensjon som man oppdager NÅR man har tatt imot, og det skjer kun gjennom helhjertet tro på Ham.

     

    "...for den som i sitt hjertet tror, og med sin munn bekjenner at Jesus er Herre, den skal bli frelst..."

     

    Jeg tror gjennom personlige erfaringer gjennom livet, og vitnespyrd som andre mennesker har delt med meg. Vitnespyrd er det vanskelig å si noe imot, når det er noen som personlig har opplevd Guds nærvær gjennom Den Hellige Ånd.

     

    Et eksempel på egen erfaring: På tirsdag var jeg på et slags møte med noen kristne. Jeg hadde vanvittig vondt i nakken/ryggen den dagen, og dagene i forkant... Under møtet var det en av dem som fikk en slags 'stemme' eller indre kall, om at en av oss hadde en vond rygg. Han sa dette, talte det ut; "Den hellige ånd sier meg at det er en her som har en vond rygg?" (noe i den duren), og jeg svarte "Ja jeg har veldig vondt i nakken og ryggen."

    Da spurte han om han kunne be for meg, og jeg svarte selvfølgelig ja fordi jeg tror på helbredelse og jeg har sett + hørt om helt vanvittige mirakler. Da ba han for meg, i Jesu navn, og jeg merka straks en kraftig bedring i nakken. Den verste smerten forsvant iløpet av noen sekunder, og resten av nakken ble bedre og bedre iløpet av kvelden. Utrolig deilig, og nok en bekreftelse for meg, om at Gud er god.

    Et eksepel på vitnespyrd fra en fullstendig troverdig bekjent: Igår hørte jeg på faren til en kompis, som fortalte om hvordan den hellige ånd har virket i ham. Han fortalte om at han skulle ta oppvasken en dag, og hadde tatt så mye Zalo at det skumma over så han ikke kunne se det han skulle vaske opp. Idet han stakk hånda gjennom skummet for å gripe etter et av glassene som lå der var det noe som stoppet han. Han prøvde å komme gjennom skummet, men det var som om noe sperret hånda hans. Han klarte ikke å gjøre det! Han prøvde mer enn en gang, men så merka han Guds Ånds virke. Han følte plutselig at det var noe fare på fære, pga. Guds stemme. Han tok oppvaskbørsten sin og viftet frem og tilbake over skummet, helt til han så hva som skjulte seg under. Gjett hva det var? Der fant han ett stetteglass som var knuss og sto med en sylskarp spiss rett opp mot ham. Hadde ikke Gud stoppet hans raske bevegelse imot, så hadde han kutta opp hånda si.

     

    Samme mannen opplevde også lignende følelse da han var i utlandet og gikk bortover en strand barbent. Idet han gikk fra stranda på vei til en butikk så kom han plutselig til et sted hvor han ikke klarte å sette ned foten. Han fikk samme følelse med foten som med hånda, var som om det var en usynlig vegg der, ett sperre, en beskyttelse. Da ble han mint på den tidligere hendelsen med oppvaskskommen, og tok et skritt unna igjen. Han børstet bort en del sand som skjulte ett hull som var fullt av knuste glassflasker, med bunner som var så spisse at de hadde kuttet gjennom foten hans. Siden han gikk barbent så hadde han ødelagt foten sin for lang tid og ferien hans ville blitt en katastrofe (han var i Frankrike). Guds beskyttelse viste seg igjen for denne karen.

     

    Uansett om det kan komme negative kommentarer og skepsis til dette, så bryr jeg meg ikke - og jeg kommer ikke til å svare tilbake. Dette er bare en promille av personlige vitnespyrd og erfaringer med Gud og hans Ånd som har flyttet inn hos mennesker som jeg har hørt - det er troverdig, sterkt, virkekraftig og har ledet til en urokkelig tro på Gud i all evighet! Jesus elsker dere alle, selv om dere ikke vil innse det eller om dere nekter å tro. :)

     

    Ha en fin langhelg, allesammen.

    • Liker 1
  4. Og vi må trakte etter å få del i dette, og angre når vi synder - og ikke tenke at "vi blir jo tilgitt uansett", for det kan Gud se. Og da er det vel ikke sikkert at man blir tilgitt?

     

    Hvorfor er det så viktig å bli tilgitt?

    Hvordan vet du at du blir tilgitt?

    Hvordan vet du at det du gjør er en synd?

    Det er for din egen del.

    Det å tilgi eller bli tilgitt betyr ikke at det automatisk betyr at det er OK. Det betyr at man ikke skal bære nag eller føle skyld.

