Gå til innhold

førdianaren

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av førdianaren

  1. Absolutt meir spennande og utfordande ja! 

     

    Ang. sommarjobb så har du jo et poeng der...

     

    Jobb i Italia hadde jo vært spennande sånn sett, men gjennomsnittslønna for kandidatane frå linja ligger på stusslige 13000. Ikkje at lønn er den store motivasjonen, men ein skal jo overleve og. I den dyraste byen i Italia (milano) kan jo det bli litt trangt...

     

    En ting som taler for italia er jo at skulen er ranka til 37 i verden (for ansettelsar) og nr 7 i verden innan kunst og design. er også nr 24 på teknologi og ingeniørfag.

     

    Det som taler i mot/det eg er i tvil om (Italia)

    - Blir det vanskeligare å få seg jobb?/Så godt som alle på linja på NTNU får svært relevante jobbar

    - Litt meir papirarbeid/tiltak å få ting gjort i Italia

    - Sitter igjen med kanskje 40k meir i studielån

    - Litt dårligare økonomi/og vanskeligare å få seg deltidsjobb undervegs

    - Italiensk er ikkje så høgt prioritert/nødvendig for norske arbeidsgivarar

  2. Regner med du har sammenlignet fagene mellom NTNU- og Politecnico-linjen. Er det små/store forskjeller i pensum? Hva har Politecnico di Milano spesialkompetanse på innen fagfeltet kontra NTNU (og vice versa)?

     

    Det "tryggeste" med tanke på kvalitet/kompetanse og muligheter for å få jobb i Norge, er vel å ta masteren i Norge og dra på utveksling et semester i løpet av de to årene. 

     

    Å ta en grad i utlandet kan selvfølgelig veie mer, men det krever at du gjør litt research før du reiser. Forhør deg med dine professorer/forelesere og kanskje et par norske bedrifter innen fagfeltet ditt. Hør hvilke steder i verden de har positive erfaringer fra. 

    Det er mykje likt pensum/fag på begge linjene. Dei omfattar begge designprosessen fra ide til masseproduksjon, fag som angår forståelse av samfunnet/behov, designprosjekt, prototyping/konsept og designstrategi. På linja i Italia kan ein med valgfag rette seg inn mot 3 meir spesifikke felt: produksjon, material eller presentasjon/prototyping. Største forskejllen så vidt eg ser det er at linja er norsk/internasjonalt, erller italiensk/ internajsonalt rettet. I Italia må en ha 1. semester med internship, noko det ikkje er i Norge. En ting en mistar i Italia er jo direktekontakt med norske bedrifter undervegs i studiet- som kan gjere det vanskelig å danne nettverk før utdannelsen er ferdig.

     

    Har forsøvrig nylig sendt en del mail til ulike bedrifter i Norge som kan være interessante. Har kun fått 1 svar foreløbig, og der seier han at det ikkje er utdanninga som er utslagsgivande men heller kandidatens kvalifikasjonar. Han kjente forøvrig ikkje til linja i Italia

  3. Hei! Trenger hjelp til å bestemme meg for kva studie eg skal gå på. Eg har fullført bachelor i Teknologidesign og ledelse på NTNU i Gjøvik, og skal no starte på mastergrad. Valget står mellom Industrial design engineering på NTNU i Trondheim, eller Design & Engineering ved Politecnico di Milano i Italia. Begge gradene er 120st.p og gir en MsC. 

     

    Eg ser for meg å mest sannsynlig jobbe i Norge etter dei 2 åra, der særlig designbyrå og produktutvikling/industridesign er interessant. Mi største bekymring er korleis jobbmulighetane i Norge blir etter utdanning. Har sett at dei fleste toppledarar anbefaler å ta utenlandsstudier, og at over halvparten av norske arbeidsgivarar ser på utenlandsopphold som positivt. I undersøkelsar seier dog kun 15% av arbeidsgivarar at dette teller tungt ved ansettelse, og har også lest at nokon foretrekker "ideelt sett" et norsk vitnemål med feks utveksling. (har forøvrig utveksling i 1 semester fra før (California))

     

    Nokon som har gode råd? Setter stor pris på svar!

     

    Link til Industrial design engineering:

    https://www.ntnu.edu/studies/msdesig

     

     

    link til info om design & engineering:

    http://www.polinternational.polimi.it/educational-offer/laurea-magistrale-equivalent-to-master-of-science-programmes/design-engineering/

     

  4. Eg skal kjøpe Chip no snart som vil gje sykkelen(10,4hk) der eg får noke mellom 12-14 hestar.

    Med effektpotte får eg ca en hest +/-.

    Powerfilter, må og bytte dyse og då får du ca 2-3 hk trur eg.

     

    Her er linkar:

    Chip: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160410557241&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en

    Effektpotte: http://www.bike-equipment.de/

    powerfilter, dyse finn du på speedoptions.no

     

    Har vertfall planar om chip og effektpotte, fordi det går ikkje særlig fort...

  5. Logitech Z 2300 2.1 stereo er absolutt til å anbefale!

    kjøpte det for ca ei veke sia og kosta ca 1300+ frakt.

    Stereo'et har 200Watt som generelt gir utruleg god lyd og Sjuk bass til denne prisklassen. må sikkert opp i 3ooo,- for å få lignande lyd- kvalitet.

     

    Konklusjon:

    + god lyd og bass(200W)

    + MYKJE for pengane

    + kan brukast til alt (stereo,heimekino,tv osv...)

     

    - klager frå folk

  6. eg kjøpte ybr for ei stund sia og er ganske fornøgd, i forhold til prisen. betalte 13.000, var 100% strøken og hadde kjørt 5000km. Motoren er ikkje noko fartsmonster akkurat, men det kan ein jo ikkje akkurat forvente av ei sykkel med 10 HK. forrige eigar hadde skifta drev, slik at den har ein smule høgre toppfart. Max'en eg har vore i er 99km/t i litt nedoverbakke, men skal nok klare 105. skal du cruise og kjøre tur er dette et godt kjøp.sjøl vurdera eg å kjøpe meg noko raskare som feks Nsr

×
×
  • Opprett ny...