     

    Av Gud bli man tilgitt uansett, så lenge man angrer. Eks: hvis jeg har drept noen og ikke angrer, kommer jeg heller ikke til å bli tilgitt.

     

    Det siste kan du vel tenke deg til selv? :p

     

    Feil, Gud har tilgitt alle synder, selv før du gjør dem! Det er pga. Jesus' død på korset

    - men det er så mange kristne som har et lovisk syn på alt,

    det er på tide å lese bibelen med de rette brillene!

  5. I vår tid, med så mye fokus på sex, så er nok ikke det så lett iChristian. Fristelsen er så stor at mange rett og slett ikke klarer å la være.

     

    Diskutant: Jeg sier ikke at vi skal gå ut og synde forde, men at han har kjøpt fra de syndene vi gjør, for alle synder. Men jeg "synder" egentlig ikke så mye uansett. Går ikke rundt og dreper folk heller, lol.

     

    Hvor i bibelen står det at det "ikke er lov"? Du lever tydeligvis fortsatt i lovens tid. I den nye pakt gjelder de 10 bud og f.eks. Salomos Ordspråk ikke som lover og regler, men rett og slett som gode råd.. Og det er ikke sånn at vi må "gå til Jesus og bekjenne våre synder", vi kan heller takke han for det han har gjort, han HAR dødd for alle syndene våre, det er ikke sånn at han dør en gang til for oss hver gang vi bekjenner synder..

     

    Gud ser på oss som om synd aldri har eksistert, gjennom Jesus, det er det som er nådens evangelium..

  6. Ser ikke noe galt i å ha det bra med seg selv.

     

     

    Øhmm, jo??? Du må jo tenke på Gud også, da, vøtt!

     

    Tenke på Gud? Hva skal det bety, Gud elsker mennesker uansett

    og Jesus døde på korset for alle "synder" (jeg ser ikke på sex

    som synd, så derfor skrev jeg med ") sånn at han kunne se på

    oss som om synd aldri har eksistert. Både jeg og kjæresten

    min er troende, men det betyr ikke at vi ikke kan kose oss...

     

    Som nevnt tidligere så er det nok mye forskjellig folk mener,

    men fordommer er noe jeg ikke liker. For hvem er menneskene

    til å dømme meg? ALLE gjør feil og synder iblant, sånn er

    det bare, pga. syndefallet er ingen mennesker perfekte.

    Det er ikke sånn at kristne blir dømt av Gud pga.

    for eksempel 'sex før ekteskapet', det er det bare

    de som lever etter den gamle pakt (gamle test., de 10 bud...)

    som en lovisk greie som tror. Jesus har kjøpt oss fri fra det.

     

    Sånn, det var noen av mine meniger.

    Og luxuslexus, du har bomma hardt på mål :p

    • Liker 2
  7. Dette blir for dumt. Gud er da ikke ond! Han ønsker oss bare alt godt, og det gjelder alle mennesker. Gud gjør ikke forskjell på folk, men det ER forskjell PÅ FOLK. ;) Og til deg som lurte på hvorfor Gud plasserte det treet som kunne føre (og førte) til syndefall i edens hage; det var jo fordi han ville at mennesker skulle ha en fri vilje. Har du ikke forstått det? :)

     

    Dette blir for dumt. Gud er da ikke ond! Han ønsker oss bare alt godt, og det gjelder alle mennesker. Gud gjør ikke forskjell på folk, men det ER forskjell PÅ FOLK. ;) Og til deg som lurte på hvorfor Gud plasserte det treet som kunne føre (og førte) til syndefall i edens hage; det var jo fordi han ville at mennesker skulle ha en fri vilje. Har du ikke forstått det? :)

  8. 17 år sier du? Da er hu ikke myndig en gang jo. :hmm:

     

    Men ja jeg er enig i at det er for tidlig å gjøre det i starten av 20-årene. Selv er jeg 20 og har kjæreste, men skal ta det med ro og la årene gå nå... Jeg har ett par kompiser som har flytta inn i leilighet med damene sine, og har planer om å bli "etablert" - blir spennende å følge med på. Men jeg ønsker dem da det beste, så jeg håper ikke det skjærer seg.

  9. Hmmm. Jeg er 185cm cirka og veier rundt 65kg. For litt sia veide jeg 70, som legen min sa var min "idealvekt", men når folk sier at 80kg er for lite for bare 5 cm høyere, så tenker jeg nesten at det må være litt individuellt (iforhold til åssen type kropp man har, etc.)? Bare en tanke...

×
×
  • Opprett ny...